ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΦΙΚΤΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΘΕΛΕΤΕ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Κλεάνθης Γρίβας

15 Μάϊου 2023

 

Κάθε γνήσια αυθόρμητο και αχειραγώγητο κοινωνικό κίνημα, μετά από μια πρώτη περίοδο «δημιουργικού χάους», αρχίζει να εφευρίσκει δικές του μορφές αυτο-οργάνωσης και να συγκροτεί σταδιακά μια πλατφόρμα πολιτικών διεκδικήσεων, διαμέσου της οποίας περνάει από τη φάση του «τί δεν θέλω» στη φάση του «τι θέλω». 

Επιθυμώντας να συμβάλλω σ’ αυτή τη διεργασία, θέτω για συζήτηση και κριτική μια ενότητα προτάσεων, οι οποίες είναι διαρκώς ανοικτές για διόρθωση, συμπλήρωση ή απόρριψη. Αυτές οι διεκδικήσεις βρίσκονται εντός του πλαισίου της κυριαρχίας μας, και δεν συγκρούονται με τις υπερεθνικές αποικιοκρατικές δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι εγχώριες πολιτικές και οικονομικές κλεπτοκρατικές μαφίες, ερήμην και εναντίον μας. 

Νομίζω ότι εάν τεθούν αυτά τα ερωτήματα, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού θα απαντούσε μόνο καταφατικά,  ανεξάρτητα από τις όποιες κομματικές προτιμήσεις, επιλογές ή αγκυλώσεις της.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να περιοριστεί ο αριθμός των βουλευτών (π.χ. σε 150) 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να προσδιοριστεί ανώτατο όριο στις θητείες των βουλευτών (μέχρι δύο). 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να συνδεθεί ο μισθός των βουλευτών με τον κατώτερο μισθό των πολιτών (π.χ. σε αναλογία 4 ή 5 προς 1), πράγμα που θα λειτουργεί ως κίνητρο για να επιδιώκουν αύξηση του κατώτερου μισθού προς όφελος των εργαζομένων. 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να καταργηθούν όλα τα προνόμια και οι ασυλίες των βουλευτών και των κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων. 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη, δεδομένου ότι οι βουλευτές υποτίθεται ότι δεν μπορεί να είναι άεργοι και, συνεπώς, καλύπτονται από το επαγγελματικό ασφαλιστικό τους ταμείο. 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να καταργηθούν όλες οι αποζημιώσεις των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των διάφορων επιτροπών της βουλής, δεδομένου ότι αυτή είναι η δουλειά για την οποία εκλέγονται και πληρώνονται. 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να καταργηθούν όλες οι παροχές σε χρήμα, «είδος» και υπηρεσίες (όπως ατέλειες σε μετακινήσεις και επικοινωνίες, αυτοκίνητα, οδηγούς, υπαλλήλους των πολιτικών τους γραφείων, απασχόληση αστυνομικών για τη φύλαξή τους - από ποιους;), κ.α. 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να  υπάρχει δυνατότητα άμεσης παραπομπής στη δικαιοσύνη και ανάκληση της βουλευτικής ιδιότητας εκείνων που παραβιάζουν τις συνταγματικές τους υποχρεώσεις. 

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να καθιερωθούν υποχρεωτικά Δημοψηφίσματα (κατά το Ελβετικό πρότυπο): 

▪ Με τη συγκέντρωση υπογραφών (π.χ. 100 έως 200 χιλιάδων), να τίθεται σε δημοψήφισμα κάποιο άρθρο του Συντάγματος, πλην των Θεμελιωδών. 

▪ Με τη συγκέντρωση υπογραφών (π.χ. 30 έως 50 χιλιάδων), να τίθεται σε δημοψήφισμα οποιοσδήποτε νόμος για τον οποίο υπάρχει ευρύτατη διαφωνία. 

▪ Με τη συγκέντρωση υπογραφών (π.χ. 100 χιλιάδων) να τίθεται σε δημοψήφισμα κάθε μείζων θέμα που αφορά θέματα Εθνικής Κυριαρχίας. 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να δημιουργηθεί Συνταγματικό Δικαστήριο (π.χ. με 11 έως 15 μέλη με διετή θητεία) που θα εκλέγονται με κλήρωση από τους εν ενεργεία καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, και ένα σύνολο διακεκριμένων πολιτών που θα προτείνονται από τους ίδιους τους πολίτες. 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να δημιουργηθεί μια Μόνιμη Επιτροπή Εποπτεία και Ελέγχου των Κατασταλτικών Δυνάμεων και των Μυστικών Υπηρεσιών που θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες ελέγχου και επιβολής κυρώσεων, ώστε να λειτουργούν ως όργανα της κοινωνίας και όχι ως πραιτωριανοί του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος ή ως εργαλεία του Βαθέως Κράτους. Η συγκρότηση της επιτροπής μπορεί να γίνεται με τρόπο ανάλογο αυτής του Συνταγματικού Δικαστηρίου. 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να ασκούνται διώξεις και να επιβάλλονται κυρώσεις (ποινικές και αστικές) σε όλους του κυβερνητικούς, κομματικούς και κρατικούς κλεπτοκράτες που ενήργησαν και ενεργούν προς ίδιον όφελος και σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας, στο αδιαφανές πορνείο της μεταπολιτευτικής κυνοβουλευτικής "δημοκρατίας" και οδήγησαν ένα ολόκληρο λαό σε αδυναμία να αντιμετωπίζει τις καθημερινές του ανάγκες.

ΜΝΗΜΟΝΙΑ 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να  τεθεί άμεσα -κατ’ αρχάς- υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα των Μνημονίων, τα οποία στραγγαλίζουν στο διηνεκές την ελληνική οικονομία προς όφελος της Διεθνούς Χρηματοπιστωτικής Μαφίας (πρωτίστως, των γερμανικών τραπεζών και δευτερευόντως των γαλλικών τραπεζών, των τραπεζών της Ευρωζώνης και των κάθε είδους κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που δρουν διεθνώς). 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να επιδιωχθεί ένας Διεθνής Λογιστικός Έλεγχος του ελληνικού χρέους για να διαπιστωθεί ποιο μέρος είναι «επαχθές» και πρέπει να διαγραφεί αμέσως.

Αυτό σημαίνει άνοιγμα όλων των φακέλων της Κλεπτοκρατίας της Μεταπολίτευσης (της Siemens, του C4I, των υποβρυχίων που γέρνουν, των αξονικών τομογράφων στα νοσοκομεία, των δημοσίων έργων που πήραν χαριστικά γερμανικές εταιρείες, του ΟΤΕ, των Λέοπαρντ, κ.α.) 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να πληρώσουν οι τράπεζες το μέρους του χρέους που οι ίδιες δημιούργησαν με τις τοκογλυφικές τους δραστηριότητες. Αυτό συνεπάγεται διαγραφή σημαντικού μέρους του χρέους. 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να απαγορευτεί στις τράπεζες να εκχωρούν τα κόκκινα δάνειά τους στα αρπακτικά funds έναντι πινακίου φακής, και αντ’ αυτού να τα διαθέτουν στους δανειολήπτες στην ίδια τιμή. 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να καταργηθεί το άθλιο Τραπεζικό και Εταιρικό Απόρρητο, το οποίο προστατεύει μόνο τους διαχειριστές του «νόμιμου» και του παράνομου οργανωμένου πολιτικο-οικονομικού εγκλήματος. 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να απαγορευτεί στις Τράπεζες να είναι συγχρόνως Εμπορικές (δηλαδή κανονικές) και Επενδυτικές (δηλαδή τράπεζες-Καζίνο που τζογάρουν τις καταθέσεις των πελατών τους). 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να απαγορευτεί στις Τράπεζες να εκδίδουν κερδοσκοπικά χρηματοοικονομικά εργαλεία. 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να διεκδικηθούν οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα στις οποίες περιλαμβάνονται:

Η αποζημίωση της Ελλάδας που επιδικάστηκε στη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην οικονομική υποδομή της Ελλάδας (7,1 δις δολάρια αγοραστικής αξίας 1938)

▪ Το «κατοχικό δάνειο» (3,5 δις δολάρια αγοραστικής αξίας 1938).

▪ Οι αποζημιώσεις των θυμάτων της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.

▪ Η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που λεηλάτησαν Γερμανοί αξιωματικοί από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. 

«Ασήμαντα» ζητήματα που μόνο οι δωσίλογοι και οι απόγονοί τους έχουν συμφέρον να ξεχαστούν.

Αλλά, και ορισμένοι ανιστόρητοι (όπως ο κ. Σκέρτσος, προσφάτως μας «πυροβόλησε» αποφαινόμενος ότι «πρόκειται για παλιά υπόθεση (!!!) και εμείς κοιτάζουμε στο μέλλον», (ξορκίζοντας το παρελθόν), θυμίζοντας εκείνη την αλήστου μνήμης θέση της κ. Ρεπούση που χαρακτήριζε τη σφαγή και την πυρπόληση της Σμύρνης το 1922 ως απλώς «συνωστισμό που σημειώθηκε στην παραλία της Σμύρνης». (!)

Με τον Κ. Μητσοτάκη να υπερθεματίζει: «Εμείς επιλέξαμε να μιλάμε για το μέλλον», αντιμετωπίζοντας το παρελθόν φοβικά (ή ενοχικά;), πριν εκστομίσει την έσχατη ύβρη: «Λυπάμαι που εργαλειοποιούν τον πόνο τους» (!) αναφερόμενος στους συγγενείς των 57 εκτελεσθέντων στο Σκοπευτήριο των Τεμπών, δεν ανήκουν στο παρελθόν αλλά στο παρόν και στο μέλλον, όπως οι 200 εκτελεσθέντες στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να δημιουργηθεί Ευρωπαϊκό Ομόλογο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ώστε όλα τα κράτη-μέλη να δανείζονται με ίσους όρους, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο άμεσος κίνδυνος εκτόξευσης των επιτοκίων δανεισμού των πιο αδύνατων χωρών.


▪ ΘΕΛΕΤΕ να θεσπιστεί η επιβολή προστίμου σε όλες τις χώρες που συσσωρεύουν πλεονάσματα άνω του 4% του κρατικού προϋπολογισμού τους, για να υποχρεωθούν να τα ανακυκλώνουν είτε στο εσωτερικό τους (ενισχύοντας την εσωτερική αγορά τους και ων ίδιων των χωρών), είτε σε άλλες χώρες της Ε.Ε., με επενδύσεις για δημιουργία θέσεων εργασίας, αντί να ληστεύουν τους εταίρους τους. 

Υ Γ Ε Ι Α 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να θεσπιστεί νομοθετικά η απαγόρευση κάθε ιατρικής πράξης χωρίς την εν επιγνώσει γραπτή συναίνεση των πολιτών, με αυστηρή τήρηση του Κώδικα της Νυρεμβέργης (σ’ αυτές υπάγονται μεταξύ άλλων τόσο τα θανατηφόρα φρανκενσταϊνικά «εμβόλια»-mRNA, όσο και τα συμβατικά εμβόλια που έχουν πλείστες όσες αποκρυπτόμενες παρενέργειες).