Εγγραφή στο Newsletter - Μην εμπιστεύεστε τα Social Media!

ΤΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ» ΤΗΣ ASTRA ZENECA:

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ 

Επιλογή κειμένων-εισαγωγικό σημείωμα:

Κλεάνθης Γρίβας, ψυχίατρος-νευρολόγος,

Δρ. ψυχιατρικής, ιατρικής σχολής ΑΠΘ

 

(Διευκρίνηση: σε όλη τη διάρκεια των παρεμβάσεων μου στο δημόσιο επίπεδο, από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα,

χρησιμοποιώ την ιατρική ειδικότητα και τον ακαδημαϊκό τίτλο μου σπανιότατα και μόνο όταν έχω να αντιμετωπίσω

την ακατανίκητη δύναμη της βλακείας ανθρώπων που δεν έχουν να αντιπαραθέσουν τίποτε άλλο από έναν ακαδημαϊκό τίτλο).

 

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ ΓΡΙΒΑ

Μέρος 1. ΤΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ» ΤΗΣ ASTRAZENECA: 11-09-2020

1. ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ

2. ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΟΛΠΟ: ΑΝΤΙ ΓΙΑ PLACEBO ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΑΛΛΟ ΕΜΒΟΛΙΟ (!!!)

3. ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ ΓΡΙΒΑ: Η fake-επιστήμη εξαπατά τον κόσμο

4. ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: SEROQUEL

5. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ «ΕΜΒΟΛΙΟΥ» ΤΗΣ ASTRA ZENECA

Μέρος 2. Ο ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ» ΤΗΣ ASTRAZENECA: 15-02-2021

1. ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ

2. "ΕΜΒΟΛΙΑ" ΤΗΣ ASTRA ZENECA, ΤΗΣ PFIZER ΚΑΙ ΤΗΣ MODERNA

3. BILL GATES KAI ASTRA ZENECA

 

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ ΓΡΙΒΑ 

Η fake-επιστήμη που χρηματοδοτείται από την Big Pharma, ομολογεί την πλήρη αδυναμία της να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των «εμβολίων» με γενετικό υλικό, προσφεύγoντας στον δικαστικό και αστυνομικό καταναγκασμό, προκειμένου (όχι να αντικρούσει, πράγμα που αδυνατεί να κάνει, αλλά) να φιμώσει την ασκούμενη επιστημονική κριτική  των «πεπραγμένων» της, αντιγράφοντας τις πρακτικές της «επιστήμης» της Ιερής Εξέτασης και της «επιστήμης» της φυλετικής ιατρικής του ναζιστικού καθεστώτος. 

Μ’ άλλα λόγια, οι θεράποντες της fake-επιστήμης αδυνατώντας να αντικρούσουν την κριτική των δογμάτων της (ας προσεχθεί η χρήση του όρου «δόγματα») μέσω ενός ελεύθερου δημόσιου διαλόγου (που αποτελεί το οξυγόνο  της επιστήμης), αφού διέστρεψαν την επιστήμη με την επιβολή ενός ολοκληρωτικού ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ στα ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, προσφεύγουν τώρα στον ποινικό και αστυνομικό καταναγκασμό, πράγμα που διαστρέφει τον θεσμικό ρόλο και της δικαιοσύνης και της αστυνομίας. 

Μέχρι σήμερα, η υψηλή εγκληματικότητα των «ιδιοκτητών» της κοινωνίας έχει το προνόμιο να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη ανοχή από τον νόμο. Σήμερα, τείνει να υποκαταστήσει το νόμο και να μετατραπεί η ίδια σε νόμο.  

Με σκηνοθέτη τη μαφία της Big Pharma, κομπάρσους τις κατά τόπους οργανωμένες εκφάνσεις της ιατρικής συντεχνίας και προπαγανδιστές τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, εξελίσσεται μια κολοσσιαία επιχείρηση, διαμέσου της οποίας, μια διευρυμένη εξουσία, για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία του δυτικού κόσμου, προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία το εφιαλτικό αξίωμα σύμφωνα με το οποίο μοναδική πηγή της αλήθειας και της ενημέρωσης είναι το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα (για το οποίο μας προειδοποίησε ο πρόεδρος Αϊνζενχάουερ ήδη από το 1961), το οποίο, έκτοτε, ενισχύθηκε με το σύμπλεγμα της Big Pharma και του μπλοκ των χιτλερίσκων που ελέγχουν τους τομείς της πληροφορικής, του διαδικτύου, της επικοινωνίας και των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης. 

Μέχρι σήμερα, η «υψηλή εγκληματικότητα» των ιδιοκτητών της κοινωνίας ασκούνταν κατά κανόνα εν κρυπτώ. Σήμερα απέβαλε κάθε φύλο συκής και ασκείται άμεσα και φανερά, επιβεβαιώνοντας τον Michel Foucault που διαπίστωνε από το 1975 ότι η υψηλή εγκληματικότητα των ιδιοκτητών της κοινωνίας «διαχωρισμένη από τις άλλες παρανομίες, εντάσσεται στην εξουσία και αντιστρέφεται… Συγκλονιστική στιγμή όπου η εγκληματικότητα μετατρέπεται σε μηχανισμό της εξουσίας». [Michel Foucault, Επιτήρηση και Τιμωρία: Η Γέννηση της Φυλακής. Αθήνα, Ράππας, 1989, σ. 371-2 [Editions Gallimard, 1975]

 

Υ.Γ.: Είναι εκπληκτική η δημόσια διακήρυξη κάποιων εμφανώς ανιστόρητων υπέρμαχων της fake-επιστήμης ότι «υπερασπίζονται τα δόγματα της επιστήμης», αγνοώντας πρώτον ότι οι έννοιες «επιστήμη»  και «δόγμα» ήταν και είναι απολύτως αλληλο-αποκλειόμενες (και θα είναι, μέχρι να μεταλλαχθούμε σε Γενετικά Τροποποιημένα Όντα), και δεύτερον ότι όλες οι πρόοδοι που σημειώθηκαν στα διάφορα πεδία του επιστητού προέκυψαν από μια σκληρή σύγκρουση της επιστήμης με τα κάθε είδους δόγματα.

 

Μέρος 1. ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ASTRAZENECA – 11 Σεπτεμβρίου 2020

Jeremy Loffredo

Children’s Health Defense (πρόεδρος Robert F. Kennedy, Jr.)

11 Σεπτεμβρίου 2020

https://childrenshealthdefense.org/news/covid-19-vaccine-participant-develops-neurological-symptoms-astrazeneca-pauses-trial/

 

H εταιρεία AstraZeneca συνεργάζεται με την «Ομάδα της Οξφόρδης» για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για την Covid-19, το οποίο δοκιμάζει και σε παιδιά («εθελοντές»;) ηλικίας έως 5–12 ετών.  (Ουδείς λόγος περί… δεοντολογίας) !!! 

 • Τον Ιούλιο 2020, οι δοκιμές ασφαλείας του «εμβολίου» της AstraZeneca σταμάτησαν για πρώτη φορά, όταν ένας εθελοντής που συμμετείχε στις δοκιμές ανέπτυξε συμπτώματα εγκάρσιας μυελίτιδας (ΤΜ). 
 • Στις 8 Σεπτεμβρίου 2020, η ιστορία επαναλήφθηκε: οι κλινικές δοκιμές ασφάλειας διακόπηκαν για δεύτερη φορά, όταν μια από τις συμμετέχουσες εμφάνισε συμπτώματα εγκάρσιας μυελίτιδας (ΤΜ). Η AstraZeneca υποστήριξε ότι η γυναίκα δεν έχει διαγνωστεί «επισήμως», (!!) αλλά μια ανώνυμη πηγή δήλωσε στους New York Times ότι τα συμπτώματα της γυναίκας ήταν χαρακτηριστικά της Εγκάρσιας Μυελίτιδας (TM). 

Η Εγκάρσια Μυελίτιδα (ΤΜ) είναι μια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή του νωτιαίου μυελού, που συχνά οδηγεί σε αδυναμία των άκρων, προβλήματα στην εκκένωση της ουροδόχου κύστης και παράλυση. Οι ασθενείς μπορεί να καταδικαστούν σε σοβαρή αναπηρία και, προς το παρόν, δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία. Σημειωτέον ότι η Εγκάρσια Μυελίτιδα (ΤΜ) είναι μία από τις παρενέργειες που συνδέθηκαν με διάφορα εμβόλια, μεταξύ των οποίων και αυτά για τη μηνιγγίτιδα και την πνευμονία.  

Μια ανασκόπηση των δημοσιευμένων περιπτωσιολογικών μελετών το 2009, τεκμηρίωσε 37 περιπτώσεις εγκάρσιας μυελίτιδας που σχετίζονται με εμβόλια, (όπως τα εμβόλια Ηπατίτιδας Β, Ιλαράς-παρωτίτιδας, Διφθερίτιδας, Κοκκύτη, Τετάνου και άλλα), που χορηγούνται σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες.  

Οι ερευνητές στο Ισραήλ σημείωσαν «οι συσχετίσεις διαφορετικών εμβολίων με ΜΙΑ ΜΟΝΟ αυτοάνοση, διαταραχή υπαινίσσονται την ιδέα ότι ένας κοινός παρονομαστής αυτών των εμβολίων –όπως ένα ανοσοενισχυτικό– μπορεί να προκαλέσει αυτό το σύνδρομο». 

Y. Shoenfeld, et al.: Traverse myelitis and vaccines: a multi-analysis. Lupus, 2009 

Ίσως το πιο τραγικό παράδειγμα αυτού του φαινομένου είναι η περίπτωση του Colton Berrett. Ο Berrett έκανε το εμβόλιο HPV της Merck σε ηλικία 13 ετών, αφού οι γιατροί διαβεβαίωσαν τη μητέρα του ότι θα βοηθούσε στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην υποθετική μελλοντική σύζυγό του. (!!!) Μετά το εμβόλιο, οι γιατροί διάγνωσαν ότι ο Berrett προσβλήθηκε από Εγκάρσια Μυελίτιδα (ΤΜ) που τον οδήγησε σε παράλυση. Οι γιατροί δήλωσαν ότι θα έχανε τελικά την ικανότητα να αναπνέει και η οικογένειά του επέλεξε να επιτρέψει την διασωλήνωσή του, μετά από χρόνια μαρτυρικής ζωής κατά την οποία χρειαζόταν πάντοτε κάποιον δίπλα του για να χειρίζεται και να κουβαλάει την αναπνευστική συσκευή.

 

1. ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ 

Είναι σημαντικό να τονιστεί το γεγονός ότι ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ οι ερευνητές δεν έχουν κατάφεραν να παρασκευάσουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για οποιονδήποτε κοροναϊό.  

Όταν οι ερευνητές πειραματίζονταν με εμβόλια κατά του SARS (που δρα με τρόπο παρόμοιο με την COVID-19 σε ό,τι αφορά την προσβολή των πνευμόνων), οι δοκιμές σταμάτησαν εντελώς, επειδή τα εμβολιασμένα ζώα ανέπτυξαν ακόμη πιο σοβαρές (και, ενίοτε, θανατηφόρες) ασθένειες απ’ αυτές που προκαλούσε ο SARS σε μη-εμβολιασμένα ζώα. 

Περιέργως, σήμερα η AstraZeneca ενημερώνει τους εθελοντές-πειραματόζωα για τα αποτελέσματα των δοκιμών του παρελθόντος σε ζώα με πειραματικά εμβόλια SARS και MERS, αλλά αποσιωπά τα αποτελέσματα των δικών της δοκιμών σε ζώα για την Covid-19, τα οποία αποδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα του εμβολίου της στην ανακοπή της διάδοσης του ιού. 

Απόσπασμα από ενημερωτικό δελτίο που δόθηκε στους εθελοντές της δοκιμής εμβολίων της AstraZeneca για την Covid-19 

Όπως ανέφερε το Forbes τον Μάϊο 2020,  όλοι οι πίθηκοι στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο COVID-19 της Astra Zeneca, μολύνθηκαν με την COVID-19 μετά τον εμβολιασμό. Η εταιρεία φρόντισε να σκοτώσει τους πιθήκους, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη κάθε έρευνα για το εάν είχαν εμφανίσει και άλλες παρενέργειες.

 

 2. ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΟΛΠΟ: ΑΝΤΙ ΓΙΑ PLACEBO ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΑΛΛΟ ΕΜΒΟΛΙΟ (!!!) 

Ο λόγος της πλήρους αδιαφάνειας στα αποτελέσματα των δοκιμών της AstraZeneca έγκειται στο γεγονός ότι η εταιρεία στην «Ομάδες Ελέγχου» ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΕΝΑ ΓΝΗΣΙΟ ΑΔΡΑΝΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΔΗΘΕΝ PLACEBO, το εμβόλιο MenACWY (εμπορική ονομασία Nimenrix της Pfizer) για τη μηνιγγίτιδα και την πνευμονία. (!!!) 

Ο λόγος είναι απλός: Μεταξύ των πολλών παρενεργειών του Nimenrix είναι και η… Εγκάρσια Μυελίτιδα. Συνεπώς, κάθε παρενέργεια του εμβολίου-Frankenstein της Astra Zeneca για την Covid-19 θα μπορεί να αποδίδεται στο εμβόλιο Nimenrix. Οπερ έδει δείξε…

Σε ένα tweeter, η «Ομάδα Εμβολίων της Οξφόρδης» (Oxford Vaccine Group) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης εξήγησε με μάλλον αφελώς βλακώδη τρόπο την απόφασή της να χρησιμοποιήσει ως δήθεν placebo ένα εμβόλιο (το Nimenrix). 

Twitter της "Ομάδας Εμβολίων της Οξφόρδης"

Oxford Vaccine Group  -  @OxfordVacGroup

14 Απριλίου 2020 - Απάντηση στους χρήστες  @JennyGlover40 και @VaccineTrials

«Γειά σας, προτιμήσαμε ως placebo το εμβόλιο αντί του saline  [αλατούχο διάλυμα, διάλυμα χλωριούχου νατρίου σε νερό] επειδή οι συμμετέχοντες που δεν θα είχαν καμιά αντίδραση στην ένεση θα μπορούσαν να μαντέψουν ότι δεν είχαν πάρει το υπό εξέταση εμβόλιο ChAdOx1-nCoV-19. Το εμβόλιο MenACWY που χρησιμοποιήθηκε είναι το Nimenrix, που είναι πλήρως αδειοδοτημένο». 

https://twitter.com/JennyGlover40/status/1248917485048532992 

Η «Ομάδα της Οξφόρδης», ξέροντας ότι το «εμβόλιό» της για την COVID-19 είναι ανασφαλές και ότι θα προκαλέσει παρενέργειες, αντί  να χορηγήσει στην ομάδα ελέγχου ένα γνήσιο εικονικό φάρμακο (placebo) χορήγησε ένα άλλο εμβόλιο (!!!), το εμβόλιο MenACWY (εμπορικά σκευάσματα Nimenrix και Menveo), που έχουν παρεμφερείς παρενέργειες με το «εμβόλιό» της, αποσκοπώντας είτε να συσκοτίσει τις παρενέργειες του «εμβολίου» της, αποδίδοντάς τες στο δήθεν «εικονικό φάρμακο» (το εμβόλιο… Nimenrix), είτε να εμφανίσει ότι το εμβόλιό της δεν παρουσιάζει περισσότερες παρενέργειες από το fake-εικονικό φάρμακο. 

Ο Robert F. Kennedy Jr., επικεφαλής νομικός σύμβουλος και πρόεδρος της Childrens Health Defense, εξηγεί: 

«Δεδομένου ότι καμία από αυτές τις εταιρείες δεν δοκίμασαν ποτέ την ασφάλεια των προϊόντων τους σε σύγκριση με ένα πραγματικό αδρανές εικονικό φάρμακο, μπορούσαν πάντα να απορρίπτουν τις όποιες τραγικές παρενέργειές τους ως θλιβερή ‘σύμπτωση’». 

 

 3. ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ ΓΡΙΒΑ

Η fake-επιστήμη εξαπατά τον κόσμο και διαστρέφει την επιστήμη αλλοιώνοντας τα δεδομένα

Παρατίθεται απόσπασμα από τα Πρακτικά της ένορκης εξέτασης του Dr. Stanley Plotkin από τον δικηγόρο Aaron Siri στις 11 Ιανουαρίου 2018 στο New Hope της Πενσυλβανίας. Ο Dr. Stanley Plotkin, είναι ο «νονός» της σύγχρονης βιομηχανίας των εμβολίων και μέντορας όλων των κατασκευαστών εμβολίων επί μισό  αιώνα. Η σχέση του με τη βιομηχανία εμβολίων είναι στενότατη, πολυεπίπεδη και αμοιβαία επωφελής. Όπως προκύπτει από το βιογραφικό του που καταλαμβάνει 200 σελίδες (!!) και είναι καθηγητής με θέσεις σε σχολές 13 διαφορετικών πανεπιστημίων. (!!!)

Τα πλήρη πρακτικά της ένορκης εξέτασης του Dr. Plotkin από τον δικηγόρο Aaron Siri (η οποία καταγράφηκε και σε video) καλύπτουν 403 σελίδες, και αποτελούν ένα μνημείο ανηθικότητας, κυνισμού και απληστίας που θα πρέπει να διδάσκεται στις ιατρικές και νομικές σχολές. Παρατίθενται εδώ: https://www.docdroid.net/8zJh4QQ/1-11-18-matheson-plotkin.pdf  

 

Siri: Επειδή κανένα από τα παιδικά εμβόλια δεν δοκιμάστηκε ποτέ σε σύγκριση με μια ομάδα παιδιών που έλαβαν ένα «πραγματικά αδρανές εικονικό φάρμακο», τα όποια συμπεράσματα σχετικά με παρενέργειες αυτών των εμβολίων είναι σχεδόν αδύνατο να επιβεβαιωθούν. Σωστά;

Dr. Plotkin: Σωστά.

Siri: Η εταιρεία Merck, στις δοκιμές ασφαλείας του εμβολίου Gardasil για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (HPV) χρησιμοποίησε τρεις ομάδες ατόμων με ένα «ανορθόδοξο» τρόπο:

▪ Στην πρώτη ομάδα χορηγήθηκε με ένεση με το υπό δοκιμή εμβόλιο.

▪ Στη δεύτερη ομάδα χορηγήθηκε με ένεση μόνο αλουμίνιο ως ανοσοενισχυτικό (το αλουμίνιο είναι μια επικίνδυνη νευροτοξίνη).

▪ Στην τρίτη ομάδα χορηγήθηκε με ένεση φυσιολογικός ορός.

Εν συνεχεία, η εταιρεία παραποίησε τεχνηέντως τα στοιχεία του ελέγχου: Οι τελευταίες δύο ομάδες (η ομάδα με το αλουμίνιο και η ομάδα με τον φυσιολογικό ορό) αναμείχθηκαν μεταξύ τους όταν ανακοινώθηκαν τα ευρήματα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να γνωρίζουμε εάν η ομάδα με τον φυσιολογικό ορό είχε χαμηλότερο ποσοστό παρενεργειών από ό,τι η ομάδα με το Gardasil ή η ομάδα με το ανοσοενισχυτικό αλουμινίου.

Έτσι, η δοκιμή του Gardasil έδειξε ότι το 2,3% των γυναικών που έκαναν είτε το ελεγχόμενο εμβόλιο είτε το συνδυασμό αλουμινίου και φυσιολογικού ορού, ανέπτυξαν συστηματική αυτοάνοση διαταραχή εντός έξι μηνών.

Η ερώτηση είναι: Εάν η τρίτη ομάδα που πήρε μόνο τον φυσιολογικό ορό είχε αναφερθεί χωριστά, θα έδειχνε μηδενικό ποσοστό παρενεργειών. Σωστά;

Dr. Plotkin: Σωστά.

https://www.zougla.gr/apopseis/article/i-diki-ton-emvolion

http://www.grivas.info/emvolia/361-kl-grivas-i-diki-ton-emvolion-pensylvania-11-01-2018

 

 4. ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: SEROQUEL 

Η AstraZeneca έχει ένα μακρύ ιστορικό συστηματικής απόκρυψης από το κοινό των αρνητικών δεδομένων των δοκιμών ασφάλειας των φαρμάκων της, στο οποίο προστίθεται  τώρα και η απόκρυψη των παρενεργειών του εμβολίου της για την Covid-19. 

Το DrugWatch.com τεκμηρίωσε την τακτική συγκάλυψης της AstraZeneca, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία απέκρυπτε εν γνώσει της και συστηματικά τα αποτελέσματα που έδειχναν ότι το αντιψυχωσικό φάρμακο Seroquel ήταν είτε αναποτελεσματικό είτε επιβλαβές, όπως αποκαλύπτεται σε εταιρικά email. Μετά την αποκάλυψη των παρενεργειών του Seroquel, επιβλήθηκε στη AstraZeneca να πληρώσει 520 εκατομμύρια δολάρια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και 647 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορες κοινότητες του Τέξας, μέλη των οποίων είχαν υποστεί βλάβες από το εν λόγω φάρμακο. 

Το 1986, οι παρασκευαστές παιδικών εμβολίων είχαν εξασφαλίσει πλήρη νομική ασυλία για τις βλάβες και τους θανάτους που προκαλούνται από τα παιδικά εμβόλια τα οποία περιλαμβάνονται στο εκάστοτε ισχύον "Πρόγραμμα Παιδικών Εμβολιασμών" [1986 National Childhood Vaccine Injury Act (Public Law 99-660) - Hardcopy Version at National Academies Press], ένα εξωφρενικό προνόμιο που δεν παραχωρήθηκε σε κανένα άλλο βιομηχανικό κλάδο. 

Τον Μάρτιο 2020, αυτό το καθεστώς της πλήρους ασυλίας των φαρμακευτικών εταιρειών ενισχύθηκε σημαντικά από το Υπουργείο Υγείας (HHS) των ΗΠΑ που έδωσε στη δημοσιότητα μια ομοσπονδιακή Δήλωση με βάση το Νόμο PREP, με την οποία επέκτεινε την πλήρη ασυλία (αστική και ποινική) που παρείχε στους παρασκευαστές εμβολίων της παιδικής ηλικίας και στα εμβόλια για την Covid-19 για όλες της ηλικίες. Αυτό σημαίνει ότι η AstraZeneca, η Pfizer, η Moderna και οι ομότεχνοί τους είναι απολύτως θωρακισμένες απέναντι σε αγωγές για βλάβες ή θανάτους που προκαλούν τα προϊόντα τους. 

Όμως, όπως επισημαίνει ο Robert F. Kennedy Jr, «η βιομηχανία των εμβολίων δεν είναι συνηθισμένη σε ελέγχους αυτού του επιπέδου… οι περισσότερες διαδικασίες για την έγκριση εμβολίων δεν απαιτούν τέτοιους ελέγχους και εάν οι 72 δόσεις των εμβολίων που έχουν επιβληθεί στα παιδιά [με το ισχύον Πρόγραμμα Εμβολιασμών] είχαν υποστεί κριτική αξιολόγηση αυτού του επιπέδου, ούτε ένα απ’ αυτά τα εμβόλια δεν θα μπορούσε να πάρει άδεια κυκλοφορίας από την FDA».

5. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ «ΕΜΒΟΛΙΟΥ» ΤΗΣ ASTRA ZENECA

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04400838

Η ασφάλεια και η επιστημονική εγκυρότητα αυτής της μελέτης είναι ευθύνη του χορηγού της μελέτης και των ερευνητών. Η ανάρτηση μιας μελέτης δεν σημαίνει ότι έχει αξιολογηθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Αναγνωριστικό ClinicalTrials.gov: NCT04400838

Καταχωρήθηκε τελευταία ενημέρωση: 18 Νοεμβρίου 2020

Πραγματική Ημερομηνία έναρξης της μελέτης: 28 Μαΐου 2020

Εκτιμώμενη Ημερομηνία ολοκλήρωσης της μελέτης: Σεπτέμβριος 2021

Χορηγός: Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Πληροφορίες παρέχονται από: Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

 

Σύντομη Περίληψη: Μια μελέτη φάσης 2/3 για να προσδιοριστεί η αποτελεσματικότητα, η ασφάλεια και η ανοσογονικότητα του υποψηφίου εμβολίου ChAdOx1 nCoV-19 της νόσου Coronavirus (COVID-19) σε υγιείς εθελοντές του Ηνωμένου Βασιλείου 

Θα χορηγηθούν:

Εμβόλιο: ChAdOx1 nCoV-19 (Abs 260)                      Φάση 2

[Δήθεν «Πλασέμπο»] To Εμβόλιο MenacWY  (NimenrixMenveo) Φάση 3

Εμβόλιο: ChAdOx1 nCoV-19 (Abs 260) + 2.2x10^10vp (qPCR)

[Δήθεν «Πλασέμπο»] Το Εμβόλιο MenACWY δύο δόσεις  (NimenrixMenveo)

Εμβόλιο: ChAdox1 n-CoV-19 (Abs 260)

Εμβόλιο: ChAdOx1 nCoV-19 (qPCR)

Εμβόλιο: ChAdOx1 nCoV-19 0.5mL

[Δήθεν «Πλασέμπο»] Το Εμβόλιο MenACWY, δύο δόσεις min. (NimenrixMenveo)


Λεπτομερής περιγραφή: Θα υπάρχουν 12 ομάδες μελέτης και αναμένεται ότι θα εγγραφούν συνολικά 12.390 εθελοντές.

 • Οι ομάδες 1, 7 & 9 είναι ενήλικες ηλικίας 56-69 ετών.
 • Οι ομάδες 2, 8 & 10 είναι ενήλικες 70 ετών και άνω.
 • Η ομάδα 3 είναι παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. [πώς διασφαλίστηκε η «συναίνεση» τους;]
 • Οι ομάδες 4, 5 & 6 είναι ενήλικες ηλικίας 18-55 ετών.
 • Η ομάδα 11 είναι ενήλικες ηλικίας 18-55 ετών που έχουν προηγουμένως λάβει εμβόλιο με φορείς ChAdOx.
 • Η ομάδα 12 είναι οροθετικοί ενήλικες ηλικίας 18-55 ετών.

 

Μέρος 2. Ο ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ» ΤΗΣ ASTRAZENECA (15 Φεβρουαρίου 2021)

Αλλά ορισμένα κράτη λένε "όχι ευχαριστώ"

Το αμφιλεγόμενο εμβόλιο, στο οποίο έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό ο Bill Gates, απορρίπτεται από ορισμένες χώρες λόγω εκτεταμένων ανησυχιών σχετικά με τις παρενέργειες και την αποτελεσματικότητά του.

Από το The Defender  (Children’s Health Defense)

18 Φεβρουαρίου 2021

https://childrenshealthdefense.org/defender/who-approves-astrazeneca-vaccine-emergency-use/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=e2a06272-0ce9-47c4-85eb-833884a04510

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός (ΠΟΥ) ενέκρινε στις 15 Φεβρουαρίου 2021 δύο εκδόσεις του εμβολίου AstraZeneca-Oxford COVID για επείγουσα πειραματική «χρήση έκτακτης ανάγκης», παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια του «εμβολίου» σε άλλες χώρες και παρά τα (αναπάντητα) ερωτήματα που διατυπώθηκαν προηγουμένως σχετικά με τις κλινικές δοκιμές του παρασκευαστή. 

Χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία και άλλες έχουν τη δική τους κανονιστική διαδικασία για την χορήγηση άδειας για πειραματική χρήση έκτακτης ανάγκης σε εμβόλια και άλλα φάρμακα. Αλλά οι χώρες που δεν διαθέτουν το απαραίτητο ρυθμιστικό πλαίσιο και την ανάλογη υποδομή βασίζονται στον Π.Ο.Υ. για τον έλεγχο των εμβολίων. 

 

1. ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ

Ο Π.Ο.Υ. με την έγκριση των πειραματικών «εμβολίων» που παράγονται στη Δημοκρατία της Κορέας (από την   AstraZeneca-SKBio) και στην Ινδία (από το Serum Institute of India), ανοίγει το δρόμο για να φτάσουν 300 εκατομμύρια δόσεις της AstraZeneca σε 145 χώρες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, μέσω του Προγράμματος COVAX  του Bill Gates. 

 

Σε αρκετές χώρες διακόπηκε η χορήγηση του «εμβολίου» της AstraZeneca εξαιτίας των αυξανόμενων αναφορών για παρενέργειες  και έλλειψη αποτελεσματικότητάς του. 

ΗΠΑ: Σύμφωνα με την Fierce Pharma (έκδοση για τη βιομηχανία και των επιχειρήσεων), η Αμερικανική «Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων» (FDA) ενδέχεται να μην εγκρίνει το «εμβόλιο» της AstraZeneca για την COVID λόγω ασυνεπών στοιχείων των κατασκευαστών, ενώ μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, που κυκλοφόρησε στις 7 Φεβρουαρίου 2021, δείχνει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι ήπιων και μέτριων περιπτώσεων της COVID-19 ήταν μόνο 21,9% - πολύ πιο κάτω από το όριο του 50% που απαιτείται για την έγκριση του εμβολίου. 

Σύμφωνα με την Wall Street Journal , «η Νότια Αφρική ανέστειλε τη χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca COVID, όταν δική της μελέτη έδειξε ότι το «εμβόλιο» παρείχε μόνο 10% αποτελεσματικότητα στην προστασία από ήπιες και μέτριες περιπτώσεις COVID-19 από τη νέα μετάλλαξη Νότιας Αφρικής». 

Ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής, Zweli Mkhize, δήλωσε: «Στη χώρα θα διακοπεί η προγραμματισμένη διάθεση του εμβολίου έως ότου υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητά του» και, αντ’ αυτού θα διανείμει το ακόμη μη-εγκεκριμένο εμβόλιο της Johnson & Johnson . 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε στις 21 Ιανουαρίου 2021, το «εμβόλιο» της AstraZeneca COVID για όλες τις ηλικίες άνω των 18 ετών. 

 • Η Γερμανία δεν ενέκρινε τη χορήγησή του σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, αναφέροντας «έλλειψη αποτελεσματικότητας». 
 • Η Γαλλία, σύμφωνα με τοBBC, αντέδρασε δια του εκπροσώπου του ρυθμιστικού οργανισμού υγείας, που δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε άτομα άνω των 65 ετών». 
 • Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως αναφέρει το Reuters στις 18-02-2021, οι υγειονομικές αρχές αντιμετωπίζουν σημαντική αντίσταση στο «εμβόλιο» της AstraZeneca, αφού τα πρώτα εμβολιασθέντα μέλη του νοσηλευτικοί και διοικητικού προσωπικού ιδρυμάτων παρουσίασαν παρενέργειες. 
 • Η Γαλλία, η Γερμανία και η Σουηδία αντιμετωπίζουν περισσότερες παρενέργειες από το «εμβόλιο» της AstraZeneca από ότι από το«εμβόλιο» Pfizer-BioNTech, σύμφωνα με το Reuters. Παρόλα αυτά, ένας εκπρόσωπος της AstraZeneca προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός των παρενεργειών δηλώνοντας ότι «οι παρενέργειες θα πρέπει να αναμένονται». (!) 
 • Στη Σουηδία, δύο περιοχέςσταμάτησαν προσωρινάτους εμβολιασμούς την περασμένη εβδομάδα επειδή 100 από 400 άτομα που έκαναν το εμβόλιο AstraZeneca για την COVID εμφάνισαν παρενέργειες που τους κατέστησαν ανίκανους να εργαστούν. Σε μια τρίτη περιοχή παρατηρήθηκε ένας εκπληκτικός αριθμός παρενεργειών μετά από μια μαζική προσπάθεια εμβολιασμού περισσότερων από 500 ατόμων. 

        Ο Andreas Heddini, ιατρικός διευθυντής της AstraZeneca στη Σουηδία δήλωσε στο  SVT News

        «Φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό παρενεργειών από το αναμενόμενο. Έχουμε δει ότι περίπου το 10%  αυτών που εμβολιάζονται

        αναμένεται να έχουν παρενέργειες αυτού του είδους».

Πολλές παρενέργειες αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια των «κλινικών δοκιμών» της AstraZeneca του 2020, όπως βλάβες του νωτιαίου μυελού, εγκάρσια μυελίτιδα, θανάτους και οξεία νευροεγκεφαλοπάθεια, εξαιτίας των οποίων τέθηκαν προσωρινά σε παύση οι κλινικές δοκιμές παγκοσμίως. Αλλά η κλινική δοκιμή στην Ινδία συνεχίστηκε, και ο Ινδός υπουργός Υγείας, Rajesh Bhushan, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι "τα ανεπιθύμητα συμβάντα δεν θα επηρεάσουν καθόλου το χρονοδιάγραμμα».

 

2. «ΕΜΒΟΛΙΑ» ΤΗΣ ASTRA ZENECCA, ΤΗΣ PFIZER ΚΑΙ ΤΗΣ MODERNA

Το «εμβόλιο» AstraZeneca είναι διαφορετικό από τα «εμβόλια» mRNA  της Pfizer και της Moderna.  

 • Το «εμβόλιο» της AstraZeneca βασίζεται στις γενετικές οδηγίες του ιού για την οικοδόμηση της πρωτεϊνικής ακίδας που χρησιμοποιεί ο ιός SARS-CoV-2  προκειμένου να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα.  
 • Τα «εμβόλια» της Pfizer-BioNTech και της Moderna χρησιμοποιούν μονόκλωνο RNA για «αποθήκευση» αυτών των οδηγιών, ενώ το «εμβόλιο» της AstraZeneca χρησιμοποιεί DNA διπλής έλικας.Στη συνέχεια, οι ερευνητές της πρόσθεσαν το γονίδιο για την ακίδα της πρωτεΐνης σε μια γενετικά τροποποιημένη έκδοση ενός αδενοϊού από χιμπατζή, ώστε να μπορεί να εισέλθει σε κύτταρα. 

Το «εμβόλιο» της AstraZeneca είναι παρόμοιο με το αμφιλεγόμενο «εμβόλιο» Ebola , ένα DNA και ένα εμβόλιο αδενοϊού με βάση ανασυνδυασμό, το οποίο μπορεί να θέσει ορισμένες ομάδες ανθρώπων σε αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν HIV (όπως αναφέρθηκε από τον The Defender τον Δεκέμβριο 2020). 

Παρά τα μπερδεμένα στοιχεία της AstraZeneca για την αποτελεσματικότητα του «εμβολίου» της (63,09%) σε σύγκριση με την «αποτελεσματικότητα» των που ανακοίνωσαν για τα δικά τους «εμβόλια» η Pfizer-BioNTech και η Moderna (95%), το «εμβόλιο» της Astraeneca χαιρετίστηκε επειδή παράγεται ευκολότερα και είναι φθηνότερο από τα άλλα δύο «εμβόλια» που έχουν ήδη εγκριθεί από τον ΠΟΥ, ο οποίος «επικεντρώνεται στην κλιμάκωση της παραγωγής και της διανομής του εμβολίου», όπως εξήγησε ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, πρώην τρομοκράτης και νυν γενικός διευθυντής του ΠΟΥ. 

3. BILL GATES ΚΑΙ ASTRA ZENECA 

Το «εμβόλιο» της AstraZeneca θα φτάσει στις μάζες μέσω ενός προγράμματος που ονομάζεται «COVAX», ενός μηχανισμού προμήθειας και διανομής εμβολίων. Το COVAX ιδρύθηκε από τον Bill Gates και διευθύνεται από την «Παγκόσμια Συμμαχία για Εμβόλια και Ανοσοποίηση» (GAVI) που ιδρύθηκε το 1999 με χρηματοδότηση  του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates. Από το 1999, το Ίδρυμα έχει δεσμεύσει περισσότερα 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην GAVI και έχει μόνιμη έδρα στο διοικητικό της συμβούλιο. 

Το ίδρυμα Gates ίδρυσε επίσης την «Coalition for Epidemic Preparedness and Innovations» (CEPI), η οποία ξεκίνησε το 2017 με στόχο την ανάπτυξη εμβολίων για να αποτροπή μελλοντικών επιδημιών. Σημειωτέον ότι το Ίδρυμα Gates είναι o σημαντικότερος χρηματοδότης του ΠΟΥ, κατέχοντας την δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ.

Ο Gates, μέσω του Ιδρύματός Gates, της GAVI και της CEPI, χρηματοδοτεί την παραγωγή και διανομή του «εμβολίου» της AstraZeneca, χρηματοδοτεί το Serum Institute of India (έναν από τους δύο οργανισμούς που παρασκευάζουν το «εμβόλιο» της Astra Zeneca), και χρηματοδοτεί τις μελέτες για την «ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα» του «εμβολίου» της AstraZeneca στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική.  

Παρόλο που δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί τα στοιχεία από αυτές τις μελέτες, μπορεί κανείς να τα υποθέσει με βάση την πρόσφατης προειδοποίησης του Gates,  ότι μπορεί να χρειαστεί και «τρίτη δόση του εμβολίου», «ενισχυτικά» ή «με συντονισμό εμβολίων» για την καταπολέμηση παραλλαγών κοροναϊού. 

Σύμφωνα με την GAVI, το Ίδρυμα Gates διαδραματίζει βασικό οικονομικό και τεχνικό ρόλο στη διαμόρφωση των αγορών των «εμβολίων», παρέχοντας εκ  παραλλήλου τα δεδομένα και την οικονομική υποστήριξη για επενδύσεις σ’ αυτή την αγορά.  

Το «εμβόλιο» της AstraZeneca αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του αποθέματος των «εμβολίων» που έχει ήδη αποκτήσει η COVAX του Bill Gates. 

Ο ΠΟΥ συνιστά τη χρήση του «εμβολίου» της AstraZeneca ακόμη και σε χώρες που έχουν εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του και για όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 18 ετών, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων πληθυσμών. Οι "ειδικοί" του ΠΟΥ επαναλαμβάνουν το σλόγκαν ότι "τα οφέλη αυτού του [πειραματικού και αμφιλεγόμενου] "εμβολίου" υπερτερούν των κινδύνων του", φυσικά χωρίς να προσκομίζουν κάποια απόδειξη γι’ αυτό.

 

https://www.zougla.gr/apopseis/article/piramata-gia-to-emvolio-se-pedia-5-eos-12-eton  

16-09-2021

Pin It