Εγγραφή στο Newsletter - Μην εμπιστεύεστε τα Social Media!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ SUCHARIT BHAKDI ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ

με ελληνικούς υπότιτλους

H συνέντευξη του Sucharit Bhakdi στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο με ελληνικούς υπότιτλους

Ο κορυφαίος ιολόγος Sucharit Bhakdi (βλέπε παρακάτω) παραχώρησε μια σημαντική συνέντευξη στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο που αναρτήθηκε στη Ζούγκλα στις 21-09-2021. Στο βίντεο, για τη διευκόλυνση των αναγνωστών, οι απαντήσεις του κορυφαίου επιστήμονα είναι υποτιτλισμένες στα Ελληνικά, έτσι ώστε να μην παρεμβάλλεται μετάφραση από τα Γερμανικά.
 
 
Ο Sucharit Bhakdi, Aυστριακός, γεννημένος στις ΗΠΑ αλλά με καταγωγή από την Ταϊλάνδη, είναι ειδικός στη Μικροβιολογία, την Ιολογία και την Επιδημιολογία των Λοιμώξεων, χιλιοβραβευμένος με πολυτελή εμπειρία.

Κορυφαίο επιστήμονα τον αποκαλούσε και η καθεστηκυία τάξη πραγμάτων της πολιτικής και της «επιστήμης», πριν διαχωρίσει την θέση του αναφορικά με τον κορωνοϊό και τα εμβόλια. Τώρα τον αποκαλούν "συνωμοσιολόγο".

«Στον σημερινό κόσμο που είναι ανελεύθερος, όπως και η Ελλάδα, κάθε άτομο που δεν έχε την ίδια άποψη με την κυβέρνηση, είναι συνωμοσιολόγος. Δεν είναι επιστημονικό το θέμα, είναι θέμα πολιτικής», δήλωσε μιλώντας στη Ζούγκλα.

- Ο Ιωάννης Ιωαννίδης, Έλληνας επιστήμονας, απέδειξε πως το ποσοστό θνησιμότητας του COVID σε ηλικίες κάτω των 70 ετών είναι ουσιαστικά μικρότερος από τον ιό της γρίπης.

- Το εμβόλιο χρειάζεται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις βαριά ασθένειας και θανάτου.

- Ο ιός COVID είναι επικίνδυνος για ανθρώπους άνω των 70 και 80, άπαξ και έχουν προϋπάρχουσες ασθένειες! Όμως δεν αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλες λοιμώξεις!

- Για τον κορωνοϊό, υπάρχουν πολλά καλά φάρμακα, τα οποία αν εφαρμοστούν θα ρίξουν ραγδαία το ποσοστό θνησιμότητας στα επίπεδα της γρίπης», υπογράμμισε.

- Για την τεχνολογία mRNA: «είπαν ψέματα! Δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σωστά σε ανθρώπους και σε ζώα. Οι Έλληνες δεν πρέπει να τους πιστέψουν.

- Πριν δοθεί στην κυκλοφορία ένα εμβόλιο πρέπει να αποδειχθεί πως είναι καλό. Ειδάλλως δεν πρέπει να κυκλοφορήσει. Δεν αποδείχθηκε μέχρι στιγμής πως το εμβόλιο βοηθάει. Αντιθέτως έχει σκοτώσει γηραιότερους ανθρώπους με υπάρχουσες ασθένειες. Οι πολιτικοί πρέπει να παραμεριστούν, οι οποίοι κερδίζουν χρήματα από αυτό».

- Ο κόσμος δεν ξέρει πως λειτουργεί το εμβόλιο. Αν ήξερε, θα έβλεπε πως ο τρόπος χρήσης αυτού του εμβολίου είναι ουσιαστικά μία ρήξη με τον Θεό, είναι ένα «σατανικό» εμβόλιο: Ένα ξένο γονίδιο, το γονίδιο του ιού, εισάγεται και διαδίδεται σε όλο το σώμα μας.

Ο έγκριτος ιολόγος, μιλώντας στη zougla.gr, δίνει όλες τις λεπτομέρειες, τις παραμέτρους των επιστημονικών δεδομένων που καθορίζουν την πεποίθηση πως αυτά τα εμβόλια που παρασκευάστηκαν τόσο γρήγορα από τις φαρμακευτικές εταιρείες και προσφέρθηκαν στον παγκόσμιο πληθυσμό κρύβουν σοβαρά προβλήματα και εμπεριέχουν σημαντικές απειλές για την υγεία των πολιτών, όλων των ηλικιών.

 Ο Sucharit Bhakdi μίλησε και για τους επιστήμονες που διαδραματίζουν κυρίαρχους ρόλους διεθνώς σε όλο αυτό που προωθείται και για κυβερνήσεις και τις αποφάσεις τους, τις καμπάνιες που οργάνωσαν και τα μέτρα που έλαβαν, υπογραμμίζοντας πως όσοι επιμένουν να εμβολιάσουν τα παιδιά, με αυτό το "εμβόλιο", πρέπει να παραπεμφθούν σε παγκόσμιο δικαστήριο.

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΑΔΑΕΙΣ ΤΕΧΝΟ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

περί της «αμελητέας» προσωπικότητας του SUCHARIT ΒΗΑΚDI

 

Επιστημονική διαδρομή

Ο Sucharit Bhakdi γεννήθηκε στις 1 Νοεμβρίου 1946 στην Ουάσιγκτον, D.C.

Είναι Αυστριακός ειδικός στη μικροβιολογία, την ιολογία και την επιδημιολογία των λοιμώξεων.

Είναι ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg Mainz και ήταν επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής από το 1991 έως το 2012.

1963-1970: σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.

1966-1970: Υπότροφος της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών. Για αρκετό καιρό ο Bhakdi εργάστηκε ως ιδιωτικός εσωτερικός του Walter Siegenthaler.

1971: πήρε το δοκτορά του.

1972-1974: υπότροφος του Ινστιτούτου Max Planck Society στο Max Planck Institute for Immunobiology στο Freiburg.

1974-1976: Με επιχορήγηση του Ιδρύματος Alexander von Humboldt έκανε Ανοσοβιολογία στο Φράιμπουργκ.

1977-1990: Μετά από ένα χρόνο στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, εργάστηκε στο Ινστιτούτο Ιατρικής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Justus Liebig στο Gießen.

1979: Καθηγητής στο ίδιο Ινστιτούτο.

1987: Kαθηγητής ιατρικής μικροβιολογίας

1990: Kαθηγητής Πανεπιστήμιο του Mainz

1991: Επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής

1987-1990: Μέλος του Συνεργατικού Ερευνητικού Κέντρου του Γερμανικού Ιδρύματος Ερευνών «Proteins as Tools in Biology» στο Πανεπιστήμιο του Giessen.

1990-1999: Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνεργατικού Ερευνητικού Κέντρου «Ανοσοπαθογένεση» (1990-1999)

2000-2011: Ομιλητής του Συνεργατικού Ερευνητικού Κέντρου «Μόλυνση και εμμονή των λοιμώξεων» στο Μάιντς

2012: Αποσύρθηκε στις 1 Απριλίου 2012.

Από το 2016 ερευνά ως επισκέπτης μελετητής στο Christian- Albrechts-Universität zu Kiel.

Επιστημονική εργασία

Το 1978, ο Bhakdi ανακάλυψε την πρώτη πρωτεΐνη που προσβάλλει και βλάπτει τα κύτταρα προσκολληόμενη στην κυτταρική μεμβράνη, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό πόρου.

Ήταν το πολυαναμενόμενο μόριο ενίσχυσης του συστήματος συμπληρώματος, το οποίο σχηματίζεται στην επιφάνεια ξένων κυττάρων ως αποτέλεσμα αλυσιδωτής αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Με την, εν συνεχεία, ανακάλυψη ότι τα ίδια τα βακτήρια μπορούν επίσης να παράγουν πρωτεΐνες που σχηματίζουν πόρους, άνοιξε ένα νέο πεδίο έρευνας.

Σήμερα είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειονότητα των παθογόνων βακτηρίων προκαλούν σχηματισμούς πόρων που βλάπτουν τα κύτταρα ξενιστές.

Το 1984, ο Bhakdi κλήθηκε να παρουσιάσει την έννοια της βλάβης των κυτταρικών μεμβρανών από τους σχηματιστές πόρων στη Royal Society στο Λονδίνο. Από τότε, η εξέταση αυτού του θέματος παρέμεινε στο επίκεντρο των ερευνητικών του δραστηριοτήτων.

Η έρευνα για το συμπλήρωματικό δίκτυο οδήγησε τον Bhakdi στην περιοχή της αθηροσκλήρωσης.
Το 1989 ανακάλυψε ότι αυτό το συστατικό του ανοσοποιητικού μας συστήματος ενεργοποιείται μυστηριωδώς στα αγγειακά τοιχώματα όπου εναποτίθεται η λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL, η «κακή» χοληστερόλη).

Η ανάγκη να διευκρινιστεί αυτό, οδήγησε τον Bhakdiσε σε μια νέα ερμηνευτική ιδέα – τη γνωστή ως «υπόθεση του Μάιντς» – για την ανάπτυξη της διαδεδομένης αθηροσκλήρωσης της νόσου. Συνέχισε να συμβάλλει στην έρευνα για την ελονοσία και τον πυρετό του δάγκειου πυρετού.

Δημοσιεύσεις

Περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις με λίστα Pubmed (κύριος συγγραφέας και συν-συγγραφέας), καθώς και πολλά άλλα άρθρα και κεφάλαια βιβλίων.

ΒΡΑΒΕΙΑ


1979 Βραβείο από το Πανεπιστήμιο Justus Liebig στο Giessen

1979 Βραβείο ιατρικής προόδου Constance

1987 Βραβείο της Γερμανικής Εταιρείας Υγιεινής και Μικροβιολογίας

1988 Βραβείο Dr. Friedrich Sasse

1989 Βραβείο Robert Koch της πόλης του Clausthal-Zellerfeld

1989 Βραβείο Ludwig Schunk για την ανθρώπινη ιατρική

1990 Βραβείο Gotthard Schettler

1991 Βραβείο Gay Lussac Humboldt

1999 Βραβείο Schwarz Pharma 1999

2001 Βραβείο Aronson για «πρωτοποριακή εργασία στον τομέα του συστήματος συμπληρώματος και των βακτηριακών τοξινών»

2005 Βραβείο H. W. Hauss

2005 Μετάλιο του κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτου

2009 Μετάλλιο Rudolf Schönheimer της Γερμανικής Εταιρείας Ερευνών για την Αρτηριοσκλήρωση.

 
 
Pin It