Εγγραφή στο Newsletter - Μην εμπιστεύεστε τα Social Media!

ANTHONY FAUCI: ΕΝΑΣ ΜΙΣΤΕΡ ΧΑΪΝΤ ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΔΟΚΤΟΡΑ ΤΖΕΚΙΛ

(Η Υπόθεση της Dr. Judy Mikovits)

 Από τον Robert F. Kennedy, Jr.,

Πρόεδρο της Children’s Health Defense, 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

 Επιλογή-επειμέλεια κειμένων: Κλεάνθης Γρίβας

 

«Η Τζούντι Μίκοβιτς είναι από τους πιο επιτυχημένους

επιστήμονες της γενιάς της»

Robert F. Kennedy, Jr.

 

Σημ: Το εισαγωγικό σημείωμα, ο παραπάνω τίτλος και ό,τι

παρατίθεται μέσα σε αγκύλες […] είναι του επιμελητή.

 

https://childrenshealthdefense.org/news/the-truth-about-fauci-featuring-dr-judy-mikovits/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=bd0d2960-5713-42b6-a08e-e3d73d1ba043

 

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

«Ποιός θα μας φυλάξει από τους φύλακές μας;»

Juvenalis, Satires VI

 

  • Ο Dr. Anthony Fauci, ο αποκαλούμενος και «America's Doctor», διακατεχόμενος από απληστία για ισχύ και χρήμα, αντί να κάνει καριέρα στα ερευνητικά εργαστήρια έκανε καριέρα στους διαδρόμους της εξουσίας στην Ουάσιγκτον, ως ο άνθρωπος για όλα τα αφεντικά, για όλες τις δουλειές και για όλες τις εποχές. 
  • Γεννήθηκε το 1940 στη Ν. Υόρκη. To 1966 πήρε πτυχίο από την Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Cornell. Το 1968 διορίζεται κλινικός βοηθός στο Εργαστήριο Κλινικής Έρευνας (LCI) του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων (NIAD). Το 1974 διορίστηκε επικεφαλής του Τμήματος Κλινικής Φυσιολογίας του LCI. To 1980 διορίστηκε επικεφαλής του Εργαστηρίου Ανοσορρύθμισης. Το 1984, πραγματοποιεί το φιλόδοξο όνειρό του: διορίζεται από τον πρόεδρο Ρέιγκαν στην (άκρως πολιτική) θέση του διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων (NIAID), την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα (επί 36… χρόνια), έχοντας υπηρετήσει –στην κυριολεξία– ως σύμβουλος όλων των Αμερικανών προέδρων από τον Ρέιγκαν μέχρι και τον Τραμπ. Ο Fauci είναι ο μοναδικός στην ιστορία που διατήρησε τη θέση του διευθυντή ενός ισχυρού δημόσιου οργανισμού επί τόσο χρονικό διάστημα. Πράγμα που σημαίνει ότι κατέχει τα εντελώς «ιδιαίτερα προσόντα» που απαιτεί αυτός ο «άθλος». Ρεκόρ Γκίνες.
  • Οι ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις του στην επιστημονική έρευνα για το ιό HIV (AIDS) –για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων– προκάλεσαν την πλήρη διαστροφή της έρευνας, με αποτέλεσμα να είναι άμεσα υπεύθυνος για την περαιτέρω εξάπλωση του HIV σε όλο τον κόσμο. 
  • Στην Washington DC, οι τρομοκρατικές τακτικές του Fauci αποτελούν κοινό μυστικό: Εκφοβισμός, εκφοβισμός, και ξανά, εκφοβισμός, σε συνδυασμό, με την ανενδοίαστη περιφρόνησή του για την υγεία και την ασφάλεια του αμερικανικού λαού.
  • Ο Dr. Anthony Fauci είναι ένας τυπικός εξουσιοφρενής, ένα θλιβερό ανθρωπάκι που διακατέχεται από το «σύνδρομο του ποδηλάτη»: προς τα πάνω «σκύβει» δουλοπρεπώς και προς τα κάτω «κλωτσάει» ανελέητα. Μ’ αλλά λόγια, είναι ένας ιδανικός ανενδοίαστος «λύκος» στον οποίο ανατέθηκε η φρούρηση της υγείας των προβάτων. 
  • Ο βίος και η πολιτεία του Anthony Fauci επαναφέρει το αιωνίως αναπάντητο ερώτημα: «Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;» (Juvenalis)

Ρίχνοντας ελάχιστο φως στο "βαθύ κράτος" της Big Pharma 

  • Στο άρθρο του Robert F. Kennedy, Jr., που ακολουθεί, παρατίθενται τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης της Dr. Judy Mikovits βρέθηκε στο στόχαστρο του Anthony Fauci, επ’ αμοιβή συνεργάτη της Big Pharma και χρηματοδότη του Ινστιτούτου Ιολογίας του Wohan για την έρευνα στους κοροναϊούς (με χρήματα των Αμερικανών φορολογούμενων). 
  • Ένα μέρος συνέντευξης της Judy Mikovits ανέβηκε στο youtube, αλλά αποσύρθηκε αμέσως. Τα στοιχεία που παρουσίαζε η Dr. Mikovits ήταν πολύ σοβαρά για να τα «ανεχτεί» η μαφία της Big Pharma, ο κ. Fauci και οι συνεργάτες του που χαρακτήρισαν την Dr. Mikovots «συνομωσιολόγο». 

Μόνο η εξουσία είναι ικανή να οργανώνει πραγματικές συνωμοσίες και να παράγει συνωμοσιολογία προς ίδιον όφελος. Οι άλλοι, που δεν είναι ικανοί για την οργάνωση πραγματικών συνωμοσιώνταξινομούνται σε δύο κατηγορίες: 

Στην πρώτη εντάσσονται όσοι κάνουν τεκμηριωμένη και, συνεπώς, επικίνδυνη κριτική στην εξουσία. Στη δεύτερη, όσοι νομίζουν ότι εναντιώνονται στην εξουσία, απλώς αερολογώντας. 

Αλλά, και οι δυό «εξουδετερώνονται» με τον ίδιο χαρακτηρισμό: Συνωμοσιολόγοι... Σα να πρόκειται για την ίδια κατηγορία ανθρώπων. 

Έτσι, χάνουν πάντα οι επιστήμονες-διαμάντια (όπως η Dr. Judy Mikovits) και κερδίζουν πάντα οι «επιστήμονες»-σκουπίδιαπως ο Anthony Fauci). Μ'  άλλα λόγια χάνει πάντα η κοινωνία και κερδίζει πάντα η εξουσία. 

Θεώρησα σκόπιμο προσθέσω στο τέλος του άρθρου του Robert F. Kennedy ένα δημοσίευμα για την Dr. Judy Mikovits με τίτλο «Ιός κρύβεται πίσω από τη χρόνια κόπωση» (Το ΒΗΜΑ, 10 Οκτωβρίου 2009, https://www.tovima.gr/2009/10/10/science/ios-krybetai-pisw-apo-ti-xronia-kopwsi/).

Δείτε τα βίντεο: 

Ένα ελάχιστο δείγμα τιμής. 

 

Κλεάνθης Γρίβας

 

Η αλήθεια για τον [καθ’ όλα αν]αξιότιμο κ. Anthony Fauci

στην υπόθεση της Dr. Judy Mikovits

Οι παρεμβάσεις του στην έρευνα για τον ιό HIV

 

Από τον Robert F. Kennedy, Jr.,

Πρόεδρο της Children’s Health Defense

20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

 

 Η Dr Judy Mikovits εντάχθηκε στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) το 1980 ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στη μοριακή ιολογία στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου και συνεργάστηκε επί 20ετή συνεργασία με τον Frank Ruscetti, πρωτοπόρο στον τομέα της ανθρώπινης ρετρο-ιολογίας. Βοήθησε τον Dr Russetti να απομονώσει τον ιό του HIV και να τον συνδέσει με το AIDS το 1983. Ο προϊστάμενος της Dr Mikovits και επικεφαλής των NIH, Anthony Fauci καθυστέρησε επί 6 μήνες την δημοσίευση αυτής της κρίσιμης μελέτης προκειμένου να επιτρέψει στον προστατευόμενό του Robert Gallo να αναπαραγάγει, να δημοσιεύσει και να διεκδικήσει τα εύσημα [επιστημονικά και οικονομικά].  

Η καθυστέρηση της εφαρμογής των μαζικών εξετάσεων για τον ιό HIV επί 6 και πλέον μήνες, επέτρεψε στο AIDS να εξαπλωθεί περαιτέρω σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτό βοήθησε τον Fauci να προωθηθεί το 1984 σε μια θέση πολιτικής ισχύος, αυτή του διευθυντή του NIAD (Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων - National Institute of Allergy and Infectious Diseases – NIAID), την οποία κατέχει μέχρι σήμερα. 

Το 2006, η Dr. Judy Mikovits έγινε διευθύντρια του Ινστιτούτου Νευρο-Ανοσολογικών Νόσων του Whittemore Peterson και συνεργάστηκε με τον Δρ Ruscetti αναζητώντας την αιτία του Συνδρόμου Χρόνιας Κόπωσης (CFS) το οποίο είχε εξελιχθεί ξαφνικά σε επιδημία στη δεκαετία του 1980. Αλλά, η ανδροκρατούμενη ηγεσία της ιατρικής κοινότητας χαρακτήρισε την CFS ως «ψυχοσωματική ‘γρίπη των γιάπης’» που προκλήθηκε όταν ανταγωνιστικές γυναίκες εισέβαλαν στις θέσεις εργασίας των εταιριών. 

Η Dr. Mikovits ανακάλυψε ότι το 67% των προσβεβλημένων γυναικών έφερε έναν ιό που ονομάζεται ΧΜRV (xenotropic murine leukemia virus-related virus), ο οποίος αποτελεί το σημαντικότερο -ή και το μοναδικό- αίτιο της εκδήλωσης της Χρόνιας Κόπωσης. Πολλές γυναίκες με τον ιό XMRV, έφεραν στον κόσμο παιδιά που ανάπτυξαν αυτισμό. 

[ΣτΕ: Ο ιός XRMV είναι ένας ρετροϊός που περιγράφηκε για πρώτη φορά το 2006 από την Dr. Judy Mikovits ως ένα φαινομενικά νέο ανθρώπινο παθογόνο που βρέθηκε σε δείγματα ιστών από άνδρες με καρκίνο του προστάτη. Οι αρχικές αναφορές σύνδεσαν τον ιό με τον καρκίνο του προστάτη και με το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, και πυροδότησαν την έρευνα για τον XMRV ως πιθανής αιτίας πολλών άλλων παθολογικών καταστάσεων και των ανησυχιών για ασφάλεια του χορηγούμενου αίματος (συμβάλλοντας στην αυστηροποίηση των ελέγχων του) και των εμβολίων]. 

Το 2009, οι Drs Mikovits και Ruscetti δημοσίευσαν τα εκρηκτικά ευρήματά τους στο περιοδικό Science . Όμως το ερώτημα παρέμεινε: πώς μπήκε το XMRV σε ανθρώπους; 

Άλλοι ερευνητές συνέδεσαν το πρώτο κρούσμα CFS με ένα εμβόλιο πολιομυελίτιδας που δόθηκε σε γιατρούς και νοσηλευτές το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωση της γνωστής «Επιδημίας Νοσοκομείου του Λος Άντζελες του 1934». Επρόκειτο για ένα εμβόλιο καλλιεργήθηκε σε κονιοποιημένους εγκεφάλους ποντικών. Οι ρετροϊοί από νεκρά ζώα μπορούν να επιβιώσουν σε κυτταρικές σειρές και να μολύνουν μόνιμα τα εμβόλια. 

Οι μελέτες της Dr. Judy Mikovits έδειξαν ότι ο ιός XMRV υπήρχε στα εμβόλια MMR, Polio και Ιαπωνικής Εγκεφαλίτιδας (Encephalitis) που χορηγήθηκαν σε παιδιά και σε στρατιώτες στις ΗΠΑ. Το XMRV είναι τόσο επικίνδυνο, που η απλή παρουσία ιστού ποντικού σε εργαστήριο μπορεί να μολύνει άλλους ιστούς στο ίδιο δωμάτιο. 

Ο Dr. Fauci διέταξε την Judy Mikovits να κρατήσει κλειστό το στόμα της. Όταν αυτή αρνήθηκε, κατάσχεσε παράνομα τα βιβλία εργασίας και τους σκληρούς δίσκους της, την εκδίωξε από τη θέση της σε κυβερνητική υπηρεσία, της στέρησε τη δυνατότητα να παίρνει ερευνητικές επιχορηγήσεις από τα NIH, πράγμα που τερμάτισε την επιστημονική της καριέρα. Αλλά, ο επικίνδυνος ιός XMRV –υπό την προστασία του Fauci– εξακολουθεί να παραμένει στα εμβόλια στις ΗΠΑ.

Η μεταγραφή του βίντεο 

Η Dr. Judy Mikovits, κάτοχος διδακτορικού στη βιοχημεία και τη μοριακή βιολογία στο Πανεπιστήμιο George Washington, μεταδιδακτορική ερευνήτριας στη μοριακή ιολογία του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, διευθύντρια ερευνών για τις Νευρο-Ανοσοπάθειες του Ινστιτούτου Whittemore Peterson, και αναγνωρισμένο σημαντικό ερευνητικό έργο, έγινε δύο φορές στόχος του [αν]εντιμότατου Anthony Fauci. 

Στην Washington DC, οι [τρομοκρατικές] τακτικές του Fauci αποτελούν κοινό μυστικό: Εκφοβισμός, εκφοβισμός, και ξανά, εκφοβισμός, σε συνδυασμό, με την ανενδοίαστη περιφρόνησή του για την υγεία και την ασφάλεια του αμερικανικού λαού. 

Η Dr. Judy Mikovits ήταν ένας από τους πιο εξειδικευμένους επιστήμονες της γενιάς της. Είχε μια 20ετή συνεργασία με τον Frank Ruscetti, πρωτοπόρο στον τομέα της ρετρό ιολογίας του ανθρώπου. 

Το πρώτο επεισόδιο του Fauci: Υποκλοπή Εργασιών 

Mikovits: «Ανέλαβα εργασία στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου. Ήμουν υπό την καθοδήγηση του Frank Ruscetti. Απομόνωσα τον ιό HIV από το αίμα και το σάλιο, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη απομόνωση του HIV από τον Dr. Luc Montagnier και την περιγραφή του HIV ως πιθανού αιτιολογικού παράγοντα του AIDS». 

Και τότε, παρενέβη ο Anthony Fauci. 

Mikovits: «Κάποια στιγμή που ο Frank Ruscetti έλειπε από την πόλη, μου τηλεφώνησε ο Dr. Fauci και ζήτησε να του παραδώσω το χειρόγραφο της εργασίας μας που αφορούσε την απομόνωση και την επιβεβαίωση του HIV, ενώ ήταν ακόμα σε διαδικασία να δημοσιευθεί. Αρνήθηκα να το κάνω γιατί ήταν ανήθικο. Αυτά τα χειρόγραφα είναι εμπιστευτικά και μόνο οι συγγραφείς μπορούν να δώσουν ένα αντίγραφο, συνεπώς, δεν μπορούσαν να παραχωρηθούν χωρίς την άδεια και του Frank Ruscetti». 

Τα πρότυπα ηθικής και ηθικού θάρρους της Δρ Mikovits είναι απαράμιλλα. 

Mikovits: «Ο Fauci με απείλησε ότι θα με απολύσει για ανυπακοή, αλλά αρνήθηκα και πάλι. Αυτό που μου ζητούσε ήταν ανήθικο. Όταν ο Frank Ruscetti επέστρεψε λίγες εβδομάδες αργότερα, ύστερα από μεγάλη πίεση έδωσε το χειρόγραφο στον Dr. Fauci, ο οποίος καθυστέρησε σκόπιμα τη δημοσίευση της εργασία μας προκειμένου ο προστατευόμενός του Dr. Robert Gallo, να έχει τον χρόνο  να την αντιγράψει και να την δημοσιεύσει πριν από μας». 

Στις 4 Μαΐου 1984, ο Dr. Robert Galo δημοσίευσε μια διάσημη σειρά μελετών δείχνοντας ότι ένας ρετροϊός που είχε απομονώσει ο ίδιος ήταν η αιτία του AIDS. 

Η ιδιοποίηση της εργασίας της δεν ήταν το μόνο κακό. Το χειρότερο ήταν ότι καθυστέρησε επί πολλούς μήνες την ανάπτυξη των τεστ ελέγχου με αποτέλεσμα τη διάδοση του HIV στον κόσμο, σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους. 

Καθοδηγούμενος από την απληστία και τον νεποτισμό (ευνοιοκρατία), ο Anthony Fauci –ο αποκαλούμενος και «America's Doctor»– είναι άμεσα υπεύθυνος για την περαιτέρω εξάπλωση του HIV σε όλο τον κόσμο. 

Το 1984, έξι μήνες μετά την παρέμβασή του στην έρευνα για το AIDS, o Anthony Fauci, αντί να τιμωρηθεί για τις πράξεις του, διορίστηκε Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, μια θέση που εξακολουθεί να κατέχει σήμερα.

Το δεύτερο επεισόδιο του Fauci

Mikovits: «Το 2006 συνέστησα και ανέπτυξα το πρώτο Ινστιτούτο Νευροανοσοπάθειας για τη μελέτη της αιτίας και της θεραπείας του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης (CFS)».

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είχε καταστεί επιδημία στη δεκαετία του 1980. Οι γιατροί απέρριψαν την ασθένεια ως ψυχοσωματική «γρίπη των γιάπης». Το CFS έπληξε κυρίως γυναίκες. Ήταν η εποχή της, σχεδόν μαζικής, εισόδου των γυναικών σε εταιρικές θέσεις εργασίας. Και οι γιατροί υποστήριζαν πως αυτό οφείλονταν στο ότι οι γυναίκες ήταν σωματικά και συναισθηματικά ευάλωτες στην πίεση αυτών των επαγγελματικών υποχρεώσεων.

H Dr. Mikovits ανακάλυψε ότι το 67% των γυναικών που έπασχαν από CFS είχαν έναν ιό ποντικού που ονομάζεται XMRV (ιός που σχετίζεται με την ξενοτροπική λευχαιμία των μυών) που εμφανίστηκε σε υγιείς γυναίκες μόνο σε ποσοστό 4%. Το XMRV σχετίζεται επίσης με καρκίνους, όπως του προστάτη, του στήθους και των ωοθηκών, τη λευχαιμία και το πολλαπλό μυέλωμα. Πολλές γυναίκες με τον ιό XMRV έφεραν στον κόσμο παιδιά που εμφάνισαν αυτισμό.

 

Το 2009, οι Drs Mikovits και Ruscetti δημοσίευσαν τα εκρηκτικά ευρήματά τους στο περιοδικό Science. Όμως το ερώτημα παρέμεινε: πώς μπήκε το XMRV σε ανθρώπους;

Mikovits: «Στη συνέχεια, το 2011, η έρευνά μας κατέληξε στο ότι ο ιός είχε εισέλθει σε ανθρώπους μέσω της μετάγγισης μολυσμένου αίματος και εμβολίων».

Άλλοι ερευνητές συνέδεσαν το πρώτο κρούσμα CFS με ένα εμβόλιο πολιομυελίτιδας που δόθηκε σε γιατρούς και νοσηλευτές, που είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωση της «Επιδημίας στο Νοσοκομείο του Λος Άντζελες του 1934». Αυτό το εμβόλιο, είχε καλλιεργηθεί σε κονιοποιημένους εγκεφάλους ποντικών. Οι ρετροϊοί από νεκρά ζώα μπορούν να επιβιώσουν σε κυτταρικές σειρές και να μολύνουν μόνιμα τα εμβόλια.

Ο ιός XMRV είναι τόσο επικίνδυνος που η απλή παρουσία ιστού ποντικού σε ένα εργαστήριο μπορεί να μολύνει άλλους ιστούς στον ίδιο χώρο.

Οι μελέτες της Dr. Mikovits απέδειξαν ότι ο ιός XMRV υπάρχει στα εμβόλια MMR και της πολιομυελίτιδας που χορηγούνται στα παιδιά και στο εμβόλιο της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας που χορηγείται στο στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ.

Οι κίνδυνοι των εμβολίων που καλλιεργούνται σε κονιοποιημένους εγκεφάλους ποντικιών αναγνωρίζονται ευρέως.

Όπως παραδέχεται η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: «Το εμβόλιο που προέρχεται από τον εγκέφαλο του ποντικού έχει συσχετιστεί με σοβαρές αλλεργικές και νευρολογικές παρενέργειες». 

Mikovits: «Ανακαλύψαμε ότι αυτός ο ρετροϊός ποντικού προκαλούσε μια ανησυχητική εθνική κρίση υγείας. Αυτό συμβαίνει όταν το χορηγούμενο αίμα και τα εμβόλια είναι μολυσμένα με ρετροϊούς ποντικών πολλών στελεχών».

Ενώ η Dr. Mikovits και η ομάδα της ετοιμάστηκαν να κρούσουν συναγερμό, ο Dr. Fauci χρησιμοποίησε τη δύναμή του για να την αναγκάσει να σιωπήσει.

Dr. Mikovits: «Αυτό που έκαναν οι Anthiny Fauci, Ian Lipkin και Harold Varmus ήταν να με πιέσουν να σιωπήσω και να αποσύρω τις εργασίες μας. Αρνήθηκα ξανά».

Ο Anthony Fauci έβαλε την καριέρα του και το Πρόγραμμα Εμβολιασμού υπεράνω της υγείας και της ασφάλειας όλων των Αμερικανών.

Mikovits: «Όταν αρνήθηκα να σιωπήσω, ο Dr. Fauci εισέβαλε [στο εργαστήριο] και διέταξε να κατασχεθούν οι υπολογιστές και τα σημειωματάριά μου και ενορχήστρωσε την ανάκληση της εργασίας μας από την επιστημονική επιθεώρηση Science».

Ο Dr. Fauci έκανε κατάχρηση της εξουσίας του και κακή χρήση της θέσης του.

Mikovits: «Στη συνέχεια, αφαίρεσε όλη μου τη χρηματοδότηση και με εμπόδισε να βρω δουλειά σε κυβερνητική έρευνα από το 2012 και μετά».

Εκατοντάδες εκατομμύρια Αμερικανοί μπορεί να έχουν κάνει εμβόλια μολυσμένα με τον ιό XMRV.

Ο Anthony Fauci, ο επονομαζόμενος και America’s Doctor, είναι αποτυχημένος.

Μπορείτε να τον εμπιστευτείτε;

Robert F. Kennedy, Jr.

 

Ιός κρύβεται πίσω από τη χρόνια κόπωση 

Το ΒΗΜΑ, 10 Οκτωβρίου 2009 

https://www.tovima.gr/2009/10/10/science/ios-krybetai-pisw-apo-ti-xronia-kopwsi/ 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το αίτιο που κρύβεται πίσω από το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης πιστεύουν ότι ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες. Ερευνητές του Ινστιτούτου Whittemore Ρeterson στη Νεβάδα αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Science» ότι το σύνδρομο που αλλιώς αποκαλείται Μυαλγική Εγκεφαλομυελίτιδα (ΜΕ) φαίνεται να συνδέεται με έναν ρετροϊό ο οποίος συνήθως προσβάλλει ποντίκια αλλά παράλληλα εντοπίζεται και σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη. 

Αν και τα μέχρι στιγμής δημοσιευμένα στοιχεία δεν αποδεικνύουν αιτιώδη σχέση μεταξύ του ιού και του συνδρόμου, σύμφωνα με τους ερευνητές, τελευταία δεδομένα της ομάδας τα οποία δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη, μαρτυρούν ότι ο συγκεκριμένος ρετροϊός, ο οποίος ονομάζεται ΧΜRV (xenotropic murine leukemia virus-related virus), αποτελεί το σημαντικότερο ή και το μοναδικό αίτιο εμφάνισης της χρόνιας κόπωσης. 

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης «πλήττει» περί τα 17 εκατ. άτομα παγκοσμίως. Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται πολύ διότι τα συμπτώματα του συνδρόμου (η χρόνια κόπωση και οι πόνοι στα άκρα)  δεν βελτιώνονται ούτε όταν το άτομο ξεκουράζεται. Τη δεκαετία του 1980 το σύνδρομο προκάλεσε μεγάλη συζήτηση και αντιπαραθέσεις καθώς αρκετοί ειδικοί αμφισβήτησαν ότι πρόκειται για μια ανεξάρτητη ασθένεια. Τα νέα ευρήματα όμως αποδεικνύουν την ύπαρξη του συνδρόμου και παράλληλα δείχνουν έναν τρόπο για την αντιμετώπισή του. 

Σύμφωνα με αυτά τα ευρήματα, ο ιός ΧΜRV εντοπίστηκε στους 68 από τους 101 Αμερικανούς ασθενείς με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης που μελετήθηκαν. Την ίδια στιγμή ανιχνεύθηκε μόλις σε 8 από τα 218 άτομα που δεν έπασχαν από χρόνια κόπωση. 

Η επικεφαλής των ερευνητών Dr. Τζούντι Μίκοβιτς ανέφερε μάλιστα ότι ακόμη πιο «φρέσκα», αδημοσίευτα δεδομένα αποκάλυψαν ότι το 95% των ασθενών με το σύνδρομο είχαν αντισώματα ενάντια στον ιό, γεγονός που μαρτυρεί ότι είχαν μολυνθεί με τον ΧΜRV ο οποίος μπορεί να βρίσκεται επί έτη σε «ύπνωση» στο DΝΑ του ατόμου. Η ομάδα αναλύει αυτή τη στιγμή άλλα 500 δείγματα αίματος ασθενών από το Λονδίνο και, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται ότι ο ιός είναι παρών στη συντριπτική πλειονότητά τους. Αν τα ευρήματα επιβεβαιωθούν και από άλλες ερευνητικές ομάδες, τότε ίσως μελλοντικά το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης να θεραπεύεται με αντι-ιικά φάρμακα, όπως αυτά που χορηγούνται για τον ιό ΗΙV του ΑΙDS. Είναι επίσης πιθανό να αναπτυχθεί και ένα προληπτικό εμβόλιο για το σύνδρομο. 

Η Dr. Μίκοβιτς υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος ιός ξεκίνησε από τα ποντίκια, πέρασε το «φράγμα των ειδών» και άρχισε να μολύνει ανθρώπους, όπως έχει συμβεί με πολλούς άλλους ιούς που πλήττουν τον άνθρωπο. 

Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης το γεγονός ότι πρόσφατα ο συγκεκριμένος ιός συνδέθηκε και με τον καρκίνο του προστάτη. «Η ανακάλυψη του ΧΜRV σε ό,τι αφορά δύο σοβαρές ασθένειες, τον καρκίνο του προστάτη και το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για πρόληψη αλλά και για θεραπεία και των δύο ασθενειών» σημείωσε ένας από τους ειδικούς που συμμετείχαν στη νέα μελέτη, ο καθηγητής Ρόμπερτ Σίλβερμαν από την Κλινική Κλίβελαντ στο Οχάιο.

Το ΒΗΜΑ, 10 Οκτωβρίου 2009

 

Pin It