• ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

  ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

   

  Κλεάνθης Γρίβας

  28 Σεπτεμβρίου 2023

   

  Η επανάσταση οργανώνεται πάντοτε πολύ δύσκολα. Νικάει εξαιρετικά σπάνια. Και ποτέ δεν διατηρείται μετά τη νίκη της, αυτοαναιρούμενη.

  Κ.Γ.

   

  Ο κ. Τσίπρας διαμορφώθηκε στους κομματικούς σωλήνες, όπως το σύνολο των ανεπάγγελτων επαγγελματιών «πολιτικών» παντός είδους και καιρού. O κ. Κασσελάκης διαμορφώθηκε στους σκοτεινούς περιθωριακούς διαδρόμους του χρηματο-οικονομικού συστήματος, όπως το σύνολο των επίδοξων ανεπάγγελτων επαγγελματιών «πολιτικών» που δεν διαθέτουν «πολιτικές» περγαμηνές. Και οι δυό μαζί, αναδεικνύουν τις εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ κομματικού και χρηματο-οικονομικού βούρκου.

   

  Το φλερτ μεταξύ τους, που οδήγησε τον κ. Κασσελάκη από το πουθενά στην ηγεσία του θνήσκοντος κόμματος του κ. Τσίπρα, συνειρμικά παραπέμπει σε ένα συνδυασμό του Mr. Arkadin (Orson Welles, 1955), του The Godfather  (Ο Νονός, Φράνσις Φορντ Κόπολα, 1972) και του The Talented Mr. Ripley (Ο Ταλαντούχος κύριος Ριπλέι, 1999). Με πολύ Klauss Schwab (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – Νταβός) και ολίγον Κοσκωτά.

   

  Αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι η επανάσταση οργανώνεται πάντοτε δύσκολα. Νικάει εξαιρετικά σπάνια. Και ποτέ δεν διατηρείται μετά τη νίκη της, αυτοαναιρούμενη.

   

   

   

  Υπάρχει μια συνομοταξία δίποδων που διαγκωνίζονται για μια καρέκλα παχυλής αργομισθίας στο σύμπαν της θεσμοποιημένης διαφθοράς: οι ανεπάγγελτοι επαγγελματίες γελωτοποιοί, που παρασιτοβιούν στους διαδρόμους κάθε εξουσίας, εμετικοί δουλόφρονες και ποικιλοτρόπως «παρακοιμώμενοι» στους αδιαφανείς γραφειοκρατικούς λαβύρινθους του βαθέως κράτους της κομματικής φαυλότητας, της  πολιτικής, της οικονομίας, της «δικαιοσύνης», των ενόπλων δυνάμεων, των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών, των μέσων μαζικής εξαπάτησης, της εκκλησίας, κ.α.

   

  Στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, οι υπήκοοι κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα:

   

  (α) στην «κουλτούρα» του παιδοβιασμού, της «αριστείας», της διαφθοράς, των υποκλοπών, της ιδιωτικοποίησης των μέσων μαζικής δολοφονίας, της καταναγκαστικής επιβολής των θανατηφόρων «εμβολίων»-COVID, των καταστροφικών απαγορευτικών μέτρων και των εξουσιαστικών θυσιαστηρίων όπως αυτό των Τεμπών, και

   

  (β) στην «κουλτούρα της κωλοτούμπας και της αυτοαναίρεσης ως πολιτικής τακτικής, με την ανατροπή ενός Δημοψηφίσματος με μια απλή εκλογική διαδικασία (!!!) και τον αναγκαστικό εμβολιασμό με τα ανθρωποκτόνα «εμβόλια»-βιοόπλα Frankenstein.