ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΩΣ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, ΕΣΑΕΙ ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΟ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΗΘΙΚΗ EΠΙΤΑΓΗ: Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

Τα εμετικά μισόλογα, τα «ναι μεν, αλλά δε» και οι «αστερίσκοι»

ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟ

 Κλεάνθης Γρίβας

21/02/2021

https://www.zougla.gr/greece/article/na-8espisti-os-idionimo-kakourgima-esai-aparagrapto

 

Με τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες δεν έσπασε απλώς ένα δυσώδες «απόστημα». Έσπασαν πολλά «αυγά φιδιών» που διαπλέκονται σε όλα τα επίπεδα της «καλλιτεχνικής», κοινωνικής και πολιτικής ΑΛΗΤ.

 

Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία –πριν κατασιγάσει ο θόρυβος– για να επιτευχθεί αφενός η (μερική, έστω) δικαίωση των νυν θυμάτων και αφετέρου η (επίσης μερική, έστω) θωράκιση των εν δυνάμει θυμάτων –που είναι σίγουρο ότι δεν θα πάψουν να υπάρχουν– με τη θέσπιση ενός νόμου που θα καθιστά τα βασανιστήρια, τον βιασμό και την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, των γυναικών και των ανδρών ως «ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ», και όχι απλώς αδίκημα «αλλά ατιμωτικό έγκλημα, πράξη βδελυρή, διοικητικά και δικονομικά ανιχνεύσιμη, έγκλημα που ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΟΤΕ...». (Κ. Σιμόπουλος: Βασανιστήρια και Εξουσία. Αθήνα, 1987, σ. 530-532).

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δικαιωθεί ουσιαστικά το θάρρος όλων εκείνων που αποφάσισαν να μιλήσουν.

Ο βαθμός της ηθικής ή της ανηθικότητας ενός ατόμου και μιας κοινωνίας εξαρτάται πάντα απ’ το εάν συμπαρατάσσονται με τον θύτη ή με το θύμα. Δυστυχώς, όλα τα εν αποσυνθέσει και νοσογόνα άτομα, κοινωνίες και πολιτικά κόμματα του βόθρου συμπαρατάσσονται πάντοτε με τον δήμιο.

Συνεπώς, καθένας που θέλει να διατηρήσει κάποια ψήγματα αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς πρέπει να διακατέχεται από μια αγωνία: να μη βρεθεί ποτέ συμπαραταγμένος με τον δήμιο. Η θέση του είναι πάντοτε με το μέρος του θύματος.

Πρόκειται για μια ηθική επιταγή κρυστάλλινη και δεσμευτική, που δεν επιδέχεται καμιά παρερμηνεία και παραμένει ανεπηρέαστη από τις διαστροφικές επιρροές της εξουσιαστικής «νεο-γλώσσας» του Μεγάλου Αδερφού και της εξουσιοφρενικής «διπλής γλώσσας» των αξιολύπητων διαχειριστών της εξουσίας και των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης και Αποβλάκωσης (ΜΜΕ-Α), που εξαχρειώνουν την ατομική και την κοινωνική συνείδηση. 

Κλεάνθης Γρίβας

 

Υ.Γ.1: ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ: Νομίζω ότι δεν περιμένεις τη δικαίωσή σου –έστω και μετά από είκοσι χρόνια– για την αηδιαστική υπόθεση του «μουσικού», για την αποκάλυψη της οποίας δέχθηκες πλήθος επιθέσεων από τους τότε «διαπλεκόμενους» με το «ευγενές σπορ» της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Και αυτό αφενός γιατί οι βλάκες και οι διεφθαρμένες συνειδήσεις ποτέ δεν μπορούν να παρέχουν δικαίωση και αφετέρου γιατί δεν έχεις ανάγκη από τέτοιου είδους «δικαιώσεις».

Για να θυμηθούμε τις θέσεις του «συγκροτήματος» (και όλων των «ομοαίματων» και «ομόδοξων» δημοσιογραφικών οργανισμών) εκείνη την σκοτεινή περίοδο, βλέπε ως παράδειγμα: https://www.tanea.gr/2000/03/28/greece/sto-skamni-gia-5-kakoyrgimata/

 

Υ.Γ. 2: Αυτό το σημείωμα αναπτύχθηκε εν εκτάσει τον Δεκέμβριο του… 1982 στην εισήγησή μου σε σεμινάριο για τον «βιασμό» που οργανώθηκε από την έδρα του Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Παν/μίου Θεσ/νίκης υπό την εποπτεία του κορυφαίου ποινικολόγου αείμνηστου καθηγητή Γιάννη Μανωλεδάκη, που με τιμούσε με τη φιλία του, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ιανός (τεύχος 4, Ιανουάριος 1983). Αναδημοσιεύθηκε σε μεγάλο αριθμό περιοδικών και εφημερίδων της εποχής και περιλήφθηκε στο Κλ. Γρίβας: Η Εξουσία της Βίας (Ιανός, 1986).

 

BILL GATES και ΝΕΟ-ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ

Μια πιο προσεκτική ματιά στον μεγαλο-γαιοκτήμονα Gates

 

[Ο εκκολαπτόμενος «Χίτλερ του 21ου αιώνα» ονομάζεται Bill Gates. 

 Από την Κόλαση των ναζιστικών στρατοπέδων θανάτου

στην Κόλαση του Great Reset των Bill Gates και Klaus Schwab (Κ.Γ.)] 

                                                                                                                       

Ο Bill Gates έγινε αθόρυβα και ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γεωργικών εκτάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για έναν άντρα που διακατέχεται από τη μανία του μονοπωλιακού ελέγχου, η ευκαιρία να κυριαρχήσει και στην παραγωγή τροφίμων του ασκεί ακαταμάχητη έλξη.

 

Robert F. Kennedy, Jr.

Children’s Health Defense

4 Φεβρουαρίου 2021

Επιλογή και επιμέλεια κειμένων:

Κλεάνθης Γρίβας

6 Φεβρουαρίου 2021

 

https://childrenshealthdefense.org/defender/bill-gates-neo-feudalism-farmer-bill/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=99b3dbc2-8b5e-4371-8f7c-d5d51a840972

 

 

«Ο Gates έχει μια ναπολεόντεια αντίληψη για τον εαυτό του, μια ακόρεστη επιθυμία για εξουσία και απόλυτη επιτυχία… χωρίς αναστολές» 

Δικαστής Thomas Penfield Jackson,

πρόεδρος στην Υπόθεση Gates / Microsoft για απάτη

 

Τα Lockdown που βοήθησαν τον Bill Gates και τις εταιρικές μαζορέτες του, να οδηγήσουν σε χρεοκοπία πάνω από 100.000 επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και να βυθίσουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στη φτώχεια και τη θανατηφόρα επισιτιστική ανασφάλεια οι οποίες, μεταξύ των άλλων καταστροφικών επιπτώσεών τους, σκοτώνουν 10.000 παιδιά στην Αφρική κάθε μήνα - αυξάνοντας παράλληλα τον πλούτο του Gates κατά 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Σήμερα, η περιουσία του, ύψους 133 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τον καθιστά τον τέταρτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

 

Ο Bill Gates χρησιμοποίησε αυτά τα νέα άνομα κέρδη του για να επεκτείνει ακόμη περισσότερο την εξουσία του στον παγκόσμιο πληθυσμό, αγοράζοντας υποτιμημένα περιουσιακά στοιχεία σε εξευτελιστικές τιμές και κάνοντας διάφορες κινήσεις για να επιβάλλει μονοπωλιακό του έλεγχο στη δημόσια υγεία, την ιδιωτικοποίηση φυλακών, την διαδικτυακή εκπαίδευση και τις παγκόσμιες επικοινωνίες, ενώ παράλληλα προωθεί ψηφιακά νομίσματαπαρακολούθηση υψηλής τεχνολογίαςσυστήματα «εξόρυξης» δεδομένων και τεχνητή νοημοσύνη .

 

Για έναν άντρα σαν τον Bill Gates, που διακατέχεται από τη μανία του μονοπωλιακού ελέγχου, η ευκαιρία να κυριαρχήσει και στην παραγωγή τροφίμων του ασκεί ακαταμάχητη έλξη.

 

Σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος της  Έκθεσης The Land , ο Gates έγινε αθόρυβα ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γεωργικών εκτάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το χαρτοφυλάκιό του, περιλαμβάνει τώρα περίπου 242.000 στρέμματα γεωργικής γης στις ΗΠΑ, από τα  οποία 27.000 στρέμματα γης στη Λουιζιάνα, το Αρκάνσας, τη Νεμπράσκα, την Αριζόνα, τη Φλόριντα, την Ουάσιγκτον και 18 άλλες πολιτείες .

 

Ο Τόμας Τζέφερσον πίστευε ότι η επιτυχία του παραδειγματικού αγώνα της Αμερικής για την αντικατάσταση του ζυγού της ευρωπαϊκής φεουδαρχίας με ένα ευγενές πείραμα αυτοδιακυβέρνησης εξαρτάται από τον διαρκή έλεγχο της εδαφικής βάσης του έθνους από δεκάδες χιλιάδες ανεξάρτητους αγρότες, που ο καθένας τους συμμετέχει στη δημοκρατία μας.

 

Στην καλύτερη περίπτωση, η εκστρατεία του Gates για να μονοπωλήσει τις αγροτικές εκτάσεις της Αμερικής είναι ένα μήνυμα ότι η φεουδαρχία μπορεί να γίνει και πάλι της μόδας. Στη χειρότερη περίπτωση, η έκρηξη αγορών καλλιεργήσιμης γης από τον Gates είναι προάγγελος για κάτι πολύ πιο ανησυχητικό: τον έλεγχο των παγκόσμιων προμηθειών τροφίμων από έναν άπληστο μεγαλομανιακό που διακατέχεται από το σύνδρομο του Ναπολέοντα.

 

Ας διερευνήσουμε το πλαίσιο των μυστικών αγορών γης από τον Gates ως μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του για την επιβολή της κυριαρχίας του στη γεωργία και στην παραγωγή τροφίμων παγκοσμίως.

 

Από το 1994, ο Gates ξεκίνησε μια διεθνή εκστρατεία για την επίτευξη μιας κάθετης ολοκληρωμένης κυριαρχίας στην παγκόσμια γεωργική παραγωγή. Η αυτοκρατορία του περιλαμβάνει πλέον τεράστιες γεωργικές εκτάσεις και τεράστιες επενδύσεις σε καλλιέργειες Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (GMO), σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας σπόρων και συνθετικών τροφίμων, τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένων των ρομποτικών καλλιεργειών και την κατοχή ηγετικών θέσεων σε σχετικές εταιρείες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Coca-Cola, Unilever , η Philip Morris (Kraft , General Foods), η Kellogg’s , Procter & Gamble και η Amazon (Whole Foods), και σε πολυεθνικές όπως η Monsanto και η Bayer που αγοράζουν χημικά φυτοφάρμακα και πετροχημικά λιπάσματα.

 

Ως συνήθως, ο Bill Gates πραγματοποιεί και συντονίζει αυτές τις προσωπικές επενδύσεις του με επιδοτήσεις με χρήματα των φορολογούμενων μέσω (α) του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, τον πλουσιότερο και ισχυρότερο οργανισμό στο πεδίο της διεθνούς βοήθειας. (β) τις οικονομικές συνεργασίες του με την Big Ag , την Big Chemical και την Big Food και (γ) τον έλεγχό του διεθνών οργανισμών (συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που δημιουργήθηκαν από τον ίδιο), διαθέτοντας έτσι την τρομακτική δυνατότητα να δημιουργεί αγορές δεσμευμένες για τα προϊόντα του.

 

Ο Henry Kissinger, πρώην υπουργός Εξωτερικών (1973-1977), πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και συνεργάτης του David Rockefeller, παρατήρησε ότι «όποιος ελέγχει την προσφορά τροφίμων ελέγχει τους ανθρώπους». Το 2006, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και το Ίδρυμα Rockefeller ξεκίνησαν την «Συμμαχία για μια Πράσινη Επανάσταση στην Αφρική» (AGRA) χρηματοδοτώντας την με 424 εκατομμύρια δολάρια που υπόσχεται να διπλασιάσει την παραγωγικότητα των καλλιεργειών και να αυξήσει τα εισοδήματα 30 εκατομμυρίων μικρών αγροτών έως το 2020  μειώνοντας τη διατροφική ανασφάλεια στο μισό.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσέγγιση του Bill Gates στα παγκόσμια προβλήματα θέτει στο επίκεντρο κάθε λύσης, την τεχνολογία και τους συνεργάτες του της χημικής, φαρμακευτικής και πετρελαϊκής βιομηχανίας. Όπως αποδείχθηκε, η «καινοτόμος στρατηγική» του Gates για την παραγωγή τροφίμων ήταν να επιβάλλει εξαναγκαστικά το αποτυχημένο σύστημα των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (GMO / ΓΤΟ), της χημικής και της γεωργικής παραγωγής ορυκτών καυσίμων της Αμερικής στους φτωχούς αγρότες της Αφρικής .

 

Οι αφρικανικές γεωργικές πρακτικές εξελίχθηκαν εδώ και πάνω από 10.000 χρόνια σε μορφές που προωθούν την ποικιλομορφία των καλλιεργειών, την αποκέντρωση, τη βιωσιμότητα, την ατομική ιδιοκτησία, την αυτοοργάνωση και τον τοπικό έλεγχο των σπόρων. Η προσωπική ελευθερία (που είναι εγγενής σε αυτά τα τοπικά συστήματα)  επιτρέπει στις οικογένειες των αγροκαλλιεργητών να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις: είναι αφέντες στη γη τους και κυρίαρχοι των πεπρωμένων τους. Η συνεχής καινοτομία επί χιλιάδες χρόνια από εκατομμύρια μικρούς αγρότες μεγιστοποίησε τις βιώσιμες αποδόσεις και τη βιοποικιλότητα.

 

Ο Bill Gates, στην προσπάθειά του να επιβάλλει τη δική του ανελέητη νεοαποικιοκρατία, διέθεσε 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια για να διαλύσει αυτό το αρχαίο σύστημα καλλιέργειας και να το αντικαταστήσει με μια υψηλής τεχνολογίας εταιρική και βιομηχανοποιημένη γεωργία, με χημικά εξαρτώμενες μονοκαλλιέργειες, ακραίο συγκεντρωτισμό και έλεγχο εκ των άνω προς τα κάτω. Ανάγκασε τις μικρές αφρικανικές εκμεταλλεύσεις να χρησιμοποιούν εισαγόμενους εμπορικούς σπόρους,  πετρελαϊκά λιπάσματα και τοξικά φυτοφάρμακα .

 

Ο Gates δημιούργησε την υποδομή μιας αλυσίδας εφοδιασμού με χημικά και σπόρους και πίεσε τις αφρικανικές κυβερνήσεις να δαπανήσουν τεράστια ποσά για επιδοτήσεις και να χρησιμοποιήσουν δρακόντειες κυρώσεις και αυταρχικό έλεγχο για να αναγκάσουν τους αγρότες να αγοράσουν τις ακριβές εισροές του και να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις του. 

 

Οι Gates ανάγκασαν τους αγρότες να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές θρεπτικές καλλιέργειες διαβίωσης (όπως το σόργο, το κεχρί, τη γλυκοπατάτα και την μανιόκα που αποτελεί βασική διατροφή για πάνω από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους στον φτωχό ‘τέταρτο’ κόσμο) με βιομηχανικές καλλιέργειες «υψηλής απόδοσης» (όπως η σόγια και το καλαμπόκι) οι οποίες ωφελούν την ελίτ όσων τα εμπορεύονται και αφήνουν τους φτωχούς Αφρικανούς αγρότες με ελάχιστη τροφή. Ως αποτέλεσμα, μειώθηκε η διατροφή και η παραγωγικότητα και τα εδάφη καθίστανται όλο και πιο όξινα με κάθε εφαρμογή πετροχημικών λιπασμάτων.

 

Όπως συνέβη και με την επιχείρηση των εμβολίων του Gates στην Αφρική, δεν υπάρχει ούτε εσωτερική αξιολόγηση ούτε δημόσια λογοδοσία για όλα αυτά . Η μελέτη του 2020 με τίτλο «False Promises: The Alliance for a Green Revolution in Africa (AGRA)» είναι ο χάρτης αναφοράς της 14χρονης προσπάθειας του καρτέλ του Bill Gates. Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός των Αφρικανών που υποφέρουν από υπερβολική πείνα έχει αυξηθεί κατά 30% στις 18 χώρες που στόχευε ο Gates. Η αγροτική φτώχεια έχει αυξηθεί δραματικά και ο αριθμός των πεινασμένων ανθρώπων σε αυτές τις χώρες έχει αυξηθεί σε 131 εκατομμύρια .

 

Σύμφωνα με το «σύστημα καλλιεργειών» του Gates, οι αγροτικοί πληθυσμοί της Αφρικής έχουν γίνει σκλάβοι στη δική τους γη σε μια τυραννική δουλεία στις εισαγωγές της υψηλής τεχνολογίας, της μηχανοποίησης, των αυστηρών προγραμμάτων, των επαχθών προϋποθέσεων για πιστώσεις και επιδοτήσεις που είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της «Πράσινης Επανάστασης» του Bill Gates.

 

Οι μόνες οντότητες που επωφελούνται από το πρόγραμμα του Gates είναι οι διεθνείς εταιρικοί συνεργάτες του - και ιδιαίτερα η Monsanto, της οποίας το Gates Foundation Trust αγόρασε 500.000 μετοχές αξίας 23 εκατομμυρίων δολαρίων το 2010 (αλλά αργότερα αναγκάστηκε να τις εκχωρήσει, ύστερα μετά από πιέσεις διαφόρων ομάδων της κοινωνίας των πολιτών). Ο ίδιος ο Bill Gates μαγνητοσκοπούσε ακόμη και διαφημίσεις για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς (ΓΤΟ) της Monsanto, θεωρώντας τους ως «λύση» στο ζήτημα της παγκόσμιας πείνας.

 

Ένα τυπικό παράδειγμα της παράδοξης «γενναιοδωρίας» του Gates: το ίδρυμά του έκανε δήθεν «φιλανθρωπικές» επιχορηγήσεις (που επιδοτούνταν από τους φορολογούμενους) ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων στο μεγαθήριο Big Ag, Cargill, για να οργανώσει τις αλυσίδες εφοδιασμού της Νότιας Αφρικής με σόγια Γ.Τ.Ο. Οι Αφρικανοί αποκαλούν το πρόγραμμα του Gates «Νεο-αποκιοπκρατία» ή «Εταιρική αποικιοκρατία».

 

Η πρωτοβουλία AGRA Watch (της «Κοινοτικής Συμμαχίας για την Παγκόσμια Δικαιοσύνη» με έδρα το Σιάτλ) παρακολουθεί τις γεωργικές και επισιτιστικές πολιτικές του Bill Gates. Σύμφωνα με την Heather Day, εκπρόσωπο της AGRA Watch, η AGRA είναι ένας «δούρειος ίππος» της εταιρικής κρυπτοκρατίας. Όπως μου είπε η Heather Day:

 

«Το Ίδρυμα Gates και η AGRA ισχυρίζονται ότι είναι ‘υπέρ του αγρότη’, ‘υπέρ των φτωχών’ ‘υπέρ του περιβάλλοντος’. Αλλά η προσέγγισή τους είναι στενά ευθυγραμμισμένη με διεθνικές εταιρείες, όπως η Monsanto, και με παράγοντες της εξωτερικής πολιτικής όπως η USAID [Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ]. Εκμεταλλεύονται τις κρίσεις τροφίμων και του παγκόσμιου κλίματος για να προωθήσουν την υψηλής τεχνολογίας, και κεντρικά διευθυνόμενης βιομηχανικής γεωργίας που παράγει κέρδη για τον Gates και τους εταιρικούς συνεργάτες του, ενώ παράλληλα υποβαθμίζουν το περιβάλλον και αποδυναμώνουν τους αγρότες. Τα προγράμματά τους είναι μια σκοτεινή μορφή φιλανθρωπικής κεφαλαιοποίησης που βασίζεται στη βιοπειρατία και την εταιρική και στη γεωπειρατία».

 

Ο ακτιβισμός του Bill Gates

(ένα υπόμνημα στους περιβαλλοντικούς συναδέλφους μου)

Για να καλύψει τα δυστοπικά του σχέδια για την ανθρωπότητα με ένα μανδύα «καλών προθέσεων», ο Bill Gates υιοθέτησε την ρητορική της «βιωσιμότητας», της «βιοποικιλότητας», της «καλής διαχείρισης» και του «κλίματος». Όλες αυτές οι ζοφερές πραγματικότητες αποτελούν υπαρξιακές απειλές για τα παιδιά μας και απαιτούν επειγόντως την προσοχή μας. Ωστόσο, με την προβολή των «καλών προθέσεων» του, ο Gates επικαλύπτει απλώς την ατζέντα του για μεγιστοποίηση του προσωπικού του κέρδους και για την ενδυνάμωση του ελέγχου του.

Με ενοχλεί που πάρα πολλοί από τους φίλους μου στο περιβαλλοντικό κίνημα έχουν πέσει θύματα της προπαγάνδας του Gates. Στα 40 μου χρόνια ως ακτιβιστής για το κλίμα, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω τη μηδενική χρηματοδότηση του Gates για την πραγματική υπεράσπιση του κλίματος. Το Ίδρυμα Gates είναι πάντα (αδικαιολογήτως απόν) στους πολέμους για το κλίμα

Οι κορυφαίες οργανώσεις υπέρ του κλίματος (το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας Πόρων, το Ταμείο Περιβαλλοντικής Άμυνας, το Sierra Club, η Greenpeace, το Waterkeepers κ.α), δεν παίρνουν τίποτα σχεδόν από τον μεγαλύτερο «φιλάνθρωπο» του κόσμου. Η επενδυτική ιστορία του Gates υποδηλώνει ότι για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, η κλιματική κρίση δεν είναι παρά ένα άλλοθι στα σχέδιά τους για άσκηση παρεμβατικού κοινωνικού ελέγχουεπιτήρησης μεγάλης κλίμακας, «Great Reset», και τεράστια σπατάλη γεωγραφικής μηχανικής προϊόντος επιστημονικής φαντασίας, σχέδια στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα τρελά, τρομακτικά και ματαιόδοξα έργα για ψεκασμό της στρατόσφαιρα με χλωριούχο ασβέστιο ή θαλασσινό νερό προκειμένου «να επιβραδυνθεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη», η ανάπτυξη γιγάντιων μπαλονιών προκειμένου «να κορεστεί η ατμόσφαιρα της γης με ανακλαστικά σωματίδια και να σβήσει τον ήλιο» ή το επικίνδυνο παιχνίδι «των εκατομμυρίων γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών» στη Νότια Φλόριντα.

Όταν συνδυάσουμε αυτά τα εφιαλτικά σχέδια με τα πειραματικά εμβόλια που έχει επιβάλλει σε 161 εκατομμύρια παιδιά της Αφρικής ετησίως, καθίσταται απολύτως σαφές ότι ο Gates μας θεωρεί όλους ως εργαστηριακά πειραματόζωα.

Ο Bill Gates πήρε σοβαρά υπόψη τη συμβουλή του Henry Kissinger ότι «όποιος ελέγχει τα τρόφιμα, ελέγχει τους λαούς». Οι επενδύσεις του κάθε άλλα παρά αντανακλούν την ρητορική «αντιπάθειά» του για τα αέρια του θερμοκηπίου. Οι προσωπικές επενδύσεις του Gates σε υδρογονάνθρακες περιλαμβάνουν τεράστια μερίδια μετοχών σε όλες τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου: Exxon, Chevron, ConocoPhillips και Shell. Ο ίδιος διαθέτει τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία τζετ στον κόσμοΗ τεράστια δέσμευσή του με τον άνθρακα περιλαμβάνει τεράστιες επενδύσεις στους βρώμικους μεταφορείς άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των καναδικών εθνικών σιδηροδρόμων και CSX Richmond, που είναι ο μεγαλύτερος μεταφορέας άνθρακα ανατολικά του ποταμού Μισισιπή.  Ο «υπέρμαχος της προστασίας του κλίματος» Bill Gates ποντάρει πολύ στο μέλλον του άνθρακα.

Τα κέντρα συλλογής, επεξεργασίας και ανάλυσης δεδομένων του Bill Gates, που απαιτούν τεράστια ποσά ενέργειας, είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πηγές ενεργειακής ζήτησης στον κόσμο. Και, φυσικά, οι χημικές και βιομηχανικές γεωργικές επιχειρήσεις του Gatesς είναι εχθρικές απέναντι στο κλίμα. Το Γενετικά Τροποποιημένο καλαμπόκι απαιτεί μεγάλες ποσότητες λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, αγροχημικών προϊόντων από φυσικό αέριο και άλλες εισροές ορυκτών καυσίμων. Μ’ αυτό τον τρόπο, ο Gates εξαναγκάζει τους Αφρικανούς να «τρώνε πετρέλαιο» (σύμφωνα με τα λόγια του Michael Pollan). Οι ίδιοι οι Αφρικανοί αγρότες αποκαλούν το πρόγραμμα του Gates «κλιματικά ηλίθια γεωργία”.

Ο Gates έχει μάθει να αυξάνει την περιουσία τους, εκμεταλλευόμενος όλες τις παγκόσμιες κρίσεις (ανεξάρτητα εάν πρόκειται για πανδημίες, κλίμα, λιμούς, κλπ.). Η κλιματική αλλαγή πρόσφερε στον Gates την ευκαιρία να δημιουργήσει μονοπώλια στον τομέα των σπόρων, των τροφίμων και της γεωργίας.

Το 2008, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ανακοίνωσε επιχορηγήσεις ύψους 306 εκατομμυρίων δολαρίων για την προώθηση της «βιώσιμης γεωργίας υψηλής απόδοσης» στους νεαρούς αγρότες στην υποσαχάρια Αφρική και τη Νότια Ασία. Τα σχέδια του Ιδρύματος Gates περιλάμβαναν τη δημιουργία, μέσω γενετικών χειρισμών, αγελάδων υψηλής γαλακτοπαραγωγής ανθεκτικών στην ξηρασία και την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό σούπερ καλλιεργειών ανθεκτικών στην κλιματική αλλαγή.

Με άλλα λόγια, η κλιματική αλλαγή ήταν το πρόσχημα για μια πιο άτακτη γεωμηχανική παρέμβαση. Εν τω μεταξύ, οι πολιτικές του Gates καταστρέφουν τα κλιματικά συστήματα του πλανήτη μας, ωθούν εκατομμύρια είδη σε εξαφάνιση, ερημοποιούν το έδαφος, καταστρέφουν συστήματα νερού και πλουτίζουν το καρτέλ δηλητηρίων. 

Λοιπόν, μια υπόμνηση στους συναδέλφους μου περιβαλλοντικούς ακτιβιστές: Ο Bill Gatesς δεν είναι φίλος μας. Γιατί εκτός των πολλών άλλων, ο Gates έχει υπονομεύσει όλες τις προσπάθειες για κλιματική μεταρρύθμιση και έχει φέρει σε δυσάρεστη θέση εκατομμύρια Αμερικανούς, που βλέπουν ότι οι «κλιματολογικές προσδοκίες» του Gates είναι συνδυασμένες με τη φιλοδοξία του να ελέγξει την ανθρωπότητα και να βάλει τέλος στην οικονομική δραστηριότητα και την προσωπική ελευθερία.

Σε μεγάλο βαθμό, αυτό που κάνει ο Gates έχει ως αποτέλεσμα η μισή Αμερική να θεωρεί το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής είναι είτε μια εξαπάτηση του τύπου «Great Reset» για να μετατοπίζεται ο πλούτος από κάτω προς τα πάνω, είτε μια γεωμηχανική σπατάλη. Αυτοί δεν αναγνωρίζουν τον σοβαρό κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής. Και εμείς φαινόμαστε σκόπιμα τυφλοί απέναντι στον κίνδυνο του Bill Gates.

Μόνος κερδισμένος απ’ όλη αυτή τη σύγχυση, είναι ο Bill Gates. Η πόλωση της συζήτησης για το κλίμα παραλύει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, διατηρώντας έτσι την αξία των μετοχών του άνθρακα. Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε όλοι ποιος είναι πραγματικά πίσω από αυτή την «πράσινη» μάσκα!

Βιοπειρατεία

«Ένα έθνος που καταστρέφει τα εδάφη του, καταστρέφεται κaι το ίδιο».

Επιστολή του Προέδρου Franklin D. Roosevelt

προς όλους τους κυβερνήτες, Φεβρουάριος 1937

 

Η μακροχρόνια εμπειρία και έρευνα έδειξε ότι η αγροοικολογία με βάση τη βιοποικιλότητα, την ελευθερία των σπόρων και την ελευθερία των τροφίμων είναι απαραίτητη όχι μόνο για τις πολιτικές ελευθερίες και τη δημοκρατία, αλλά και για το μέλλον των τροφίμων και της γεωργίας.

Για χιλιάδες χρόνια, η καινοτομία και η βιοποικιλότητα των αγροτών εξελίχθηκαν μαζί για να δημιουργήσουν τις πιο αποτελεσματικές πρακτικές για τη βιώσιμη παραγωγή τροφίμων και τη βιοποικιλότητα.  Η μελέτη των Ηνωμένων Εθνών για το 2009 από τη «Διεθνή Αξιολόγηση της Γεωργικής Γνώσης, Επιστήμης και Τεχνολογίας για την Ανάπτυξη» (IAASTD) τεκμηριώνει τα αναμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία που καταδεικνύουν την απόλυτη αποτυχία της «Green Revolution» των Gates και Rockefeller να βελτιωθεί η παραδοσιακή γεωργία.

Το IAASTD ανέπτυξε μια ομάδα 900 κορυφαίων επιστημόνων, γεωπόνων και ερευνητών για να μελετήσει το ζήτημα της παγκόσμιας πείνας. Η περιεκτική και οριστική έκθεσή τους έδειξε ότι οι καλλιέργειες Γ.Τ.Ο. δεν αποτελούν  απάντηση στις ελλείψεις τροφίμων ή στην αγροτική φτώχεια. Αυτή η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ούτε η «Πράσινη Επανάσταση» των Gates και Rockefeller ούτε οι Γ.Τ.Ο. του μπορούν να παρέχουν τροφή στον κόσμο και, ταυτοχρόνως, να προστατεύσουν τον πλανήτη.

Η ολοκληρωμένη ανάλυση του IAASTD δείχνει ότι η «Πράσινη Επανάσταση» που ξεκίνησε το Ίδρυμα Rockefeller στην Ινδία και το Μεξικό στη δεκαετία του 1960 υπήρξε καταστροφή. Η χημική πορεία των μονοκαλλιεργειών έχει υπονομεύσει την ικανότητα της Γης να υποστηρίζει τη ζωή και την παραγωγή τροφίμων, με συνέπεια να καταστρέφει τη βιοποικιλότητα, το έδαφος και το νερό, και να συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή .

Οι πολιτικές της «Πράσινης Επανάστασης» ανατρέπουν την επισιτιστική και διατροφική ασφάλεια και εκτοπίζουν τους μικρούς αγρότες μέσω των χρεών για εξωτερικές εισροές. Η IAASTD και πολλές άλλες μελέτες δείχνουν ότι η κυριαρχία των σπόρων , των η κυριαρχία των τροφίμων και η κυριαρχία της γνώσης αποτελούν το μόνο βιώσιμο μέλλον για τα τρόφιμα και τη γεωργία. Τα Ηνωμένα Έθνη και οι κορυφαίοι επιστήμονες στον κόσμο της γεωργίας έχουν παραδεχτεί ότι οι Γ.Τ.Ο. δεν μπορούν να καταπολεμήσουν την πείνα τόσο αποτελεσματικά όσο η παραδοσιακή γεωργία.

Ο Bill Gates επέλεξε να αγνοήσει αυτήν την πραγματικότητα, απορρίπτοντας όλα τα επιστημονικά αποδεικτικά στοιχεία υπέρ της ψυχωτικής μεσσιανικής πίστης του ότι «έχει οριστεί από τον Θεό για να σώσει τον κόσμο» με την τεχνολογία.  

 • Ο «αγρότης» Farmer Bill Gates κηρύσσει ότι «τα καλά τρόφιμα προέρχονται μόνο από μονοκαλλιέργειες, χημικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα, καλλιέργειες Γ.Τ.Ο. και σπόρους δεσμευμένους με διπλώματα ευρεσιτεχνίας που τυχαίνει να κατέχει ο ίδιος. Κατά την οικοδόμηση της γεωργικής αυτοκρατορίας του, ο Gates έχει επανειλημμένα έδειξε ότι είναι πρόθυμος να αγνοεί τις φωνές των επιστημόνων και των αγροτών και να καταπατάει νόμους, συνθήκες, παραδόσεις, πολιτικά δικαιώματα, επιστήμη και ευαισθησίες.

Ληστεύοντας σπόρους 

Από την έναρξη της Νεολιθικής Επανάστασης πριν από περίπου 10.000 χρόνια , οι αγρότες και οι κοινότητες έχουν εργαστεί για να βελτιώσουν την απόδοση, τη γεύση, τη διατροφή, τις ισχυρές ιδιότητες των σπόρων που ενισχύουν την περίεργη ανάπτυξη, τα φαρμακευτικά και θρεπτικά χαρακτηριστικά και τη γενετική ανθεκτικότητα που επιτρέπει σε ορισμένους σπόρους να ανθίσουν συγκεκριμένα συνθήκες εδάφους και νερού ή αντιστέκονται σε αρπακτικά ζώα. 

Αυτές οι έντονες, έξυπνες γενετικές είναι τα προϊόντα μιας θαυματουργής συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων, φύσης και δημιουργού τους κατά τη διάρκεια 1.000 γενεών έντονης γεωργικής καινοτομίας της ανθρωπότητας. Η ελεύθερη ανταλλαγή γνώσεων και σπόρων μεταξύ των αγροτών υπήρξε η βάση για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και της επισιτιστικής ασφάλειας. 

Από το 1979, υπό την αιγίδα της «Παγκόσμιας Τράπεζας», μια κοινοπραξία κέντρων γεωργικής έρευνας, γνωστή ως «Συμβουλευτική Ομάδα Διεθνούς Γεωργικής Έρευνας» (CGIAR), συλλέγει αυτούς τους πρώτους σπόρους από μικρούς αγρότες σε όλο τον κόσμο και τους διατηρεί σε 15 ανεξάρτητες δημόσιες Τράπεζες Σπόρων που βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες. Αυτό το εγχείρημα επιδίωξε να αρχειοθετήσει ένα πλήρες κληρονομικό απόθεμα σπόρων προς όφελος όλης της ανθρωπότητας, ώστε να διατηρηθεί η ποικιλομορφία των καλλιεργειών για τις χιλιετίες. 

Αλλά, τα τελευταία 17 χρόνια, ο Gates έχει κάνει επιτυχείς κινήσεις για να αποκτήσει τον έλεγχο αυτών των συλλογών  - που περιλαμβάνουν 768.578 σπόρους - και να διεκδικήσει τη μονοπωλιακή κυριότητά του στα κορυφαία αποθέματα σπόρων στον κόσμο. 

Ξεκινώντας το 2003, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates σε συνεργασία με Ίδρυμα Rockefeller, διέθεσε 720 εκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα “Seed Bank” της CGIAR . Ως ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της CGIAR, ο αδίστακτος Bill Gates χρησιμοποίησε την οικονομική του ισχύ για να εξαναγκάσει τη συγχώνευση των 15 νομικά ανεξάρτητων κέντρων του CGIAR σε ένα και μόνο νομικό πρόσωπο, μια απαίσια πρωτοβουλία που την αποκαλεί «Gates Ag One». Στη συνέχεια κινήθηκε για να ενορχηστρώσει τη μεταφορά της έρευνας και των σπόρων από επιστημονικά ερευνητικά ιδρύματα σε εταιρείες κερδοσκοπικές εταιρείες όπως η Bayer και η Cargill με τις οποίες συνεργάζεται. Με αυτόν τον τρόπο επιτίθεται, λεηλατεί και ιδιωτικοποιεί το απόθεμα των σπόρων που προορίζονταν για τους αυτόχθονες αγρότες σε όλο τον κόσμο. 

Ο διευθυντής της ληστρικής επιχείρησης «Gates Ag One», Joe Cornelius (γεν. 1928) είναι πρώην στέλεχος της Bayer Crop Science, πρώην διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης της Monsanto  και νυν Διευθύνων Σύμβουλος, του τμήματος «Γεωργικών Καινοτομιών» του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates. Ο Gates, συνεργαζόμενος με τον  Joe Cornelius, τελειοποίησε τις τεχνικές που ανέπτυξε η Monsanto στη δεκαετία του 1980 που οδήγησαν στην προώθηση των Γ.Τ.Ο. και στην πατεντάρισμα των σπόρων. Μ’ αυτό τον τρόπο, ο Gates αναδείχθηκε σε γενικό αρχηγό στον πειρατικό πόλεμο της Big Data για να λεηλατήσει και να μονοπωλήσει τα κοινά γονιδιωματικά δεδομένα εκατομμυρίων φυτών με τα οποία εκτρέφονται από αγρότες επί χιλιετίες. 

O Gates χρηματοδοτεί το Diversity Seek (DivSeek), ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2015 για να χαρτογραφήσει τα γονιδιώματα και τις γονιδιωματικές ακολουθίες των αποθεμάτων των σπόρων των αγροτών που διατηρούνται σε Τράπεζες Σπόρων. Το «DivSeek» και το «Gates Ag One» είναι οι αιχμές του δόρατος του Gates  για την «εξόρυξη» των δεδομένων των σπόρων και τον έλεγχό τους. Με άλλα λόγια, για τον τερματισμό κάθε αξίωσης ότι αποτελούν δημόσια ιδιοκτησία του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τις ψηφιακές τεχνολογίες, οι «Gions minions» στα προγράμματα «DivSeek» και το «Gates AG One» σαρώνουν αυτούς τους σπόρους και κατηγοριοποιούν τα γενετικά τους δεδομένα για να τα χαρτογραφήσουν, να τα κατοχυρώσουν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και να οικειοποιηθούν την παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας. Ο Gates ενισχύει τη λογική των «διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας» για κάτι που δεν του ανήκει, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία CRISPR για την επιλεκτική επεξεργασία των γονιδιωμάτων των σπόρων που αποτελούν κληρονομιά της ανθρωπότητας, κάνοντας μικρές αλλαγές στα γονιδιώματα ώστε να ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. 

Ο κύριος στόχος της Gates είναι να αναπαράγει ποικιλίες της «Green Revolution» που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στα χημικά στοιχεία που παράγονται από τους συνεργάτες του «Poison Cartel» του Gates: Monsanto, Bayer, Dow/DuPont, CropLife, BASF, Syngenta, Corteva, κ.λπ. Εν ολίγοις, o Gates σκοτώνει σκοπίμως την ακεραιότητα και την ποικιλομορφία των σπόρων, διαγράφοντας την εξελικτική ιστορία τους και τους δεσμούς τους με το έδαφος, εντάσσοντάς τα όλα σε έναν απλό «κώδικα». Με αυτόν τον τρόπο, ο Gates κατάσχει τη γενετική ποικιλομορφία του πλανήτη μας, την ξαναγράφει, κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον κώδικά του, κλέβει τους σπόρους από την ανθρωπότητα και τους παντρεύει με τους χημικούς ομίλους. 

Συγκεντρώνοντας τις Τράπεζες Σπόρων και χειραγωγώντας τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ο Gates ξεκίνησε μια εκστρατεία «γενετικής αποικιοκρατίας» για να ληστεψει από τους αγρότες όλου του κόσμου  τους σκληρά κερδισμένους σπόρους και τις γνώσεις τους. 

Όπως μου είπε η ακτιβίστρια υπέρ της γεωργικής ελευθερίας Dr. Vandana Shiva:  «Ο στόχος του Gates Ag One είναι να αποκτήσει τον έλεγχο της γενετικής ποικιλομορφίας του πλανήτη. Γι’ αυτό σαμποτάρει και ανατρέπει τόσο την κυριαρχία των σπόρων των αγροτών όσο και την κυριαρχία των σπόρων των χωρών. Το Gates Ag One είναι μια ξεκάθαρη δήλωση της πρόθεσής του να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία πάνω στη ζωή και τη βιοποικιλότητα, πάνω από τα τρόφιμα και τη γεωργία και πάνω στη διατροφή μας. Σ’ αυτή την επιδίωξη, ο Gates χρηματοδοτεί πειράματα Frankenstein που αψηφούν τη δημιουργία του Θεού». 

Αρκετοί πολίτες και αγροτικές οργανώσεις έχουν προτείνει πολλούς νόμους και πολλές κυβερνήσεις έχουν υιοθετήσει διεθνείς συνθήκες για την προστασία της βιοποικιλότητας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η  «Σύμβαση για τη Βιοποικιλότητα (CBD) και το Πρωτοκόλλο της Καρθαγένης για τη βιοασφάλεια στην CBD. Εξαγοράζοντας ή εξαπατώντας κυβερνητικούς αξιωματούχους, χειριζόμενος καταλλήλως το δίκαιο περί πνευματικής ιδιοκτησίας (διαθέτοντας στρατιές δικηγόρων ανά τον κόσμο) και ξαναγράφοντας τους κανονισμούς περί σπόρων, ο Gates ήταν σε θέση να παρακάμπτει ή να καταπατά  τα καταστατικά και τις συνθήκες και να αποφεύγει τις πολυμερείς δομές διακυβέρνησης που θέτουν στις κυβερνήσεις το καθήκον της πρόληψης της πειρατείας της βιοποικιλότητας του πλανήτη από τις παγκόσμιες εταιρείες και την υποχρέωση της προστασίας των σπόρων των κοινοτήτων και των συνεταιρισμών των αγροτών. 

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (Γ.Τ.Ο.)

Η «ιεραποστολική» εμμονή του Gates στην τεχνολογία ως λύση για κάθε ανθρώπινο πρόβλημα, από την επισιτιστική ανασφάλεια και τις ασθένειες έως την υγεία του κλίματος, εξηγεί την εμμονική επιδίωξή του για προώθηση των Γ.Τ.Ο. Η ειδωλολατρική προσκόλληση του Gates στην τεχνολογία και την γονιδιακή επεξεργασία των Γ.Τ.Ο., τον αφήνουν παγερά αδιάφορο απέναντι στον όγκο των επιστημονικών στοιχείων και των προειδοποιήσεων από αγρότες, διατροφολόγους, τοξικολόγους και άλλους επιστήμονες που αμφισβητούν την ασφάλεια των επιδιώξεών του.

Τα εμβόλια και τα φάρμακα με Γ.Τ.Ο. αποτελούν τον πυρήνα της επιχείρησης για κατάκτηση της δημόσιας υγείας από τον Gates, ο οποίος χρηματοδοτεί την έρευνα, την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των Γ.Τ.Ο. ως το «λύση» για κάθε γεωργικό πρόβλημα. Για παράδειγμα, χρηματοδότησε τον Emmanuelle Charpentier και την Jennifer Doudna , τους δύο χημικούς του CRISPR που κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ 2020 για την επεξεργασία γονιδίων.

Ο Gates ήταν επίσης ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Monsanto – του πιο επιθετικού υποστηρικτή των Γ.Τ.Ο. και των φυτοφαρμάκων στον κόσμο. Η κεντρική αποστολή του «Gates Ag One» είναι να παρακάμπτει ή να απορρίπτει κάθε ανεξάρτητη επιστημονική αξιολόγηση προκειμένου να επιβάλει στην ανθρωπότητα τους Γ.Τ.Ο. του Gates, τους κατοχυρωμένους με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σπόρους, τα συνθετικά τρόφιμα και τα πειραματικά φάρμακα.

Θα μπορούσε κανείς να αναμένει ότι το μερίδιό του Gates στη Monsanto και οι συνεργασίες του με εταιρείες μεταποιημένων τροφίμων, χημικών και πετρελαίου θα είχαν ως αποτέλεσμα να δυσφημιστεί η υποκριτική εμφάνιση του Gates ως «υπερασπιστή της δημόσιας υγείας». Αλλά οι τεράστιες επενδύσεις της Gates στα μέσα ενημέρωσης τον έχουν θωρακίσει απέναντι στον έλεγχο και τον σκεπτικισμό που, αν εφαρμόζονταν από τα μέσα ενημέρωσης στα φρικτά κερδοσκοπικά του σχέδια, θα τον κατέτασσαν στην κατηγορία των υποκριτών και τρελών δισεκατομμυριούχων.

(Βλ. σχετικά την έκθεση του περιοδικού Nation του Μαρτίου 2020 που αποκαλύπτει ότι το Ίδρυμα Gates έχει αγοράσει εγγυήσεις για ευνοϊκή κάλυψη με 250 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις στα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των NBC / Universal, BBC, NPR, The Guardian, Le Mond, Al Ο Jazeera, και άλλοι που μπορούν «να επηρεάζουν τις ειδήσεις»)

Τα δισεκατομμύρια δολάρια που ο Gates και οι σύμμαχοί του στη Big Pharma διοχετεύουν κάθε χρόνο στη δημόσια και εμπορική δημοσιογραφία, έχουν καταστήσει τον Bill Gates «επιτελάρχη» των ΜΜΕ. Χρησιμοποιεί τις «εβδομαδιαίες» δορυφορικές περιηγήσεις του σε κορυφαίες τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλων δικτύων για να επιδείξει τη «μαγική» του δύναμη να δέχεται σόφτμπολ-ερωτήσεις από τους οικοδεσπότες (με εξαίρεση τον Norah O'Donnell ) όπως οι  Anderson Cooper (CNN), David Muir ( ABC), Ari Melber (MSNBC) και Chuck Todd (NBC), οι οποίοι χαίρουν ευγνωμοσύνης για τις αφ’ υψηλού «προβλέψεις» του σε θέματα που κυμαίνονται από τη δημόσια υγεία έως την οικονομία και τη γεωργική πολιτική.

Αποφυγή κυβερνητικών κανονισμών

Ο πλούτος και η δύναμη του Gates του επιτρέπουν επίσης να αποφύγει όλες τις κυβερνητικές προσπάθειες για τη ρύθμιση της διάδοσης των Γ.Τ.Ο. Το 2011, όταν η Ινδία επέβαλε μορατόριουμ στις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες Bt Cotton και Roundup Ready , ο Gates μετέφερε τις δραστηριότητές του στο Μπαγκλαντές . 

Όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι οι γονιδιακοί οργανισμοί και οι Γ.Τ.Ο. πρέπει να ρυθμίζονται σε μεγάλο βαθμό για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ο Gates χρηματοδότησε μια μεγάλη εκστρατεία πίεσης για να απορρυθμίσει ολόκληρη την Ευρωπαϊκή κοινότητα σ’ αυτό το ζήτημα.

Ο Gates διαθέτει επί του παρόντος δισεκατομμύρια για να ενορχηστρώνει επιθέσεις εναντίον κάθε ρύθμισης των Γ.Τ.Ο. και κάθε νόμου για την επεξεργασία των γονιδίων σε πολλές από τις χώρες που έχουν επιβάλει πρότυπα ασφαλείας. Όταν οι επιστήμονες και οι ρυθμιστικοί παράγοντες δηλώνουν ότι χρειάζεται χρόνος για την ακριβή αξιολόγηση της ασφάλειας της γονιδιακής επεξεργασίας και των Γ.Τ.Ο., ο Γκέιτς αντιδηλώνει ότι «Ο χρόνος είναι ο εχθρός!»

Το 2017, μια γερμανική ομάδα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Heinrich Böll Stiftung (HBS), δημοσίευσε αποδεικτικά στοιχεία μιας μυστικής εκστρατείας του Gates για να αποφύγει τους δημοκρατικά επιβαλλόμενους περιορισμούς στα πειράματα χειρισμού γονιδίων υψηλού κινδύνου. Η HBS δημοσίευσε περισσότερα από 1.200 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τα προμηθεύθηκε με βάση το Νόμο περί Ελευθερίας των Πληροφοριών των ΗΠΑ. 

Αυτά τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates προσέλαβε μια εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων (PR)  και προπαγάνδιση της Big Ag / Biotech και για να ασκηθεί πίεση μέσω διαφοράς  σε αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών και να σαμποταριστούν οι διεθνείς προσπάθειες για την απαγόρευση μιας νέας «διαβολικής» τεχνολογίας που ονομάζεται «γονιδιακή κίνηση».

Για να παρακάμψει τη διαδικασία της επιτροπής εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών που είναι υπεύθυνη για την έκδοση των γονιδιακών οδηγιών, σε σχέση με μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη νέα τεχνολογία γενετικής τροποποίησης του Gats.

Οι τεχνολογίες της  «γονιδιακής κίνησης»  βρίσκονται στην αιχμή της γενετικής μηχανικής, της συνθετικής βιολογίας και της γονιδιακής επεξεργασίας. Είναι τα εργαλεία επιλογής για τους ευγονιστές και για εκείνους που επιδιώκουν να οικοδομήσουν το τεχνοκρατικό «υπεράνθρωπο μέλλον» που οραματίζεται ο Gates και οι αυλικοί του στη Silicon Valley.

Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν την τεχνολογία CRISPR για να τροποποιήσουν τα γονίδια σε χρωμοσώματα ενός οργανισμού για να επαναπρογραμματίσουν το DNA προκειμένου να απενεργοποιήσουν τους κανονικούς κανόνες της γενετικής κληρονομιάς, να «οδηγήσουν» το τεχνητά εισαγόμενο χαρακτηριστικό σε έναν ολόκληρο πληθυσμό και να το μεταδώσουν σε όλες τις μελλοντικές γενιές. Η ικανότητά τους να αλλάζουν μόνιμα το γονιδίωμα ενός ολόκληρου είδους, καθιστά το γονίδιο καθοδηγητικό παράγοντα και βιολογικό όργανο απόλυτης ισχύος.

Η τεχνολογία επεξεργασίας γονιδίων θα μπορούσε να διευκολύνει τα σχέδια του Gates για τη δημιουργία νέων «βελτιωμένων» ειδών φυτών και ζώων (κατοχυρωμένων με διπλώματα ευρεσιτεχνίας) ή για την εξόντωση ειδών  με την ύπαρξη των οποίων δεν είναι… σύμφωνος. Ένας από τους στόχους του Gates είναι να χρησιμοποιήσει τεχνολογίες «γονιδιακής κίνησης» για να εισαγάγει «γονίδια αυτοκτονίας» για την εξάλειψη ολόκληρων ειδών κουνουπιών που μεταδίδουν την ελονοσίας (ένα στόχο του προγράμματος Target Malaria, στο οποίο το Ίδρυμα Gates έχει επενδύσει 40 εκατομμύρια δολάρια). Ο Δρ Anthony Fauci, στενός συνεργάτης του Ιδρύματος Gates και ενθουσιώδης υπέρμαχος της «γονιδιακής κίνησης» δήλωσε στο StatNews ότι «η απαλλαγή από αυτά [τα κουνούπια] θα ήταν ευλογία».

Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι οι τεχνολογίες «γονιδιακής κίνησης» αποτελούν μέγιστο υπαρξιακό κίνδυνο βιοασφάλειας για την ανθρωπότητα λόγω της ικανότητάς τους να αλλάζουν ή να εξαλείφουν ολόκληρα είδη και να καταστρέφουν τα οικοσυστήματα. Αποτελούν, επίσης, και το απόλυτο βιολογικό όπλο. Τα πιο σατανικά μυαλά σε διάφορες μυστικές στρατιωτικές υπηρεσίες και οργανισμούς υποστηρίζουν τις τεχνολογίες της «γονιδιακή κίνησης» για να αναπαράγουν υπερ-στρατιώτες ή να δημιουργούν «γονίδια αποκάλυψης». Οι επικριτές του φοβούνται ότι τα κράτη μπορεί κάποια μέρα να χρησιμοποιήσουν «γονίδια γενοκτονίας» για να εξαλείψουν συγκεκριμένες φυλές ή ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά.

Τα Φάκελοι «Gene Drive Files» της HBS αποκαλύπτουν τον ηγετικό ρόλο του στρατού των ΗΠΑ στην ανάπτυξη της τεχνολογίας της «γονιδιακής κίνησης». Ο Οργανισμός Προηγμένων Ερευνητικών Έργων για την Άμυνα (DARPA) των ΗΠΑ έχει δαπανήσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για έρευνα σ’ αυτό το πεδίο. Οι άλλοι κύριοι επενδυτές της «Gene Drive» είναι το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων (NIAID) που διευθύνεται από Δρ. Fauci και υπάγεται στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας  (NIH) και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το οποίο έχει επενδύσει 75 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα σε «γονίδια αυτοκτονίας» και αντι-γονιμότητας.

Στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών του 2016 για τη βιολογική ποικιλότητα (COP 13) στο Κανκούν, 179 διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Heinrich Böll, ψήφισαν υπέρ του ΟΗΕ να επιβάλει ένα παγκόσμιο μορατόριουμ στις τεχνολογίες της «γονιδιακής κίνησης». Οι αντίπαλοι αυτής της τεχνολογίας κυκλοφόρησαν επίσης μια επιστολή  με τίτλο «Μια πρόσκληση για ενσυνείδητη συντήρηση: Δεν υπάρχουν περιθώρια συζήτησης για την τεχνολογία γονιδιακής κίνησης (Gene Drives)». Οι περιβαλλοντολόγοι ανησυχούν για συνέπειες που θα προκύψουν εάν τα «γονίδια αυτοκτονίας» ή τα «γονίδια εξαφάνισης» μεταπηδήσουν σε άλλα είδη.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συνθέτουν τον «Φάκελο Gene Drive» που απέκτησε η Heinrich Böll Stiftung (HBS),αποκαλύπτουν ότι το Ίδρυμα Gates ως αντίδραση στο ψήφισμα COP 13, μίσθωσε την  εταιρεία “Emerging Ag”, προκειμένου να σαμποτάρει και να διαλύσει τον ενοποιημένο διεθνή συνασπισμό εναντίον των τεχνολογιών της «γονιδιακής κίνησης».

Το Ίδρυμα Gates διέθεσε στη “Emerging Ag” 1,6 εκατομμύρια δολάρια για «να συγκροτήσει ένα μυστικό συνασπισμό ακαδημαϊκών για να χειραγωγήσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών για τις τεχνολογίες «γονιδιακής κίνησης». Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκαλύπτουν ότι η εκστρατεία του Gates ήταν μέρος του σχεδίου του για «να καταπολεμήσει τους υποστηρικτές μορατόριουμ για τα ‘γονίδια οδηγούς’». Η “Emerging Ag” κινητοποίησε κρυφά περίπου 65 εξαγορασμένους δήθεν «ανεξάρτητους επιστήμονες» και δημόσιους αξιωματούχους σε ένα Online Φόρουμ των UN CBD για την Συνθετική Βιολογία. Στη διάρκεια του οποίου παρέχονταν καθημερινά σ’ αυτούς τους «ατελώς ενημερωμένους» συμμετέχοντες «οδηγίες» για το πώς να σαμποτάρουν τους κανονισμούς, να υπονομεύουν την επιστήμη, να δυσφημίζουν τους υποστηρικτές της, να διαστρέφουν τη διαδικασία και να παραβιάζουν τους δημοκρατικούς κανόνες.

Σε συνέχεια της εκστρατείας του, ο Gates χρηματοδότησε συγχρόνως μια έκθεση του 2016 από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών (NAS) των ΗΠΑ, ενώ η DARPA του Αμερικανικού Πενταγώνου συν-χρηματοδότησε την έκθεση ασβεστίου με το Ίδρυμα Gates. Όπως σημείωσε η εφημ. Guardian μετά την κυκλοφορία της έκθεσης NAS:

«Ο ίδιος αμερικανικός ερευνητικός οργανισμός άμυνας (DARPA) που πλήρωσε τη μελέτη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (NAS) έκανε γνωστό ότι πρόκειται για έρευνα για την ανάπτυξη γονιδίων και την ανάπτυξη ’ισχυρών’ συνθετικών οργανισμών. Υπάρχει καλός λόγος να ανησυχείτε».

Όπως παρατήρησε  ο Jim Thomas της ETC Group : «Το γεγονός ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας της ‘γονιδιακής κίνησης’ χρηματοδοτείται και εποπτεύεται κυρίως από τον αμερικανικό στρατό εγείρει ανησυχητικά ερωτήματα για ολόκληρο τον τομέα».

Σε συνέχεια της συντονισμένης εκστρατείας του με την Emerging Ag, το Ίδρυμα Gates , χειρίστηκε καταλλήλως τρία μέλη (που ήταν υπό τον έλεγχο του) της σχετικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ που είναι γνωστή ως AHTEG (Ad Hoc Technical Expert Group) για τη Συνθετική Βιολογία. Και ο Gates πέτυχε στο σκοπό του: ο ΟΗΕ ακύρωσε το μορατόριουμ.

Ο ρόλος του Ιδρύματος Gates, που εκτίθεται από τον Φάκελο «Gene Drives», για την ανατροπή της εκστρατείας του περιβαλλοντικού κινήματος ενάντια σε αυτήν την επικίνδυνη τεχνολογία, αναδεικνύει τον Gates και το ίδρυμά του ως καρτέλ απατεώνων που περιφρονούν τη δημοκρατία, την επιστήμη, το δίκαιο, την κοινή γνώμη, τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια της ανθρωπότητας.

Χημικός πόλεμος κατά της ανθρώπινης υγείας

Τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν το είδος των βιομηχανοποιημένων και επεξεργασμένων τροφίμων που ευνοούνται από τον Gates, αποτελούν τους κορυφαίους ένοχους για την πρόκληση επιδημιών και χρόνιων ασθενειών που καταστρέφουν την υγεία των ανθρώπων και υποσκάπτουν την υγεία των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Τα πιο δημοφιλή Γ.Τ.Ο. παγκοσμίως διευκολύνουν τον εναέριο ψεκασμό με φυτοφάρμακα. Η τεχνική της Monsanto να εισάγει γονίδια για να κάνει τις γεωργικές καλλιέργειες ανθεκτικές σε δηλητήρια που σκοτώνουν ζιζάνια, επιτρέπει στο Big Ag να  ραντίζει τους επίγειους εργάτες, χρησιμοποιώντας αεροπλάνα (ή drones) που μολύνουν τη γη και τα τρόφιμα με αερομεταφερόμενα δηλητήρια όπως η glyphosate και τα νεονικοτινοειδή .

Εξαιτίας του πολλαπλασιασμό των χημικών φυτοφαρμάκων από τη δεκαετία του 1940, περισσότερα από τα μισά τζιτζίκια έχουν εξαφανιστεί, οι περισσότεροι από τους πληθυσμούς των μελισσών και των εντόμων στον κόσμο έχουν αφανιστεί  και τα ποσοστά χρόνιων ασθενειών στην Αμερική έχουν αυξηθεί στο 54% με την αυξημένη χρήση φυτοφαρμάκων.

Όπως επεσήμανε η Vandana Shiva: «Ο Gates έχει κηρύξει χημικό πόλεμο όχι μόνο εναντίον της φύσης, αλλά και εναντίον των μεταβολικών συστημάτων του οργανισμού μας και εναντίον της συμβίωσής μας με το μικροβίωμα του εντέρου με την εμμονή του στη χρήση των φυτοφαρμάκων και των ζιζανιοκτόνων του, και την εκστρατεία του για να μετατρέψει όλους τους ανθρώπους σε Γ.Τ.Ο.». 

Συνθετικά τρόφιμα-δηλητήρια: Soylent-Gate

«Η διατροφή, οι ενέσεις και οι διαταγές θα συνδυάζονται, από πολύ μικρή ηλικία, για να παράγουν το είδος του χαρακτήρα και το είδος των πεποιθήσεων που οι αρχές θεωρούν επιθυμητές και οποιαδήποτε σοβαρή κριτική για τις δυνάμεις που θα γίνουν ψυχολογικά αδύνατες» - Ο προπαγανδιστής της CIA Bertrand Russell, υποστηρικτής μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, δικτατορίας και ελέγχου από πάνω προς τα κάτω των μαζών από μια προνομιακή ολιγαρχική τάξη ( 1952 ).

Η ατζέντα της δύναμης, του κέρδους και του ελέγχου του Gates φαίνεται να οδηγεί τη δέσμευσή του να συνθέσει τα λεγόμενα «τρανς ανθρώπινα» εργαστηριακά τρόφιμα και στις τεράστιες επενδύσεις του στην παραγωγή μεταποιημένων τροφίμων.

Ο Gates αποκαλεί το συνθετικό κρέας «το μέλλον των τροφίμων»Διαθέτει επενδύσεις σε εταιρείες που παράγουν κοτόπουλο με βάση τα φυτά, αυγά και άλλες που παράγουν τρόφιμα από σφάλματα. Ο Gates διαθέτει διπλώματα ευρεσιτεχνίας ή έχει σε εκκρεμότητα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για περισσότερα από 100 είδη ζώων, από κοτόπουλα έως ψάρια. Έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην εταιρεία Motif FoodWorks που κατασκευάζει μια ποικιλία συνθετικών εργαστηριακών τροφίμων και συστατικών. Είναι συνιδρυτής της Breakthrough Energy  (2015) με τους δισεκατομμυριούχους φίλους του Τζεφ Μπέζος, Μάικλ Μπλούμπεργκ και ο Mark Zuckerberg που αποκαλούνται «Club των κερδοσκόπων της Πανδημίας», οι οποίοι από την έναρξη των lockdown αύξησαν τον πλούτο τους κατά 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια , ενώ ο αριθμός των φτωχών Αμερικανών αυξήθηκε κατά 8 εκατομμύρια.

Αυτή η συνεργασία έχει μεγάλα μερίδια στο Beyond Meat, τα οποία είναι συνιδιοκτήτες με την Tyson Foods και την Cargill. Το Beyond Meat παράγει Γ.Τ.Ο. με βάση φυτά και tacos κοτόπουλου με φυτοφάρμακα. Ο Gates και το «Billionaire Boys Club» έχουν επίσης μεγάλες επενδύσεις στο Impossible Foods, το οποίο χρησιμοποιεί θερμότητα και πίεση για να παράγει συνθετικά μπιφτέκια και bratwurst από σόγια Γ.Τ.Ο.  Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου δείχνουν ότι το απομιμητικό κρέας της εταιρείας περιείχε επίπεδα glyphosate 11 φορές υψηλότερα από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της. 

Ο Seth Itzkan από το Soil4Climate έγραψε:

«Τα απομιμητικά τρόφιμα πρέπει πραγματικά να ‘διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο μη-δυνατόν’. Γιατί δεν είναι φαγητά. Είναι λογισμικό, πνευματική ιδιοκτησία – στην πραγματικότητα, υπάρχουν 14 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε κάθε μπουκιά του Impossible Burger. Είναι το iFood, η επόμενη εφαρμογή φονιάς. Απλώς δοκιμάστε τη γεύση τους. Αυτή η προτροπή απευθύνεται στον Bill Gates, τον επενδυτή τους». 

Ένα άλλο από τα εγχειρήματα της Breakthrough Energy είναι το Memphis Meats, το οποίο παράγει έναν συνθετικό ιστό που μοιάζει με κρέας σε ένα υπόστρωμα αίματος μοσχαριού. Όπως προβλέπει το Bloomberg, τα έσοδα από συνθετικά κρέατα θα φθάσουν τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026 .

Τον Ιούνιο του 2020, η Breakthrough Bros επένδυσε 3,5 εκατομμύρια δολάρια στη Biomilq , μια εταιρεία που παράγει συνθετικό μητρικό γάλα από «καλλιεργημένους ανθρώπινους μαστικούς αδένες και επιθηλιακά κύτταρα». Ο Gates δεν εξήγησε εάν το γάλα θα περιέχει τα μητρικά αντισώματα που υπάρχουν στο αυθεντικό μητρικό γάλα και προστατεύουν τα βρέφη από μολυσματικές ασθένειες ή εάν οι επόμενες γενιές των παιδιών Biomilq θα πρέπει να βασίζονται, αντ 'αυτού, σε πρόσθετες συνθετικές ουσίες από Γ.Τ.Ο και εμβόλια του Gates.

Η Vandana Shiva παρατηρεί ότι «ο Μπιλ Gates θέλει να μας στερήσει από καλές, υγιείς πρωτεΐνες και λίπη και να μας συνδέσει με τα συνθετικά του εργαστηριακά σκουπίδια».

Ο Gates είναι ο δημιουργός και μεγαλύτερος δωρητής της θυγατρικής των Ηνωμένων Εθνών, GAVI, μιας πλασματικής κυβερνητικής υπηρεσίας που δημιούργησε ο Gates για να προωθήσει διαβολικά χημικά και ιατρικά παρασκευάσματα και τα συνθετικά τρόφιμα και να διεξάγει βλαβερά πειράματα εμβολίων σε Αφρικανούς και Ινδούς. Από το 2014, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών , που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Gates, με περίπου 850 χιλιάδες δολάρια, προώθησε επιθετικά τη χρήση πρωτεϊνών εντόμων - ιδιαίτερα για τους φτωχούς. Η GAVI χαρακτηρίζει σφήκες, σκαθάρια, γρύλους και άλλα έντομα ως «μη χρησιμοποιούμενες» πηγές τροφίμων.

Ακολουθώντας τον Gates, η GAVI αισιοδοξεί ότι τα συνθετικά τρόφιμα θα είναι σύντομα ένα σημαντικό συμπλήρωμα διατροφής για τα φτωχά και υποσιτισμένα παιδιά.

Ίσως εν αναμονή αυτής της ευτυχισμένης ημέρας, το Ίδρυμα Gates έχει επενδύσει σε μια εταιρεία της Νότιας Αφρικής που παράγει βρώσιμη πρωτεΐνη από καλλιεργημένα σκουλήκια. Το εργοστάσιο της εταιρείας στεγάζει ένα δισεκατομμύριο μύγες και παράγει 22 τόνους σκουλήκια καθημερινά που βόσκουν σε σφαγεία και χώρους  δημοτικών και οικιακών απορριμμάτων. Δεδομένου ότι οι αγορές εξακολουθούν να είναι ανώριμες για τα σκουλήκια ως ανθρώπινη τροφή, ο Gates πωλεί τα «μαργαριτάρια» του σε εργοστάσια κρέατος (όπως εκείνα που ανήκουν στην Tyson Foods που είναι επιχειρηματικός εταίρος του Gates) για διατίθενται ως τροφή σε κοτόπουλα σε κλουβιά και σε ιχθυοκαλλιέργειες μεγάλης κλίμακας - όπως αυτά που ανήκουν στην Unilever, μια πολυεθνική 58 δισεκατομμυρίων δολαρίων (η οποία αποτελεί και επιχειρηματικό εταίρο του Gates και απολαμβάνει της περίεργης δημόσιας «φιλανθρωπίας» του).

Ως συνήθως, ο Gates κινητοποίησε επίσης τους διεθνείς οργανισμούς που ελέγχει και τις μεγάλες εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται για να προωθήσει την ατζέντα του για τα ψεύτικα συνθετικά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένου κυρίως του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) που χρηματοδοτείται από τον Gates , το οποίο κάθε χρόνο συγκεντρώνει δισεκατομμυριούχους από όλο τον κόσμο στο Νταβός, για να σχεδιάζουν το πολιτικό και οικονομικό μέλλον της ανθρωπότητας.

Ο πρόεδρος του WEF, Klaus Schwab, ιδρυτής και επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) του Νταβός, είναι ο συγγραφέας του διαβόητου βιβλίου «COVID-19: The Great Reset” (COVID-19: Η Μεγάλη Επανεκκίνηση), που αποτελεί το σχέδιο των προγραμματιζόμενων αλλαγών στον πλανήτη. 

Ο Klaus Schwab υποστηρίζει ότι οι ισχυροί άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιήσουν την κρίση της COVID για να επιβάλουν αυταρχικούς ελέγχους, διεισδυτική επιτήρηση, καταπιεστικά νέα οικονομικά μοντέλα και μια παγκόσμια κυβέρνηση σε μια πολιορκημένη, τρομοκρατημένη και συμμορφούμενη ανθρωπότητα. Το Great Reset είναι το σχέδιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) την ανοικοδομήσει μιας νέας συστηματικά ελεγχόμενης οικονομίας μετά την πανδημία COVID-19.

Ο Klaus Schwab και ο πρίγκιπας Κάρολος  παρουσίασαν το “The Great Reset”  σε μια σύνοδο κορυφής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) τον Μάιο του 2020. Είναι ένα όραμα για τον μετασχηματισμό του κόσμου σε ένα κράτος ολοκληρωτικής και αυταρχικής εποπτείας που διευθύνεται από τεχνοκράτες οι οποίοι διαχειρίζονται τους πληθυσμούς, τη μεταφορά του πλούτου προς τα πάνω και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων μιας ελίτ δισεκατομμυριούχων ολιγαρχών. Για την «μεγάλη επαναφορά» των παγκόσμιων πολιτικών για τα τρόφιμα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) συνεργαστεί με έναν οργανισμό που ονομάζεται EAT Forum, ο οποίος περιγράφεται ως «Davos for food». 

Συνιδρυτής της EAT Forum είναι η Wellcome Trust , ένας οργανισμός που ιδρύθηκε, χρηματοδοτήθηκε και συνδέεται στρατηγικά με τον κατασκευαστή εμβολίων GlaxoSmithKline, στον οποίο επενδύει πολύ ο Gates. Η μεγαλύτερη πρωτοβουλία του EAT Forum ονομάζεται FReSH, η οποία περιγράφεται ως «μια προσπάθεια για τον μετασχηματισμό του σημερινού συστήματος τροφίμων». Οι εταίροι του έργου περιλαμβάνουν τις εταιρείες Bayer, Cargill, Syngenta, Unilever και τεχνολογικό γίγαντα Google. 

Το EAT Forum συνεργάζεται με αυτές τις εταιρείες για να «προσθέσει αξία στις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία» και «να ορίσει την πολιτική ατζέντα». Για την προώθηση αυτής της κερδοσκοπικής επιχείρησης, η EAT Forum συνεργάζεται με σχεδόν 40 κυβερνήσεις κρατών σε Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική και Αυστραλία. Ο οργανισμός βοηθά επίσης το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών που χρηματοδοτείται από τον Gates (UNICEF) στη «δημιουργία νέων διατροφικών κατευθυντήριων γραμμών» και στις πρωτοβουλίες αειφόρου ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Frederic Leroy, καθηγητή επιστήμης τροφίμων και βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, «το δίκτυο EAT συνεργάζεται στενά με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες απομίμησης κρέατος, συμπεριλαμβανομένων των Impossible Foods και άλλων εταιρειών βιοτεχνολογίας, για να αντικαταστήσει τα θρεπτικά τρόφιμα με τα γενετικά τροποποιημένα εργαστηριακά παρασκευάσματα του Gates. Αυτό το χαρακτηρίζουν ως υγιές και βιώσιμο, κάτι που φυσικά δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο», δήλωσε ο Leroy στο The Defender.

Η Δρ Shiva Σίβα χλευάζει την πολυετή προπαγάνδα του Gates που ισχυρίζεται ότι τα κρέατα Γ.Τ.Ο. του αφορούν τη σίτιση παιδιών και την εκτροχιασμένη κλιματική αλλαγή:

«Τα ψευδο-τρόφιμα που έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακή επεξεργασία αφορούν στην κατίσχυση επί των τροφίμων μας, όχι τη σίτιση των ανθρώπων ή στη διάσωση του κλίματος, όπως προπαγανδίζει ο Gates και οι φίλοι του βιοτεχνολόγοι. Η προτεινόμενη διατροφή του EAT Forum δεν αφορά καθόλου τη διατροφή. Αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις και τον έλεγχό τους στο σύστημα των τροφίμων».

Ο Leroy προσθέτει: «Εταιρείες όπως η Unilever, η Bayer και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες είναι ήδη χημικοί επεξεργαστές και, έτσι πολλές από αυτές είναι σε θέση να επωφεληθούν από αυτήν τη νέα επιχείρηση τροφίμων που περιστρέφεται γύρω από την επεξεργασία χημικών ουσιών και εκχυλισμάτων που απαιτούνται για την παραγωγή αυτών των εργαστηριακών τροφίμων σε παγκόσμια κλίμακα».

Ενισχυμένα τρόφιμα

Τα συνθετικά και τα τρόφιμα από Γ.Τ.Ο. έχουν πολύ λίγα από τα ζωτικά μικροθρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την ανθρώπινη υγεία. Η Glyphosate, για παράδειγμα, λειτουργεί ως χηλικοποιητής. Σκοτώνει τα ζιζάνια, ξεπλένοντας τα ορυκτά δομικά στοιχεία της ζωής. Οι καλλιέργειες που εκτίθενται σε glyphosate έχουν πολύ λιγότερη θρεπτική αξία από τις φυσικές τροφές .

Οι άνθρωποι που τρώνε επεξεργασμένα, συνθετικά και Γ.Τ.Ο. τρόφιμα του Gates μπορεί να έχουν γεμάτα στομάχια, αλλά υποσιτίζονται κλινικά. Ο Gates βιάζεται να λύσει αυτό το πρόβλημα αγοράζοντας τεχνολογίες και συνεργαζόμενος με εταιρείες όπως η Roche και η Kraft που ενισχύουν τεχνητά τρόφιμα με μέταλλα και βιταμίνες. Προωθεί ταυτόχρονα νόμους στις αναπτυσσόμενες χώρες για να επιβάλει την ενίσχυση της τροφής. Οι νόμοι αυτοί ωφελούν τις εταιρείες φυτοφαρμάκων και των μεταποιημένων τροφίμων σε βάρος των παραδοσιακών και βιολογικών καλλιεργειών. Δεδομένου ότι εταιρείες των ΗΠΑ, όπως η Roche, η Kraft, η General Foods και η Philip Morris ενισχύουν ήδη το μεταποιημένο τυρί και τα δημητριακά τους , είναι ενθουσιώδεις συνεργάτες της Gates σε αυτή την επικερδή κομπίνα.

Είδα αυτή τη φασαρία που διαπράχθηκε από έναν άλλο απατεώνα της Big Food νωρίτερα στην καριέρα μου. Το 2003, εκπροσώπησα χιλιάδες Πολωνούς αγρότες μικρής έκτασης στη μάχη για να κρατήσουν τα εργοστάσια χοιρινού κρέατος της Smithfield Foods εκτός Πολωνίας. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πολωνίας, Andrzej Lepper, μου είπε ότι οι αξιωματούχοι του Smithfield του πρόσφεραν 1 εκατομμύριο δολάρια για να στηρίξει έναν νόμο που απαιτεί από τα σφαγεία να εγκαταστήσουν τεχνολογία υγιεινής υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των βρυσών και τουαλετών που λειτουργούν με λέιζερ. Ο Σμιθφιλντ ήξερε ότι ο νόμος θα είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς εισόδημα 2.600 οικογένειες ασχολούνταν με την παραγωγή πολωνικού λουκάνικου Kielbasa. Ως η μόνη οντότητα που μπορούσε να αντέξει οικονομικά το κόστος των λέιζερ, η Smithfield θα αποκτήσει τον μονοπωλιακό έλεγχο της ικανότητας της παραγωγής του kielbasa και το 100% των προσοδοφόρων εξαγωγών του.

Ο Gates πήρε τους νόμους για την ενίσχυση των τροφίμων από το βιβλίο παιχνιδιών του Σμιθφιλντ. Με την υποχρέωση να ενισχυθούν όλα τα τρόφιμα, τα προϊόντα Kraft (όπως το Cheez Whiz, το American Singles, το Kool-Aid και το Tang) που έχουν ενισχυθεί με βιταμίνες, είναι σε θέση να αντικαταστήσουν το τοπικά παραγόμενο κατσικίσιο τυρί και το γάλα κατσίκας στις αγορές του χωριού και να θέσουν τους μικρούς Αφρικανούς αγρότες εκτός λειτουργίας .

GATES, GAVI, GAIN

Για να προωθήσει την υποχρεωτική ατζέντα εμπλουτισμένων τροφίμων, ο Gates δημιούργησε έναν άλλο από τους χρήσιμους οιονεί κυβερνητικούς οργανισμούς του, την Παγκόσμια Συμμαχία για τη Βελτιωμένη Διατροφή (GAIN) για να βοηθήσει τις πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων (επιχειρηματικούς εταίρους του Gates) να ασκήσουν πιέσεις για ευνοϊκούς δασμούς και φορολογικούς συντελεστές για τα μεταποιημένα και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα και για την ταχύτερη κανονιστική θεώρηση των νέων προϊόντων σε στοχευμένες χώρες. Η κοινοπραξία Gates-GAIN δίνει επίσης στις τοπικές κυβερνήσεις χρήματα για την τόνωση της ζήτησης για εμπλουτισμένα τρόφιμα μέσω  μεγάλης κλίμακας εκστρατειών δημοσίων σχέσεων ή προσφέροντας κυβερνητικές «σφραγίδες έγκρισης» σε εταιρικά τρόφιμα.

[GAVI: «Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση». Είναι μια παγκόσμια εταιρική σχέση δημόσιου και ιδιωτικού στο πεδίο της υγείας με στόχο την αύξηση της πρόσβασης στον εμβολιασμό σε φτωχές χώρες.  Για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της κατά την πενταετία 2021-2025, συγκεντρώθηκαν 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια, στα οποία περιλαμβάνονται 2 δισεκατομμύρια δολάρια από το Ηνωμένο Βασίλειο, 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια από το Ίδρυμα Gates και 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τη Νορβηγία.

GAIN: «Παγκόσμια Συμμαχία για τη Βελτιωμένη Διατροφή». Ξεκίνησε το 2020 από τα Ηνωμένα Έθνη με διακηρυγμένο στόχο «την αντιμετώπιση του υποσιτισμού και τον μετασχηματισμό των συστημάτων τροφίμων έτσι ώστε να παρέχονται πιο θρεπτικά τρόφιμα σε όλους τους ανθρώπους». Είναι μια παγκόσμια εταιρική σχέση δημόσιου και ιδιωτικού και συνεργάζεται με κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και οργανώσεις της ‘κοινωνίας των πολιτών’. Μεταξύ των δωρητών της είναι τα ιδρύματα Bill & Melinda Foundation και Rockfeller Foundation].

Ο Gates μοντελοποίησε το έργο της GAIN (ως παγκόσμιο πρόγραμμα στο πεδίο των τροφίμων)  μετά την GAVI (το παγκόσμιο πρόγραμμα στο πεδίο των εμβολίων) ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η GAVI, μεταμφιεσμένη ως οργανισμός δημόσιας υγείας, κινητοποίησε με επιτυχία τους δημόσιους οργανισμούς και την ιδιωτική βιομηχανία για να ριχθούν στις αναπτυσσόμενες χώρες εμβόλια για τον εμβολιασμό φτωχών παιδιών  που ήταν κερδοφόρα, πειραματικά ή δυσφημισμένα και συχνά θανατηφόρα.

Ακολουθώντας το μοντέλο της GAVI, ο Gates ξεκίνησε το πρόγραμμα της GAIN ύψους 70 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ειδική Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά. Η συνεργασία του περιλαμβάνει τους οργανισμούς του ΟΗΕ που ελέγχει ο Gates (όπως η Παγκόσμια Τράπεζα , η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η UNICEF) καθώς και μεγάλες εταιρείες μεταποιημένων τροφίμων (όπως ο Philip Morris και ο Kraft) στις οποίες έχει επενδύσεις.

Σύμφωνα με την Vandana Shiva, στόχος της GAIN είναι να «συντονίσει εκστρατείες που πιέζουν τις αφρικανικές και ασιατικές χώρες να δώσουν άνομες επιδοτήσεις, φορολογικές ελαφρύνσεις και δασμολογικές απαλλαγές και άλλα προνόμια στα μεταποιημένα τρόφιμα».

Μερικοί ειδικοί προβληματίζονται από την ιδέα του Μπιλ Gates και των πολυεθνικών εταιρειών τροφίμων που συνεργάζονται για να αποικίσουν τα συστήματα τροφίμων σε υπανάπτυκτες χώρες και να τις γεμίσουν μεταποιημένα τρόφιμα υπό το λάβαρο της δημόσιας υγείας.

Ο Δρ Mark Hyman, ο συγγραφέας των ευπώλητων βιβλίων των New York Times και επικεφαλής της στρατηγικής και της καινοτομίας στο Cleveland Clinic Center for Functional Medicine, μου είπε: 

«Παρόλο που περιστασιακά εμπλουτίζονται με βιταμίνες και μέταλλα, τα μεταποιημένα τρόφιμα είναι φορτωμένα με ζάχαρη, άμυλο, μεταποιημένα έλαια, τεχνητά χρώματα, συντηρητικά, φυτοφάρμακα και νάτριο που συμβάλλουν στη διπλή επιβάρυνση της παχυσαρκίας και του υποσιτισμού και της επιδημίας των χρόνιων νόσων. Σε παγκόσμιο επίπεδο, 11 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω της υπερβολικής επεξεργασίας τροφών και της έλλειψης ρυθμίσεων που προστατεύουν τα πλήρη τρόφιμα, καθιστώντας τα μεταποιημένα τρόφιμα τον νούμερο ένα δολοφόνο στον κόσμο».

Ο Δρ Hyman χαρακτηρίζει αυτά τα τρόφιμα ως το ακριβές «αντίθετο της διατροφής». Η Vandana Shiva συμφωνεί: «Το πρόγραμμα GAIN δεν αφορά τόσο την αντιμετώπιση του υποσιτισμού όσο ένα τρόπο για να αναγκαστούν τα φτωχά έθνη να ανοίξουν την πρόσβαση στις αγορές τους και να εξαλειφθούν οι τοπικοί παραγωγοί».

Η Marion Nestle,  καθηγήτρια στην έδρα Paulette Goddard ”Διατροφής και Μελετών Τροφίμων του  Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και συγγραφέας του βιβλίου  Food Politics: Πώς η βιομηχανία τροφίμων επηρεάζει τη διατροφή και την υγεία, μου είπε:

«Τα εμπλουτισμένα τρόφιμα είναι απατηλές τεχνικές δήθεν λύσεις σε σύνθετα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Οι κοινωνικές και οικονομικές λύσεις θα λειτουργούσαν καλύτερα μακροπρόθεσμα… Με μία μόνο εξαίρεση, το ιωδιούχο αλάτι, τα εμπλουτισμένα τρόφιμα κοστίζουν πάρα πολύ, δεν επιτυγχάνουν τους επιδιωκόμενους στόχους τους ή έχουν πολύ περιορισμένο πεδίο εφαρμογής για να κάνουν αυτό που σκοπεύουν να κάνουν. Θεωρώ ότι οι σχετικοί νόμοι θεσπίζονται λύνουν ένα πρόβλημα των εταιρειών που κατασκευάζουν αυτά τα προϊόντα, δεν αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά και θερμίδες. Δεν είμαι οπαδός των εμπλουτισμένων τροφίμων. Θέλω μια μεγάλη ποικιλία πραγματικών τροφίμων που να διατίθενται περισσότερο, λιγότερο ακριβά, και παράγονται τοπικά. Θα συμφωνούσα λοιπόν με τους κριτικούς. Εύχομαι το Ίδρυμα Gates να επενδύσει σε έργα για την προώθηση μικρής, τοπικής παραγωγής τροφίμων».

Τεχνητή νοημοσύνη: απαλλαγή από τον κόσμο των αγροτών

Ο Gates υποστηρίζει ότι θέλει να αναζωογονήσει τις αγροτικές οικονομίες μετατρέποντας τη γεωργία με υπερ-αποτελεσματικά μέσα υψηλής τεχνολογίας για να δημιουργήσει τα «αγροκτήματα του μέλλοντος»Σύμφωνα με τον Gates :

«Συνήθιζαν όλοι να βγαίνουν έξω και να καλλιεργούν. Μόλις και μετά βίας παίρναμε αρκετό φαγητά τρόφιμα και, όταν ο καιρός ήταν κακός, οι άνθρωποι λιμοκτονούσαν. Τώρα μέσω καλύτερων σπόρων, λιπασμάτων, πολλών άλλων πραγμάτων, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα είναι αγρότες. Και έτσι η τεχνητή νοημοσύνη θα μας προσφέρει τεράστια νέα παραγωγικότητα».

Πάνω απ’ όλα, θέλει να λειτουργεί γρήγορα. Η «υπολογιστική επιτάχυνση» του Gates, όπως υποστηρίζει, θα επιταχύνει την υιοθέτηση αυτών των ευεργετικών καινοτομιών για να επιτύχει τα φιλόδοξά του σχέδια για την παροχή επιστημονικών ανακαλύψεων σε μικρούς αγρότες πριν η κλιματική αλλαγή καταστρέψει τις αποδόσεις τους».

Αλλά η  Vandana Shiva προειδοποιεί τους Αμερικανούς αγρότες, που ήδη πνίγονται στο χρέος, να είναι προσεκτικοί με τις υποσχέσεις του Gates να τους ρίξουν μια γραμμή:

«Όταν ο Μπιλ Gates επέβαλε καταναγκαστικά τις σατανικές τεχνολογίες «διάσωσης» του στους Ινδούς αγρότες, οι μόνοι που επωφελήθηκαν ήταν ο Gates και οι πολυεθνικοί συνεργάτες του. Έδωσε χρήματα στην κυβέρνηση και σε μια εταιρεία που ονομάζεται Digital Green και έδωσε υπερβολικές υποσχέσεις για ψηφιακή μετατροπή της ινδικής γεωργίας. 

Στη συνέχεια, με τη συνεργασία των αγορασμένων αξιωματούχων του, ο Bill Gates έβαλε κάμερες και ηλεκτρονικούς αισθητήρες στα σπίτια και στα χωράφια των Ινδών αγροτών. Χρησιμοποίησε τα κινητά τηλέφωνά που τους έδωσε δωρεάν και τις εγκαταστάσεις οπτικών ινών και 5G  (τις οποίες πίεσε την ινδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών να χρηματοδοτήσει)  για να καταγράψει, να μελετήσει και να κλέψει δεδομένα καλλιεργειών, αυτόχθονες πρακτικές και γεωργικές γνώσεις. Και τα πούλησε όλα αυτά ως νέα δεδομένα. Αντί να μετασχηματίζει ψηφιακά αγροκτήματα όπως υποσχέθηκε, μετέτρεψε τους Ινδούς αγρότες σε ψηφιακές πληροφορίες. Ιδιωτικοποίησε τους σπόρους τους και συνέλεξε το έργο του δημόσιου συστήματος. Έσπασε τα στοιχεία γνώσης και τη γενετική που κληρονομούνταν από γενιά σε γενιά, και εγκατέστησε σπόρους Γ.Τ.Ο. και άλλες γελοίες πρακτικές.  Ο σαφής στόχος του ήταν να απομακρύνει τους μικρούς αγρότες από τη γη και, τελικά, να μηχανοποιήσει και να ιδιωτικοποιήσει την παραγωγή τροφίμων».

Ο Christian Westbrook, γεωργός, ερευνητής και ιδρυτής του διαδικτυακού podcast (μέσο διανομής περιεχομένου) «Ice Age Farmer», λέει:

«Οι Αμερικανοί αγρότες γνωρίζουν την ιστορία του Gates στην Ινδία, την Αφρική και στο Μεξικό. Γνωρίζουμε ότι οι πρόσφατες αγορές γης από τον Gates εδώ είναι μόνο η αρχή της Green Revolution 3.0. Θέλει να απορροφήσει τη δημοκρατική ουσία των καλλιεργητικών εκτάσεων της Αμερικής και των αγροτικών οικογενειών μας - για να κλέψει τα προς το ζην μας, να κλέψει τις γνώσεις μας, τους σπόρους μας και τη γη μας. Η στρατηγική του Gates έγκειται στο να αναγκάζει όλους να κινούνται τόσο βιαστικά και γρήγορα ώστε να μην βλέπουν την απάτη. Μας λέει πάντα ότι η αλλαγή του κλίματος δεν μπορεί να περιμένει, ότι πρέπει να επιταχύνουμε την πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα και την υιοθέτηση των τεχνολογιών του, και ότι η έρευνα δεν προχωράει αρκετά γρήγορα».

Ο Christian Westbrook μου είπε ότι η ατελείωτες απαιτήσεις του Gates για την «επιτάχυνση της διαδικασίας» και οι υπερβολικές υποσχέσεις του για θαυματουργές νέες τεχνολογίες, για «επενδύσεις» και για «δημόσιες-ιδιωτικές» εταιρικές σχέσεις, είναι όλα μέρος του σχεδίου του. Γι΄ αυτό επαναλαμβάνει συνεχώς σε όλους ότι «πρέπει να επιταχύνουμε, να επιταχύνουμε, να επιταχύνουμε».

Πολλοί αγρότες λένε ότι δεν ενδιαφέρονται να σωθούν από τον Gates. Ο Westbrook λέει πως πιστεύει ότι ο Gates σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ισχύ του στην Αμερική για να επιβάλλει τις ψηφιακές τεχνολογίες του στους Αμερικανούς αγρότες. «Το κάνει για τους ίδιους λόγους που επέβαλε την τεχνολογία του στους Ινδούς αγρότες: για να κλέψει τις γνώσεις τους και να τους απομακρύνει από τη γη».

Ο Trent Loos , ένας αγρότης της 6ης γενιάς στη μεσοδυτική Αμερική και ακτιβιστής, μου είπε ότι οι αγρότες έχουν μια απροσδόκητη αντίδραση ενάντια στους δισεκατομμυριούχους που «παίζουν monopoly» με την αμερικανική γεωργική γη

«Είναι δύσκολο για τους νέους αγρότες ή ακόμη και για εκείνους που έχουν ασχολούνται με την καλλιέργεια επί πολλές γενιές, να ανταγωνιστούν μ’ αυτούς που έχουν τόσο ‘βαθιές τσέπες’. Σίγουρα αυτό αποτελεί εμπόδιο για αυτούς. Όταν άτομα που κατέχουν πλούτο αυτού του είδους αρχίζουν να αγοράζουν αγροκτήματα, αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε σε τί αποσκοπούν πραγματικά. Κανείς δεν θέλει να νοικιάσει γη από τον Bill Gates ή να εργαστεί σε ιδιοκτησίες του».

Ο Westbrook λέει ότι πιστεύει ότι ο Gates ακολουθεί μια πιο σκοτεινή ατζέντα. Όπως και η Vandana Shiva, ο Westbrook πιστεύει ότι ο Gates και οι άλλοι ληστοβαρόνοι χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το κλίμα, τη βιοποικιλότητα και την ζωονοσολογική πανδημική απειλή για να βγάλουν τους ανθρώπους από την αγροτικές καλλιέργειες και τις αγροτικές επιχειρήσεις. Και υπάρχουν στοιχεία που τον υποστηρίζουν: 

Το Ίδρυμα Gates επενδύει σημαντικά στην Alphabet, τη μητρική εταιρεία της  Google . Η Alphabet έχει εφεύρει ρομπότ "καλλιεργητές", σχεδιασμένα να αντικαταστήσουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, στο πλαίσιο του προγράμματος "Mineral". Το πρόγραμμα «Moonshot» είναι «ανάπτυξη και δοκιμή μιας σειράς πρωτοτύπων λογισμικού και υλικού με βάση καινοτομίες στην τεχνητή νοημοσύνη, την προσομοίωση, τους αισθητήρες, τη ρομποτική και άλλα.»

Μέσα σε ένα χρόνο από την αγορά της Whole Foods, ο Jeff Bezos (στου οποίου την εταιρεία στο Amazon, ο Gates έχει μια σημαντική επένδυση), επενδύει επίσης σε μεγάλο βαθμό σε κάθετες εκμεταλλεύσεις ελεγχόμενες από ρομπότ που ελαχιστοποιούν την ανθρώπινη συμμετοχή στη γεωργία. Όπως λέει ο Westbrook:

«O Gates θέλει να εκδιώξει τους ανθρώπους και τα ζώα από τα αγροκτήματα, και να μας κάνει όλους να τρώμε συνθετικά κρέατα με βάση τα φυτά και πρωτεΐνες ζωυφίων».

Ο Howard Vlieger, αγρότης της Αϊόβα που εργάζεται ως σύμβουλος καλλιεργειών και κτηνοτροφίας στις ΗΠΑ και τον Καναδά από το 1992, λέει:.

«Ο Gates μιλά για τη γεωργία ως ένα ‘αρχαϊκό, γραφικό, βρώμικο, επικίνδυνο, αναποτελεσματικό και  βάρβαρο λείψανο από το παρελθόν που μας απειλεί αυξάνοντας την απειλή της κλιματικής αλλαγής και τους κινδύνους των παγκόσμιων πανδημιών θέτοντας τους ανθρώπους σε επικίνδυνη επαφή με μικρόβια». 

Ο Howard Vlieger είναι ειδικός στις επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων και των Γ.Τ.Ο. στα τρόφιμα και τα εδάφη ¨

«Στόχος του «Gates είναι να απομακρύνει τον κόσμο από τη βιώσιμη και ανθρωπιστική κτηνοτροφία που ασκείται με την επαφή μας με το έδαφος και με τις σεβαστές αλληλεπιδράσεις μας με τη φύση - και να στραφεί προς τις ‘τεχνητές’ αγελάδες στο πλαίσιο ενός απαίσιου χημικού μοντέλου έχει όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά μιας δυστοπίας. Το όραμά του είναι η επιβολή συνθετικών τρόφιμα –άχρηστων από διατροφική άποψη– και ο διαχωρισμός του ανθρώπου από τη φύση».

Η Nicolet Niman,  είναι αγρότισσα της Καλιφόρνια και συγγραφέας των βιβλίων "Righteous Porkchop" και "Defending Beef" και ο σύζυγός της Bill Niman είναι ο ιδρυτής του Niman Ranch, ενός συνεταιρισμού εκατοντάδων μικρών αειφόρων βοοειδών και γουρουνιών των ΗΠΑ που εμπορεύονται υψηλής ποιότητας βιολογικό βόειο και χοιρινό κρέας από ζώα που τρέφονται με χόρτο.

Η Nicolet Niman λέει: «Ο Gates δεν έχει την παραμικρή ιδέα για τη χαρά που αντλούν από τη γεωργία οι απλοί άνθρωποι –άνθρωποι σαν την οικογένειά μας». Και ο Bill Niman συμπληρώνει:

«Η αναγεννητική γεωργία και η εκτροφή εμπλουτίζουν ασταμάτητα την ανθρώπινη ζωή. Είναι μια δύσκολη δουλειά, βασισμένη στη στενή επαφή μας με τη γη. Στην καλύτερη περίπτωση, η καλή γεωργία είναι μια προσπάθεια να κατανοήσουμε και να ακολουθήσουμε τα μοντέλα της φύσης. Αλλά φαίνεται ότι ο Gates έχει ελάχιστο ή καθόλου ενδιαφέρον για τη σοφία της φύσης. Δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ότι η δέσμευσή μας με το χώμα και η χαρά που έχουμε από την επαφή μας με τη γη, η περίπλοκη σχέση μας με τα ζώα μας, ακόμη και με όλες τις δυσκολίες που συνεπάγονται, είναι πηγές της ελευθερίας και της υπερηφάνειας μας. Ευτυχία σημαίνει να είσαι κύριος των πεπρωμένων σου.

Πρέπει να χτίσουμε έναν κόσμο που σέβεται την αυτοδιάθεση του ατόμου, την ανθρωπιστική μεταχείριση των ζώων και την καλή διαχείριση των εδαφών μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μια υγιής σχέση με τη φύση δεν είναι μόνο ζωτικής σημασίας για την υγεία και το κλίμα μας, αλλά είναι η πηγή αξιοπρέπειας, ελευθερίας και εμπλουτισμού στη μεταβιομηχανική εποχή μας ».

Χρησιμοποιώντας ευρείες τεχνολογίες, όλοι αυτοί οι ακτιβιστές από διάφορες ηπείρους εξέφρασαν τα προβλήματα που τους δημιουργεί η εμμονή του Gates να βλέπει ‘πληθυσμούς’ και όχι ανθρώπους, και να βλέπει τη ‘διαχείριση των πληθυσμών’ ως πρόβλημα στην επείγουσα ανάγκη του για την επιβολή των τεχνολογικών «λύσεών» του.

Ο Howard Vlieger, παρατηρεί:

«Ο Gates βλέπει το δάσος και όχι τα δέντρα. Ακόμη και όταν κοιτάζει το δάσος, φαίνεται μόνο να εστιάζει στη ‘βάση’ του, στην εκμετάλλευση του ως ξυλείας – στο πώς μπορεί να αξιοποιήσει τα τοπία για να τα μετατρέψει σε μετρητά και να πώς μπορεί να εμπορευματοποιήσει τους ανθρώπους.

Η εμμονή του Gates να βλέπει κάθε ανθρώπινη δυσκολία μέσα από το φακό κάποιας τεχνολογικής λύσης από την οποία μπορεί να επωφεληθεί, είναι κάτι πολύ περισσότερο ​​από μυωπικό. Είναι παθολογία - κοινωνιοπαθολογία, στην πραγματικότητα. Ο Gates είναι ένας επικίνδυνος -και ισχυρός- κοινωνιοπαθής με 137 δισεκατομμύρια δολάρια στην τσέπη και ένα ‘όραμα’ για μια τεχνοκρατία από πάνω προς τα κάτω. Ανησυχεί κανείς; "

Ο Westbrook λέει ότι οι Gates, Cargill και Tyson είναι ένα ισχυρό καρτέλ σε που αποστολή του είναι να εξαφανίσει τη γεωργία και την κτηνοτροφία όπως τις ξέραμε και να εξοστρακίσει τους ανθρώπους απ’ αυτές τις δραστηριότητες. Είναι μια «γεωργία αντικατάστασης», που την αποκαλούν ενίοτε και «εναλλακτική γεωργία».

Η άποψη του Westbrook για το δυστοπικό μέλλον του τεχνοκρατικού ολοκληρωτισμού που οραματίζεται ο Bill Gates, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ‘θεωρία συνωμοσίας’, μόνο εάν κάποιος αγνοήσει όλα τα στοιχεία που την υποστηρίζουν. Ο Westbrook:

Προβλέπει ότι πολύ σύντομα - σε μήνες, όχι χρόνια - θα δούμε μηχανικές ελλείψεις τροφίμων και πιέσεις για να "βελτιώσουμε" τις υφιστάμενες αγροτικές καλλιέργειες με τις συνετές παρεμβάσεις των αγροτών στο καλλιεργήσιμο έδαφος και την αντικατάστασή τους από βίαιες και γρήγορες αγροτικές εργασίες από ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη.

Προβλέπει τις άοκνες κυβερνητικές προσπάθειες να ωθήσει τους πληθυσμούς της υπαίθρου προς μεγάλες πόλεις και «έξυπνες πόλεις» όπου οι επιχειρήσεις είναι κλειστές, οι θέσεις εργασίας είναι λιγοστές και οι περισσότεροι από εμάς θα αναγκαστούμε να βασιστούμε στο καθολικό βασικό εισόδημα που θα καταβάλλεται σε ψηφιακά νομίσματα – που, φυσικά, θα ανακαλείται  σε περιπτώσεις μη-συμμόρφωσης και ανυπακοής. Ο Westbrook προβλέπει ένα σενάριο «όπου τα ανθρώπινα-βοοειδή εξαρτώνται πλήρως από την κυβέρνηση για χρήματα και φαγητό, και όπου όλοι οι πληθυσμοί διαβιούν σε ορισμένα μέρη των «έξυπνων» πόλεων και παρακολουθούνται εύκολα συνεχώς από τους τεχνοκράτες του Great Reset του Gates». 

«Κλείνουν την παραγωγή τροφίμων και στην πραγματικότητα, ευρύτερα, κλείνουν όλη την οικονομική δραστηριότητα, όλη την ανθρώπινη δραστηριότητα, εξαναγκάζοντάς μας να στριμωχτούμε στις «έξυπνες πόλεις» τους. Είναι Και τώρα με πρόσχημα την «πανδημία», εφάρμοσαν τον ιατρικό στρατιωτικό νόμο, και –δεδομένου ότι πρόκειται για μια κρίση υγείας– θα πρέπει επίσης να αναλάβουν όλες τις τροφές μας και τις διατροφικές μας ανάγκες. Παντρεύτηκαν αυτά τα δύο πράγματα».

Ο χρόνος θα μας δείξει εάν ο εφιάλτης του Westbrook είναι απλώς μια ευφάνταστη θεωρία συνωμοσίας – το ελπίζω.

Σύνοδος Κορυφής για τα Συστήματα Τροφίμων

Το 2009, ο Μπιλ Gates, ένας μη-εκλεγμένος δισεκατομμυριούχος χωρίς κυβερνητικό πόστο ή διπλωματικό χαρτοφυλάκιο, ξεκίνησε την παγκόσμια επιχείρηση εμβολίων του με ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη. Ανακοίνωσε τη δωρεά των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και δήλωσε την έναρξη της «δεκαετίας εμβολίων του», μια επιχείρηση που λειτουργεί σαν ρολόι. Οι συνεισφορές του Gates του εξασφάλισαν τον έλεγχο του ΠΟΥ. Όπως ανέφερε η επιθεώρηση εξωτερικής πολιτικής  Foreign Affairs«Λίγες πολιτικές πρωτοβουλίες ή κανονιστικά πρότυπα που έχουν τεθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ανακοινώνονται προτού ελεγχθούν ανεπίσημα, ανεπίσημα από το προσωπικό του Gates Foundation».

Ο Gates δημιούργησε και χρηματοδότησε ισχυρούς ψευδο-κυβερνητικούς οργανισμούς όπως οι PATH, GAVI, CEPI και η Συνεργασία του Μπράιτον, για να προωθήσει τα εμβόλια στις αναπτυσσόμενες χώρες, να εδραιώσει τον έλεγχό του στη δημόσια υγεία και να προετοιμάσει τις βάσεις για την επιβολή του παγκόσμιου εμβολίου που είχε έχει προγραμματιστεί για το 2020, πολύ πριν από το 2020.

Τον Ιανουάριο του 2019, η ΠΟΥ δήλωσε με ευχαρίστηση - χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία - ότι η «διστακτικότητα του εμβολίου» ήταν μια από τις κύριες απειλές για την παγκόσμια υγεία. Το ιατρικό καρτέλ των Gates ακολούθησε αυτή τη δήλωση με ενορχηστρωμένες εκστρατείες σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου για να θεσπιστούν νόμους για την υποχρεωτική επιβολή εμβολίων από διεφθαρμένους πολιτικούς εξαγορασμένους από την φαρμακοβιομηχανία.

Δύο μήνες αργότερα, ο ισχυρός πρόεδρος της Επιτροπής Νοημοσύνης της Βουλής Adam Schiff –ένας από τους πολλούς πολιτικούς που χρηματοδοτεί ο Bill Gates – ζήτησε από τις εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αρχίσουν να λογοκρίνουν κάθε «παραπληροφόρηση για τα εμβόλια» - έναν ευφημισμό για κάθε ισχυρισμό που αποκλίνει από επίσημες δηλώσεις φαρμακευτικών εταιρειών και των κυβερνητικών αξιωματούχων. Ο Gates έχει τεράστια μερίδια σε Google, Apple, Amazon και Facebook. Και όλες αυτές οι εταιρείες άρχισαν να λογοκρίνουν με ενθουσιασμό κάθε κριτική στα εμβόλια.

Ένα χρόνο αργότερα, το ξέσπασμα του COVID-19 παρείχε μια ευκαιρία ευκολίας για τον Gates και το καρτέλ εμβολίων του να εδραιώσουν τον έλεγχο της ανθρωπότητας. Ένα άρθρο του Μαΐου 2020 του Derrick Broze στο The Last American Vagabond παρατήρησε ότι:

«Ανιχνεύοντας τις επενδύσεις του Ιδρύματος και τις σχέσεις του Gates, μπορούμε να δούμε ότι σχεδόν κάθε άτομο που εμπλέκεται στον αγώνα κατά του COVID-19 συνδέεται με τον Gates ή το Ίδρυμά του, αμέσως ή εμμέσως,  λιγότερο ή περισσότερο. Η σχέση τους έδωσε στον Μπιλ Gates και στο Ίδρυμά του μια αδιαμφισβήτητη επιρροή στην απάντηση στην πανδημία».

Ο Gates δήλωσε επανειλημμένα, σε εμφανίσεις σχεδόν σε κάθε τηλεοπτικό ή διαδικτυακό μέσο, ότι όλη η οικονομική δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει μέχρι να εμβολιαστούν  και τα 7 δισεκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη και να κατέχουν διαβατήρια ανοσοποίησης. Η δεκαετία των εμβολίων  του Gates που ξεκίνησε με την εμφάνισή του στον ΟΗΕ έκλεισε χωρίς εμπόδια. Υπό την ηγεσία του παλαιού πρωτοπόρου του Gates και πιστού, Anthony Fauci, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ  θέσπισε την ασυλία των παρασκευαστών των εμβολίων από κάθε ευθύνη για εμβόλια COVID και δεσμεύτηκε να διαθέσεις 48 δισεκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα των φορολογουμένων για να αγοράσει και να διανείμει νέα πειραματικά εμβόλια, πολλά από τα οποία είχαν χρηματοδότη τον Gates.

Ο έλεγχος της διαδικασίας από τον Gates ήταν πλήρης. Η εκτέλεση της πρόβλεψής του για το εμβόλιο ήταν άψογη. Και τώρα οι συνεργάτες του Gates ξεκινούν την ίδια στρατηγική για να προωθήσουν την ολοκληρωτική ατζέντα του για τα τρόφιμα.

Κατά τη διάρκεια της 46ης συνόδου της  Επιτροπής του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Επισιτιστική Ασφάλεια (Ρώμη, 14-18 Οκτωβρίου 2019), ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, ανακοίνωσε τη σύγκληση της «Διάσκεψης Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τα Συστήματα Τροφίμων» το 2021. Ο Guterres αναγνώρισε ότι η Διάσκεψη Κορυφής είχε ζητηθεί από κοινού από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), το Διεθνές Ταμείο Γεω ργικής Ανάπτυξης (IFAD), το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF – Νταβός - Klaus Scwab – The Great Reset), 4 οργανισμούς που χρηματοδοτούνται γενναιόδωρα και ελέγχονται  από τον Bill Gates.

Η Διάσκεψη Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τα «Συστήματα Τροφίμων» ανακοίνωσε μια ατζέντα παράλληλη με εκείνη που ξεκίνησε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF – Νταβός) όταν φιλοξένησε το συνέδριο Great Reset τον Ιούνιο του 2020. Στην έρευνά της για τη Σύνοδο Κορυφής για τα Συστήματα Τροφίμων του ΟΗΕ, η AGRA Watch (η ομάδα που παρακολουθεί τα πεπραγμένα του Gates και την αποτυχημένη ‘Πράσινη Επανάσταση’ του Ιδρύματός Gates στην Αφρική) διαπίστωσε ότι από τα 12 άτομα που συμμετείχαν στη Σύνοδο Κορυφής, τα 11 είχαν ισχυρές συνδέσεις με το Ίδρυμα Gates.

Σύμφωνα με την Heather Day του AGRA Watch, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοί οι οργανισμοί χρηματοδοτήθηκαν άμεσα από το Ίδρυμα Gates και άλλοι χρηματοδοτούσαν συγκεκριμένα προγράμματα που έπαιζαν σημαντικούς ρόλους: «Άρα ο δάκτυλος του Gates μόνο αυτή την ατζέντα. Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες εργάζονται για τον Bill Gates. Αυτοί είναι οι συγγραφείς της συνόδου κορυφής για τα συστήματα τροφίμων του ΟΗΕ». Το Food Systems Summit είναι 100% έργο του Gates.

Το χειρότερο: Συντονιστής του προγράμματος της «Δεκαετίας της Ασφάλειας των Τροφίμων» του Gates είναι η Δρ Agnes Kalibata. Η Kalibata είναι πρόεδρος του προγράμματος AGRA  των Gates και Rockefeller που ενορχήστρωσε την διαβόητη και αποτυχημένη «Πράσινη Επανάσταση» του Gates στην Αφρική. Η Kalibata είναι η τέλεια ηγέτις για το AGRA . Η Σύνοδος Κορυφής, προβλέπει, ότι θα συγκεντρώσει όλους τους βασικούς ενδιαφερόμενους σε μια εταιρική σχέση δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για «να καταστήσει τα συστήματα τροφίμων χωρίς αποκλεισμούς, προσαρμοσμένα στο κλίμα και ανθεκτικά στις αλλαγές και να υποστηρίξει τη βιώσιμη ειρήνη».

Η Kalibata υπενθύμισε στους επειγόμενους να συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής των Food Systems, ότι «απέμειναν μόνο 10 χρόνια για να επιταχύνουν τον μετασχηματισμό των συστημάτων διατροφής μας για να επιτύχουν τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης για το κλίμα και τη διατροφή και για την αντιμετώπιση πανδημιών».

Η Διάσκεψη Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τα «Συστήματα Τροφίμων» θα καθορίσει το σχέδιο «Δεκαετία των Τροφίμων» του Gates για την ολοκλήρωση της παγκόσμιας ατζέντας για τα τρόφιμα έως το 2030. Μπορούμε μόνο να προσευχηθούμε ότι το επόμενο νέο σχέδιο για την υγεία της ανθρωπότητας του Gates δεν θα περιλαμβάνει την ίδια βίαιη επίθεση εναντίον των πολιτικών δικαιωμάτων μας, εναντίον της παγκόσμιας οικονομίας μας, εναντίον των παραδόσεων του πολιτισμού μας, εναντίον του ιδεαλισμού των δημοκρατικών αρχών και εναντίον της αυτοδιάθεσή μας, που χαρακτήριζε το πρόγραμμα «Δεκαετία των Εμβολίων» το 2020.

Η Heather Day του AGRA Watch, είναι απαισιόδοξη και προβλέπει ότι: «Το σχέδιο του Gates θα είναι ένας οδικός χάρτης για το πώς να αντικαταστήσουμε ό, τι είναι καλό για τη γεωργία με τα συστήματα των τεχνοκρατών για την άνεργη γεωργία, τα χημικά τρόφιμα και τις πρωτεΐνες ζωυφίου».

Συμπέρασμα

Το Ίδρυμα Gates δεν είναι συμβατική φιλανθρωπία. Παρέχει μικροσκοπική ή καθόλοηυ υποστήριξη σε δημοφιλείς ομάδες όπως το Ίδρυμα Wounded Warrior, ASPCA, σε ομάδες για το περιβάλλον, το δικαίωμα ψήφου ή ομάδες για πολιτικά δικαιώματα.

Είναι μια οπλισμένη «φιλανθρωπία» που ξεκίνησε ο Gates το 1994 για να «αποκαταστήσει» τη φήμη του που είχε υποστεί πλήγμα από την  υπόθεση κατά της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Microsoft που τον εξέθεσε ως άνθρωπο που χρησιμοποιεί το ψέμα, την εξαπάτηση, την κλοπή, την χειραγωγημένη πρόθεσή του για τον εγκληματικό μονοπωλιακό έλεγχο των παγκόσμιων αγωγών των πληροφοριών.

Ο Gates από τότε (1994) έχει επενδύσει 36 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, που διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αξίας 46,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων,  τα οποία ελέγχονται πλήρως και αποκλειστικά από τον ίδιο και τη σύζυγό του. Το ίδρυμα έχει διαθέσει μόνο 23,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε «φιλανθρωπικές» επιχορηγήσεις και αυτά τα «δώρα» περιλαμβάνουν δισεκατομμύρια δωρεές που εκπίπτουν φορολογικά από εταιρείες στις οποίες επενδύει ο Gates, όπως η Merck, η GlaxoSmithKline, η Novartis, η Sanofi.

Το «λαμπρό μυαλό» του Gates επινόησε αυτό το σχέδιο για να δημιουργήσει ένα ίδρυμα που προστατεύει τα εισοδήματά του και του επιτρέπει να αξιοποιήσει τα δολάρια των φορολογουμένων επενδύοντας τα κέρδη του ιδρύματος σε έργα που πολλαπλασιάζουν τον πλούτο του και επεκτείνουν τη δύναμη και το δημόσιο κύρος του, αποφεύγοντας τους φόρους.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη δομή, μπορεί να δίνει φορολογικές απαλλαγές σε εταιρείες που κατέχει εν μέρει και να αποκομίζει προσωπικά και θεμελιώδη κέρδη, αποφεύγοντας τους φόρους - και επιτρέποντάς του να κρύψει τα χρήματά του με μυριάδες τρόπους. Είναι μια τακτική win-win! Ο Gates έχει αναπτύξει το ίδρυμά του ως ενσάρκωση των βασικών ενστίκτων του για μονοπώλιο και έλεγχο - ένα όχημα για αδίστακτη «φιλανθρωπική» κεφαλαιοποίηση που αποτρέπει την πρόσβαση του κοινού στη διαδικασία και θολώνει τις γραμμές μεταξύ εταιρικών και δημόσιων συμφερόντων, καλύπτει ατζέντες ιδιωτικών κερδών με υψηλό δημόσιο πνεύμα και δίνει τον εαυτό του τον μονοπωλιακό έλεγχο της δημόσιας υγείας, των συστημάτων υποστήριξης της ζωής του πλανήτη μας, των οικονομικών και των ανθρώπων μας.

Ο Gates κατέστησε το ίδρυμά του εργαλείο για την εδραίωση των προσπαθειών του ίδιου και των συναδέλφων δισεκατομμυριούχων του, των διεφθαρμένων ρυθμιστικών αρχών και των επιχειρηματικών συνεργατών του στη Big Pharma, στην Dirty Energy, στο GMO food, στην Telecom και στη Big Data, και τους εξαγορασμένους και εγκεφαλικά νεκρούς δημοσιογράφους που επωφελούνται συλλογικά από τις πολλαπλασιαστικές δυστυχίες του δυστοπικού κόσμου που έχουν σχεδιάσει για τους υπόλοιπους όλους εμάς. Ο Gates και οι [λεκτικές] «κορώνες» του, οι «φρύνοι» του και οι «μινιόνιοι» του, καλλιεργούν και αυξάνουν τον φόβο των πανδημιών, της κλιματικής αλλαγής και της μαζικής εξαφάνισης και προσφέρουν το «όραμά» του Gates για τις νέες τεχνολογίες ως τη σωτηρία, που μόνο η ιδιοφυΐα του μπορεί να αναπτύξει.

[ΣτΕ. «Φρύνοι» λογοπαιγνιώδης όρος που συνδυάζει την Φρύνη (μια απ' τις διασημότερες εταίρες της αρχαίας Ελλάδας που λάτρευε ο Περικλής) και τους Φρύνους (άνουρα αμφίβια που ζουν σε τροπικά κλίματα με τραχύ, στεγνό δέρμα, κοντά πόδια και μεγάλα εξογκώματα πίσω από τα μάτια, τα οποία εκκρίνουν ένα δηλητήριο, γνωστό ως μπουφοτοξίνη, που αποτελείται από 14 χημικά στοιχεία και μπορεί να σκοτώσει το ζώο που θα φάει τον φρύνο μέσα 15 λεπτά]. «Μινιόνιοι» είναι χαρακτήρες σειράς κινούμενων σχεδίων, οι οποίοι εξυπηρετούν αποκλειστικά τους κακούς] ... 

Ακόμα και όταν παγιώνει τον έλεγχό του στα συστήματα υγείας και στα τρόφιμα, ο Gates προωθεί τα ψηφιακά νομίσματα (χαρακτηρίζοντάς τα ως «παγκόσμια ανθρωπιστική προτεραιότητα») και την χρηματοδότηση υποδομών εδάφους, διαστημικών σταθμών αναμετάδοσης, της τεχνολογίας 5G, κέντρων ανάλυσης,  και βιομετρικών τσιπ για να εξορύζει και να συλλέγει στοιχεία βιολογικά δεδομένα μας και μηχανισμούς επιτήρησης, κέρδους και ελέγχου (παραφράζοντας τη γνωστή ρήση του Kissinger «όποιος ελέγχει την προσφορά των τροφίμων, ελέγχει τους ανθρώπους» σε «όποιος ελέγχει τα χρήματα και τα δεδομένα ελέγχει τον κόσμο»).

Ο Gates σχεδιάζει έναν δορυφορικό στόλο που θα μπορεί να παρακολουθεί κάθε τετραγωνική ίντσα του πλανήτη 24 ώρες το 24ωρο. Τέτοια συστήματα θα είναι αναμφίβολα χρήσιμα σε περίπτωση που οι πληθυσμοί αρχίζουν να κινητοποιούνται ενάντια σε πολιτικές και οικονομικές δομές που απογυμνώνουν τους πολίτες από την εξουσία, μετατοπίζουν τον πλούτο προς τα πάνω και καταδικάζουν το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας σε άσκοπη, απελπιστική επιβίωση.

Η υπέρμαχος της δημοκρατίας και της ελευθερίας των αγροκτημάτων, η Δρ. Vandana Shiva λέει ότι ο «φιλανθρωπικός καπιταλισμός» του Gates είναι μια «καταστροφική δύναμη που μπορεί να ωθήσει τον πλανήτη μας στην εξαφάνιση και την οικολογική κατάρρευση». Η Shiva κατηγορεί τον Gates ότι χρησιμοποιεί τον «φιλανθρωπικό καπιταλισμό» για να επιταχύνει την εταιρική κατοχή των σπόρων, της γεωργίας, των τροφίμων, της γνώσης και των παγκόσμιων συστημάτων υγείας. «Χρηματοδοτεί τη χειραγώγηση των πληροφοριών και προωθεί τη διάβρωση της δημοκρατίας - όλα στην επιδίωξη της προσωπικής εξουσίας και των κερδών».

Η Vandana Shiva λέει ότι το Ίδρυμα Gates έχει οργανώσει και ενισχύσει μια « ανίερη συμμαχία» μεταξύ μεγάλων κεφαλαίων, επιστημονικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων και κυβερνήσεων για να δημιουργήσει μια παγκόσμια αυτοκρατορία πάνω στη ζωή του πλανήτη, μέσω μονοκαλλιεργειών, των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και των μονοπωλίων που έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέψουν τον φυσικό κόσμο της διαφορετικότητας, της αυτοοργάνωσης και της ελευθερίας,

«Έχετε δει το κακό που μπορούν να προκαλούν με τα εμβόλια στο όνομα της δημόσιας υγείας. Ο Bill Gates τώρα ελέγχει τη γη. Ελέγχει τους σπόρους. Ελέγχει τη τροφή. Έχει την απόλυτη δύναμη να μας λιμοκτονήσει όλους», μου είπε  η Vandana Shiva.

 

 

 24 πέθαναν και 137 νόσησαν μετά τον εμβολιασμό

 

[Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν;]

 

Τo γηροκομείο The Commons στο Aubum της Νέας Υόρκης είχε ΜΗΔΕΝ θανάτους από την Covid-19.

Αλλά, από τη στιγμή που άρχισε να εμβολιάζει τους υπερήλικες που νοσήλευε (29-12-2020) μέχρι σήμερα

24 ΠΕΘΑΝΑΝ και 137 ΝΟΣΗΣΑΝ από Covid.

 

Του Adam Dick

10 Ιανουαρίου 2021

RON PAUL INSTITUTE (*)

http://www.ronpaulinstitute.org/archives/peace-and-prosperity/2021/january/10/a-nursing-home-had-zero-coronavirus-deaths-then-it-vaccinates-residents-for-coronavirus-and-the-deaths-begin/

 

(*) Ron Paul: Γιατρός, συγγραφέας και πολιτικός (ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής -Τέξας- επί πολλά χρόνια) 

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ο εμβολιασμός μειώνει ή μηδενίζει τους θανάτους από κορωναϊούςΣωστά? 

Όμως, στο γηροκομείο The Commons on St. Anthony στο Auburn της Νέας Υόρκης, οι θάνατοι άρχισαν να σημειώνονται ΜΕΤΑ την έναρξη του εμβολιασμού των νοσηλευόμενων.

 

Όπως έγραψε στις 9 Ιανουαρίου, ο James Mulder  στο syracuse.com στις 9 Ιανουαρίου: 

 • Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου δεν είχε σημειωθεί κανένας θάνατος από κοροναϊούς στο γηροκομείο που έχει δυναμικότητα 300 κλινών. 
 • Στις 22 Δεκεμβρίου άρχισε ο εμβολισμός των νοσηλευόμενους υπερηλίκων:
 • Eμβολιάστηκαν 193 νοσηλευόμενοι (το 80%) και 113 εργαζόμενοι (λιγότερο από το 50%).  
 • Από τις 29 Δεκεμβρίου, 7 ημέρες μετά την έναρξη των εμβολιασμών άρχισαν να σημειώνονται θάνατοι.
 • Μέσα σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες μετά τις 29 Δεκεμβρίου --στο μέχρι τότε απρλοσβλητο από την Covid-19ο γυροκομείο-- πέθαναν 24 υπερήλικες vοσηλευόμενοι και 137 προσβλήθηκαν από την Covid-19. (!!!) (βλ. το άρθρο του Read Mulder εδώ).

 

ΔΙΑΒΑΣTΕ ΕΠΙΣΗΣ:


8 Ιανουαρίου 2021

Οι εμβολιασμοί για την Covid φαίνεται να προκαλούν 50 φορές τις ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολιασμών κατά της γρίπης, μετά την δημοσίευση από τοον δημοσιγράφο Alex Berenson ορισμένων ενοχλητικών αριθμών  σχετικά με τις με λιγότερο από ένα εκατομμύριο δόσεις πειραματικών εμβολίων covid που είχαν ενεθεί στους Αμερικανούς έως τις 22 Δεκεμβρίου.

 

Η FDA ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ PFIZER ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ - ΙΔΟΥ ΠΩΣ

 

Σε μια παράσταση του έργου «ο Καραγκιόζης γιατρός και επιστήμονας» στην Αυλή των Θαυμάτων της FDA, σε μια συνεδρίαση για γέλια και κλάματα, αποφασίστηκε ότι είναι «ασφαλές» το αυταπόδεικτα άκρως ανασφαλές εμβόλιο-Frankenstein. (!!!) 

Επιλογή κειμένου: Κλεάνθης Γρίβας

21 Δεκεμβρίου 2020

 

Ο Δρ. Άρνολντ Μόντο, 87 ετών, που έχει εισπράξει δεκάδες χιλιάδες δολάρια από τη Big Pharma, εκμηδένισε τον χρόνο και ακύρωσε κάθε ουσιαστική συζήτηση της «ανεξάρτητης» Επιτροπής Ελέγχου, διακόπτοντας διαρκώς τα μέλη της, απορρίπτοντας τις ερωτήσεις που υποβάλλονταν, περιορίζοντας τη συζήτηση σε αστεία χρονικά όρια και αναγκάζοντας τα μέλη της Επιτροπής να ψηφίσουν υπέρ ή κατά (!), χωρίς να τους δώσει την ευκαιρία να ψηφίσουν οποιαδήποτε πρόταση βελτίωσης του εμβολίου-Frankenstein της Pfizer. 

David S. Hilzenrath

επικεφαλής ερευνητής δημοσιογράφος του Project On Government Oversight (POGO)

18 Δεκεμβρίου 2020

Children’s Health Defense

Robert F. Kennedy Jr., πρόεδρος 

https://childrenshealthdefense.org/defender/how-fda-approved-pfizer-covid-vaccine-warp-speed/

 

Η συνεδρίαση της [«ανεξάρτητης» !!] Συμβουλευτικής Eπιτροπής για τα Eμβόλια [Frankenstein] της Διεύθυνσης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις 10 Δεκεμβρίου 2020, ήταν ίσως η πιο σημαντική στην ιστορία του οργανισμού. 

Μια ομάδα εξωτερικών εμπειρογνωμόνων που επιλέχθηκαν από την FDA ρωτήθηκαν «εάν η FDA θα έπρεπε να εγκρίνει την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης ενός ακόμη πειραματικού εμβολίου για τον περιορισμό της πανδημίας που σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς». 

Αλλά η FDA [ο αμερικανικός ΕΟΦ] και  ο 87χρονος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Δρ. Άρνολντ Μόντο, πρώην σύμβουλος σε μια από τις εταιρείες που παρασκεύασε τοκρινόμενο το εμβόλιο, συμπίεσαν τη χρονική διάρκεια της συνεδρίασης, ακύρωσαν κάθε δυνατότητα ουσιαστικής συζήτησης, και με διαρκείς παρεμβάσεις στους ερωτώντες, ανάγκασαν τα μέλη της Επιτροπής να ψηφίσουν «υπέρ» ή «κατά», χωρίς να τους δώσει την ευκαιρία να καταθέσουν και ψηφίσουν τυχόν βελτιώσεις του κρινόμενου εμβολίου mRNA. 

Στο τέλος, η Επιτροπή ψήφισε με 17 υπέρ, 4 κατά και 1 αποχή να συστήσει στην FDA την χορήγηση «άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης» [τουτέστιν, πειραματικής] του «εμβολίου» που παρασκευάστηκε από την αμερικανική Pfizer και σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech. 

 

Ο στόχος της FDA ήταν να αποφευχθεί κάθε ουσιαστική συζήτηση για το «εάν τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων που συνδέονται με αυτό για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω» [ένα ερώτημα που δεοντολογικά έπρεπε να τεθεί αλλά που αντικειμενικά είναι αδύνατον να απαντηθεί σοβαρά λόγω της εν ριπή οφθαλμού παρασκευής του «εμβολίου»]. Και το πέτυχε εκφυλίζοντας την διαδικασία [σε κάτι που θύμιζε τσίρκο ή παιδική χαρά] για να αποσπάσει από την Συμβουλευτική Επιτροπή της την επιδιωκόμενη απόφαση. 

 

Ένα μέρος της συνεδρίασης της 10ης Δεκεμβρίου 2020, μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου με απόφαση της FDA, σε μια προσπάθεια [να βελτιώσει την πανταχόθεν βαλλόμενη δημόσια εικόνα της και] «να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στα εμβοόλια σε ολόκληρη τη χώρα», όπως δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της FDA Peter Marks. 

Καθώς ένα μικρό μέρος της εικονικής συνεδρίασης της 10ης Δεκεμβρίου 2020, προβάλλονταν στο διαδίκτυο, φάνηκε ότι η διαδικασία αποτελούσε έναν αγώνα δρόμου για τον τερματισμό της με ένα αποτέλεσμα που φαινόταν προκαθορισμένο. 

 

Ο επιλεγμένος πρόεδρος της Επιτροπής της FDA, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Δρ. Άρνολντ Μόντο, 87 ετών, (που είχε εισπράξει λάβει δεκάδες χιλιάδες δολάρια από εταιρείες που παρασκευάζουν εμβόλια για τον κοροναϊού και σύμφωνα με μια ομοσπονδιακή βάση δεδομένων , το 2018, η Pfizer του πλήρωσε συμβουλευτική αμοιβή 3.500 $), διηύθυνε τον διάλογο κάνοντας ό,τι ήταν δυνατό για να τον επιταχύνει. Ιδού ένα ελάχιστο δείγμα των παρεμβάσεών του: 

Άρνολντ Μόντο: 

 • «Έχουμε πολλές-πολλές ερωτήσεις και θα πρέπει να τις περιορίσουμε».
 • «Πρέπει να συντομεύσουμε» 
 • «Είμαστε πιεσμένοι από το χρόνο. Έχω 10 άτομα που θέλουν να κάνουν ερωτήσεις».
 • «Ας με συγχωρήσει ο Δρ Fink (Doran Fink της FDA) που δεν θα απαντήσω σε αυτό το μέρος της ερώτησής του».
 • «Εντάξει, δεν θα ανησυχούμε τώρα για προσαρμοστικές και έμφυτες ανοσολογικές αντιδράσεις. Αυτά θα τα συζητήσουμε εκτός σύνδεσης».
 • «Νομίζω ότι πρέπει να αποφύγουμε τις περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με την ανοσοαπόκριση και άλλα θέματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν εκτός σύνδεσης» [δηλαδή του μέρους της συνεδρίασης που μεταδίδονταν διαδικτυακά].
 • «Έχετε κάνει μια πολύ μεγάλη ερώτηση. Ας μείνουμε σε μια σύντομη απάντηση». 

«Είπα, μόνο μία ερώτηση!» 

Προς το τέλος της Συνεδρίασης ένα μέλος της Επιτροπής από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) προσπάθησε να υποβάλει μια ερώτηση με δύο σκέλη: «Αυτό αποτελεί το ένα σκέλος της ερώτησή μου. Το άλλο σκέλος ….»

Ο Μόντο τον έκοψε απότομα: «Είπα, μόνο μια ερώτηση»

«Τότε θα ξανασηκώσω το χέρι μου, Άρνολντ», είπε το μέλος της Επιτροπής.

«Τότε θα πας στο τέλος της ουράς», είπε ο Μόντο. 

Ο υπέργηρος Δρ. Άρνολντ Μόντο, αναπληρωτής πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολίων, ακύρωσε κάθε ουσιαστική συζήτηση προκειμένου να εξασφαλίσει την άδεια για επείγουσα χρήση του εμβολίου της Pfizer – διακόπτοντας τους ομιλητές, απορρίπτοντας τις ερωτήσεις τους, περιορίζοντας τη συζήτηση και αναγκάζοντας τα μέλη της επιτροπής να ψηφίσουν «ναι ή όχι» χωρίς να έχουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν οποιαδήποτε τροποποίηση στη χορηγούμενη άδεια. 

 

Η FDA δεν ενδιαφερόταν για τις απόψεις των μελών της «ανεξάρτητης» Συμβουλευτικής Επιτροπής που είχε διορίσει η ίδια. Απλώς, αγωνιούσε να αποσπάσει την απόφασή της να χορηγήσει στο εμβόλιο την «άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης», ύστερα από την –νομικά επιβαλλόμενη– διαδικασία ελέγχου του από την Επιτροπή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων, προβάλλοντάς την ως αποτέλεσμα μιας διεξοδικής και αντικειμενικής διαδικασίας. 

 

Όπως επεσήμαναν τα μέλη της Επιτροπής, υπήρχαν σοβαρά ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Με έναν αριθμό ανθρώπων να πεθαίνουν από το COVID-19 κάθε μέρα –μεγαλύτερο από εκείνων που χάθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001– ολόκληρη η χώρα αναζητούσε απελπισμένα κάποια ανακούφιση.  

 • Το εμβόλιο χρησιμοποιεί καινοτόμα τεχνολογία mRNA, σε μια κλινική δοκιμή η οποία εξακολουθεί να συνεχίζεται, και στην οποία τα υποκείμενα της δοκιμής είχαν παρακολουθηθεί από άποψη ασφάλειας για διάμεσο μόνο δύο μηνών μετά τη λήψη της δεύτερης από τις δύο δόσεις του εμβολίου. 
 • Οι κλινικές δοκιμές του επικεντρώθηκαν κυρίως στην πρόληψη ήπιων συμπτωμάτων. Και, [όπως, υποστηρίχθηκε από την παρασκευάστρια εταιρεία]  ο αριθμός των σοβαρών παρενεργειών που καταγράφηκαν στα δεδομένα θα μπορούσε να μετρηθεί με τα δάκτυλα τους ενός ή των δύο χεριών.  
 • Επιπλέον, ορισμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι έγκυες γυναίκες, υποεκπροσωπήθηκαν [στις δοκιμές], ενώ οι διαμένοντες σε γηροκομεία και κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων δεν συμπεριλήφθηκαν καθόλου στα δεδομένα. 

 

Η A. Oveta Fuller, μέλος της Επιτροπής και αναπληρώτρια καθηγήτρια μικροβιολογίας και ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, εκφράζει ανησυχίες για πιθανές παρενέργειες: «Δεν έχουμε ιδέα τι να κάνει μακροπρόθεσμα το εμβόλιο του αγγελιοφόρου RNA σε ανθρώπους. Και προχωράμε από τα 20.000 άτομα που κάνουν αυτό το εμβόλιο πειραματικά σε εκατομμύρια που θα το λάβουν έχοντας πολύ περιορισμένη εκτίμηση του κινδύνου». 

Άλλοι υποστήριξαν ότι το εμβόλιο αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό. Μεταξύ αυτών και ο Δρ Paul Offit, καθηγητής παιδιατρικής στο Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων του Παιδικού Νοσοκομείου της Φιλαδέλφειας [και πολυπράγμων πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας στο χώρο των εμβολίων], ο οποίος δήλωσε: «Έχουμε σαφείς αποδείξεις οφέλους. Και το μόνο που έχουμε από την άλλη πλευρά είναι ένας θεωρητικός κίνδυνος», 

Η χορήγηση άδειας για χρήση έκτακτης ανάγκης απειλεί να θέσει σε κίνδυνο τις τρέχουσες κλινικές δοκιμές και τη συλλογή πρόσθετων δεδομένων, επειδή η Pfizer είχε πει ότι ένιωθε ηθική υποχρέωση να χορηγήσει στα άτομα της ομάδας του «εικονικού φαρμάκου» (placebo) αντί φυσιολογικού ορού ένα άλλο εγκεκριμένο… εμβόλιο. [Στις κλινικές δοκιμές «είθισται» να συγκρίνονται τα άτομα που λαμβάνουν το πειραματικό προϊόν με άτομα που έχουν αβλαβές στοιχείο (κατά κανόνα ένα αλατούχο διάλυμα). 

 

Η συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου 2020, κατά ένα μέρος της μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου με απόφαση της FDA σε μια προσπάθεια «να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στο εμβόλιο σε ολόκληρη τη χώρα», όπως δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της FDA Peter Marks. Ωστόσο, αυτό ήταν αρκετό για να καταδειχθεί στο κοινό ότι επρόκειτο για «μια παράσταση με σκυλάκια και πόνυ για το κοινό», δήλωσε η δικηγόρος Kim Witczak [υπερασπίστρια της ασφάλεια των φαρμάκων με πάνω από 25 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας] εκπρόσωπος σε καταναλωτών σε άλλη συμβουλευτική επιτροπή της FDA, στο Project On Government Oversight (POGO). «Δεν νομίζω ότι στο τέλος της συνεδρίασης είχα οποιαδήποτε εμπιστοσύνη στη διαδικασία», είπε η Witczak. 

Ο Peter Doshi , αναπληρωτής καθηγητής της έρευνας φαρμακευτικών υπηρεσιών υγείας στο Πανεπιστήμιο Maryland School of Pharmacy, σημείωσε σε ένα email στο POGO: «Δεν έπρεπε να γίνει έτσι… Δεν νομίζω ότι κάποιος πρέπει να βιάζει μια τέτοια απόφαση. Εάν το θέμα απαιτούσε λεπτομερή συζήτηση, η συνεδρίαση θα έπρεπε να είχε παραταθεί». 

Ένας εκπρόσωπος της FDA απάντησε μέσω email (!) σε ερωτήσεις του Project On Government Oversight (POGO): «Η επιτροπή διενήργησε μια διεξοδική ανασκόπηση των ζητημάτων σε διάστημα 9 ωρών, με αρκετό χρόνο να διατίθεται σε έντονη δημόσια συζήτηση». Το POGO ζήτησε επίσης σχόλιο από τον Άρνολντ Μόντο,  αλλά δεν έλαβε απάντηση. 

Πολύ πριν ξεκινήσει η συνάντηση, η FDA και η κυβέρνηση Τραμπ είχαν ένα κοινό λόγο να ανησυχούν για τη διαδικασία. Ο Πρόεδρος Τραμπ πίεζε για έγκριση εμβολίου μέχρι την Ημέρα των Εκλογών. Στις 8 Δεκεμβρίου 2020, δύο μέρες πριν από τη συνεδρίαση της «ανεξάρτητης» Επιτροπής της 10ης Δεκεμβρίου, ο Τραμπ δήλωσε δημόσια ότι ασκεί πίεση στην FDA: Βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες από την εξουσιοδότηση από την FDA και την πιέζουμε σκληρά, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε αμέσως τη μαζική διανομή». 

 • Στις 22 Οκτωβρίου 2020, όταν η «ανεξάρτητη» Συμβουλευτική Επιτροπή συνεδρίασε προκαταρκτικά για να προετοιμάσει την κανονική συνεδρίαση για τον έλεγχο των εμβολίων για τον κορωναϊό, ο Άρνολντ Μόντο και η Marion Gruber, διευθύντρια του «Γραφείου Ελέγχου και Εποπτείας των Εμβολίων» της FDA, συνόψισαν τη συζήτηση με τρόπο ώστε να παραλειφθούν όλες οι ανησυχίες που διατύπωσαν τα μέλη της επιτροπής. 
 • Στις 10 Δεκεμβρίου 2020 συνήλθε η «ανεξάρτητη» Συμβουλευτική Επιτροπή σε κανονική συνεδρίαση, αφού προηγουμένως η FDA κατάρτησε τον κατάλογο των προσωρινών και μόνιμων μελών της επιτροπής που θα έπαιρναν μέρος. Και ω του θαύματος, όσοι είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους στην προκαταρκτική συνεδρίαση που είχε προηγηθεί [στην οποία οι συμμετέχοντες είχαν επιλεγεί από την ίδια την FDA], παραλήφθηκαν από νέα λίστα, τουτέστιν αποκλείστηκαν. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι του αποκλεισμού τους, η αιφνίδια και αναιτιολόγητη «απουσία» τους έστελνε το μήνυμα ότι «οι άνθρωποι που ταρακουνάνε τη βάρκα δεν θα προσκληθούν σ’ αυτή». 

 

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης διέθεσε πολύ λίγο χρόνο για συζήτηση στην Επιτροπή. Το μεγαλύτερο μέρος της χρόνου αφιερώθηκε σε παρουσιάσεις από μια σειρά ομιλητών, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων της FDA και της Pfizer, οι οποίοι περιορίστηκαν να αναφέρουν γενικά ότι είχαν στείλει τις πληροφορίες λίγες μέρες νωρίτερα στα μέλη της Επιτροπής προκειμένου να τις διαβάσουν. 

Συνολικά αφιερώθηκαν 125 λεπτά το απόγευμα για «Συζήτηση και ψηφοφορία στην Επιτροπή». Αν εξαιρεθεί ο χρόνος της ψηφοφορίας, στα 23 μέλη της Επιτροπής αναλογούσε λιγότερο από ενάμισι λεπτό στο καθένα - χωρίς να υπολογίζουμε το χρόνο που κατανάλωσαν οι εκπρόσωποι της FDA ή της Pfizer για να απαντήσουν στις ερωτήσεις ή τα σχόλιά των μελών. 

Τα μέλη της επιτροπής είχαν επίσης χρόνο να κάνουν κάποιες ερωτήσεις μετά τις παρουσιάσεις. Όμως, ο Άρνολντ Μόντο, δεν επέτρεψε να κάνουν ερωτήσεις όλοι εκείνοι που θα ήθελαν να κάνουν κάποια ερώτηση.

Με τη μοίρα εκατομμυρίων Αμερικανών να κρέμεται από μια τέτοια συνεδρίαση, για τον πρόεδρο η διατήρηση του χρονοδιαγράμματος της συνεδρίασης ήταν πιο σημαντική από μια ελεύθερη και πλήρη συζήτηση. «Η συνάντηση στις 22 Οκτωβρίου συνεχίστηκε μέχρι τις επτά και τέταρτο… Και δεν νομίζω ότι θέλουμε να συνεχίσουμε μέχρι τόσο αργά απόψε», δήλωσε ο Μόντο. 

«Αυτή η Επιτροπή διέθεσε περίπου 5 ώρες σήμερα το πρωί, διαβάζοντας διαφάνειες που είχαν ήδη δημοσιευτεί και τώρα ο αναπληρωτής πρόεδρος Άρνολντ Μόντο περιορίζει τις δύσκολες ερωτήσεις από τους ειδικούς, λέγοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος. Είναι απολύτως ασυνείδητος», είπε ο Αλεξάντερ Γκάφνεϊ , επικεφαλής της έρευνας στο Politico's AgencyIQ, ενώ το θέατρο [του παράλογου] εξελίσσονταν. 

Μία από τις πιο παράλογες στιγμές ήταν όταν η Marion Gruber της FDA αντιμετώπισε αναφορές αλλεργικών αντιδράσεων από άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Marion Gruber δήλωσε ότι η FDA και η Pfizer είχαν συντάξει μια προειδοποίηση ότι «αυτό το εμβόλιο δεν πρέπει να χορηγείται σε άτομα με γνωστό ιστορικό σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε οποιοδήποτε συστατικό του εμβολίου Pfizer COVID-19». 

Ο Dr. Paul Offit, παιδίατρος από τη Φιλαδέλφεια [επιχειρηματίας εμβολίων και κάτοχος ευρεσιτεχνιών για ρετροϊικά εμβόλια] είπε στην Gruber ότι οι άνθρωποι που ανησυχούν για πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις «δεν θα κατανοήσουν τον μακρύ κατάλογο των χημικών ουσιών που προκαλούν αλλεργία. Κανένας δεν θα κοιτάξει κάποιο όνομα και θα πει, ‘ξέρετε, είμαι αλλεργικός σε αυτό’».  Παρά την προειδοποίηση του Paul Offit, η FDA εξέδωσε  αργότερα μια ανακοίνωση που προειδοποιεί ότι:

«Tα άτομα που είχαν σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε οποιοδήποτε συστατικό του εμβολίου δεν πρέπει να πάρουν το εμβόλιο”. [και προστίθεται σε άπταιστα σανσκριτικά]: 

«Το εμβόλιο Pfizer BioNTech COVID-19 περιλαμβάνει τα ακόλουθα συστατικά: mRNA, λιπίδια ((4-υδροξυβουτυλ) αζανιδυλ) δις (εξάνιο-6,1-διυλ) δις (2-εξυλδεκανοϊκό), 2 [(πολυαιθυλενογλυκόλη) -2000] - Ν, Ν-διτετραδεκυλοακεταμίδιο, 1,2-διστεαροϋλ-sn-γλυκερο-3-φωσφοχολίνη και χοληστερόλη), χλωριούχο κάλιο, μονοβασικό φωσφορικό κάλιο, χλωριούχο νάτριο, διένυδρο διβασικό φωσφορικό νάτριο και σακχαρόζη». [καταλάβατε τίποτα; 

 

Το ζήτημα που συζητήθηκε περισσότερο κατά τη συνεδρίαση ήταν αν θα συμπεριληφθούν στην (πειραματική) «άδεια για χρήση έκτακτης ανάγκης» τα άτομα ηλικίας 16 και 17 ετών. Αρκετά μέλη της επιτροπής δήλωσαν ότι έπρεπε να τα αποκλείουν αφενός επειδή διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο από τον κοροναϊό και αφετέρου επειδή είναι λιγότερο γνωστό το πώς μπορεί να επηρεαστούν από το εμβόλιο. Στα μέλη της Επιτροπής δεν δόθηκε η ευκαιρία να ψηφίσουν αυτή την τροποποίηση ή οποιαδήποτε άλλη. 

Ο Άρνολντ Μόντο στράφηκε στη Marion Gruber της FDA για οδηγίες σχετικά με το πώς να προχωρήσει και αυτή τον παρότρυνε να υποβάλλει σε ψηφοφορία την ερώτηση όπως είχε συνταχθεί αρχικά – δηλαδή, «εάν τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω». (!!!) 

Η Marion Gruber δήλωσε: «Είναι αργά και ο Άρνολντ Μόντο κι εγώ έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα. Θα ήθελα η επιτροπή να ψηφίσει για αυτό το ζήτημα ως έχει [διατυπωθεί αρχικά]».

 

Δεν ήταν σαφές πόσα μέλη θα συμφωνούσαν μ’ αυτό, γιατί κανείς δεν τους ρώτησε. Δεν ήταν επίσης σαφές εάν κάποια μέλη ήθελαν να συζητήσουν και άλλες πιθανές τροποποιήσεις στην χορήγηση της άδειας.

 

Και ο Άρνολντ Μόντο προχώρησε στην ψηφοφορία, λέγοντας: «Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, θα έχουμε μια αιτιολόγηση της ψήφου από εκείνους που το επιθυμούν». [Πράγμα που δεν έγινε ποτέ] 

 • Ένα μέλος της επιτροπής, ο Dr. H. Cody Meissner, επικεφαλής του τμήματος των παιδιατρικών λοιμωδών νόσων στο Tufts Children’s Hospital στη Βοστώνη, δοκίμασε ξαναμιλήσει. Είπε ότι δεν ήθελε να καταψηφίσει την άδεια έκτακτης ανάγκης μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνούσε με το ζήτημα της ένταξης των παιδιών 16 και 17 ετών. Και ρώτησε εάν η επιτροπή θα μπορούσε να τροποποιήσει τη διατύπωση. 

Η απάντηση της Gruber ήταν επιτακτική: Θα συνιστούσα την ψηφοφορία επί του ζητήματος όπως έχει τώρα, γιατί δεν έχουμε ακούσει από όλα τα μέλη της επιτροπής». (!) 

 • Ένα άλλο μέλος, ο Dr. Michael Kurilla από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) ρώτησε αν θα μπορούσε να κάνει μια τελευταία ερώτηση. «Μόνο για τη διαδικασία ψηφοφορίας», του είπε ο Μόντο. 

 

Αφού καταμετρήθηκαν οι ψήφοι, [η διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί το προεδρείο δεν έδωσε στα μέλη το δικαίωμα να αιτιολογήσουν την ψήφο τους. Αντί γι’ αυτό η Gruber έκανε τελικές παρατηρήσεις και ο Monto έκλεισε τη συνεδρίαση λέγοντας: «Για σήμερα, η δουλειά μας έχει τελειώσει. Σας ευχαριστώ πολύ, καληνύχτα και θα σας δω σύντομα».  [ο στόχος είχε επιτευχθεί και η συζήτηση που "επρόκειτο να συνεχιστεί εκτός σύνδεσης" -κατά την διαβεβαίωση του Monto- ηταν... περιττή"].

Το επόμενο βράδυ, η FDA παραχώρησε την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στην Pfizer. Και τη Δευτέρα το πρωί, οι Αμερικανοί θα άρχιζαν να κάνουν ενέσεις. 

["καληνύχτα και καλή τύχη", Κ.Γ.

 

Αρχικά δημοσιεύθηκε από το Project On Government Oversight (POGO)

 

ΕΜΒΟΛΙΑ-FRANKENSTEIN: 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

 

Κλεάνθης Γρίβας

15 Δεκεμβρίου 2020

 

«Είναι αρρώστια του καιρού μας να οδηγούν στραβούς τρελοί..»

Σαίξπηρ, Βασιλιάς Ληρ

[αντί "τρελοί" διάβαζε "απεριόριστα πλεονέκτες, ιδιοτελείς και ανήθικοι]

 

 • Στην αρχή, ο διευθυντής της Pfizer κ. Μπουρλά ανακοίνωσε ότι αυτός και τα ανώτερα επιστημονικά και διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση αυτοθυσίας, μας παραχωρούν ευγενώς την… σειρά τους για το εμβόλιο («παρακαλώ, περάστε πρώτος για τα… αέρια»).

 

 • Στις 9 Δεκεμβρίου, ακολούθησε το αμερικανικό ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ που με τη δήλωση ότι «ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ». 

Το Πεντάγωνο, υπεύθυνο για την –σχετικά πρόσφατη– τραγωδία που προκλήθηκε από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των στρατιωτών για τον άνθρακα, αποφεύγει τώρα συνετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμού του προσωπικού του για την Covid-19, αποφεύγοντας να ρισκάρει –μεταξύ άλλων– την απώλεια υπερ-εξειδικευμένου και δύσκολα αντικαταστάσιμου προσωπικού όπως αυτό που χειρίζεται εργαλεία ύψιστης σημασίας για την εθνική ασφάλεια, όπως, π.χ.., το πυραυλικό και πυρηνικό οπλοστάσιο, αρνείται να παίξει την ισχύ και το κύρος του στα ζάρια. (Γι’ αυτό "άσε να δοκιμαστεί πρώτα από άλλους πρώτα"...) 

https://www.zougla.gr/apopseis/article/pentagono-ipa-den-8a-ine-ipoxreotiko-to-emvolio-ston-strato 

 • Στις 15 Δεκεμβρίου, πήρε θέση ο Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Νέας Υόρκης (NYPD) Dermot Shea, ο δήμαρχος της πόλης Bill de Blasio και η μεγαλύτερη Ένωση Αστυνομικών του κόσμου, η PBA της Νέας Υόρκης, με μια ξεκάθαρη τοποθέτηση: «το εμβόλιο θα είναι προαιρετικό για το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Νέας Υόρκης (NYPD)».

 

ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ «ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ» 

Με βάση τα παραπάνω, είναι αναγκαία μια σύσταση στους ιθαγενείς «μαθητευόμενους μάγους»: 

Αφήστε ήσυχους τις γυναίκες και τους άνδρες της περίθαλψης, των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας. Χρειάζονται για τη διαχείριση του όλο και πιο ζοφερού παρόντος μας. 

Εάν θέλετε μπορείτε να πειραματιστείτε με τις ειδικές μονάδες καταστολής, τη συνομοταξία των επαγγελματιών πολιτικών, των δουλοπρεπών αυλικών τους και τους τηλεοπτικούς προπαγανδιστές, που μάλλον θα μας ανακουφίσει η… απουσία τους. 

Και, κυρίως, αφήστε ήσυχα τα παιδιά και τους νέους για να υπάρξει ένα κάποιο μέλλον μετά την ολοκλήρωση της τελετουργικής δολοφονίας του παρόντος.

 

ΠΡΟΣ ΑΝΕΥΘΥΝΩΣ ΑΕΡΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΜΕΤΑ ΛΟΓΟΥ… ΑΓΝΟΙΑΣ 

Στους διάφορους «ειδικούς του Τίποτα» που μιλούν ακατάσχετα χωρίς να λένε τίποτα (αλλά και όσους τους «επιστρατεύουν» για την εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπιμοτήτων) θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η «ειδική γνώση» για τα εμβόλια-Frankenstein που επικαλούνται συνιστά κραυγαλέα αερολογία δεδομένου ότι ΑΓΝΟΟΥΝ (ΕΞ’ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ) ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ (Interim Report) που καταθέτουν υποχρεωτικά οι κατασκευάστριες φαρμακευτικές εταιρείες (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca και άλλες ων ουκ εστί αριθμός) μετά την ολοκλήρωση της κάθε φάσης των κλινικών δοκιμών στην Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ. 

Σημειωτέον ότι στον «έλεγχο» αυτών ακριβώς των αναλυτικών Ενδιάμεσων Εκθέσεων από δήθεν «ανεξάρτητες επιτροπές» της FDA, βασίζεται η χορήγηση προσωρινής πειραματικής «άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης» για τα εμβόλια. 

Με δεδομένο το ΑΠΟΡΡΗΤΟ αυτών των Ενδιάμεσων Εκθέσεων, οι (αερο)ομιλούντες απλώς επαναλαμβάνουν τις ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου (ήτοι, τα διαφημιστικά φυλλάδια) των εταιρειών και, όπως είναι παγκοίνως γνωστό, κανένας παραγωγός δεν προβάλλει τα… αρνητικά του προϊόντος του. 

Να υπενθυμίσω, μέχρι την τελική φάση των κλινικών δοκιμών των εμβολίων της Pfizer, Moderna και Astra Zeneca, κατατέθηκαν στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) των ΗΠΑ εννέα Ενδιάμεσες Εκθέσεις (τρεις Εκθέσεις από κάθε εταιρεία μετά την ολοκλήρωση της κάθε φάσης των κλινικών δοκιμών των εμβολίων τους). 

Απ’ αυτές τις συνολικά 9 αυστηρά απόρρητες Εκθέσεις, μόνο μία αποσπάστηκε με δικαστική απόφαση (παρά την άγρια αντίσταση της Big Pharma και των NIH) ύστερα από προσφυγή του οργανισμού ICAN, με την επίκληση του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφόρησης: Αυτή αφορά την Ενδιάμεση Έκθεση που κατέθεσε η εταιρεία Moderna στις 2 Ιουνίου 2020, όταν ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των δοκιμών του εμβολίου της. Πρόκειται για μια αναλυτική Έκθεση 730 σελίδων που δεν διαβάστηκαν από κανέναν.

 

ΠΡΟΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα πλήθος πολιτικών, κυβερνητικών και διοικητικών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων ένας μεγάλος αριθμός αρχηγών κρατών, υπουργών, βουλευτών, διευθυντικών στελεχών μεγάλων εταιρειών, και άλλων μελών της παγκόσμιας «αλήτ», νόσησαν από την Covid-19 αλλά κανένας δεν πέθανε: όλοι ανάρρωσαν και επανήλθαν εν τάχει στα καθήκοντά τους χωρίς να κάνουν –το μέχρι πρότινος ανύπαρκτο– εμβόλιο-Frankenstein. 

Επειδή είναι αφελές να υποστηρίξει κανείς ότι ο «νέος» ιός διαθέτει «ταξική συνείδηση» (!) και προσβάλλει επιλεκτικά τα μη-προνομιούχα κοινωνικά στρώματα, οδηγείται κανείς στο λογικό συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος δεν προέρχεται  από τον ιό αλλά από τα καταναγκαστικά επιβαλλόμενα μέτρα για την περιστολή του ιού, μέτρα τα οποία πράγματι έχουν ταξικό πρόσημο: θίγουν αποκλειστικά τα μη-προνομιούχα στρώματα και αφήνουν άθικτες τις εξουσιαστικές και οικονομικές αλήτ. Οι (κατάλληλα, επεξεργασμένοι) θάνατοι με (και όχι από) την Covid είναι αποκλειστικό προνόμιο των μη-προνομιούχων κοινωνικών στρωμάτων.

 

ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ-FRANKENSTEIN 

Κάθε πολίτης, ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ στον εμβολιασμό του, πρέπει να απαιτήσει: 

(α) ΓΡΑΠΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ για τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου όπως αναφέρονται στις τρεις ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ των κλινικών δοκιμών του της παρασκευάστριας εταιρείας (εν προκειμένω, της PFIZER), και 

(β) ΓΡΑΠΤΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ της διαδικασίας που θα ακολουθήσετε προκειμένου να αποζημιωθείτε για βλάβες που ενδεχομένως θα προκληθούν από το εμβόλιο. 

Κλεάνθης Γρίβας

 

(ακολουθεί το δημοσίευμα της New York Post)


ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ (NYPD):

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

 

Αμάντα Γουντς  Τίνα Μουρ  Νολάν Χικς

NEW YORK POST, 15 Δεκεμβρίου 2020

 

https://nypost.com/2020/12/15/covid-19-vaccine-will-not-be-mandatory-for-nypd-shea-says/?fbclid=IwAR3kMt9jSs0ExNRoW4pLT7I-84SNlza2G64Lcke7Hwd7ZNlgrLb12QcMM5k 

 

DERMOT SHEA, Επιθεωρητής της NYPD: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ 

Το εμβόλιο COVID-19 δεν θα είναι υποχρεωτικό για τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Νέας Υόρκης (NYPD), δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής της Dermot Shea την Τρίτη 15/2/2020, ανακοινώνοντας ότι η NYPD αναμένεται να λάβει την πρώτη παρτίδα του εμβολίου μέσα σε λίγες εβδομάδες: «Δεν θα είναι υποχρεωτικό. Θα είναι κάνουμε ό,τι κάνουμε με τα εμβόλια γρίπης».

 

BILL DE BLASIO, Δήμαρχος της Νέας Υόρκης: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ 

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio, δήλωσε: «Δεν θα χρειαστεί εμβολιασμός [των αστυνομικών] –τουλάχιστον τώρα– γιατί τώρα οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην εκπαίδευση των ανθρώπων ώστε να πεισθούν οι άνθρωποι να αγοράσουν αυτό το εμβόλιο εθελοντικά… Και ο καλύτερος τρόπος είναι να απαντήσουμε στις ερωτήσεις. Υπάρχουν πολλές σημαντικές ερωτήσεις… Όσο περισσότερο είναι εθελοντικό είναι το εμβόλιο, τόσο καλύτερα θα είμαστε. 

«Μιλάμε ακόμα για το πώς θέλουμε να προσεγγίσουμε το εργατικό δυναμικό της πόλης και υπάρχουν διαφορετικά στοιχεία του εργατικού δυναμικού της πόλης που κάνουν διαφορετικά πράγματα», πρόσθεσε.

 

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (PBA):  Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 

Η  Police Benevolent Association (PBA) της Νέας Υόρκης, η μεγαλύτερη Ένωση Αστυνομικών του κόσμου, αντιτίθεται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. 

«Κατά την άποψη της PBA, ο εμβολιασμός αποτελεί προσωπική ιατρική απόφαση που πρέπει να παίρνει κάθε μέλος μας σε συνεννόηση με τον γιατρό του», δήλωσε εκπρόσωπος της Ένωσης στην The Post μέσω e-mail νωρίτερα αυτό το μήνα, αναφερόμενος σε εμβολιασμούς. 

Ένας αξιωματικός της NYPD χαιρέτισε την ανακοίνωση του επιθεωρητή Shea με δήλωσή του στην Post την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου: 

«Υπάρχουν κάποιοι σαν εμένα που δεν αρρωσταίνουν ποτέ και θα με αναγκάσουν να πάρω κάτι που θα μπορούσε να με αρρωστήσει; Κόλαση. Όχι δεν θα το κάνω. Δεν αρρωσταίνω από γρίπη, κι έτσι δεν κάνω το εμβόλιο της γρίπης. Και, δεν θα κάνω ούτε αυτό. Χαίρομαι που η υπηρεσία δίνει στους αστυνομικούς το δικαίωμα επιλογής. Είκοσι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από αυτήν την ασθένεια, αλλά μόνο 300.000 έχουν πεθάνει. Πέρασα αυτήν την πανδημία και εξακολουθώ να επιβιώνω». 

Σημειώνεται ότι το πρώτο εμβόλιο-[Frankestein] που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Pfizer και τη Γερμανία BioNTech με έδρα το Μανχάταν -  πήρε άδεια χρήσης «έκτακτης ανάγκης»  από την Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις 11 Δεκεμβρίου 2020), και όχι ΠΛΗΡΗ άδεια. Δηλαδή, δεν εγκρίθηκε για ΚΑΝΟΝΙΚΗ αλλά για επείγουσα –ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ– χρήση.

 

Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟ-ΜΠΑΡΟΚ «ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ» 

Ο Μάικ Πενς θα εμβολιαστεί την Παρασκευή μπροστά στις κάμερες 

Ο Joe Biden θα κάνει δημόσια το εμβόλιο COVID-19 την επόμενη εβδομάδα

 

 

ROBERT F. KENNEDY, Jr.:

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ mRNA ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ

Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ-ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ

 

9 Δεκεμβρίου 2020

https://youtu.be/9sW0OmzcmL0

The Problem With the COVID Vaccine | Robert F. Kennedy Jr. Explains to Theo Von - YouTube

PRONEWS: https://www.pronews.gr/ygeia/942515_rompert-kennenty-apofygete-ta-emvolia-mrna-pasi-thysia-i-zimia-poy-tha-yposteite-tha

 

Σε παρέμβαση για τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA προχώρησε ο Robert F. Kennedy, Jr γιός του δολοφονημένου Robert F. Kennedy πρώην υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και ανιψιός του επίσης δολοφονημένου πρώην προέδρου John F. Kennedy. Ο Robert F. Kennedy απεύθυνε μήνυμα προς την παγκόσμια κοινότητα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα εμβόλια mRNA λέγοντας το εξής απλό: «Αποφύγετε τους εμβολιασμούς πάση θυσία και με κάθε κόστος»...

Τι αναφέρει αναλυτικά:

«Θα ήθελα να απευθύνω ένα επείγον μήνυμα αναφορικά με ερωτήσεις γύρω από το εμβόλιο του COVID-19.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των εμβολιασμών η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία  mRNA παρεμβαίνει ευθέως στο γενετικό υλικό του δέκτη και κατά συνέπεια αυτό σημαίνει γενετική τροποποίηση, κάτι που έχει ήδη απαγορευθεί διεθνώς και θεωρείται εγκληματικό. Η επέμβαση αυτή μπορεί να συγκριθεί με τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα, μια πρακτική η οποία είναι επίσης αμφιλεγόμενη.

Αν και τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί αναλώνονται στο μειώνουν την σημασία του προβλήματος και ακόμη πιο ανόητα να μιλούν "απλώς για ένα νέο εμβόλιο" προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αυτό το εμβόλιο είναι προβληματικό σε ότι αφορά των υγεία των ληπτών, αλλά και την ηθική υπόσταση  της υπόθεσης.

Επίσης όμως είναι προβληματικό ως προς την γενετική ζημιά, η οποία σε αντίθεση με τη ζημιά που προκαλούν άλλα εμβόλια, αυτή θα είναι μη αναστρέψιμη και ανεπανόρθωτη.

Αγαπητοί υποψήφιοι λήπτες θα πρέπει να ξέρετε ότι μετά την λήψη του εμβολίου δεν θα είστε πλέον σε θέση να διαχειριστείτε τα συμπτώματα του εμβολίου με κάποιο αποτελεσματικό τρόπο.

Θα πρέπει να ζήσετε με τις επιπτώσεις του, καθώς δε θα είστε σε θέση να απομακρύνετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας. Η ζημιά θα είναι μη-αναστρέψιμη, όπως συμβαίνει σε κάθε άτομο το οποίο πάσχει από μια μόνιμη γενετική ανωμαλία π.χ. το σύνδρομο Down, η  κυστική ίνωση, τα σύνδρομα Rett, , Turner ή Klinefelter. Αυτό, γιατί η ανωμαλία θα είναι μόνιμη.

Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα, ότι εάν εμφανιστεί ένα σύμπτωμα μετά το εμβόλιο, ούτε εγώ ούτε κανένας γιατρός δεν μπορεί να σας βοηθήσει, με την έννοια ότι κάθε ζημιά που εμφανιστεί στον οργανισμό σας θα είναι γενετικά μη-αναστρέψιμη.

Κατά τη γνώμη μου αυτά τα εμβόλια νέας τεχνολογίας αντιπροσωπεύουν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν σε τέτοια την κλίμακα. Ο Dr. Wolfgang Wodarg πεπειραμένος πνευμονολόγος έχει πει: Αυτό το εμβόλιο το οποίο εμφανίζεται ως πολλά υποσχόμενο, στην πραγματικότητα θα πρέπει να απαγορευτεί για την πλειονότητα των ανθρώπων καθώς εμπεριέχει προϊόντα γενετική ςμηχανικής.

Θέλετε να γίνεται ένα γενετικά μεταλλαγμένο ζόμπι ή ένα ‘ζωντανό’ ρομπότ; Είναι επιλογή σας. Εγώ προσωπικά δεν το θέλω».

● ● ● ● ● ● ●

Ανησυχία προκαλεί επίσης η προειδοποίηση της βρετανικής κυβέρνησης ότι «Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να λαμβάνουν το εμβόλιο της Pfizer και οι γυναίκες γενικά θα πρέπει να αποφεύγουν να μείνουν έγκυες έως τουλάχιστον δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό», όπως δημοσίευσε η εφημερίδα The Independent, με βάση την επίσημη ανακοίνωση του εμβολίου.

 

Ο ΚΑΘ. CHRISTIAN PERRONNE ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. FRANCE SOIR

 «Δεν θέλουμε να γίνουμε Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί (OGM) σαν τις τομάτες και το καλαμπόκι, γιατί δεν είμαστε τομάτες και καλαμπόκι»

 H γαλλική εφημερίδα France Soir δημοσίευσε στις 3 Δεκεμβρίου 2020 την «Ανοικτή Επιστολή» του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Christian Perronne με τίτλο «Eμβόλιο mRNA: ηχηρή έκκληση από τον καθηγητή Perronne», την οποία είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο facebook, και για την οποία μίλησε και στο Sud Radio.

- http://www.francesoir.fr/opinions-societe-sante/vaccin-arnm-lappel-solennel-du-pr-perronne

- https://www.youtube.com/watch?v=2fcFa2xI6sY

- http://www.press-gr.com/2020/12/to.html 

«Η Γαλλία, που ζει έναν εφιάλτη εδώ και μήνες, ξυπνάει. Σε πολλές πόλεις της όμορφης χώρας μας, ο λαός διαδηλώνει για να ανακτήσει την ελευθερία του, απαιτώντας την επιστροφή στη δημοκρατία.

Ως γιατρός, εξειδικευμένος στις λοιμώδεις νόσους και ως πρόεδρος πολλών φορέων δημόσιας υγείας και συμβουλίων Υγείας συμπεριλαμβανομένων και αυτών για τα εμβόλια, συνειδητοποιώ καθημερινά τις αβεβαιότητες που δημιουργούν φόβο και αυξανόμενη σύγχυση στους συμπολίτες μας.

Διακινδυνεύω να χαρακτηριστώ πάλι ως «συνωμοσιολόγος» ή καλύτερα ακόμα ως «καθησυχαστικός», όροι με τους οποίος χαρακτηρίζονται εκείνοι που επικρίνουν ή αμφισβητούν την «ενιαία σκέψη».

Είμαι περήφανος για αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Γιατί οι απόψεις μου που εκφράζουν την αλήθεια δεν έχουν αλλάξει ποτέ από την αρχή της επιδημίας. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι είναι δική μου ευθύνη να εκφραστώ ξανά σήμερα για το σύνολο των ιατρικών πτυχών της Covid-19 και, ειδικότερα, για το θέμα του εμβολίου, που  σήμερα αποτελεί κεντρικό –και σχεδόν μοναδικό– στοιχείο της πολιτικής της υγείας.

Πολλοί Γάλλοι έχουν υπνωτιστεί από την πολιτική εκστρατεία του φόβου. Από τον Σεπτέμβριο του 2020, μας είπαν για ένα δεύτερο τρομερό κύμα επιδημίας, που θα ήταν χειρότερο από το πρώτο. Ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής ομιλίας του προέβλεψε τουλάχιστον 400.000 θανάτους, προσθέτοντάς τους στους 200.000 θανάτους που είχε εκτιμήσει λίγο πριν ο καθηγητής Arnaud Fontanet του Ινστιτούτου Pasteur. Η αναφορά αυτών των μη-ρεαλιστικών αριθμών είχε ένα και μοναδικό στόχο: να τροφοδοτήσουν τον φόβο για να μας κρατήσουν σε καθεστώς περιορισμού.

Ακόμη, η ευρεία χρήση μάσκας στον γενικό πληθυσμό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι συμβάλλει στον περιορισμό της επιδημίας του ιού SARS-COV-2. Η χρήση μάσκας πρέπει να στοχεύει σε ασθενείς και στο περιβάλλον τους (ειδικά στα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο) και στο ιατρικό προσωπικό με το οποίο έρχονται σε επαφή.

Η επιδημία υποχωρεί χωρίς να έχει οδηγήσει σε καμία «Αποκάλυψη». Η δυναμική της καμπύλης επί εβδομάδες ανέδειξε το προφίλ μιας εποχιακής επιδημικής ανάκαμψης η οποία παρατηρείται σε ορισμένους ιούς, μόλις τελειώνει το επιδημικό κύμα.

Αυτό μαρτυρεί την προσαρμογή του ιού στον άνθρωπο και αντικατοπτρίζει επίσης τη συλλογική ανοσία που εξελίσσεται στον πληθυσμό και η οποία μας προστατεύει με φυσικό τρόπο.

Τα στελέχη των ιών που κυκλοφορούν σήμερα έχουν χάσει τη μολυσματικότητά τους. Και οι αρχές δεν θα μπορούν να πουν ότι αυτό έγινε είναι χάρη στα περιοριστικά μέτρα, γιατί η πτωτική τάση είχε αρχίσει πριν από την εφαρμογή τους. Η μείωση του επιδημικού «κύματος» είχε αρχίσει σε ορισμένες πόλεις πριν από την έναρξη της απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν θάνατοι που συμβαίνουν σε πολύ ηλικιωμένους, σε πολύ παχύσαρκα άτομα ή σε άτομα που πάσχουν από σοβαρό διαβήτη, σοβαρή υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιο-αναπνευστικές ή νεφρικές παθήσεις. Αυτά τα άτομα που κινδυνεύουν, εντοπίζονται πολύ εύκολα. Ως εκ τούτου, τα υγειονομικά μέτρα πρέπει να στοχεύουν στην προστασία, στον εντοπισμό και στη θεραπεία αυτών των ατόμων, το συντομότερο δυνατό από την εκδήλωση των συμπτωμάτων. Και να αντιμετωπίζονται  με υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη, φάρμακα που η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους επιβεβαιώνονται ευρέως, όταν χορηγούνται. Αυτό θα μπορούσε να αποτρέψει πολλούς άδικους θανάτους.


Σε αυτό το πλαίσιο, η συνέχιση του περιορισμού των παιδιών μας και ο εξαναγκασμός τους να φορούν αχρείαστες μάσκες παραμένει ακατανόητη. Όλα αυτά τα μέτρα παίρνονται ώστε να τρομοκρατηθούν οι Γάλλοι και να απαιτούν τη χορήγηση εμβολίων. Υπάρχει κάποιο όφελος από ένα καθολικό εμβολιασμό για μια ασθένεια που η θνησιμότητά της είναι κοντά στο 0,05%; Όχι. Αυτός ο μαζικός εμβολιασμός δεν είναι απαραίτητος. Επιπλέον, οι κίνδυνοι εμβολιασμού μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από τα οφέλη.

Πιο ανησυχητικό είναι ότι πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, λένε ότι είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η ανάπτυξη και η «αξιολόγηση» αυτών των προϊόντων έχουν επιταχυνθεί και κανένα δεδομένο της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας αυτών των εμβολίων δεν έχει δημοσιευθεί μέχρι σήμερα.

Το χειρότερο είναι ότι τα πρώτα «εμβόλια» που προσφέρονται δεν είναι εμβόλια αλλά προϊόντα γονιδιακής θεραπείας. Θα εγχύσουμε στον οργανισμό μας νουκλεϊκά οξέα που θα προκαλέσουν την παραγωγή στοιχείων του ιού από τα δικά μας κύτταρα. Δεν γνωρίζουμε τίποτε απολύτως για τις συνέπειες αυτής της τεχνολογίας που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον άνθρωπο. Τι γίνεται αν τα κύτταρα ορισμένων «εμβολιασμένων» παρήγαγαν πάρα πολλά ιικά στοιχεία, προκαλώντας ανεξέλεγκτες αντιδράσεις του οργανισμού μας;

Οι πρώτες γονιδιακές θεραπείες θα είναι με «εμβόλια» RNA, αλλά υπάρχουν προγράμματα που χρησιμοποιούν DNA. Κανονικά, στα κύτταρά μας, το μήνυμα αποστέλλεται από το DNA μέσω του αγγελιοφόρου RNA στις πρωτεΐνες, αλλά και αντιστρόφως, ειδικά επειδή τα ανθρώπινα κύτταρά μας από την αρχέγονη κατάστασή τους εμπεριέχουν τους λεγόμενους «ενδογενείς» ρετροϊούς που είναι ενσωματωμένοι στο DNA των χρωμοσωμάτων μας. Αυτοί οι «εξημερωμένοι» ρετροϊοί που μας κατοικούν, είναι συνήθως μη-επιθετικοί (σε ​​αντίθεση, για παράδειγμα, με τον ιό HIV – τον ρετροϊό του AIDS), αλλά μπορούν να παράγουν ένα ένζυμο, την αντίστροφη μεταγραφάση, που είναι ικανή να μεταγράφει και από το RNA στο DNA.

Έτσι, ένα RNA ξένο στον οργανισμό μας που χορηγείται με ένεση θα μπορούσε να κωδικοποιήσει το DNA, και στη συνέχεια να ενσωματωθεί στα χρωμοσώματά μας. Επομένως, υπάρχει πραγματικά κίνδυνος να μετασχηματιστούν οριστικά τα γονίδια μας, αλλά και η πιθανότητα, (εξαιτίας της τροποποίησης των νουκλεϊκών οξέων των ωαρίων ή των σπερματοζωαρίων μας) να μεταδώσουμε αυτές τις γενετικές τροποποιήσεις στα παιδιά μας.

Τα άτομα που προωθούν αυτές τις «γονιδιακές θεραπείες», που λανθασμένα προβάλλονται ως «εμβόλια», είναι μαθητευόμενοι μάγοι που χρησιμοποιούν ως πειραματικά ινδικά χοιρίδια τους κατοίκους της Γαλλίας και όλου του κόσμου.

Δεν θέλουμε να γίνουμε Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί (OGM) σαν τις τομάτες και το καλαμπόκι, γιατί δεν είμαστε τομάτες και καλαμπόκι.

Ο ιατρικός διευθυντής ενός από τα φαρμακευτικά παρασκευαστικά εργαστήρια δήλωσε πριν από λίγες μέρες ότι ήλπιζε ότι η έγχυση θα είχε κάποιο αποτέλεσμα στην ατομικής προστασίας, αλλά δεν θα έπρεπε να ελπίζουμε ότι θα επηρεάσει τη μεταδοτικότητα του ιού και, επομένως, την δυναμική της επιδημίας. Αυτό αποτελεί εν πολλοίς μια έμμεση συγκαλυμμένη παραδοχή ότι το «εμβόλιο» δεν είναι εμβόλιο. Κρίμα.

Εγώ που πάντα ήμουν υπέρ των εμβολίων και έχω προεδρεύσει για χρόνια σε φορείς που διαμορφώνουν την πολιτική των εμβολιασμών, σήμερα είμαι κατατρομοκρατημένος.

Πρέπει να σταματήσουμε την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικά επικίνδυνου σχεδίου. Ο Louis Pasteur θα στριφογυρίζει στον τάφο του. Η επιστήμη, η ιατρική ηθική και, πάνω από όλα, η κοινή λογική πρέπει να του αντιπαρατεθούν.

Christian PERRONNE

 

ΕΜΒΟΛΙΑ-FRANKENSTEIN:

ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ» ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ,

ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΑΠΟ ΤΗΝ BIG PHARMA

ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ-FRANKENSTEIN ΤΗΣ… BIG PHARMA

Informed Consent Action Network - ICAN

https://www.icandecide.org/wp-content/uploads/2020/10/Conflicted-Members-on-DSMBs-for-COVID-19-Vaccines-Final.pdf

 

INFORMED CONSENT ACTION NETWORK - ICAN

 1. ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ DSMB ΣΤΙΣ ΗΠΑ
 2. ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ DSMB ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ: Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ

 1. ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ-FRANKENSTEIN ΤΗΣ PFIZER ΚΑΙ Ο κ. ΜΠΟΥΡΛΑ
 2. Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ-ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - 1946-1948 
 3. Υ.Γ. Ένας εγκληματίας SS, πρόεδρος της Παγκ. Ιατρικής Εταιρείας (1992)

Επιλογή κειμένων-μετάφραση:

Κλεάνθης Γρίβας

9-12-2020

Και το προαιώνιο ερώτημα:

"Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;"

Juvenalis, Σάτιρες

(Ρωμαίος σατιρικός ποιητής, 1ος-2ος αι. μ.Χ.)

 

«Σύγκρουση Συμφερόντων: σύγκρουση μεταξύ των δημόσιων καθηκόντων και των ιδιωτικών συμφερόντων ενός δημοσίου υπαλλήλου, στο πλαίσιο της οποίας ο δημόσιος υπάλληλος έχει ιδιωτικά συμφέροντα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν με αθέμιτο τρόπο την άσκηση των επίσημων υποχρεώσεων και καθηκόντων του».

Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)

Wikipedia 

INFORMED CONSENT ACTION NETWORK (ICAN) 

 

1. ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ DSMB ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

 Τα μέλη των "Συμβουλίων Παρακολούθησης Δεδομένων και Ασφάλειας" των εμβολίων (Data and Safety Monitoring Board - DSMB) που επιβλέπουν τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων για την Covid-19 και ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ εάν είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ" από τις φαρμακευτικές εταιρείες.    

Όπως λέει ο βιοηθικολόγος Art Caplan, τα συμβούλια που αξιολογούν τις κλινικές δοκιμές εμβολίων COVID-19 (Data and Safety Monitoring Boards - DSMBs ) «είναι οι βασικοί φύλακες της επιστήμης και της ασφάλειας και είναι εξίσου σημαντικοί, αν όχι πιο σημαντικοί από το FDA».

 

Τα εμβόλια-Frankenstein για την Covid αξιολογούνται από δύο ξεχωριστά συμβούλια ελέγχου DSMB: 

 • ένα με την ονομασία NIAID-DSMB που δημιουργήθηκε από το «Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων» του Dr. Fauci, και «αξιολογεί» τις κλινικές δοκιμές για τα τρία πειραματικά εμβόλια που θα διατεθούν από τις εταιρείες AstraZeneca, Moderna και Johnson & Johnson, και 
 • ένα με την ονομασία Pfizer-DSMB που επιβλέπει και αξιολογεί τις κλινικές δοκιμές για το πειραματικό εμβόλιο της Pfizer. 

Τα μέλη αυτών των DSMB επιλέχθηκαν στα κρυφά. Συνέρχονται στα κρυφά. Οι ταυτότητές τους παραμένουν μυστικές. Αυτό το πέπλο της μυστικότητας διατηρείται μέχρι σήμερα με εξαίρεση δύο μελών. 

 • Η ταυτότητα του Dr. Richard Whitleyπροέδρου του συμβουλίου NIAID-DSMB, αποκαλύφθηκε προφανώς κατά λάθος από το πανεπιστήμιό του σε μια ανακοίνωση που έχει αποσυρθεί από τον ιστότοπό του. 
 • Η ταυτότητα της Dr. Kathryn Edwards, μέλους του 5μελούς συμβουλίου Pfizer-DSMB, αποκαλύφθηκε επίσης κατά λάθος σε ένα άρθρο του CBS. 
 • Η επιλογή των μελών αυτών των Συμβουλίων γίνεται παρά τις εξαιρετικά σοβαρές οικονομικές σχέσεις τους με φαρμακευτικές εταιρείες, που συνιστούν κατάφωρες «συγκρούσεις συμφερόντων». 

Ο οργανισμός ICAN (Informed Consent Action Network) ερευνώντας αυτά τα «ανεξάρτητα» Συμβούλια Ελέγχου αποκάλυψε την ύπαρξη συγκλονιστικών "συγκρούσεων συμφερόντων" των μελών τους εξαιτίας των οικονομικών σχέσεών τους με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Η έρευνα του ICAN αποκάλυψε ότι τόσο ο Dr. Richard Whitley όσο και η Dr. Kathryn Edwards, ήταν, κατά περίπτωση: 

 • Σύμβουλοι των εταιρειών (με αλφαβητική σειρά): Allergan – AstraZeneca – Bionet – Gilead Science – GlaxoSmithKline (GSK) – La Roche – Merck – Moderna – Novartis – Pfizer – Sanofi – Sequirus. 
 • Αμειβόμενοι ομιλητές (δηλαδή, διαφημιστές) των εταιρειών: Connaught – GlaxoSmithKline – Lederle-Praxis – Novartis – Wyeth-Lederle (η Wyeth έχει αγοραστεί από την Pfizer). 
 • Αποδέκτες εκατομμυρίων δολαρίων από αυτές τις εταιρείες. Και, 
 • Είναι καταχωρημένοι στις καταστάσεις των «δώρων» που δίνουν αυτές οι εταιρείες (εκατοντάδες ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια κ.α.). 
 • Δηλαδή, υπηρετούσαν [και υπηρετούν] τις εταιρείες αυτές ως σύμβουλοι και «ομιλητές», έναντι σημαντικών προσωπικών οικονομικών ανταλλαγμάτων. 

ΜΕΤΑ ΑΠ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ο οργανισμός ICAN (Informed Consent Action Network), μέσω των δικηγόρων του, υπέβαλε επίσημο αίτημα στον Alex Axar (υπουργό υγείας), τον Dr. Αnthony Fauci (διευθυντή του NIAID από το… 1984, αδιαλείπτως), τον Dr. Peter Marks (διευθυντή της CBER της Διεύθυνσης  Τροφίμων και Φαρμάκων – FDA) και τον Dr. Scott Atlas (σύμβολο της ομάδας Task Force του Λευκού Οίκου για τον Κορωναίο), ζητώντας την απομάκρυνση των εν λόγω μελών από τα Συμβούλια Ελέγχου NIAID-DSMB και PFIZER-DSMB. 

Η Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) απάντησε στην ICAN με μια γενικόλογη επιστολή από την οποία απουσιάζει κάθε αναφορά στις καταγγελλόμενες συγκλονιστικές «συγκρούσεις συμφερόντων», και σε κάθε πρόθεσή ότι θα πάρει μέτρα για να απαλλαγούν οι «Επιτροπές Ελέγχου» από άτομα που χρηματοδοτούνται από φαρμακευτικές εταιρείες, η απόφαση των οποίων καθορίζει και την απόφαση της FDA για παροχή άδειας να διατεθεί στο κοινό οποιοδήποτε εμβόλιο COVID-19. 

Παρόλα αυτά, ο Dr. Fauci (διευθυντής του NIAD από το… 1984 και συνεργάτης του Gates), ο υπουργός υγείας Alex Azar (ένα άτομο από το «βαθύ κράτος» της Big Pharma, που τον Ιανουάριο 2012 διορίστηκε πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας Eli Lilly και τον Νοέμβριο 2017 υπουργός υγείας του Trump) και άλλοι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας διαβεβαιώνουν συνεχώς τους Αμερικανούς ότι «τα μέλη του DSMB είναι ανεξάρτητα από τις φαρμακευτικές εταιρείες».(!!!)  

Ο Dr. Fauci ψεύδεται ασύστολα όταν δηλώνει  κατηγορηματικά ότι: «[Ο] κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ένας ανεξάρτητος φορέας, το Συμβούλιο Παρακολούθησης Δεδομένων και Ασφάλειας (DSMB) δεν έχει επαφές με κανέναν, ούτε με τον πρόεδρο, ούτε με τις εταιρείες εμβολίων, ούτε με τη FDA, ούτε με εμένα».  

O Dr. Fauci, εάν ήθελε να συγκροτήσει ένα «ανεξάρτητο» Συμβούλιο Ελέγχου DSMB, θα μπορούσε να επιλέξει από ένα πλήθος γνήσιων επιστημόνων, οι οποίοι δεν μισθώνονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες ως σύμβουλοί τους, δεν συγκαταλέγονται στις καταστάσεις των επ’ αμοιβή ομιλητών τους και δεν καταχωρούνται στις καταστάσεις των «δώρων» που παρέχονται απ’ αυτές (εξωτικά ταξίδια, γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια, κ.α.). Αντί γι’ αυτό, ο A. Fauci επέλεξε τον Dr. Whitely ως επικεφαλής του Συμβουλίου NIDA-DSMB, εξευτελίζοντας τον όρο «ανεξάρτητος» και θέτοντας σε αμφισβήτηση την κρίση και την αντικειμενικότητά του.  

Μόνο όσοι έχουν ίδιον συμφέρον, μπορούν να χαρακτηρίζουν ως «ανεξάρτητους» τους Dr. Whitley και Dr. Edwards. 

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ICAN, μέσω των δικηγόρων του, με επικεφαλής τον Aaron Siri, απηύθυνε μια επιστολή στον Υπουργό Υγείας, τον Διευθυντή του NIAID, τον Διευθυντή του CBER της FDA, και τον επικεφαλής της «Ομάδας Εργασίας για τον Coronavirus» του Λευκού Οίκου, στην οποία: 

 • Περιγράφονται λεπτομερώς οι σχέσεις συμφερόντων που έχουν ο Dr. Whitley και η Dr. Edwards με φαρμακευτικές εταιρείες. 
 • Καταχωρείται η ατέλειωτη σειρά των ψεμάτων που είπε ο Δρ. Fauci και άλλοι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας σχετικά με την υποτιθέμενη ανεξαρτησία των DSMB. Και 
 • Ζητείται να «απομακρυνθούν όλα τα μέλη του NIAID-DSMB που υπήρξαν σύμβουλοι φαρμακευτικών εταιρειών, ή επ’ αμοιβή ομιλητές τους ή είχαν δεχθεί «δώρα» (γεύματα ή ταξίδια) από οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρεία,συμπεριλαμβανομένου του Dr. Richard Whitley προέδρουτου NIAID DSMB.  

Ο Dr. Peter Marks, διευθυντής του «Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας των Biologics» [Εμβολίων] της FDA, απάντησε με μια γενικόλογη επιστολή στην οποία δεν γίνεται καμιά αναφορά στις καταγγελλόμενες συγκρούσεις συμφερόντων από την ICAN (παραδεχόμενος την ύπαρξή τους), και δεν παρέχεται οποιαδήποτε διαβεβαίωση ότι η FDA θα αντικαταστήσει τα εν λόγω μέλη της NIAID-DSMB με άλλα πραγματικά ανεξάρτητα από φαρμακευτικές εταιρείες. Αυτή η απάντηση θα πρέπει να προκαλεί ρίγη σε καθέναν που ενδιαφέρεται για τη διαδικασία με την οποία αξιολογείται η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα οποιουδήποτε εμβολίου COVID-19.

 

2. ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ DSMB ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ 

Το εμβόλιο-Frankenstein Covishield  της AstraZeneca χαιρετίστηκε  ως φθηνότερο, ευκολότερο στην αποθήκευση και γρηγορότερο στην διανομή σε σύγκριση με τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την Pfizer και τη Moderna. (Βλ. και CNN 

H AstraZeneca και η «Ομάδα της Οξφόρδης» (Oxford Group) σχεδιάζουν να παρασκευάσουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου-Frankenstein   Covishield  που προορίζονται για το απέραντο πειραματικό εργαστήριο των πληθυσμών  των φτωχών χωρών. Η Ευρώπη θα πάρει 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Οι ΗΠΑ και η GAVI θα πάρουν 700 εκατομμύρια δόσεις. Και η Ινδία 1 δισεκατομμύριο δόσεις. 

Η GAVI (Συμμαχία Εμβολίων) είναι μια παγκόσμια εταιρική σχέση δημόσιου και ιδιωτικού στον τομέα της υγείας με στόχο την αύξηση της πρόσβασης στον εμβολιασμό στις φτωχές χώρες. Το σχέδιο της εταιρείας βασίζεται κυρίως στις διασυνδέσεις της με το Ίδρυμα Gates. 

Ο Dr. Andrew Pollard, διευθυντής του «Ομάδας Εμβολίων» της Οξφόρδης που παράγει το εμβόλιο της συνεργασίας Oxford και AstraZeneca, συνδέεται στενά με το Ίδρυμα Gates. Ο εργοδότης του Dr. Pollard, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πήρε 11 εκατομμύρια δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων από το ίδρυμα Gates τα τελευταία τρία χρόνια, και 208 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις κατά την τελευταία δεκαετία. 

Το 2016, το Ίδρυμα Gates έδωσε 36 εκατομμύρια δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων σε μια ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον Pollard. Και, επιπλέον, χρηματοδοτεί το ιδιωτικό εργαστήριο του Pollard. 

Και το κερασάκι στην τούρτα: Ο Dr. Andrew Pollard, πολυπράγμων και πολυχρηματοδούμενος από τον Gates και την Big Pharma είναι επίσης και πρόεδρος της βρετανικής επιτροπής εμβολιασμού και ανοσοποίησης, οποία καθορίζει την κυβερνητική πολιτική για τον εμβολιασμό και τα εμβόλια, και μέλος της Εθνικής «Επιστημονικής» Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα Πρότυπα και τον Έλεγχο των Εμβολίων, η οποία καθορίζει τις αποφάσεις της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας. 

Όπως η επισημαίνει η Mary Holland, καθηγήτρια της νομικής σχολής του πανεπιστημίου της πόλης της Νέας Υόρκης και  γενική σύμβουλος του οργανισμού Children’s Health Defense (CHD) που προεδρεύεται από τον Robert F. Kennedy, Jr.: 

«Οι δεσμοί του Dr. Pollard με την Ομάδα της Οξφόρδη, την AstraZeneca, το Ίδρυμα Gates και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καθιστούν σαφές τι σημαίνουν στην πράξη οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

 

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ: Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ

 1. Το εμβόλιο-Frankenstein της Pfizer 

(Αλμπερτ Μπουρλά: Πλουσιότερος κατά $ 5,6 εκατ. εν ριπή οφθαλμού) 

Ο κ. Αλμπερτ Μπουρλά, ο Έλληνας διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Pfizer, προφανώς δεν διδάχθηκε τίποτα από την ανείπωτη τραγωδία των ομοθρήσκων του στη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος, που μέσω  της ανατριχιαστικής επιχείρησης της εξόντωσης 6 εκατομμυρίων Εβραίων στην ανατολική και δυτική Ευρώπη, του Ολοκαυτώματος, απέδειξε ότι η βαρβαρότητα του ανθρώπου δεν έχει όρια. 

Ανάμεσα σ’ αυτούς, πολλές χιλιάδες χρησιμοποιήθηκαν –και δολοφονήθηκαν– ως ανθρώπινα πειραματόζωα σε ασύλληπτης φρίκης ιατρικά πειράματα, έναν μικρό μέρος των οποίων καταγράφηκε στα πρακτικά της Δίκης των Γιατρών, μιας από τις 12 δίκες που διεξήχθησαν στη Νυρεμβέργη (1946-1949) μετά την «μητέρα όλων των δικών» (1945-1946). 

Σήμερα, το πείραμα της συμμόρφωσης (βασικός στόχος των στρατοπέδων συγκέντρωσης και θανάτου) δεν εφαρμόζεται σε 6 εκατομμύρια θυμάτων προς όφελος μιας εγκληματικής συμμορίας με σήμα κατατεθέν μια Σβάστικα αλλά σε μια αδιανόητη παγκόσμια κλίμακα, 7,8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, προς όφελος της αριθμητικά ασήμαντης εγκληματικής συμμορίας των «ιδιοκτητών» του πλανήτη, με σήμα κατατεθέν μια σύριγγα. 

Ο κ. Αλμπερτ Μπουρλά, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, ίσως θα μπορούσε να συνειδητοποιήσει τί σήμαινε για τους ομόθρησκούς του ο πειραματισμός σε ανθρώπινα όντα εάν (εγκαταλείποντας προς στιγμή την ενασχόλησή του με τους χρηματιστηριακούς δείκτες του ύψους των κερδών του και με τη διαχείριση των δεδομένων που χαρακτηρίζουν τα πεπραγμένα της εταιρείας του), εάν αφιέρωνε λίγο χρόνο στη μελέτη των επίσημων πρακτικών της Δίκης των Γιατρών στη Νυρεμβέργη στην οποία δικάστηκαν (δυστυχώς μόνο) 23 άτομα από τα οποία τα 19 ήταν γιατροί μέλη της συντριπτικής πλειοψηφίας της ιατρικής συντεχνίας που προσχώρησε ενθουσιωδώς στον ναζισμό μετά το 1933. 

Βέβαια, η ενασχόληση του κ. Αλμπερτ Μπουρλά με τους χρηματιστηριακούς δείκτες παράγει κέρδη: πουλώντας 13.000 μετοχές της εταιρείας του τη Δευτέρα 9/12/2020 αμέσως μετά την ανακοίνωση για το «εμβόλιό» της για τον κορωνοϊό, έγινε εν ριπή οφθαλμού πλουσιότερος «μόνο» κατά 5,6 εκατομμύρια δολάρια, και η κ. Σάλι Σάσμαν, εκτελεστική αντιπρόεδρος της Pfizer, ακολούθησε το παράδειγμά του και «ξεφορτώθηκε» μετοχές αξίας 1,8 εκατ. δολαρίων. Ενώ, η ενασχόληση με τις πιο μαύρες σελίδες της ιατρικής συντεχνίας ενδέχεται να δημιουργήσει  «ενοχλητικά» συνειδησιακά προβλήματα από τα οποία δεν σε απαλλάσσει το μέγεθος του πλούτου σου.  

Βλ. Euro3day, 11 Νοεμβρίου 2020:  https://www.euro2day.gr/news/world/article/2051132/almpert-mpoyrla-to-emvolio-ton-ekane-56-ekat-ploys.html?fbclid=IwAR2op6Eobdl1gEK1RK2iyTlwUXLGdrJI0EZRVlGyWr6fycQS6nkCYBS2eO8

 

2. Στη Δίκη των τεράτων-γιατρών (Νυρεμβέργη 1946-1948) 

Στη Δίκη των «Γιατρών» στη Νυρεμβέργη (1946-1948) δικάστηκαν (δυστυχώς μόνο) 23 υποκτήνη από τα οποία 20 ήταν «γιατροί», μέλη του ναζιστικού κόμματος και των SS και αξιωματούχοι του ιατρικού συστήματος του τρίτου Ράιχ, μια σταγόνα στον ωκεανό της γερμανικής ιατρικής συντεχνίας που, στην συντριπτική της πλειοψηφία, προσχώρησε ενθουσιωδώς στον ναζισμό μετά το 1933. 

ΕΠΤΑ καταδικάστηκαν σε θάνατο με απαγχονισμό (και απαγχονίστηκαν στις 2 Ιουνίου 1948 στη φυλακή Landsberg στη Βαυαρία): Viktor Brack, Karl Brandt, Rudolf Brandt, Karl Gebhardt, Waldemar Hoven, Joachim Mrugowsky, Wolfram Sievers. 

ΠΕΝΤΕ καταδικάστηκαν σε ισόβια δεσμά (οι ποινές μειώθηκαν σε 15 χρόνια μετά από έφεση): Fritz Fischer, Karl Genzken, Siegfried Handloser, Oskar Schroeder, Gerhard Rose. 

ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης (10 έως 20 ετών που μειώθηκαν μετά από έφεση): Herman Brecker-Freyseng, Herta Oberheuser, Wilhelm Beiglboeck,  Helmut Poppendick. 

Όλοι οι καταδικασθέντες σε ποινές φυλάκισης αποφυλακίστηκαν σύντομα και αποκαταστάθηκαν ατομικά, κοινωνικά και επαγγελματικά από τη «μεγάθυμη» και συνένοχη γερμανική ιατρική συντεχνία.

 

Τα επίσημα πρακτικά των δικών: Trials of War Criminals before the Nuremberg Military Tribunals under Control Council Law No. 10. Nuremberg, October 1946–April 1949. Washington, D.C.: U.S. G.P.O, 1949–1953. [Testimony excerpts come from National Archives Record Group 238, M887].

Κάποτε θα πρέπει να στηθεί μια «νέα Νυρεμβέργη» για τους σημερινούς ομότεχνους των τεράτων που κάθισαν στο εδώλιο κατά τη Δίκη των «Γιατρών» στη Νυρεμβέργη το 1946-1948.

Κλεάνθης Γρίβας

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ένας εγκληματίας SS, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Εταιρείας (1992)

Το 1992, η εγκληματική ηγεσία της ιατρικής συντεχνίας εξέλεξε ως πρόεδρο της Παγκόσμιας Ιατρικής Εταιρείας (WMD) τον Hans Joachim Sewering, έναν γιατρό-μαζικό φονιά, με ψήφους 53 υπέρ, 9 κατά και 9 αποχές. Ας σημειωθεί ότι η WMA τυπικά ιδρύθηκε το 1947 σε μια προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί το ιατρικό επάγγελμα από τα ναζιστικά ιατρικά εγκλήματα. Ο Sewering ήταν πρώην αξιωματικός των SS και μέλος του ναζιστικού κόμματος, που υπέγραψε τη μεταφορά και τη δολοφονία περισσότερων από 900 παιδιών με αναπηρίες, στο κέντρο εξόντωσης Eglfing-Haar.

Το 2010, ο 94χρονος Sewering αναχώρησε για την κόλαση, συνοδευόμενος από  τους εγκωμιαστικούς επικήδειους του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου (BAK/GMA), με την σκόπιμη παράλειψη οποιαδήποτε αναφοράς στα ναζιστικά εγκλήματά του.

 

 

 

 

 

ΤΑ «ΕΜΒΟΛΙΑ»-FRANKENSTEIN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ

Αδίκως περιμένουμε τον «Γκοντό» (του Σάμουελ Μπέκετ)’ δεν θα έρθει.

Αντ’ αυτού θα μας επισκεφτεί ο «Frankenstein» (της Μέρι Σέλεϊ) 

Ο Μαρκ Τουαίν έγραφε το 1879:  «O Όμηρος στη δεύτερη ωδή της Ιλιάδας λέει με άμετρο ενθουσιασμό: Χάρισέ μου αυνανισμό ή δώσε μου το θάνατο...». (Σκέψεις για την Επιστήμη του Αυνανισμού, Περίπλους, Αθήνα, 1998)  Εκατον σαράντα χρόνια αργότερα, οι θλιβεροί κλόουν (που ανέλαβαν επ’ αμοιβή το «θεάρεστο» έργο να μας τρομοκρατήσουν, βομβαρδίζοντας μας καθημερινά από τα τηλεοπτικά, διαδικτυακά και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής παραπληροφόρησης), επιμένουν ξεδιάντροπα να μετασχηματίζουν αυτή την «ειδική» ατομική απόλαυσή τους  σε δημόσιο πρόβλημα, στερώντας την κοινωνία από το οξυγόνο της ελευθερίας...

Κλεάνθης Γρίβας

 

ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ «ΕΜΒΟΛΙΑ»-FRANKENSTEIN 

Ως γνωστόν, όλα τα εν χρήσει συμβατικά εμβόλια: 

 • Περιέχουν μικροοργανισμούς (κυρίως, ιούς), είτε εξασθενημένους είτε απονεκρωμένους.
 • Χορηγούνται για να προκαλέσουν παραγωγή αντισωμάτων έναντι των ιών που περιέχουν. Και
 • Απαιτούν 8 ως 10 ΧΡΟΝΙΑ για την παρασκευή τους. 

Αντιθέτως, τα «εμβόλια»-Φρανκεστάιν που παρασκευάζονται από τους άπληστους για αναγνώριση, ισχύ και χρήμα, μανιακούς της γενετικής κοπτο-ραπτικής, δεν είναι εμβόλια. Αποκαλούνται έτσι, απλώς για να διασκεδαστεί ο  βάσιμος τρόμος που τα συνοδεύει: 

 • Δεν περιέχουν ιούς. Περιέχουν συνθετικό γενετικό υλικό (συνθετικό DNA ή αγγελιοφόρο mRNA), με εξαίρεση το πρώτο ρωσικό που ανακοινώθηκε, που περιέχει ιό.
 • Δεν χορηγούνται για να προκαλέσουν παραγωγή αντισωμάτων έναντι καθορισμένων ιών (δεν περιέχουν τέτοιους). Και,
 • Απαιτούν 8 ως 10 ΜΗΝΕΣ για την παρασκευή τους. 

Τα μέλη της μαφίας της Big Pharma έβαλαν στόχο να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για τον κοροναϊό εντός 8 έως 12 μηνών. Αυτό αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ εάν ληφθεί υπόψη ότι τα συμβατικά εμβόλια χρειάζονται 4 έως 34 χρόνια για να αναπτυχθούν (από τη σύλληψη μέχρι την έγκρισή τους). Και για ορισμένα, όπως αυτό για το εμβόλιο HIV/AIDS V η έρευνα συνεχίζεται επί 36 χρόνια τώρα.

 Χρόνος που χρειάστηκε για την ανάπτυξη άλλων εμβολίων 

Ευλογιά

34 χρόνια

1954-1988

HPV

15 χρόνια

1991-2006

Ιλαρά

9 χρόνια

1954-1963

Polio

7 χρόνια

1948-1955

Παρωτίτιδα

4 χρόνια

1963-1967

Μέσος χρόνος

10.7 ΧΡΟΝΙΑ

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ/Covid-19

8-12 ΜΗΝΕΣ

2020

Τα «εμβόλια» για τον κορωνοϊό παρασκευάζονται με απαράδεκτες fast-track διαδικασίες, κυρίως επειδή οι κυβερνήσεις ανέλαβαν τόσο το οικονομικό κόστος της ανάπτυξής τους όσο και το κόστος της αποζημίωσης των ατόμων που θα υποστούν βλάβες από τις παρενέργειές τους.  

Μέσω της Επιχείρησης Warp Speed, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ενισχύσει τη Μαφία της Big Pharma με περίπου 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια (των φορολογούμενων) και ανάλογα ποσά έχει προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και να ξεκινήσει η παρασκευή των «εμβολίων»-Frankenstein πριν ολοκληρωθούν οι μελέτες για την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και, κυρίως για τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες σοβαρές παρενέργειές τους που είναι αντικειμενικά αδύνατο να προσδιοριστούν γιατί η διαπίστωσή τους απαιτεί εξαιρετικά μακροχρόνιο έλεγχο των εμβολίων. 

Το γενετικό υλικό κάθε οργανισμού–δηλαδή, ο κώδικας της ζωής– αποτελείται από το DNA και το RNA. Στο DNA είναι αποθηκευμένες όλες οι γενετικές πληροφορίες που καθορίζουν την ύπαρξή μας. Ο ρόλος του RNA είναι να μεταφέρει οδηγίες από το DNA στις πρωτεΐνες και αντιστρόφως (για αυτό και ονομάζεται αγγελιοφόρο RNA ή mRNA), επηρεάζοντας έτσι και τις πρωτεΐνες και το DNA. 

Έχοντας υπόψη έναν κλασικό ορισμό, σύμφωνα με τον οποίο «η ζωή είναι ένας ορισμένος τρόπος ύπαρξης των πρωτεϊνών», δεν μπορούμε ούτε να διανοηθούμε καν τον εφιάλτη στον οποίο θα εισαχθεί το ανθρώπινο είδος, όταν οι πολιτικοί και «επιστημονικοί» χιτλερίσκοι του 21ου αιώνα, θα εγχύσουν στον οργανισμό του ανθρώπου συνθετικό mRNA, για το οποίο είναι αντικειμενικά αδύνατο να γνωρίζει κανείς τί πληροφορίες θα μεταφέρει στην αμφίδρομη διαδρομή του. 

 

Σ’ αυτή την κούρσα για την πρωτιά και το κέρδος, οι ανενδοίαστοι εγκληματίες της κρατικής εξουσίας και των ιδιωτικών κερδοσκοπικών εταιρειών που συγκροτούν την μαφία της Big Pharma, πέτυχαν: 

1) Τη χρηματοδότηση της παρασκευής των  «εμβολίων»-Frankenstein  της Big Pharma με δημόσιο χρήμα. Έτσι, όλο το  κόστος της παρασκευής τους καταβάλλεται από τους φορολογούμενους και όλα τα κέρδη από την καταναγκαστική κατανάλωσή τους εισπράττονται από τη μαφία της Big Pharma, μέσω μιας απατεωνίστικης ρύθμισης που ονομάζεται «συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». 

2) Την πρωτοφανή συμπίεση του χρόνου παρασκευής των δήθεν «εμβολίων» τους, ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ 8 ΕΩΣ 10 ΜΗΝΕΣ, με την κατάργηση όλων των ενδιάμεσων σταδίων του ελέγχου τόσο της «αποτελεσματικότητας» (δηλαδή εάν παράγουν ή όχι τα εικαζόμενα αντισώματα για τον στοχευόμενο ιό), όσο και της «ασφάλειάς» τους (δηλαδή εάν δεν προκαλούν σοβαρότατες μη-αντιστρεπτές ή θανατηφόρες παρενέργειες). 

3) Την επέκταση της πλήρους νομικής ασυλίας (αστικής και ποινικής) και στα εμβόλια-Frankenstein για όποιες βλάβες προκαλέσουν πριν ακόμη κυκλοφορήσουν, ασυλίας που είχαν εξασφαλίσει το 1986 με τον Εθνικό Νόμο για Πρόκληση Βλαβών από Παιδικά Εμβόλια (National Childhood Vaccine Injury Act, Public Law 99-660, 1986). Μόνο που τώρα, η ασυλία δεν αφορά μόνο τις βλάβες που προκαλούνται στα παιδιά, αλλά και τις βλάβες που θα προκαλούνται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας. 

Τα «εμβόλια»-Frankenstein (με DNA και mRNA) για την COVID-19 είναι η αιχμή του δόρατος για την είσοδο σε μια «νέα εποχή» γενετικά τροποποιημένων «εμβολίων» υψηλού κινδύνου και σηματοδοτούν το πέρασμα από τον εφιάλτη των Γενετικά Μεταλλαγμένων Τροφίμων στην κόλαση των Γενετικά Μεταλλαγμένων Ανθρώπων, που αποτελεί πλέον μια εν διαμορφώσει πραγματικότητα. 

 

Επισκοπώντας την σημερινή κατάσταση στο πεδίο των «εμβολίων»-Frankenstein, μπορεί κανείς να οδηγηθεί στις εξής διαπιστώσεις: 

1) Είναι αδύνατο να παρασκευαστεί κάποιο εμβόλιο για τον κορωνοϊό με τις εν χρήσει συμβατικές τεχνικές παρασκευής εμβολίων. Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες σ’ αυτή την κατεύθυνση από το 2001 και μετά, έχουν αποτύχει παταγωδώς. 

2) Εξαιτίας αυτού, οι προσπάθειες για την παρασκευή ενός «εμβολίου» για την COVID επικεντρώθηκαν στη χρήση «καινοτόμων τεχνικών» (!) για την παρασκευή εμβολίων με θραύσματα συνθετικού γενετικού υλικού (DNA και mRNA). 

3) Όλες οι κλινικές δοκιμές των «εμβολίων» COVID σχεδιάστηκαν με τρόπο ώστε να «αποδεικνύουν» την «αποτελεσματικότητα» των fake-εμβολίων όχι με την πρόκληση ανοσίας στον ιό SARS-CoV-2 (που αποτελεί βασικό στόχο κάθε εμβολίου, ο οποίος σε ό,τι αφορά τα fake-εμβόλια με γενετικό υλικό, είναι αδύνατο να επιτευχθεί), αλλά με την… αποτροπή ή την υποχώρηση κάποιων… συμπτωμάτων, όπως ο βήχας ή τα ρίγη και ο πυρετός. (!) 

4) Αυτή η λογική στρεψοδικία και η επιστημονική απάτη τροποποιεί ριζικά τον διακηρυγμένο λόγο ύπαρξης των εμβολίων: 

 • Μέχρι τώρα, στόχος των εμβολίων (έστω και διακηρυκτικά) ήταν η πρόκληση ανοσίας απέναντι σε κάποιο συγκεκριμένο μικροοργανισμό. 
 • Τώρα, στόχος των «εμβολίων» είναι η αποτροπή ή η υποχώρηση κάποιων συμπτωμάτων. (!!!) 

5) Μετά την εφαρμογή των fake-εμβολίων στον πληθυσμό, το σχέδιο της μετατροπής τους από μια κραυγαλέα και τραγική αποτυχία σε μέγιστη «επιτυχία», θα εξελιχθεί σε ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ: 

 • Στην πρώτη φάση, λίγο πριν και λίγο μετά την έναρξη των «εμβολιασμών», θα μεγιστοποιηθεί η κατασκευασμένη «απειλή» με την αύξηση των «κρουσμάτων» της COVID, με τη χρήση των δοκιμασμένων «στρατηγικών εξαπάτησης». [που αναλύονται παρακάτω] 
 • Στη δεύτερη φάση, μετά τους εμβολιασμούς, θα μειωθεί η απειλή (που είχε διογκωθεί με τις ίδιες στρατηγικές εξαπάτησης, αντεστραμμένες), πράγμα που θα αποδοθεί στην «αποτελεσματικότητά» των «εμβολίων»-Frankenstein. 

Η ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ FAKE-ΑΠΕΙΛΗΣ: EVENT 201 

Η προαναγγελία της τραγωδίας που επρόκειτο να βιώσει η ανθρωπότητα στον χρόνο που ακολούθησε (αλλά και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν) έγινε στις 18 Οκτωβρίου 2019, από ένα ετερόκλητο περιοδεύοντα θίασο ποικιλιών, τα μέλη του οποίου εκπροσωπούσαν δυσώδεις ισχυρούς «κύκλους» που συνέβαινε να έχουν τους ίδιους στόχους. Τίτλος της παράστασης: Event 201. Επρόκειτο για μια προσομοίωση άσκησης για την αντιμετώπιση μιας «πανδημίας» η οποία θα μεταφέρονταν από τις οθόνες των εμπνευστών της στην πραγματική ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων κατά τους επόμενους μήνρες. 

Το Event 201 ανέβηκε στην «παράγκα» του John Hopkins,

 • Με σκηνοθέτη τον Bill Gates, που ως Χίτλερ του 21ο αιώνα, υλοποιεί τις ρατσιστικές ιδεοληψίες του προκατόχου του.
 • Με διευθυντή παραγωγής το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το Γενικό Επιτελείο της σχεδιαζόμενης πλανητικής «επιχείρησης κορωνοϊός» μέσω της οποίας θα επιδιωχθεί η ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ της παγκόσμιας οικονομίας και κοινωνίας.
 • Με οικονομικό «πανεπόπτη» την Παγκόσμια Τράπεζα και
 • Με τη συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού ομότεχνων και ομόσταυλων εκπροσώπων των «γουρουνιών» της «Φάρμας των Ζώων» της παγκοσμιοποιημένης επιχειρηματικής και χρηματιστικής «αλήτ», η οποία έχει ως πυρήνα της την «αυλή των τεράτων» που κυριαρχούν στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και του διαδικτύου (Bill Gates/Microsoft, Mark Zuckerberg/Facebook, Instagram, JeffreyBezos/Amazon, Lawrence Edward Page και Sergey Brin/Google. 

Όλοι αυτοί οι πρωτεργάτες του «Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου» αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους από τις 18 Οκτωβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, για να προετοιμάσουν τη θριαμβευτική εκτέλεση της δεύτερης πράξης της «σωτηρίας» μας (διά της γενετικής μας τροποποίησης) χωρίς να ρωτηθούμε εάν την θέλουμε ή όχι. 

Βεβαίως, «το να περάσεις μια γριούλα στο απέναντι πεζοδρόμιο αν δεν το θέλει, δεν είναι καλή πράξη αλλά χουλιγκανισμός. Το να προσφέρεις τις ερωτικές σου υπηρεσίες σε μια γυναίκα αν δεν τις δέχεται, δεν είναι ερωτική πράξη, αλλά βιασμός. Και το να «απελευθερώσεις» αυτούς που δεν θέλουν να απελευθερωθούν, δεν είναι επαναστατική πράξη, αλλά φασισμός».

(Δημήτρης Ιωάννου: «Οι κακοί κοιμούνται ήσυχα», Περ. Τετράδια, τχ. 10, 1985. Αναφ. στο Κλ. Γρίβας, Η εξουσία της Βίας, Ιανός, Θεσσαλονίκη, 1987, σελ. 30) 

Αλλά, αυτά είναι «νεφελώδεις φλυαρίες ηθικής φιλοσοφίας» για τους μεγάλους αναμορφωτές της γενετικής μας ταυτότητας στο όνομα της «προστασίας» της υγείας μας, που η κατάληξη των σχεδίων τους έχει ήδη σκιαγραφηθεί στον κοντινό μας ορίζοντά μας. 

Από την μακραίωνη σύγκρουση μεταξύ ελευθερίας και δουλείας, επιβεβαιώνεται εξακολουθητικά το μέγιστο δίδαγμα ότι «το να “απελευθερώσεις” αυτούς που δεν θέλουν να απελευθερωθούν, δεν είναι επαναστατική πράξη, αλλά φασισμός». 

Κι αυτό ακριβώς το μέλλον απεργάζονται για μας όσοι επιδιώκουν να μας «απελευθερώσουν» παρά τη θέλησή μας: τη δουλεία μας μέσω του φασισμού.

 

Η ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΤΗΣ FAKE-ΑΠΕΙΛΗΣ 

Η εισαγωγή στην επόμενη πράξη της τραγωδίας έγινε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, με την «αιφνίδια ανακάλυψη» στην Κίνα κάποιου ιού που ανήκει σε έναν από τους 32 υπότυπους της οικογένειας των κορωνοϊών, οι οποίοι μας συνοδεύουν επί πολλές δεκαετίες, χωρίς να προκαλούν σοβαρά προβλήματα. 

Με την «αιφνίδια ανακάλυψη» του ιού που καλλιεργούνταν στο Ιολογικό Ινστιτούτο της πόλης Wuhan (με την «ευγενική χρηματοδότηση» σε δύο δόσεις των 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων του κ. Anthony Fauci, του αμετακίνητου διευθυντή –από το… 1984– του πολιτικά πανίσχυρου «Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων / ΝIAΙD και στενού συνεργάτη του Bill Gates. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι το εν λόγω εργαστήριο κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 2010 από γαλλική εταιρεία ως εργαστήριο επιπέδου ασφαλείας BSL-2 και μέσα σε ελάχιστο χρόνο «αναβαθμίστηκε» βιαστικά στο ανώτερο επίπεδο ασφαλείας BSL-4 και συνδέονταν με το δίκτυο των εργαστηρίων βιολογικού πολέμου του Κινέζικου στρατού. 

Επιτέλους, ο εχθρός είχε εντοπιστεί. Μόνο που επρόκειτο για έναν «εχθρό» που η βιολογική του «ταυτότητα» ήταν και εξακολουθεί να παραμένει «μυστήριο», φυσικά όταν μιλάμε με όρους επιστήμης –δηλαδή, τεκμηρίωσης– και όχι με τις υποθέσεις της fake-επιστήμης που, στην καλύτερη περίπτωση, είναι καταδικασμένες να παραμένουν εσαεί υποθέσεις. 

Έτσι, με την επικράτηση του βολικού «αφηγήματος» της μετάδοσης του ιού στην αγορά αγρίων ζώων της Wuhan, έμειναν αναπάντητες όλες οι κρίσιμες ερωτήσεις για

την καταγωγή του ιού (εάν προέκυψε τυχαία ή εάν κατασκευάστηκε ως μέσο βιολογικού πολέμου), την πορεία του (εάν η διαφυγή του από το εργαστήριο ήταν τυχαία ή σκόπιμη), τον τρόπος της μετάδοσης του (σε τί οφείλεται αιφνίδια ικανότητα να μεταδίδεται από τα ζώα στους ανθρώπους ενός ιού που μέχρι τότε μεταδίδονταν μόνο μεταξύ ορισμένων ζώων), τη νοσηρότητα και την θνησιμότητά του.

Όλα αυτά, που θα έπρεπε να καταδειχθούν με αποδεικτικά στοιχεία και όχι με υποθέσεις ή φληναφήματα που μεταμφιέζονται ταχυδακτυλουργικά σε «αποδείξεις». 

Η «ανακάλυψη» ακολουθήθηκε από ένα πρωτοφανές κύμα τρομο-θανατο-λαγνείας με την συστηματική δραστηριότητα που ανέπτυξαν με εντυπωσιακά απόλυτο συντονισμό τα ‘Όργανα Παγκόσμιας Διακυβέρνησης (όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αρρώστιας και Διαφθοράς–Π.Ο.Υ., η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών–Ο.Η.Ε, κ.α.), η μαφία της Big Pharma, η διεφθαρμένη εκτελεστική και νομοθετική εξουσία διαφόρων χωρών, η εξωνημένη ηγεσία της ιατρικής συντεχνίας και του «επιστημονικού» τύπου, τα εξαγορασμένα εταιρικά Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης και Κατατρομοκράτησης (έντυπα και ηλεκτρονικά). 

Η πολυεπίπεδη τρομοκρατική επιχείρηση που εκδηλώθηκε με μια δυσοίωνη ανατριχιαστική ομοιομορφία σε όλο τον πλανήτη, επέβαλε έναν οργουελιανό μονόλογο σε παγκόσμιο επίπεδο, και κορυφώθηκε με την κήρυξη της «πανδημίας» από τον Gates στις 10 Μαρτίου 2020 και από τον (πρώην τρομοκράτη) γενικό διευθυντή του ΠΟΥ στις 11 Μαρτίου 2020, και την επιβολή του lockdown. 

Ο τρόπος με τον οποίο πολλαπλασιάστηκε στη νιοστή η «απειλή» από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 έχει εκτεθεί επί μακρόν.

 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΤΩΝ LOCKDOWN 

Η εναλλαγή της επιβολής και της μερικής άρσης των lockdown, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους στόχους που πρέπει να επιδιωχθούν. Και, αναλόγως, αυξάνεται ή μειώνεται ο αριθμός των «κρουσμάτων» και των θανάτων, με τη χρήση διαφόρων «στρατηγικών εξαπάτησης» ανάμεσα στις οποίες κεντρική θέση κατέχει: 

(α) η τεχνική εξαπάτησης μέσω του «τρόπου επεξεργασίας» των τεστ PCR για τον ιό SARS-Cov-2 και

(β) η τεχνική εξαπάτησης μέσω των σκόπιμων «αλλαγών» του εκάστοτε (!) ισχύοντος ορισμού των συμπτωμάτων που θέτουν την διάγνωση «Covid-19». 

Εν προκειμένω, στην παρούσα φάση ΠΡΙΝ από την προγραμματισμένη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας στα «εμβόλια»-Frankenstein, οι πολίτες πρέπει να χειραγωγηθούν με τρόπο ώστε να βάλουν οικειοθελώς το κεφάλι τους στον πάγκο των χασάπηδων της Big Pharma. Στην κατεύθυνση αυτή, προβλέπεται να εξαπολυθεί μια ασύλληπτη τρομοκρατική εκστρατεία συνδυασμένη με την μεγιστοποίηση της απειλής μέσω ενός τεχνητά αυξανόμενο αριθμού «ασθενών» με Covid-19 (πράγμα που ήδη συμβαίνει). 

- Στα auto da fe που οργάνωνε η εγκληματική αστυνομία της Καθολικής Εκκλησίας, η Ιερή Εξέταση έκαιγε επί γης το κορμί των «αιρετικών», των Εβραίων και των «μαγισσών» (λαϊκών θεραπευτριών σε μια εποχή που η θεσμική καταναγκαστική ιατρική ήταν ανύπαρκτη) για να σώσει την ψυχή τους στον ουρανό, προς «μεγαλύτερη δόξα του θεού» (ad majorem dei gloriam). 

- Στα σύγχρονα auto da fe που οργανώνει η εγκληματική αστυνομία της Big Pharma, η fake-επιστήμη καταστρέφει ανενδοίαστα την υγεία της κοινωνίας για να διευρύνει τα άνομα κέρδη της επί γης, «προς «μεγαλύτερη δόξα της fake-επιστήμης» (ad majorem fake-scientia gloriam). 

Ο «αόρατος εχθρός» ξαναεμφανίζεται επιθετικότερος και τρομακτικότερος με τη πλαστή «αύξηση» των «κρουσμάτων και των θανάτων» με σκόπιμες λαθροχειρίες στον προσδιορισμό των «κρουσμάτων και των θανάτων». 

ΜΕΤΑ τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε ένα ή περισσότερα εμβόλια-Frankenstein, από τη Διεύθυνση Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) σε κάποια μέλη της μαφίας της Big Pharma (στις εταιρείες Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca/Oxford Group, κ.α., θα αρχίσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί με τα «εμβόλια»-Φρανκεστάιν για την COVID, τα οποία, σημειωτέον, δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ ούτε για την ασφάλεια ούτε και για την αποτελεσματικότητά τους. 

Και μετά από ένα διάστημα, ως δια μαγείας, η «απειλή» αρχίσει να εμφανίζεται «μειωμένη» με τη χρήση των ίδιων ανήθικων μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν για την «αύξησή» της, πράγμα που θα «αποδοθεί» στην δήθεν αποτελεσματικότητα» των «εμβολίων»-Φρανκεστάιν. … ‘Οπερ έδει δείξαι (αυτό που έπρεπε να αποδειχθεί)

 

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ… ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ 

Πίσω από την πλανητική «επιχείρηση κορωνοϊός», ο στόχος της παγκοσμιοποιημένης «αλήτ» είναι ευδιάκριτος: Το κενό που δημιουργήθηκε από την ανατραπείσα διπολική γεωπολιτική ισορροπία με την διάλυση της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ (1991), πρέπει να καλυφθεί με την εγκαθίδρυση της νέας «κατάστασης ισορροπίας» μέσω της ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. 

Στην προηγούμενη «κατάστασης διπολικής ισορροπίας» που εγκαθιδρύθηκε με σημείο εκκίνησης την «Συμφωνία των Ποσοστών» (ήτοι, των «ζωνών επιρροής»)  μεταξύ των Τσόρτσιλ και Στάλιν στη Μόσχα στις 9 και 10 Οκτωβρίου 1944, όταν ο Τσόρτσιλ παραχώρησε όλες τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στον σταλινικό ολοκληρωτισμό, προκειμένου να κρατήσει την Ελλάδα στη δυτική ζώνη επιρροής, επιδιώκοντας τον έλεγχο των θαλασσίων οδών που συνέδεαν τη μητρόπολη και τις αποικιακές κτήσεις της βρετανικής αυτοκρατορίας και, κυρίως, με το «διαμάντι του στέμματος», την Ινδία. 

Ατυχώς σήμερα, σε ό,τι αφορά τη μοίρα της Ελλάδας στην υπό διαμόρφωση νέα παγκόσμια ισορροπία, δεν υπάρχει σύμπτωση συμφερόντων της με τα συμφέροντα κάποιας υπερδύναμης. 

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δυστυχώς: 

 • Στη θέση της βρετανικής αυτοκρατορίας υπάρχει το γερμανικό Ραϊχ, τα συμφέροντα του οποίου συνέπιπταν και συμπίπτουν με τα συμφέροντα του πάντοτε «επιτήδειου ουδέτερου», της Τουρκίας. 
 • Στη θέση του Τσόρτσιλ υπάρχει η γερμανική καγκελαρία που δεν θα διστάσει να θυσιάσει την Ελλάδα προς όφελος της Τουρκίας (όπως ο Τσόρτσιλ θυσίασε ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη για να κρατήσει την Ελλάδα στη δυτική σφαίρα επιρροής). 
 • Στη θέση της Ελλάδας, μικρής αλλά κρίσιμης για τα βρετανικά συμφέροντα που έπρεπε να διασφαλιστούν, υπάρχει μόνο μια περιφερειακή μεσαία δύναμη με αυτοκρατορικές βλέψεις, η Τουρκία, που πρέπει να κρατηθεί στη σφαίρα επιρροής του Βερολίνου. 

Μ’ άλλα λόγια, δεν υπάρχει κανένα αντίβαρο στην επέκταση της επιρροής της Τουρκίας προς δυσμάς. Κι αυτό σημαίνει ότι για την οικοδόμηση της νέας παγκόσμιας ισορροπίας, η Ελλάδα θα θυσιαστεί (όπως θυσιάστηκαν –χωρίς να ερωτηθούν– οι πληθυσμοί των χωρών της ανατολικής Ευρώπης πριν από μισό αιώνα για να χτιστεί η προηγούμενη διπολική ισορροπία). 

Ο πατέρας της ιστορίας και της γεωπολιτικής Θουκυδίδης,, (γεν. προ του 454 και πέθανε το 399 π.Χ.) διατύπωσε την πρώτη αρχή που διέπει τις σχέσεις μεταξύ των χωρών, όπως εκφράστηκε από την πρεσβεία των Αθηναίων που ζήτησαν από τους κατοίκους της Μήλου να παραδοθούν: 

«…στις ανθρώπινες σχέσεις, τα νομικά επιχειρήματα έχουν αξία όταν εκείνοι που τα επικαλούνται είναι περίπου ισόπαλοι σε δύναμη και, αντίθετα ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύνατος υποχωρεί όσο του το επιβάλλει η αδυναμία του». 

Θουκυδίδης, Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου, Βιβλίο Ε (89-91). Μετάφραση Άγγελος Βλάχος, Εστία, Βιβλίο Ε, σελ. 72. 

Μ’ άλλα λόγια, οι δυνατοί κάνουν ότι τους επιτρέπει η δύναμή τους και οι αδύνατοι υφίστανται ό,τι δεν μπορούν να αποφύγουν. Και ένας τρόπος για να μην υποστούμε όλα όσα «δεν μπορούμε να αποφύγουμε» είναι η επιδίωξη συμμαχιών με κάποια δύναμη που θα μπορούσε να μετριάσει αυτά τα οποία «δεν μπορούμε να αποφύγουμε». Και ως μόνη τέτοια δύναμη στον άμεσο ορίζοντά μας προβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, που τα συμφέροντά τους δεν εναρμονίζονται πλήρως με τα συμφέροντα της Γερμανίας. 

Κλεάνθης Γρίβας

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ

 • Στις 9 Νοεμβρίου 2020, ξεκίνησε ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ της «αποτελεσματικότητας» των εμβολίων-Frankenstein, όταν η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν –με δελτίο τύπου και όχι με δημοσίευση σε κάποιο «επιστημονικό» περιοδικό– ότι το δικό τους εμβόλιο-Frankenstein είναι «αποτελεσματικό σε ποσοστό 90%» (!) 
 • Στις 16 Νοεμβρίου 2020, η εταιρεία Moderna (των Bill Gates και Anthony Fauci) παρεμβαίνει στον πλειστηριασμό της «αποτελεσματικότητας», ανακοινώνοντας –με δελτίο τύπου–ότι το δικό της «εμβόλιο»-Frankenstein «είναι αποτελεσματικό κατά 94,5%»
 • . 
 • Στις 18 Νοεμβρίου 2020, οι Pfizer και BioNTech κάνουν ρελάνς στον πλειστηριασμό ανακοινώνοντας –με δελτίο τύπου– ότι το «εμβόλιό» τους είναι «αποτελεσματικό σε ποσοστό 95%» (!).
 • Όπως όλα δείχνουν, η ανελέητη σύγκρουση για την πρωτιά θα οδηγήσει σύντομα σε ανακοινώσεις (με δελτία τύπου, πάντοτε) «αποτελεσματικότητας» 96%, 98%, 100% και, ενδεχομένως, και πάνω από 100%, καθ’ ο μωραίνει ο Κύριος τον άπληστο… 
 • Στο μεταξύ, αναμένονται τα σχετικά «δελτία τύπου» των συνεργαζόμενων εταιρειών Astra Zeneca και Ομάδας της Οξφόρδης (με την υπενθύμιση ότι στην Astra Zeneca έχουν επιβληθεί πρόστιμα-ρεκόρ από διάφορους ελεγκτικούς οργανισμούς για ένα πλήθος ποινικών αδικημάτων)

Κ. Γ.

 

Η ΤΥΡΑNΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - 2 

Eπόμενο βήμα o Στρατιωτικός Νόμος

Η fake-επιστήμη όργανο της παγκόσμιας δικτατορίας

Η «κινεζοποίηση» της παγκόσμιας κοινωνίας και η Ελλάδα 

Κλεάνθης Γρίβας

11-11-2020 

https://www.zougla.gr/apopseis/article/i-tirania-tis-korono-tromokratias---2

 

Σήμερα, είμαστε μάρτυρες και θύματα μιας ανελέητης σύγκρουσης ανάμεσα σε τρεις δυνάμεις (τις ΗΠΑ και την Κίνα πρωτίστως και τη μετασοβιετική Ρωσία δευτερευόντως) που αποσκοπούν στην αύξηση της επιρροής τους πριν από τον τελικό διακανονισμό των νέων «ζωνών επιρροής» που θα αποτελέσουν τη βάση της νέας παγκόσμιας αρχιτεκτονικής της ισχύος και της νέας γεωπολιτικής ισορροπίας η οποία θα καλύψει αναγκαία το κενό που άφησε η κατάρρευση της προηγούμενης διπολικής ισορροπίας. 

Σ’ αυτή τη σύγκρουση, η κατασκευή και η εργαλειακή χρήση του ιού SARS-CoV-2, της νόσου Covid-19 και τα μέτρα αντιμετώπισής του, που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται με τρομακτική ομοιομορφία σε παγκόσμια κλίμακα (lockdown, δηλ. νέκρωση της οικονομίας και της κοινωνίας, μάσκες, αποστάσεις, κ.α.), παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο για την εξουδετέρωση των αντιδράσεων των λαών-υποψηφίων θυμάτων που δεν επιθυμούν να ζήσουν ούτε σε συνθήκες δεσποτικού κρατικο-ιδιωτικού καπιταλισμού (ΗΠΑ), ούτε σε συνθήκες δουλοκτητικού κρατικού καπιταλισμού (Κίνα), ούτε σε συνθήκες αυταρχικού κλεπτοκρατικού καθεστώτος (μετασοβιετική Ρωσία). 

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

 1. 1. ΣΚΟΠΙΜΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ
 2. 2. Η ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
 3. 3. ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ AKTION T-4: ΖΩΕΣ ΑΝΑΞΙΕΣ ΝΑ ΒΙΩΘΟΥΝ
 4. 4. Ο ΙΟΣ SARS-CoV-2 ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ LOCKDOWN
 5. 5. Ο ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΙ ΤΗΝ COVD ΣΤΟΝ ICD-10 ΠΡΙΝ ΝΑ… ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ (!)
 6. 6. Η ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ «ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ»
 7. 7. ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Η «ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 8. 8. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

 

1. ΣΚΟΠΙΜΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ 

Στις 4 Μαϊου 2020, ο καθ΄ ημάς τηλεοπτικός «εθνικός λοιμωξιολόγος» κ. Σωτήρης Τσιόδρας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το ρόλο που έπαιξε ο ίδιος και οι ομότεχνοί του, στην τεχνητή διόγκωση, μέσω της οποίας διασφαλίστηκε το τρομοκρατικό, ανύπαρκτο και θηριώδες ποσοστό θνησιμότητας 3,4% που χρειάζονταν ο ΠΟΥ για δικαιολογήσει την επιβολή της νέκρωσης της οικονομίας και της κοινωνίας παγκοσμίως, δήλωσε «σεμνά, ταπεινά» και χωρίς ίχνος ντροπής ότι: «Εμείς κάναμε μια ακόμη υπερβολή: οποιοσδήποτε πέθαινε από ή με covid, καταγραφόταν σαν να πέθαινε από covid». 

Φυσικά, δεν πρόκειται για μια αθώα «υπερβολή» αλλά για συνέργεια σε ένα μαζικό έγκλημα σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας σε παγκόσμια κλίμακα, εάν ληφθεί υπόψη ότι αυτή η «υπερβολή» πολλαπλασιασμένη με τον αριθμό των πρόθυμων «εθνικών –και μη– «λοιμωξιολόγων» του πλανήτη (με μοναδική εξαίρεση αυτή της Σουηδίας) είχε ως αποτέλεσμα την σκόπιμη τρομακτική διόγκωση του δείκτη θνησιμότητας της Covid από το 0,14% στο θηριώδες 3,4% (όπως ομολόγησε ο ΠΟΥ στις 5/10/2020) που χρησιμοποιήθηκε ως «δικαιολογία» της επιβολής των Lockdown που προκαλέσαν (και προκαλούν) μια παγκόσμια καταστροφή αποκαλυπτικών διαστάσεων, οι συνέπειές της οποίας θα μας βασανίζουν επί δεκαετίες, εάν φυσικά είναι αντιστρεπτές. Χάρη σε έναν κατασκευασμένο fake-δείκτη θνησιμότητας κηρύχθηκε μια fake-πανδημία, εξαιτίας της οποίας επιβλήθηκαν τα Lockdown, προκαλώντας πραγματικές (και καθόλου fake) τραγωδίες σε πλανητική κλίμακα.   

Η νέκρωση της κοινωνίας και της οικονομίας δεν προέκυψε τυχαία. Η παρουσία και η ανεμπόδιστη κυκλοφορία του ιού (χωρίς να προκαλεί θανάτους) είχε εντοπιστεί στην Ευρώπη από τις αρχές του… 2019. [Βλ. παρακάτω, “O ιός SARS-CoV-2 κυκλοφορούσε ένα χρόνο πριν από τα lockdown”] 

Η νέκρωση της κοινωνίας και της οικονομίας είχε προγραμματιστεί και ανακοινωθεί πολύ πριν από την εκδήλωση της fake-«πανδημίας» (11/03/2020), στο διαβόητο Event 201 στις 18 Οκτωβρίου 2019, που οργανώθηκε από το "Κέντρο Ασφάλειας της Υγείας" του Johns Hopkins σε συνεργασία με το "Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ" και το "Ίδρυμα Bill & Melinda Gates" (το "Πολιτικό Γραφείο" του Χίτλερ του 21ου αιώνα και των ομοτέχνων του) και αφορούσε την προσομοίωση μιάς άσκησης για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας κορωνοϊού που επρόκειτο να εμφανιστεί ύστερα από δύο… μήνες. 

Προφανώς, στη σύσκεψη συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός μετενσαρκώσεων του Νοστράδαμου, εξ ου και οι «σοφοί» (αν)εγκέφαλοι που πήραν μέρος σ΄ αυτή, διέθεταν –μεταφυσικώ δικαίω– τη δυνατότητα να προβλέψουν την fake-«πανδημία» 8 εβδομάδες πριν από την πρώτη εκδήλωση της Covid στην πόλη Wuhan της Κίνας. (βλ. το video στο You Tube) 

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που χαρακτηρίζεται ως Covid δεν είναι καν άρρωστοι, και η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που νοσούν εμφανίζει συμπτώματα κοινού κρυολογήματος για 1-2 εβδομάδες. Αλλά η προπαγάνδα  τους  παρουσιάζει με τρόπο ώστε να εξυπονοείται ότι «μετά από αυτές τις 2 εβδομάδες το άτομο ή αποθεραπεύεται πλήρως ή πεθαίνει». 

Η Covid-19 είναι μια ασθένεια που προκαλείται από έναν ιό, η επικινδυνότητά του οποίου μεγεθύνθηκε με τη χρήση αναξιόπιστων «μαθηματικών μοντέλων» (βλ. την συνεχείς διαψεύσεις των «μοντέλων πρόβλεψης» του αξιολύπητου Neil Ferguson του Imperial College του Λονδίνου). Και επιβλήθηκε στον κόσμο μέσω μιας αδιάκοπης εκστρατείας κατατρομοκράτησης, προκειμένου να πεισθούν οι ανυποψίαστοι ότι «όσοι άνθρωποι αρρωσταίνουν, θα πεθαίνουν» από αυτή τη «νέα» (με οικονομικούς και πολιτικούς στόχους) ​​αρρώστια. Κι αυτό, για να επιτευχθεί ο αποπροσανατολισμός της προσοχής των ανθρώπων από την εν εξελίξει βαθμιαία εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, άκρως αντιδημοκρατικής, ολοκληρωτικής και τεχνοκρατικής, και από την διαφαινόμενη εφιαλτική «κινεζοποίηση» της κοινωνίας, της οικονομίας και της εξουσίας που προβάλει στον κοντινό μας ορίζοντα με τη συνεργασία των εκμεταλλευτικών «αλήτ» όπου γης. 

Τα Μέσα Μαζικής Κατατρομοκράτησης αναφέρονται στην Covid-19, κάνοντάς να φαίνεται ότι «όσοι μολύνονται πεθαίνουν». Γι’ αυτό και ταξινομούνται συστηματικά ως θάνατοι «από» Covid-19, χωρίς καμιά απόδειξη (π.χ. νεκροτομικός έλεγχος) οι θάνατοι που οφείλονται σε οποιαδήποτε άλλη αιτία (από άνοια, καρδιο-αναπνευστικές παθήσεις, καρκίνους, ατυχήματα, ακόμη και από τραυματισμούς από πυροβόλα όπλα). 

 1. 2. Η ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 

Η «Εθνική Στατιστική Υπηρεσία» του Ηνωμένου Βασιλείου (Office for National Statistics, ONS, UK) αναφέρει ότι: 

1) Σημειώθηκαν 48.168 θάνατοι «από» COVID-19 και μόλις 394 θάνατοι από τη γρίπη, η οποία μέχρι τώρα προκαλούσε τον θάνατο 17.000 ανθρώπων κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

2) Σημειώθηκαν 13.619 θάνατοι από πνευμονία (που μέχρι τώρα προκαλούσε κατά μέσο όρο τον θάνατο 30.000 ανθρώπων κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Στις «Οδηγίες για τους γιατρούς που συμπληρώνουν ιατρικά πιστοποιητικά θανάτου», αναφέρεται: «Εάν ένας ασθενής είχε τυπικά συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 πριν πεθάνει, αλλά δεν είχε ληφθεί το αποτέλεσμα του σχετικού τεστ, θα ήταν ικανοποιητικό να καταχωρήσουμε ως αιτία θανάτου την COVID-19, σημειώνοντας το πλαίσιο Β… Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει τεστ, είναι ικανοποιητικό να εφαρμόζουμε την κλινική κρίση». 

https://web.archive.org/web/20200923101927/https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/877302/guidance-for-doctors-completing- ιατρικά πιστοποιητικά-αιτία-θανάτου-covid-19.pdf 

 1. 3. ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ AKTION T-4: ΖΩΕΣ ΑΝΑΞΙΕΣ ΝΑ ΒΙΩΘΟΥΝ 

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανοσολογικές μελέτες, στις περισσότερες χώρες ο δείκτης της συνολικής  θνησιμότητας του Covid-19  (IFR) στον γενικό πληθυσμό κυμαίνεται  μεταξύ 0,1% και 0,5%, πράγμα που είναι συγκρίσιμο με τις μεσαίες πανδημίες της γρίπης του 1957 και του 1968. Κάθε χρόνο, πεθαίνουν από γρίπη 650.000 άνθρωποι. 

Τα πιστοποιητικά θανάτου για την Covid έχουν παραποιηθεί. Με τρόπο ώστε όλοι οι θάνατοι απ’ οποιαδήποτε αιτία να καταχωρούνται ως θάνατοι από covid. 

Όσον αφορά τους υπερβολικούς θανάτους τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στον κόσμο, εν αναμονή ενός κατακλυσμού ασθενών από Covid-19 που δεν συνέβη ποτέ: 

(1) Εκκενώθηκαν πολλοί θάλαμοι νοσοκομειακών ασθενών που στάλθηκαν σε κέντρα φροντίδας υγείας. 

(2) Ακυρώθηκαν όλες οι «μη- απαραίτητες» θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις. 

(3) Μειώθηκαν δραστικά οι παροχές υπηρεσιών σε ασθενείς με οτιδήποτε άλλο εκτός της Covid (σε ασθενείς με καρκίνους, καρδιο-αναπνευστικά προβλήματα, εγκεφαλικά επεισόδια, κ.α.). 

(4) Η εξέταση των ασθενών από τους γιατρούς υποβαθμίστηκε σε τηλε-επικοινωνία. 

(5) Ο φόβος που καλλιεργούσαν τα συστημικά Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης και Κατατρομοκράτησης, απέτρεπε πολλούς ασθενείς απ’ το να ζητήσουν ιατρική περίθαλψη 

(6) Η πιο σοβαρή καταστρατήγηση του ιατρικού καθήκοντος συνέβη στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων  όπου σημειώθηκε το 57% των θανάτων. Η λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων που είναι υπεύθυνα για την ιατρική περίθαλψη εξαιρετικά ευάλωτων ανθρώπων (το 70% των οποίων πάσχουν από χρόνια βαριά νοσήματα) «εκτροχιάστηκε» και οι ασθενείς καταδικάστηκαν να βιώσουν τις τελευταίες ώρες τους σε συνθήκες απομόνωσης, μοναξιάς και έλλειψης φροντίδας (ενώ σε πολλές περιπτώσεις, οι ασθενείς παρέμειναν υποσιτισμένοι και αφυδατωμένοι). 

 1. 4. Ο ΙΟΣ SARS-CoV-2 ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ LOCKDOWN 

Η «Επιδημιολογία που Βασίζεται στα Λύματα» (Wastewater Based Epidemiology - WBE), μια επιδημιολογία που βασίζεται σε απτά υλικά και αποδείξιμα στοιχεία (σε πλήρη αντίθεση με την υποθετικολογική «επιδημιολογία» που βασίζεται σε διαρκώς τροποποιούμενες στατικές προσεγγίσεις με βάση κάποια αλλοπρόσαλλά μαθηματικά «μοντέλα») αποκαλύπτει ότι "ο ιός SARS-CoV-2 κυκλοφορούσε στην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική για τουλάχιστον ένα χρόνο ΠΡΙΝ από την κήρυξη της fake-πανδημίας από τον Π.Ο.Υ.": 

Τα στοιχεία που στηρίζουν αυτή τη διαπίστωση προήλθαν από εξέταση λυμάτων σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων: 

Βλ. 138 μελέτες που αποδεικνύουν την εγκυρότητα της WBE

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32387778/ 

Πριν από την δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων, μια συστηματική ανασκόπηση των διαθέσιμων επιστημονικών ερευνών σχετικά με την ύπαρξη του RNA ιού SARS-CoV-2 σε κόπρανα, αποκάλυψε την ύπαρξη της παρουσία του σ’ αυτά. Εξετάζοντας 26 σχετικές μελέτες, οι ερευνητές σημείωσαν ότι σχεδόν το 54% των δειγμάτων κοπράνων που ελήφθησαν από επιβεβαιωμένους ασθενείς με COVID-19 περιείχαν SARS-CoV-2.  

 1. 5. Ο ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΙ ΤΗΝ COVID ΣΤΟΝ ICD-10 ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ (!) 

ΣΤΙΣ 1 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2019, ο ΠΟΥ ταξινόμησε μια άγνωστη τότε νόσο (την Covid-19) στον ισχύοντα «Διεθνή Πίνακα Ταξινόμησης των Νόσων» (ICD-10), με τον κωδικό 2020 ICD-10-CM (του CDC U07.1) όπου περιγράφεται ως 2019-nCoV (Acute Respiratory Disease), η οποία επιτρέπει να τίθεται η διάγνωση «COVID-19» χωρίς προηγούμενη αυτοψία, πράγμα που διόγκωσε υπερβολικά τη θνησιμότητά της. 

Με μια καταπληκτική διορατικότητα (!), ο ΠΟΥ περιέγραψε και ταξινόμησε την –άγνωστη, τότε– νόσο Covid τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή δυόμιση μήνες ΠΡΙΝ από την εκδήλωση της νόσου στην Κίνα (για την οποία ενημερώθηκε ο ΠΟΥ στις 31 Δεκεμβρίου 2019) και πέντε μήνες ΠΡΙΝ από την κήρυξη της fake-«πανδημίας» στις 11 Μαρτίου 2020. 

Η ταξινόμηση της Covid ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για μπορεί να της αποδοθεί ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός θανάτων που θα οδηγούσε στην επιβολή της νέκρωση της κοινωνίας και της οικονομίας (lockdown) σε παγκόσμιο επίπεδο. 

ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, πραγματοποιήθηκε το διαβόητο Event 201 που οργανώθηκε από το Κέντρο Ασφάλειας της Υγείας (Canter for Health Security) του Johns Hopkins σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates (το «Πολιτικό Γραφείο» του Χίτλερ του 21ου αιώνα και των ομοτέχνων του). 

Το Event 201 αφορούσε την προσομοίωση μιάς άσκησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενός κορωνοϊού, που επρόκειτο να εμφανιστεί 6 εβδομάδες ΑΡΓΟΤΕΡΑ (31 Δεκεμβρίου 2019) και να αποτελέσει το πρόσχημα για την κήρυξη μιας fake-«πανδημίας» πέντε  μήνες ΜΕΤΑ (11 Μαρτίου 2020). 

Προφανώς, οι «σοφοί» που πήραν μέρος στο Event 201 διέθεταν μια ανεξήγητη μεταφυσική ικανότητα πρόβλεψης των μελλούμενων ή τα είχαν προσχεδιάσει, έχοντας γνώση των μελετών της «Επιδημιολογίας που Βασίζεται στα Λύματα», οι οποίες είχαν εντοπίσει την ύπαρξη του ιού RNA του SARS-Cov-2 που «κολυμπούσε» στα λύματα της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής, ήδη από τις αρχές του… 2019. 

Εξ’ ου και το εύλογο ερώτημα: Τι ήξεραν τότε οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας και από πότε το γνώριζαν; 

 1. ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ «ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ» 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ κάποιος επί μερικούς μήνες τους αριθμούς που δημοσιεύουν τα «Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Νόσων» (CDC), διαπιστώνει ότι o συνολικός αριθμός των θανάτων «από» την Covid-19 κατά την περίοδο από τον Απρίλιο μέχρι τα μέσα Ιουλίου 2020, έχει αυξηθεί σημαντικά με την (εκ των υστέρων και με σημαντική καθυστέρηση) προσθήκη δεκάδων χιλιάδων θανάτων, με τρόπο ώστε ο αριθμός τους να ταιριάζει με την αρχική «αφήγηση» που προβλήθηκε ως λόγος για τo γενικό Lockdown, στέλνοντας δισεκατομμύρια ανθρώπους στην κόλαση της ανεργίας και της απελπισίας, του υποσιτισμού και της λιμοκτονίας, της αρρώστιας και του θανάτου. 

Οι αρχικές προβλέψεις της θνησιμότητας του ΠΟΥ και των παρατρεχάμενων του ήταν τόσο κραυγαλέα ανακριβείς (χονδροειδώς διογκωμένοι), ώστε μόνη εξήγησή τους είναι ότι οφείλονται σε σκόπιμη διαστρεβλωτική παρέμβαση στο διαθέσιμο υλικό ή σε απεριόριστη άγνοια, ανικανότητα ή ανεντιμότητα των διαχειριστών του. 

Στην πραγματικότητα ο ΠΟΥ αναφέρεται στο ποσοστό θνησιμότητας με βάση τον αριθμό των ατόμων που είχαν θετικά τεστ (τα οποία είναι απολύτως αναξιόπιστα λόγω του μεγάλου ποσοστού ψευδώς θετικών και ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων και μπορούν να χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν). Φυσικά, ο αριθμός των ατόμων που έχουν «μολυνθεί» και είναι ασυμπτωματικοί χωρίς να έχουν υποστεί τεστ, είναι πολύ υψηλότερος (10 φορές υψηλότερος (λένε τα CDC), πράγμα που δείχνει ότι το ποσοστό θνησιμότητας της Covid είναι πολύ χαμηλότερο από το ποσοστό θνησιμότητας της γρίπης. 

Η γρίπη και η Covid είναι πιθανό να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες σε υπερήλικες με βαριά υποκείμενα νοσήματα. Αλλά στις ΗΠΑ, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωπο πεθαίνουν κάθε χρόνο στα νοσοκομεία όπου ασκείται η κυρίαρχη ιατρική τύπου Rockefeller, ως αποτέλεσμα ενός πλήθους αιτιών, ανάμεσα στις οποίες τα διάφορα σοβαρά νοσήματα, τα ιατρικά σφάλματα, οι λανθασμένες διαγνώσεις και οι παρενέργειες των συνταγογραφούμενων φαρμάκων. 

Πριν από τo Lockdown, υπήρχαν 130 εκατομμύρια άνθρωποι που ζούσαν σε συνθήκες λιμοκτονίας λόγω ένδειας. Μετά το Lockdown, ο αριθμός τους έχει διπλασιαστεί. Οι αυτοκτονίες έχουν τριπλασιαστεί. Οι θάνατοι από υπερβολική δόση έχουν διπλασιαστεί. Και επειδή, τίποτα δεν δείχνει ότι η οικονομία μπορεί να εξαλείψει τις συνέπειες των Lockdown, θα πρέπει να αναμένονται περισσότεροι «θάνατοι από απόγνωση.» 

Όταν ένα σχέδιο που εφαρμόζεται για την «ανάσχεση» ενός ιού χαμηλής θνησιμότητας, σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι η ίδια η νόσος που προκαλείται από αυτόν, είναι τραγικά αποτυχημένο και πρέπει να εγκαταλείπεται. 

 1. ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Η «ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

Όλα δείχνουν ότι η γεωπολιτική ισορροπία που ανατράπηκε με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ρωσίας (1991) και την είσοδο της Κίνας στην διεθνή σκηνή (2001), τείνει να αποκατασταθεί με την «κινεζοποίηση» παγκόσμιας κοινωνίας και την οργάνωση του νέου καταμερισμού ισχύος γύρω από δύο κύρια κέντρα (τις ΗΠΑ και την ΚΙΝΑ) και ένα δευτερεύον (τη μετα-σοβιετική Ρωσία), με τα οποία θα στοιχηθούν όλες οι μεσαίες και οι μικρές χώρες με βάση πρωτίστως τα συμφέροντα των νέων «Μεγάλων Δυνάμεων» και εντελώς δευτερευόντως τα δικά τους. 

Η προηγούμενη αρχιτεκτονική της ισχύος περιελάμβανε έναν διχοτομημένο πλανήτη (ΗΠΑ, ΕΣΔΔ). Η καινούρια αρχιτεκτονική της ισχύος φαίνεται ότι θα περιλαμβάνει έναν τριχοτομημένο πλανήτη, οι τρεις υποδιαιρέσεις του οποίου θα εποπτεύονται άγρυπνα από τρία ανταγωνιστικά και, συγχρόνως, συνεργαζόμενα «Πολιτικά Γραφεία», 

 • ΜΙΑ «ΖΩΝΗ ΕΠΙΡΡΟΗΣ» ΤΩΝ ΗΠΑ, με άξονα αναφοράς έναν δεσποτικό κρατικο-ιδιωτικό καπιταλισμό υπό την εποπτεία του κοινού επιτελείου του αμερικανικού κράτους, του στρατιωτικού και βιομηχανικού συμπλέγματος (για την επικινδυνότητα του οποίου είχε προειδοποιήσει από το 1961 ο στρατηγός και πρόεδρος των ΗΠΑ Ντουάιτ Αϊζενχάουερ) της Big Phara, της Big Tech, των Μέσων «ενημέρωσης» και των εταιρικών ομίλων κάθε είδους), που θα διατηρεί τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της δημοκρατίας και, συγχρόνως, θα την καταλύει εμπράκτως. 
 • ΜΙΑ «ΖΩΝΗ ΕΠΙΡΡΟΗΣ» ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ, με άξονα αναφοράς έναν δουλοκτητικό κρατικό καπιταλισμό υπό την εποπτεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, που έκανε πράξη την επιδίωξη του Λένιν για τον κρατικό σοσιαλισμό.

[σημείωση: για τον οποίο «ο κρατικός καπιταλισμός είναι ο προθάλαμος του καπιταλισμού" (Λένιν, Η επικείμενη καταστροφή, 1918) και "Η γραφειοκρατία απέναντι στη δημοκρατία και ο συγκεντρωτισμός απέναντι στην αυτονομία, είναι η οργανωτική αρχή του επαναστατικού κόμματος απέναντι στην οργανωτική αρχή των οπορτουνιστών» (Λένιν, Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω)]. Και, 

 • ΜΙΑ «ΖΩΝΗ ΕΠΙΡΡΟΗΣ» ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΡΩΣΙΑΣ σε δευτερεύοντα ρόλο, με άξονα αναφοράς ένα αυταρχικό κλεπτοκρατικό καθεστώς τύπου Πούτιν. 

Ας μη ξεχνάμε ότι η ανατραπείσα προηγούμενη «κατάσταση ισορροπίας» που εξασφάλισε στον πλανήτη μισό αιώνα σχετικής ειρήνης ήταν αποτέλεσμα ενός καθορισμού των «ζωνών επιρροής» που προέκυψαν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (Τεχεράνη, 1943 – Μόσχα, 1944 – Γιάλτα και Πότσνταμ, 1945 – και όλοι οι «διακανονισμοί» που τις συμπλήρωσαν εν συνεχεία) που είχαν ως αποτέλεσμα οι δύο υπερδυνάμεις να μη συγκρουστούν ποτέ μεταξύ τους απευθείας και να περιοριστούν σε περιφερειακούς «πολέμους δι’ αντιπροσώπων». 

Προς το παρόν, ζώντας σε μια εξαιρετικά ρευστή και επικίνδυνη εποχή –όπου μπορεί να συμβεί οτιδήποτε– είμαστε μάρτυρες και θύματα μιας ανελέητης σύγκρουσης ανάμεσα σ’ αυτές τις τρεις δυνάμεις που αποσκοπούν στην αύξηση της επιρροής τους πριν από τον τελικό διακανονισμό. 

Σ’ αυτή τη σύγκρουση, η κατασκευή και η εργαλειακή χρήση του ιού SARS-CoV-2, της νόσου Covid-19 και τα μέτρα αντιμετώπισής του, που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται με τρομακτική ομοιομορφία σε παγκόσμια κλίμακα (lockdown, δηλ. νέκρωση της οικονομίας και της κοινωνίας, μάσκες, αποστάσεις, κ.α.) παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο για την εξουδετέρωση των αντιδράσεων των λαών-υποψηφίων θυμάτων που δεν επιθυμούν να ζήσουν ούτε σε συνθήκες δεσποτικού κρατικο-ιδιωτικού καπιταλισμού (ΗΠΑ), ούτε σε συνθήκες δουλοκτητικού κρατικού καπιταλισμού (Κίνα), ούτε σε συνθήκες αυταρχικού κλεπτοκρατικού καθεστώτος (μετασοβιετική Ρωσία). 

 1. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; 

Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων, προβάλλει το κρίσιμο ερώτημα: Σε ποια «ζώνη επιρροής» θα ριχθεί η Ελλάδα, με δεδομένο ότι ως μικρή δύναμη έχει την γεωγραφική και ιστορική «ατυχία» να συνορεύει με την Τουρκία, μια χώρα που είναι μάλλον βέβαιο ότι στη νέα αρχιτεκτονική της ισχύος θα καταχωρηθεί ως περιφερειακή δύναμη μεσαίας ισχύος.  

Το 1944, στο Μεγάλο Παζάρι των «ποσοστών επιρροής» (Μόσχα, 9-10/10/1944), ο Τσόρτσιλ παραχώρησε στον Στάλιν όλες τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προκειμένου να κρατήσει στη βρετανική «ζώνη επιρροής» την Ελλάδα, χώρα-κλειδί για τον έλεγχο της Μεσογείου από τη Βρετανία, πράγμα που αφενός απέτρεπε την έξοδο της Ρωσίας στη μεσογειακή λίμνη και αφετέρου διασφάλιζε την επικοινωνία με την Ινδία, το τότε «διαμάντι του στέμματος» της αυτοκρατορίας. 

Το 2020, δεν υπάρχει κανένας πολιτικός αντίστοιχος του «Τσόρτσιλ», ούτε κάποια αυτοκρατορία, ούτε κάποιο «διαμάντι του στέμματος» που θα μπορούσε να ρίξουν το βάρος τους στο νέο Μεγάλο Παζάρι και να καθορίσουν τη θέση της Ελλάδας στην επιρροή της Ευρώπης. Απ’ αυτή την άποψη, τα πάντα είναι ακαθόριστα και ρευστά. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση (την κυβέρνηση Μητσοτάκη) που ακολουθώντας τις «οδηγίες» του Βερολίνου, εφαρμόζει συστηματικά μια πολιτική εξουθένωσης των πολιτών με τα μέτρα νέκρωσης της κοινωνίας και της οικονομίας (lockdown) στο όνομα της αντιμετώπισης ενός… κορωνοϊού. 

Η εξάρτηση της χώρας από τη Γερμανία σημαίνει ότι στο εν εξελίξει νέο Μεγάλο Παζάρι για τις «ζώνες επιρροής» στη νέα γεωπολιτική ισορροπία, η θέση της Ελλάδας στο νέο αρχιτεκτονικό χάρτη της ισχύος στον τριχοτομημένου κόσμο, θα καθοριστεί πρωτίστως από το Βερολίνο που δεν θα διστάσει να αποδεχθεί την εκχώρηση της Ελλάδας (και της Κύπρου) στην επιρροή της Τουρκίας, εάν αυτό εναρμονίζεται με τα συμφέροντα της Γερμανίας. 

Και σε μια τέτοια εξέλιξη –που καθένας απεύχεται– μια καθημαγμένη κοινωνία και μια διαλυμένη οικονομία δεν μπορεί να προβάλει την παραμικρή αντίσταση.  

Καλώς ήρθατε στην κόλαση του πραγματικού ελέω ενός «ηρωικού αγώνα» εναντίον ενός… ιού.

Κλεάνθης Γρίβας

 

ΚΑΝΝΑΒΗ

 

Κλεάνθης Γρίβας

 

(Πρόλογος στην ελληνική έκδοση του βιβλίου των

Lyn Zimmer. Ph.D. και John Morgan, M.D.

"Μαριχουάνα: Μύθοι και Αλήθειες",

εκδόσεις Οξύ, Αθήνα, 2005)

 

 

 

1. Η ΚΑΝΝΑΒΗ.. 2

1. Το φυτό Κάνναβη. 3

2. Ιστορικά στοιχεία. 3

2. ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΩΝ.. 5

Μύθος 1ος - Η κάνναβη «προκαλεί» τοξικομανία. 5

Μύθος 2ος - Η κάνναβη «είναι» προστάδιο της ηρωϊνης. 6

Μύθος 3ος - Η κάνναβη «προκαλεί» εγκεφαλική ατροφία. 6

Μύθος 4ος - Η κάνναβη «προκαλεί» βλάβη των χρωμοσωμάτων. 7

Μύθος 5ος - Η κάνναβη «προκαλεί» χασισική ψύχωση. 8

Μύθος 6ος - Η Κάνναβη «εξασθενεί» το Ανοσοποιητικό Σύστημα. 8

Μύθος 7ος - Η Κάνναβη «προκαλεί» βίαιες συμπεριφορές. 8

3. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ. 9

4. ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ. 11

1. Γλαύκωμα (ενδοφθάλμια υπέρταση)14

2. Παρενέργειες της χημειοθεραπείας (ναυτία και εμετοί)15

3. Άσθμα. 15

4. Επιληψία και σπασμοί16

5. Κατάθλιψη και ανορεξία. 17

6. Αναλγητικές ιδιότητες. 18

7. Αντικαρκινικές δράσεις. 18

8. Απεξάρτηση από αλκοόλ και οπιούχα. 18

9. Φαρμακευτικά σκευάσματα της κάνναβης. 19

5. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ. 20

1. Οι πραγματικοί λόγοι της απαγόρευσης της κάνναβης. 20

2. Το «παράδοξο»: Το κράτος υπέρ της κάνναβης (1942-1945)22

6. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.. 23

 

1. Η ΚΑΝΝΑΒΗ

 

Η απαγόρευση οποιασδήποτε ουσίας εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο

από τις ιδιοτελείς επιλογές εκείνων που έχουν συμφέρον και δύναμη να την επιβάλουν.

 

Η μόνη αλήθεια που εμπεριέχεται στην προπαγάνδα των μανιακών της επιλεκτικής απαγόρευσης ορισμένων ψυχοτρόπων ουσιών, έγκειται απλώς και μόνο στο ότι υπάρχουν ψυχοτρόπες ουσίες, όπως και η μόνη αλήθεια που ενυπάρχει στην προπαγάνδα των μανιακών του αντισημιτισμού, έγκειται απλώς και μόνο στο ότι υπάρχουν Εβραίοι.

Η υπεράσπιση της αυταπόδεικτης αλήθειας ότι η κάνναβη είναι ένα πολύτιμο κατασκευαστικό, ενεργειακό, θεραπευτικό και ψυχαγωγικό μέσο, που συντροφεύει το ανθρώπινο είδος από την εμφάνισή του μέχρι σήμερα, συνεπάγεται σύγκρουση μετις προκαταλήψεις που καλλιεργεί εδώ και μισό αιώνα ο αποτρόπαιος προπαγανδιστικός μηχανισμός της απαγόρευσης ορισμένων ψυχοτρόπων ουσιών, ο οποίος εμπνέεται, καθοδηγείται και επιβάλλεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για λόγους που συνδέονται με μια ορισμένη εσωτερική πολιτική (που έχει ως στόχο τον έλεγχο του πληθυσμού) και μια συγκεκριμένη εξωτερική πολιτική (που αποσκοπεί στη διευρυμένη αναπαραγωγή ενός πλέγματος εκμεταλλευτικών σχέσεων που της επιτρέπει στις ΗΠΑ με το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού να ληστεύουν το 50% του παγκόσμιου πλούτου).

Κι όπως συμβαίνει με κάθε πόλεμο, η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα του ανήθικου, αποτρόπαιου και καταστρεπτικού αμερικανικού «πολέμου κατά των ναρκωτικών».

Για να μας εξαναγκάσει να συμμετέχουμε στη δολοφονία της αλήθειας και στην ενίσχυση του πλέγματος των ιδιόμορφων αποικιοκρατικών σχέσεων μας με την Ουάσινγκτον, η αμερικανική κυβέρνηση μας επιβάλλει καταναγκαστικά την εξουσιαστική και πολλαπλά κερδοφόρα (από οικονομική και πολιτική άποψη) σχιζοφρενική απαίτησηνα θυσιάσουμε την κριτική σκέψη στο βωμό της δαιμονολογίας, να απαρνηθούμε τον Διαφωτισμό για χάρη της νεκρομαντείας, να καταδικάσουμε τη λογική για χάρη του παραλογισμού και να δολοφονήσουμε την ελευθερία για χάρη της δουλείας. Κι όλα αυτά με πρόσχημα ότι θα μας «σώσει» από έναν κίνδυνο (τον κίνδυνο των «ναρκωτικών») που κατασκευάζεται και συντηρείται τεχνητά από εκείνους που αναλαμβάνουν εργολαβικά την «προστασία» μας.

Από το 1914 (που θεσπίστηκε η πρώτη απαγόρευση -του οπίου και της κοκαίνης και των παραγώγων τους- στις ΗΠΑ με το νόμο Harrison και εν συνεχεία επιβλήθηκε καταναγκαστικά σε όλο τον κόσμο) εκατομμύρια ανθρώπινες υπάρξεις καταδικάζονται στη στέρηση της ελευθερίας, την εξαθλίωση, την αρρώστια και το θάνατο για ένα έγκλημα χωρίς θύμα.

Από το 1937 (που θεσπίστηκε η δεύτερη απαγόρευση -της κάνναβης και των παραγώγων της- στις ΗΠΑ με το MarihuanaTaxActκαι εν συνεχεία επιβλήθηκε καταναγκαστικά στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη), μόνο στις ΗΠΑ διενεργήθηκαν πάνω από 20.000.000 συλλήψεις, εκδόθηκαν πάνω από 3.000.000 καταδικαστικές αποφάσεις και επιβλήθηκαν συνολικά πάνω από 15.000.000 χρόνια φυλακής για απλή κατοχή, καλλιέργεια και χρήση της κάνναβης, ενός αθώου και πολύτιμου φυτού, που ικανοποιεί ένα πλήθος από καθημερινές ανάγκες.

Αυτή η πρωτοφανής στην ιστορία μας, μαζική ανθρωποθυσία στο βωμό του παραλογισμού και της κτηνωδίας της απαγόρευσης, πρέπει να τερματιστεί. Και όπως δείχνουν οι διεργασίες που συντελούνται διεθνώς, θα τερματιστεί.[1]

1. Το φυτό Κάνναβη

Η κάνναβη είναι ένα φυτό από το οποίο βγαίνει η μαριχουάνα (ένα μίγμα θρυμματισμένων φύλλων και λουλουδιών της κάνναβης), το χασίς (αποξηραμένη ρετσίνη που βγαίνει από τις αδενικές τρίχες των λουλουδιών και των ακρινών στελεχών των θηλυκών, κυρίως, φυτών της κάνναβης), και το χασισέλαιο (που παράγεται με μία επεξεργασία απόσταξης).

Η μεγάλη ποικιλία των παραλλαγών αυτού του φυτού, που ταξινομήθηκε από τον Linneausτο 1753, δημιουργούσε στο παρελθόν πολλές διαφωνίες μεταξύ των βοτανολόγων σχετικά με την ταξινόμησή του, αλλά σήμερα έχει γίνει δεκτό ότι υπάρχει ένα αρχικό είδος, η κάνναβη η ήμερη, από την οποία προέκυψαν διάφορες παραλλαγές ως οικότυποι, όπως η CannabisSativa, η CannabisIndica και η CannabisRuderalis, που διαφέρουν μεταξύ τους, κυρίως, ως προς την περιεκτικότητά τους στο δραστικό συστατικό της κάνναβης, η Δ9-Τετραϋδροκανναβινόλη (ΤHC).

Με βάση αυτό το δεδομένο, α) η Κάνναβη Σατίβα (ή Κλωστική), που περιέχει μικρή ποσότητα THC, χρησιμοποιείται για την παραγωγή αγαθών που καλύπτουν ανάγκες τις καθημερινής ζωής (βιομηχανικά και κατασκευαστικά προϊόντα, είδη ένδυσης και διατροφής, ενεργειακά μέσα κ.α.) και β) η Ινδική Κάνναβη, που περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα THC, χρησιμοποιείται για ευφορικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.

Η κάνναβη μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος 4 έως 7 ή και περισσότερων μέτρων, ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Τα αρσενικά και τα θηλυκά φυτά διαφέρουν αισθητά μεταξύ τους, δεδομένου ότι μόνο τα θηλυκά έχουν ουσιαστική χρηστική αξία από θεραπευτική και ευφορική άποψη.

Το κύριο δραστικό συστατικό της ινδικής κάνναβης είναι η Δ9-Τετραϋδροκανναβινόλη (ΤHC) που είναι συγκεντρωμένη στη ρετσίνη του φυτού. Τα μίγματα των φύλλων (μαριχουάνα) περιέχουν μικρή ποσότητα ΤHC (1-10%), η αποξηραμένη ρετσίνη (χασίς) περιέχει 10-15% ΤΗC και το χασισέλαιο μπορεί να φτάσει το 50-60%.

Τα αποτελέσματά της κάνναβης στον χρήστη της εξαρτώνται το είδος και την ποιότητά της, τις κλιματολογικές και πολιτιστικές συνθήκες και τον τρόπο παρασκευής και λήψης της. Όταν προσλαμβάνεται απτο αναπνευστικό σύστημα (κάπνισμα) η δράση της διαρκεί 2-4 ώρες. Όταν παίρνεται από το πεπτικό σύστημα (βρώση ή πόση) η δράση της διαρκεί 5-12 ώρες.

Παρ' ότι τα αποτελέσματά της είναι συνάρτηση των προαναφερόμενων παραγόντων. Γενικά αμέσως μετά τη λήψη της κάνναβης προκαλείται ένα αίσθημα ευφορίας, ευκολοσυγκινησία, ελαφρά ξηροστομία, μια αίσθηση αυξημένης ψυχοκινητικής δραστηριότητας, μυικής δύναμης και απώλειας σωματικού βάρους, ηδονικές φαντασιώσεις και επιβραδυνόμενη αντίληψη του χρόνου, και στη συνέχεια χαλάρωση, ηρεμία και ύπνο με ηδονικά όνειρα, ο οποίος ακολουθείται από αφύπνιση με καλή διάθεση.

2. Ιστορικά στοιχεία

Η χρήση της κάνναβης είναι γνωστή και ευρέως διαδεδομένη σε όλους τους ιστορικά γνωστούς πολιτισμούς. Η αρχαιότερη αναφορά στις θεραπευτικές χρήσεις της βρίσκεται στην κινέζικη σύνοψη των φαρμάκων Βοτανοθεραπευτική του αυτοκράτορα ShenNung, που χρονολογείται από το 2737 π.Χ.. Δέκα έως οκτώ αιώνες πρίν απ' τη χρονολογία μας εντοπίζεται στους Ασσύριους, και στη συνέχεια τους Εβραίους, τους Αραβες, τους Πέρσες, τους Κέλτες και τους Ελληνες.

• Η κάνναβη για πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια «χρησιμοποιείται «στην πρακτική ιατρική πολλών χωρών για τη θεραπεία ποικίλων ασθενειών, όπως η χολέρα, η ελονοσία, η διάρροια, οι σπασμοί, η ανορεξία, η απώλεια της μνήμης, ο βήχας, οι ρευματισμοί, η αϋπνία και ο πόνος».[2]

• Το ενδιαφέρον του Ευρωπαϊκού κοινού, που γνώριζε την κάνναβη ήδη από πολλές δεκαετίες, αναζωπυρόθηκε το 1857 από τη δραστηριότητα των Γάλλων ρομαντικών λογοτεχνών και επιστημόνων που ανήκαν στη Λέσχη των Χασισιστών (Gautier, Boissard, DeBoisdenier, Ηugo, DeNerval, Dumas πατήρ, Balzac, ο ψυχίατρος J.J. MoreaudeTours, κ.α.). Από την ίδια περίπου περίοδο χρονολογείται και το ενδιαφέρον της δυτικής ιατρικής για την Κάνναβη: Από το 1839 (που δηοσιεύτηκε μια εργασία του W.B. O'Shaughnessy για τις αναλγητικές, αντισπασμικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητές της κάνναβης) μέχρι το 1900 είδαν το φως της δημοσιότητας 100 περίπου επιστημονικές εργασίες για την κάνναβη.

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1930 η κάνναβη ήταν αδιαμφισβήτητα καθιερωμένη ως αξιόλογο και ακίνδυνο θεραπευτικό μέσο που συγκέντρωνε την επιδοκιμασία και την εκτίμηση του ιατρικού κόσμου:

Μέχρι το 1937, το βασικό Εγχειρίδιο Φαρμακοποιίας και το Εθνικό Συνταγολόγιο των ΗΠΑ, αναφέρει την ως ακίνδυνο φάρμακο κατάλληλο για ένα ευρύτατο φάσμα ασθενειών. Αλλά το 1937 θεσπίστηκε ο νόμος MarihuanaTaxAct, με τον οποίο ουσιαστικά ποινικοποιήθηκε η καλλιέργεια, η κατοχή, η χρήση και η εμπορία της Ινδικής Κάνναβης και των παραγώγων της.

• Στις αρχές της δεκαετίας του 1940, R. Adams πέτυχε να απομονώσει το δραστικό συστατικό της ινδικής κάνναβης, την τετραυδροκανναβινόλη, και άνοιξε το δρόμο σε πιο ακριβείς εργαστηριακές μελέτες της.

• Κατά την περίοδο του «κυνηγιού των μαγισσών» (1946-1960) πάγωσε κάθε ερευνητική δραστηριότητα σχετικά με τις θεραπευτικές χρήσεις της κάνναβης. Η έξοδος της κάνναβης από το γκέτο στο οποίο την είχε καθηλώσει το μένος των διωκτών της από το 1937, συντέλεσε στη διαφοροποίηση της στάσης ενός σημαντικού μέρους του πληθυσμού απέναντί της και επανενεργοποίησε το ενδιαφέρον του επιστημονικού κόσμου γι' αυτή.Ετσι, παράλληλα με τους νέους που ανακαλύπτανε τις ευφορικές ιδιότητες της κάνναβης και πρόβαλαν τη χρήση της ως πράξη αμφισβήτησης του κομφορμιστικού κόσμου των προσαρμοσμένων ενηλίκων, άρχισε και ο ιατρικός κόσμος να επανανακαλύπτει τις θεραπευτικές ιδιότητές της και να προβάλει όλο και πιο πειστικά επιστημονικά επιχειρήματα που κονιορτοποιούσαν τα μυθεύματα των απαγορευτών.

Αυτές οι δυο αλληλοκαθοριζόμενες διεργασίες επέδρασαν αποφασιστικά στη βαθμιαία μεταλλαγή της στάσης της κοινωνίας απέναντι στις παράνομες ουσίες γενικά και όχι μόνο απέναντι στην κάνναβη που δεν είναι ναρκωτικό με το ιατρικό περιεχόμενο του όρου.

Το 1965, η Επιτροπή Ναρκωτικών του ΟΗΕ δημοσίευσε ένα κατάλογο με 2.000 εργασίες για την κάνναβη (από τις οποίες 377 είχαν γίνει πριν από το 1900 και 1623 μετά το 1990). Στην περίοδο 1965-1980 οι δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες για την κάνναβη ξεπέρασαν τις 3.000.[3]

Το 1967, η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρηματοδότησε ένα μεγάλης έκτασης, πολύχρονο ερευνητικό πρόγραμμα για την κάνναβη. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος εργάστηκαν 1.000 ερευνητές απ' όλο τον κόσμο πάνω σε 60 ερευνητικά σχέδια, υπό την αιγίδα του κυβερνητικού οργανισμού ΝationalInstituteonDrugAbuse (NIDA) που υπάγεται στο Αμερικάνικο Υπουργείο Υγείας. [4]Το 1976, το NIDA έδωσε στη δημοσιότητα τα πορίσματα αυτής της πολύχρονης διεθνούς ερευνητικής προσπάθειας σε δυο τόμους με το γενικό τίτλο «PharmacologyofMarihuana». Σ’ αυτούς αναλύονται εξαντλητικά οι χημικές, μεταβολικές, κυτταρικές, ανοσολογικές, ορμονικές, γενετικές, αναπαραγωγικές, νευροφυσιολογικές και νευροφαρμακολογικές δράσεις της κάνναβης, οι επιδράσεις της στη συμπεριφορά, τα αποτελέσματα από τη μακροχρόνια χρήση της, και τέλος οι θεραπευτικές της δυνατότητες.[5]

Το 1968, η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Εξάρτηση της Βρετανικής κυβέρνησης (Επιτροπή Wootton), δημοσίευσε την Εκθεσή για την Κάνναβη[6] η οποία χαρακτηρίστηκε από το μεγαλύτερο μέρος του επιστημονικού κόσμου ως «μια από τις πρώτες σύγχρονες προσπάθειες να συνοψιστεί η κατάσταση της επιστημονικής μας γνώσης και να επισκοπηθούν οι κοινωνικές επιπτώσεις της χρήσης της κάνναβης».[7]

Το 1970, η Ερευνητική Επιτροπή για τη Μη-Ιατρική Χρήση των Φαρμάκων της Καναδικής κυβέρνησης (Επιτροπή LeDain), δημοσίευσε τη σημαντική Εκθεσή της με τίτλο Interim Report.[8]

Το 1970, ο LesterGrinspoon, καθηγητής της ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Harvard, δημοσίευσε την πρωτοποριακή μελέτη του «Marihuana Reconsidered», στην οποία συνόψιζε τις μέχρι τότε επιστημονικές γνώσεις για την κάνναβη και δυναμίτιζε τη δαιμονολογία της κατασταλτικής αντιμετώπισής της.[9]

Το 1971, η Ακαδημία Επιστημών της Νέας Υόρκης διοργάνωσε μια διεπιστημονική διάσκεψη που ασχολήθηκε με τις βιολογικές επιδράσεις της μαριχουάνας και με τη χρήση της ως μέσο κοινωνικού ελέγχου. Σ' αυτή τη διάσκεψη διαπιστώθηκε ότι από ιατρική άποψη η μαριχουάνα είναι λιγότερο βλαπτική από το αλκοόλ, το τσιγάρο και διάφορα φάρμακα (όπως τα βαρβιτουρικά) και υποστηρίχτηκε ότι «σε κανέναν δεν πρέπει να επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις εξαιτίας του ότι βάζει σε κίνδυνο τη δική του υγεία και μόνο».[10]

Το 1971, το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ δημοσίευσε την πρώτη ετήσια αναφορά του προς το Κογκρέσο με τον τίτλο «Marihuana and Health», που έκτοτε υποβάλλεται στο Κογκρέσο κάθε χρόνο.[11]

Το 1972, η Εθνική Επιτροπή για τη Μαριχουάνα των ΗΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα την πολύκροτη Εκθεσή της «Marihuana: A Signal of Misunderstanding» και, το 1973, την αναφορά της «Drug Abuse in America: Problem in Perspective».[12]

Το 1973 o Tod Mikuriya, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνιας, επιμελήθηκε την έκδοση ενός μοναδικού ντοκουμέντου με τίτλο «Marijuana: Medical Papers» το οποίο περιλαμβάνει τις σημαντικότερες ιατρικές εργασίες για την κάνναβη από το 1839 μέχρι το 1972.[13]

Το 1975, η έγκριτη Ενωση Καταναλωτών των ΗΠΑ δημοσίευσε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναφορά της για τα «Νόμιμα και Παράνομα Ναρκωτικά», που επιμελήθηκε ο Edward Brecher.[14]

Μεταξύ 1970 και 1980, είδαν το φως της δημοσιότητας τα πορίσματα από τις πολύχρονες συγκριτικές μελέτες σε χρόνιους χρήστες κάνναβης που έγιναν στη Τζαμάικα,[15] την Κόστα Ρίκα[16] και την Ελλάδα.[17]

Αυτή η ερευνητική δραστηριότητα, τείνει σήμερα να επανακαθιερώσει την κάνναβη ως πολύτιμο φάρμακο για πολλές καταστάσεις απέναντι στις οποίες δεν υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης, εναντίον της κυρίαρχης δαιμονολογίας που προωθείται από τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της εξουσίας.

2. ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΩΝ

Η τρομοκρατική μυθολογία των υπέρμαχων της κατασταλτικής αντιμετώπισης της ινδικής κάνναβης, αποτελεί από ένα μωσαϊκό ετερόκλητων και ανυπόστατων «επιχειρημάτων», τα οποία προβάλλονται ως αυταπόδεικτες επιστημονικές αλήθειες, παρόλο που δεν αντέχουν σε οποιαδήποτε, στοιχειωδώς σοβαρή, κριτική.

Η ολοκλήρωση των πλέον μακροχρόνιων επίσημων συγκριτικών μελετών για την κάνναβη που έγιναν στην Τζαμάικα, την Κόστα Ρίκα και την Ελλάδα, με προσεκτική συγκριτική μελέτη μεταξύ χρόνιων χρηστών και μη-χρηστών κάνναβης, αποτέλεσε ένα σημαντικό πλήγμα στην ανεξάντλητη μυθοπλασία που χαρακτηρίζει τους ευφάνταστους «σταυροφόρους» της καταστολής. Κι αυτό απλούστατα γιατί και οι τρεις έρευνες, δεν εντόπισαν οποιαδήποτε αξιόλογη διαφορά ανάμεσα στους μη-χρήστες και τους χρόνιους χρήστες της κάνναβης.[18]

Μύθος 1ος - Η κάνναβη «προκαλεί» τοξικομανία

Παρότι διαψεύδονται συνεχώς από την ιστορική πείρα και τη σύγχρονη επιστημονική έρευνα, οι θιασώτες της κατασταλτικής αντιμετώπισης της κάνναβης, εξακολουθούν να αναμασούν το ψευδολόγημα ότι η κάνναβη «προκαλεί τοξικομανία» (πράγμα που σημαίνει σωματική εξάρτηση, αν και εφόσον εξακολουθούν να διατηρούν τη σημασία τους αυτοί οι όροι).

Για ν' αποφύγει κανείς την κουραστική περιπλάνηση στην ογκώδη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία που διαψεύδει κατηγορηματικά αυτό το «εφεύρημα», μπορεί να το αντιπαρέλθει παραθέτοντας τις διαπιστώσεις των ελλήνων ερευνητών που ασχολήθηκαν επί πολύ με το θέμα:

Ο καθηγητής της ιατροδικαστικής Γ. Αγιουτάντης: «Αντίθετα απ' ότι συμβαίνει με τα Οπιούχα, η παρατεταμένη χρήση του χασίς δεν παρουσιάζει σωματικό σύνδρομο από χρόνια δηλητηρίαση».

O καθηγητής της φαρμακολογίας Δ. Βαρώνος: «Ανθεκτικότητα και σωματική εξάρτηση φαίνεται ότι δεν αναπτύσσονται από τη χρήση της ινδικής κάννάβης (χασίς, μαριχουάνα)».

O καθηγητής της ιατροδικαστικής Α. Κουτσελίνης: «Γεγονός παραμένει ότι η μαριχουάνα δεν είναι «ναρκωτικό» ως τα κλασσικώς παραδεδειγμένα... Δεν είναι διεγερτικό, καταπραϋντικό, ηρεμιστικό, ναρκωτικό ή ψευδαισθησιογόνο... Η λέξη «ευφορικό» ίσως προσεγγίζει περισσότερο... Δεν οδηγεί αναμφισβητήτως σε εθισμό (addiction)».

O καθηγητής της φαρμακολογίας Γ. Λογαράς: «Ο οργανισμός δεν φαίνεται να εθίζεται εις αυτό (το χασίς) διότι η δόση αυτού δεν χρειάζεται να αυξηθεί. Ούτε σωματική εξάρτηση παρατηρείται οία επί των τοξικομανιογόνων φαρμάκων, ήτοι δεν παρατηρείται σύνδρομο στερήσεως».

O καθηγητής της φαρμακολογίας Μ. Μαρσέλος: «Η μακροχρόνια λήψη κανναβινοειδών δεν έχει συσχετισθεί με την εγκατάσταση σωματικής εξάρτησης».

Οι γενικοί αρχίατροι του ελληνικού στρατού Α. Δαβαρούκας και Γ. Σουρέτης: «Το χασίς δεν δημιουργεί εθισμό... δεν αναπτύσσει σωματική εξάρτηση».[19]

Μύθος 2ος - Η κάνναβη «είναι» προστάδιο της ηρωϊνης

Παρεμφερούς αξίας με το ψευδολόγημα της «τοξικομανίας» είναι και το «ευφυολόγημα» των υπέρμαχων της καταστολής ότι η χρήση της κάνναβης αποτελεί «προστάδιο» της χρήσης άλλων σκληρών ναρκωτικών, που το μόνο εχέγγυο της «εγκυρότητάς» του έγκειται απλώς στο ότι... διατυπώνεται.

Οι πολυάριθμες Εκθέσεις κρατικών επιστημονικών οργανισμών και κυβερνητικών επιτροπών από διάφορες χώρες και όλες οι σχετικές έρευνες που η σοβαρότητά τους δεν αμφισβητήθηκε από τον επιστημονικό κόσμο, διαψεύδουν κατηγορηματικά την περιβόητη «θεωρία της κλιμάκωσης».

Ήδη από το 1952, έρευνες μεταξύ των ηρωϊνο-εξαρτημένων στο Σικάγο, έδειξαν ότι μόνο 11 % απ' αυτούς είχε στο ιστορικό του χρήση μαριχουάνας. Την ίδια περίοδο, δύο μεγάλες έρευνες στην πόλη της Ν. Υόρκης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «δεν υπάρχει αιτιολογική σχέση ανάμεσα στη χρήση της μαριχουάνα και τη χρήση της ηρωίνης».[20]

Ο καθηγητής Ν. Zinberg και ο ερευνητής γιατρός AndrewWeilδιαπίστωσαν ότι «δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η χρήση της μαριχουάνα οδηγεί στη χρήση ηρωίνης». [21]

Ο W. Patton διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι «η χρήση της κάνναβης και η χρήση της ηρωίνης δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους».[22]

Ο Lester Grinspoon, καθηγητής στην ιατρική σχολή του Harvard, αποφαίνεται κατηγορηματικά: «Δεν υπάρχει καμιά απολύτως ένδειξη ότι η χρήση της μαριχουάνα αποτελεί προστάδιο για τη χρήση άλλων επικίνδυνων ουσιών».[23]

Ο Jerome Jaffe, καθηγητής της ψυχιατρικής, σύμβουλος για τα ναρκωτικά δύο Αμερικάνων προέδρων, γνωστός και ως ο «πάπας» των αντιναρκωτικών εκστρατειών στις ΗΠΑ, συμπληρώνει: «Μερικοί άνθρωποι πίστευαν ότι κατά κάποιο τρόπο η χρήση της μαριχουάνα οδηγούσε σε οπιομανία. Αν αυτό σημαίνει ότι κατά μία φαρμακευτική ή οργανική έννοια, η χρήση της κάνναβης προκαλεί αργότερα την ανάγκη της χρήσης ηρωίνης, τότε η άποψη αυτή είναι λανθασμένη».[24]

Και ο καθηγητής της ιατροδικαστικής κ. Α. Κουτσελίνης αποφαίνεται (1971) ότι: «Υπό ερευνητών τινών υπεστηρίχθη προσέτι ότι είναι δυνατόν η χρήσις της μαριχουάνας να οδηγήση αργότερον και εις την χρήσιν ετέρων ναρκωτικών. Εν τοιούτον ενδεχόμενον δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δυνατόν, το αντίθετον δε, ήτοι η εκτροπή εξ ετέρων ναρκωτικών εις την μαριχουάναν, εάν συνέβαινε, θα ηδύνατο να θεωρηθή ευτυχής κατά το μάλλον ή ήττον έκβασις, εάν δηλονότι κατά την θεραπείαν μιας ετέρας τοξικομανίας (ως της ηρωίνης) επετυγχάνετο η εκτροπή του ασθενούς προς την μαριχουάναν».[25]

Μύθος 3ος - Η κάνναβη «προκαλεί» εγκεφαλική ατροφία

Αφορμή για την καλλιέργεια αυτού του ψευδολογήματος ήταν μία εργασία του A. Campbell και των συνεργατών του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Lancet», το Νοέμβριο του 1971, σύμφωνα με την οποία «τα εγκεφαλογραφήματα 10 τακτικών καταναλωτών μεγάλων ποσοτήτων μαριχουάνας απέδειξαν την ύπαρξη εγκεφαλικής ατροφίας».[26]

Και με πυρήνα αυτό το δημοσίευμα, αναπτύχθηκε μια εντυπωσιακή παραφιλολογία, παρά το γεγονός ότι η εργασία του Campbell και των συνεργατών του δέχθηκε σκληρές κριτικές και απορρίφθηκε από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα ως αναξιόπιστη και «άνευ σημασίας».[27]

Οπως γράφει ο καθηγητής Lester Grinspoon: «Και τα 10 άτομα (τακτικοί χρήστες κάνναβης του επέλεξε ο Campbell) ήταν ψυχιατρικοί ασθενείς, και δεν έγινε καμιά συγκριτική μελέτη ανάμεσα σ' αυτούς και σε άλλους ψυχιατρικούς ασθενείς που δεν χρησιμοποιούσαν κάνναβη. Τουλάχιστον ένας (ίσως και δύο) απ' αυτούς ήταν επιληπτικοί, αρκετοί υπέφεραν από κακώσεις στον εγκέφαλο, ένας ήταν διανοητικά καθυστερημένος, και πέντε περίπου είχαν διαγνωστεί ως σχιζοφρενικοί. Όλοι είχαν κάνει χρήση LSD, οι περισσότεροι είχαν χρησιμοποιήσει αμφεταμίνες, και λίγοι έκαναν μεγάλη χρήση οπιοειδών, βαρβιτουρικών και ηρεμιστικών. Δεν πάρθηκε υπόψη ο πιθανός ρόλος του αλκοόλ, που ως γνωστό είναι νευροτοξικό (δηλ. προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες). Η ιδιομορφία αυτού του δείγματος και η απουσία ελέγχων, καθιστούν τα πορίσματα του Campbell άνευ αξίας. Ίσως θα ήταν χρήσιμο να υπάρξουν μελλοντικά ελεγχόμενες έρευνες για την κάνναβη και τις εγκεφαλικές βλάβες, αλλά υπάρχουν μηδαμινοί λόγοι να αναμένει κανείς ότι θα μπορούσε να ανακαλυφθεί οποιαδήποτε σχέση (μεταξύ κάνναβης και εγκεφαλικών βλαβών). Σε μια ελεγχόμενη αναδρομική μελέτη σε χρόνιους χρήστες κάνναβης στην Ελλάδα, για παράδειγμα, εγκεφαλογραφικά δεν εντοπίστηκε οποιαδήποτε ένδειξη εγκεφαλικής ατροφίας».[28]

Σαφώς επικριτική απέναντι στην «εργασία» του Campbell είναι και η στάση του καθηγητή Jerome Jaffe, που διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι: «Έγιναν έρευνες που ήταν καλά ελεγμένες από μεθοδολογική άποψη... αλλά σε καμιά περίπτωση δεν βρέθηκε ο τύπος της ατροφίας του εγκεφάλου που είχε ανακοινωθεί αρχικά» κι ότι «δεν έχουν διαπιστωθεί κάποιες μόνιμες εγκεφαλικές ανωμαλίες».[29]

Και όχι μόνο δεν βρέθηκε η παραμικρή ένδειξη ατροφίας του εγκεφάλου, αλλά επιπλέον κι ότι πολλές μελέτες μεγάλης κλίμακας σε Αμερικανούς φοιτητές «δεν βρήκαν καμιά ένδειξη ότι οι τακτικοί χρήστες της κάνναβης έχουν λιγότερες ακαδημαϊκές επιτυχίες από τους μη-χρήστες».[30]

Μύθος 4ος - Η κάνναβη «προκαλεί» βλάβη των χρωμοσωμάτων

Στο ίδιο επίπεδο σοβαρότητας με τη ιδιότυπη θεωρία της «εγκεφαλικής ατροφίας» που κατασκεύασαν οι θιασώτες της καταστολής, βρίσκεται και η «θεωρία» τους ότι η χρήση της κάνναβης «προκαλεί αρνητικές επιδράσεις στα χρωμοσώματα». Αυτό το μύθευμα άρχισε να διαμορφώνεται το 1972, μετά τη δημοσίευση μιας «εργασίας» του M. Stenchever και των συνεργατών του, σύμφωνα με την οποία υπό την επίδραση της μαριχουάνα «διασπώνται τα χρωμοσώματα των λευκών αιμοσφαιρίων».[31]

Ομως, πέρα από το γεγονός ότι τα πορίσματα αυτής της «εργασίας» διαψεύστηκαν από τις τρεις πολύχρονες μελέτες που έγιναν στη Τζαμάικα, την Κόστα Ρίκα και την Ελλάδα, η ανυποληψία της αποδείχθηκε πλήρως κι από όλες τις συστηματικές έρευνες που έγιναν μετά και απ' αφορμή τη δημοσίευση της. Με βάση το υπάρχον ερευνητικό υλικό:

- Ο καθηγητής S. Matsuyama διαβεβαιώνει ότι «όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δεν δείχνουν καμιά ένδειξη γιά χρωμοσωμικές βλάβες ως αποτέλεσμα της χρήσης της μαριχουάνα».[32]

- Ο καθηγητής Jerom Jaffe διαπιστώνει ότι «όλες οι σύγχρονες έρευνες, τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα δεν έδειξαν χρωμοσωμικές αλλαγές που να σχετίζονται με τη χρήση της μαριχουάνας».[33] Και

- Ο καθηγητής Lester Grinspoon καθησυχάζει τους χρήστες της μαριχουάνα ότι «έχουν έλάχιστους λόγους να στεναχωριούνται γιά γενετικές βλάβες».[34]

Μύθος 5ος - Η κάνναβη «προκαλεί» χασισική ψύχωση

Η υπόθεση της «χασισικής ψύχωσης», που υποστηρίχθηκε το 1957 από το Μαροκινό ψυχίατρο Benabud, αποδείχθηκε αβάσιμη όταν ύστερα από προσεκτική μελέτη «αποδείχθηκε ότι δεν επρόκειτο γιά μόνιμες ψυχώσεις αλλά γιά (παροδικές) τοξινώσεις που οφείλονταν σε τεράστιες δόσεις χασίς, 20-30 πίπες kif, και σε μερικές περιπτώσεις προκαλούνταν ή επιδεινώνονταν από τον υποσιτισμό ή τις μολύνσεις».[35]

Η υπόθεση αυτή απορρίφτηκε επίσης: 1) Από τις Εκθέσεις της Επιτροπής των ΗΠΑ και του Καναδά.[36] 2) Από τις μελέτες που έγιναν στην Τζαμάικα, την Κόστα Ρίκα και την Ελλάδα.[37] 3) Από το σύνολο σχεδών των επιστημόνων που τη διερεύνησαν.

Οπως παρατηρεί ο Giancarlo Arnao, «πολλοί απ'αυτούς τους επιστήμονες (Fort, Grinspoon, Murphy, κ.α.) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χρήση της κάνναβης όχι μόνο δεν προκαλεί ψύχωση, αλλ' ότι, αντίθετα, είναι πιθανόν, να καλύπτει και να επανορθώνει ορισμένες παθολογικές ψυχικές καταστάσεις και να αμβλύνει τα πιό εμφανή συμπτώματα σε ορισμένα άτομα»..[38]

Μύθος 6ος - Η Κάνναβη «εξασθενεί» το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Τό ίδιο αστήρικτη αποδείχθηκε και η υπόθεση της «εξασθένισης της ανολογικής αντίδρασης», που υποστηρίχθηκε το 1973 από τον Gabriel Nahas, με άρθρο του στους Times της Ν. Υόρκης, και διαψεύστηκε:

1) Από τις μελέτες του S. White και των συνεργατών του (1975).

2) Από την συστηματική ερευνητική εργασία των J. Silverstein και P.Lessin του πανεπιστημίου του Λος Αντζελες που απέδειξαν ότι η χρήση της κάνναβης «δεν εξασθενεί την ανοσολογική αντίδραση».[39]

3) Από τις προαναφερόμενες μελέτες στη Τζαμάικα, την Κόστα Ρίκα και την Ελλάδα.[40]

4) Από National Institute on Drug Abuse(NIDA) και το Υπουργείο Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας των ΗΠΑ, που διαπιστώνουν ότι «μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι οι καταναλωτές μαριχουάνας είναι πιό ευπρόσβλητοι από ασθένειες, όπως οι ιώσεις και ο καρκίνος, που όπως είναι γνωστό συνδέονται με τη μειωμένη παραγωγή κυττάρων Τ».[41]

Μύθος 7ος - Η Κάνναβη «προκαλεί» βίαιες συμπεριφορές

Η ανεκδοτολογική άποψη ότι η χρήση της μαριχουάνας προκαλεί δήθεν βίαιες και επιθετικές συμπεριφορικές εκδηλώσεις, δεν χρειάζεται κάν σχόλια. Κι αυτό γιατί είναι προφανές ότι απευθύνεται σε αδαείς και προέρχεται ή από αφελείς που δικαιολογημένα μπορούν να λένε ό,τι θέλουν ή από γνώστες της πραγματικότητας που τη διαστρέφουν γιά να εξυπηρετηθούν κάποιες σκοπιμότητες.

Γιατί βέβαια είναι «ηλίου φαεινότερον» το γεγονός ότι η χρήση της μαριχουάνας όχι μόνο δεν προάγει τη βία και την επιθετικότητα, αλλ' ότι, αντίθετα, την αποδυναμώνει δραστικά. Και βεβαίως, «τα περισσσότερα εργαστηριακά πειράματα αποκάλυψαν ότι, κατά τη διάκεια της «μαστούρας» η επιθετικότητα ελαττώνεται -αντίθετα με τη μέθη από το αλκοόλ, όπου, συχνά, η βίαιη συμπεριφορά αυξάνεται- και οι περισσότερες ενδείξεις είναι ότι η κάνναβη δεν οδηγεί σε βία».[42]
 

3. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

 

«Από το 1000 π.Χ. μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, η κάνναβη ήταν η μεγαλύτερη γεωργική καλλιέργεια στον πλανήτη και αποτελούσε τη σημαντικότερη πρώτη ύλη για την παγκόσμια παραγωγή φυτικών κλωστών, υφασμάτων, φωτιστικού λαδιού, χαρτιού, θυμιαμάτων, φαρμάκων και ειδών διατροφής για ανθρώπους και ζώα.

Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, το 90% των καραβόπανων, το 80% των σχοινιών, το 75-90% του χαρτιού και το 80% των υφαντουργικών προϊόντων που κατασκευάζονταν διεθνώς, φτιάχνονταν από κάνναβη».[43]

 

Σ' όλη τη διάρκειά της γνωστής ιστορίας και μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, η κάνναβη γνώριζε μια ευρύτατη και συστηματική καλλιέργεια λόγω της πολλαπλής χρησιμότητάς της τόσο ως κατασκευαστικό, βιομηχανικό και ενεργειακό μέσο (Cannabis Sativa) όσο και ως διατροφικό, θεραπευτικό και ευφορικό μέσο (Cannabis Indica).[44]

Συνεπώς, η σκιαγράφηση αυτής της πολυεπίπεδης χρησιμότητας της κάνναβης αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την κατανόηση των πραγματικών λόγων της απαγόρευσής της και τον προσδιορισμό των ομάδων οικονομικής ισχύος που είχαν ζωτικό συμφέρον απ' τον εξοβελισμό της από την καθημερινή ζωή.

1) Διατροφικό μέσο: Μέχρι τον 20ο αιώνα, οι σπόροι της κάνναβης, κονιοποιημένοι ή όχι, για πολλούς λαούς ήταν -και για ορισμένους παραμένει- ένα βασικό διατροφικό μέσο στο οποίο περιέχονται φυτικές πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας.[45]

2) Θεραπευτικό μέσο: Η κάνναβη και τα παράγωγά της κατείχαν εξέχουσα θέση στην καθημερινή θεραπευτική πρακτική σε όλη τη διάρκεια της γνωστής ιστορίας της ανθρωπότητας. Αφειδώς προσφερόμενη από τη φύση, ατοξική, ασφαλής και με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, η κάνναβη «πέρασε στην ιατρική πρακτική πολλών χωρών και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ποικίλων ασθενειών, όπως η χολέρα, η ελονοσία, η διάρροια, οι σπασμοί, η ανορεξία, η απώλεια της μνήμης, ο βήχας, οι ρευματισμοί, η αϋπνία και ο πόνος» για περισσότερο από τρεις χιλιάδες χρόνια.[46]

3) Ευφορικό μέσο: Οι ευφορικές δράσεις των παραγώγων της κάνναβης (μαριχουάνα και χασίς) υπερτερούν από κάθε άποψη των αντίστοιχων δράσεων του καπνού και του οινοπνεύματος και τα καθιστούν επίφοβους ανταγωνιστές τους.

4) Ενέργεια: Η βιομάζα που παρέχεται απ' την κάνναβη μπορεί να μετατραπεί σε μεθάνιο, μεθανόλη ή υγρό καύσιμο. Συνυπολογίζοντας στο κόστος παραγωγής της ενέργειας την καταστροφή του περιβάλλοντος που συνεπάγεται η παραγωγή, η επεξεργασία και η χρήση του πετρελαίου, του άνθρκα και της πυρηνικής τεχνολογίας, καθίσταται φανερό ότι η παραγωγή ενέργεια από την κάνναβης έχει μικρότερο κόστος και είναι ανυπολόγιστα ευεργετική για το περιβάλλον.

5) Χαρτί: Το 75-90% του χαρτιού που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο μέχρι το 1883 προερχόταν απ' την κάνναβη: Βιβλία, εφημερίδες, χάρτες, χαρτονομίσματα. Το χαρτί που παράγεται από την κάνναβη είναι το καλύτερης ποιότητας και με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής χαρτί που κατασκευάστηκε στην ιστορία της ανθρωπότητας: «Είναι 50 έως 100 φορές διαρκέστερο και 100 φορές ευκολότερο να κατασκευαστεί απ' οποιοδήποτε άλλο τρόπο παραγωγής χαρτιού».[47]

6) Εξοπλισμός των πλοίων: Το 90% του εξοπλισμού όλων των πλοίων από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 19ο αιώνα που εφευρέθηκε το ατμόπλοιο, κατασκευαζόταν από την κάνναβη: Ολα τα πανιά, τα σχοινιά, οι χάρτες, τα ημερολόγια, τα βιβλία και οι σημαίες των πλοίων ήταν προϊόντα της κάνναβης.[48]

7) Υφάσματα και υφαντά: Το 80% των υφασμάτων και των υφαντών που χρησιμοποιούσε η ανθρωπότητα για να κατασκευάσει ρούχα, τέντες, λινά, κουβέρτες, πετσέτες, χαλιά, πάνες μωρών και πολλά άλλα, προέρχονταν απ' την κάνναβη.[49]

8) Σχοινιά, νήματα, κορδόνια: Το 70-90% της παγκόσμιας παραγωγής των κάθε είδους σχοινιών, νημάτων και κορδονιών προέρχονταν απ' την κάνναβη και ήταν 100% ανακυκλώσιμα. Μετά την απαγόρευση της κάνναβης το 1937, όλα αυτά αντικαταστάθηκαν από μη-ανακυκλώσιμα πετροχημικά προϊόντα που το μονοπώλιό τους ελέγχονταν από την εταιρεία DuPont ύστερα από συμφωνία με τη γερμανική IG Farben που κατείχε τις σχετικές πατέντες.

9) Καμβάδες ζωγραφικής:Όλες οι δημιουργίες των μεγάλων ζωγράφων που ανανέωσαν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο, από τον Caravagio μέχρι τον VanGogh, αποτυπώθηκαν πάνω σε καμβάδες φτιαγμένους από κάνναβη που έχουν το προσόν να μην αλλοιώνονται και να συντηρούνται σε άριστη κατάσταση επί αιώνες.

10) Χρώματα και βαφές: Για χιλιάδες χρόνια, όλα σχεδόν τα χρώματα και τα βερνίκια που χρησιμοποιούσε ο άνθρωπος παράγονταν απ' την κάνναβη ή περιείχαν λάδι από τους σπόρους της. Μόνο «κατά το έτος 1935, δυο μόλις χρόνια πριν από την απαγόρευσή της, 58.000 τόνοι σπόρων κάνναβης χρησιμοποιήθηκαν στις ΗΠΑ μόνο για την κατασκευή χρωμάτων και βερνικιών. Από το 1937 και μετά, αυτές οι βαφές φυσικής προέλευσης αντικαταστάθηκαν από πετροχημικά προϊόντα".[50]

11) Κατασκευαστικό υλικό: Ο πολτός της κυτταρίνης που βγαίνει από την κάνναβη προσφέρει ένα άριστο οικοδομικό και κατασκευαστικό υλικό που είναι πρακτικό, φτηνό, ανθεκτικό στη φωτιά, με θαυμάσια θερμική και ηχητική μόνωση. Η αντικατάσταση του κατασκευαστικού υλικού που προέρχεται από την ξύλευση και την καταστροφή των δασών με αυτό που εξάγεται από την κάνναβη είναι αναγκαία για να διαφυλαχθούν οι δασικές εκτάσεις που έχουν μειωθεί σε επικίνδυνο βαθμό. Γιατί η κάνναβη είναι ένα φυτό που, σ' αντίθεση με τα δέντρα του δάσους, αυτοανανεώνεται κάθε χρόνο και από κάθε στρέμμα του παράγεται πολτός κυτταρίνης ίσος μ' αυτόν που βγαίνει από 4,1 στρέμματα άλλων δέντρων.

12) Φωτιστικό λάδι: Μέχρι το 1800 το λάδι από τους σπόρους της κάνναβης κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας κατανάλωσης φωτιστικού λαδιού. Κατά την περίοδο 1800-1870 περιορίστηκε στη δεύτερη θέση λόγω της διάδοσης του λαδιού της φάλαινας, αλλά μετά το 1870 και τα δυο άρχισαν να αντικαθίστανται από τα προϊόντα του πετρελαίου.

Aυτή ακριβώς η πληθώρα των πλεονεκτημάτων της κάνναβης είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί υπό καθεστώς απαγόρευσης και να γίνει αντικείμενο απηνών διώξεων και σκληρής καταστολής από το 1937. Αλλά παρά τους ποινικούς κινδύνους, το «απαγορευμένο χόρτο» και τα παράγωγά του εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως ευφορικά και θεραπευτικά μέσα και ως πρώτες ύλες για την ικανοποίηση διαφόρων αναγκών της καθημερινής ζωής.
 

4. ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

 

«Εχοντας συνταγογραφήσει την κάνναβη επί τριάντα χρόνια

είμαι πεπεισμένος ότι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά φάρμακα που διαθέτουμε.»

(Dr. J. Reynolds, προσωπικός γιατρός

της βασίλισσας Βικτωρίας της Αγγλίας, Lancet, 1890)

 

«Aπό πλευράς τοξικότητας, τα παράγωγα της κάνναβης

πρέπει να θεωρούνται τα πιο ασφαλή από τα φάρμακα πλατιάς χρήσης.»

(Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, ΗΠΑ, 1971)

 

Η κάνναβη κατέχει ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην παγκόσμια ιστορία της θεραπευτικής. Αφειδώς προσφερόμενη από τη φύση, ατοξική, ασφαλής και με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, χρησιμοποιείται απ' όλους τους λαούς για την αντιμετώπιση πολλών ψυχικών δυσλειτουργιών και σωματικών ασθενειών, πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια. «Η κάνναβη πέρασε στην ιατρική πρακτική πολλών χωρών και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ποικίλων ασθενειών, όπως η χολέρα, η ελονοσία, η διάρροια, οι σπασμοί, η ανορεξία, η απώλεια της μνήμης, ο βήχας, οι ρευματισμοί, η αϋπνία και ο πόνος» για περισσότερο από τρεις χιλιάδες χρόνια.[51]

Από τον 16ο αιώνα η θεραπευτική πρακτική της δυτικής ιατρικής ήταν δεμένη σχεδόν αποκλειστικά με το όπιο και τα παρασκευάσματά του. Μετά τον 19ο αιώνα προστέθηκαν σ' αυτά η κάνναβη και τα προϊόντα της. Και μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, η έννοια ιατρικά θεραπευτικά μέσα εξαντλούνταν στα προϊόντα δύο φυτών: της οπιο-παπαρούνας και της κάνναβης.

Η κάνναβη ανακαλύφθηκε από τη δυτική ιατρική κατά τον 19ο αιώνα και έκτοτε κατείχε μια προνομιούχα θέση στο θεραπευτικό της οπλοστάσιο μέχρι και το 1937 που εξοβελίστηκε από το θεραπευτικό πεδίο για λόγους που δεν είχαν καμιά σχέση με την ιατρική.

* Το 1839, ο W. B. O'Shaughnessy, Βρετανός γιατρός, καθηγητής Ιατρικής, δημοσίευσε μια εργασία του για τις αναλγητικές, αντισπασμικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητές της κάνναβης, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι «με την κάνναβη, ο ιατρικός κόσμος έχει αποκτήσει ένα αντισπασμικό φάρμακο μεγάλης αξίας».[52]

* Το 1860, ο Dr. R. M' Meen ανακοίνωσε τα ευρήματά του από τη μελέτη των ιατρικών χρήσεων της κάνναβης στην Επιτροπή για την Κάνναβη της Ιατρικής Εταιρείας του Οχάιο: «Η κάνναβη ενδείκνυται στον τέτανο, τη νευραλγία, τη δυσμηνόρροια, τους σπασμούς, το άσθμα, τους ρευματικούς πόνους, τη λεχωϊδική ψύχωση, τη γονόρροια και τη χρόνια βρογχίτιδα».[53]

* Το 1881, ο Dr. H. Kane διαπίστωσε τη χρησιμότητα της κάνναβης ως υποκατάστατου σε άτομα που ήταν εξαρτημένα από το αλκοόλ.

- Το 1889, ο Dr. Ε. Birch αποφάνθηκε ότι η κάνναβη «είναι αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από τα οπιούχα και τη θεραπεία του τρομώδους παραληρήματος».

- Το 1899, ο sir William Osler, καθηγητής της ιατρικής στο JohnsHopkins και στο OxfordUniversity, σε ανακοίνωσή του για την ημικρανία και το στρες, συμπέρανε ότι «η κάνναβη είναι προφανώς το πιο ικανοποιητικό φάρμακο για καταστάσεις στρες».[54]

* Το 1890, ο Dr. J. Reynolds, προσωπικός γιατρός της βασίλισσας Βικτωρίας της Αγγλίας, με άρθρο του στο ιατρικό περιοδικό «Lancet», διακήρυξε την αποτελεσματικότητά της κάνναβης στις ημικρανίες, διάφορες επιληπτικές καταστάσεις, την κατάθλιψη, το άσθμα και τη δυσμηνόρροια, και κατέληγε: «Εχοντας συνταγογραφήσει την κάνναβη επί τριάντα χρόνια είμαι πεπεισμένος ότι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά φάρμακα που διαθέτουμε».[55]

* Το 1891, ο Dr. J. Mattisson αναγνώρισε τη θεραπευτική χρησιμότητα της κάνναβης σε πολλές σωματικές παθολογικές καταστάσεις και ψυχικές δυσλειτουργίες, και τόνισε ότι: «Η χρησιμότητα κάνναβης σε συνδυασμό με την ατοξικότητά της, επικυρώνουν τη θέση που κατείχε κάποτε στη θεραπευτική». [56]

Μ' αυτά τα δεδομένα, κατά την εκπνοή του 19ου αιώνα κανένας δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι μερικές δεκαετίες αργότερα η κάνναβη θα κατείχε μια εξέχουσα θέση ανάμεσα στις ουσίες-αποδιοπομπαίους τράγους και ότι οι χρήστες της θα αντιμετώπιζαν μια ανελέητη ποινική μεταχείριση με ποινές που θα κυμαίνονταν από φυλάκιση μερικών χρόνων έως ισόβια ή τη θανατική καταδίκη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μέχρι το 1937, η κάνναβη περιέχονταν σε περισσότερα από 30 φαρμακευτικά προϊόντα που κυκλοφορούσαν στις ΗΠΑ. Μετά το 1937 που θεσπίστηκε ο νόμος Marijuana Tax Act με τον οποίο η κάνναβη καταχωρήθηκε στις παράνομες ουσίες, έγινε εξαιρετικά δύσκολη η νόμιμη συνταγογράφηση των παραγώγων της κάνναβης για θεραπευτικούς λόγους.

Κατά την περίοδο του «κυνηγιού των μαγισσών» (1946-1960) πάγωσε κάθε ερευνητική δραστηριότητα σχετικά με τις θεραπευτικές χρήσεις της κάνναβης. Αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η κοινή γνώμη άρχισε να απορρίπτει έμπρακτα την τρομοκρατική προπαγάνδα του «Ομοσπονδιακού Γραφείου Ναρκωτικών» και ο επιστημονικός κόσμος έστρεψε και πάλι το ερευνητικό του ενδιαφέρον στις θεραπευτικές ιδιότητες του «απαγορευμένου χόρτου», με αποτέλεσμα το 1965 να επιτευχθεί η σύνθεση της Δ9-Τετραϋδροκανναβινόλης (THC).

Κατά τη δεκαετία του 1970, η Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και η Διεύθυνση Καταστολής των Ναρκωτικών (DEA) των ΗΠΑ, υποχωρώντας στις πιέσεις της κοινής γνώμης, αποδέχτηκαν την εφαρμογή ενός πειραματικού προγράμματος μέσω του οποίου οι γιατροί είχαν πια τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν κάψουλες συνθετικής THC και τσιγάρα φυσικής μαριχουάνας για την αντιμετώπιση καταστάσεων ναυτίας και εμετού, ενώ παράλληλα 34 Πολιτείες νομιμοποίησαν τη χρήση της για ιατρικούς λόγους. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η μαριχουάνα ήταν (και παραμένει) καταχωρημένη στον Πίνακα Ι των Ελεγχόμενων Ουσιών της ομοσπονδιακής νομοθεσίας.

Κατά τη δεκαετία του 1980, ο όγκος των αποδείξεων για τη θεραπευτική αξία της φυσικής μαριχουάνας για πολλές σοβαρές αρρώστιες που συσσωρεύτηκαν από τα ομοσπονδιακά ερευνητικά προγράμματα, έκαναν επιτακτική την ανάγκη της αλλαγής του νομικού της καθεστώτος, πράγμα που βρισκόταν σε πλήρη αντίθεση με την «αντιναρκωτική πολιτική» των Reagan και Bush.

Το 1985, η αμερικανική κυβέρνηση, προσπάθησε να κερδίσει χρόνο, υιοθετώντας μια συμβιβαστική λύση: Το Υπουργείο Υγείας και η Διεύθυνση Τροφίμων Φαρμάκων (που μέχρι το 1979 διακήρυτταν ότι η κάνναβη δεν έχει καμιά θεραπευτική αξία), αναγνώρισαν και παρουσίασαν στο κοινό [57] μια έκδοση της συνθετικής THC με την ονομασία Dronabinolπου κυκλοφορεί στην αγορά με το εμπορικό όνομα Marinol[58] από την εταιρεία Lilly. Αρχικά το Dronabinol είχε ως κύρια ένδειξη τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, αλλά εν συνεχεία άρχισε να χρησιμοποιείται αποτελεσματικά και ως διεγερτικό της όρεξης σε ασθενείς με Aids. Λίγο αργότερα στο Dronabinol προστέθηκε μια ακόμη μορφή συνθετικής THC, το Nabiloneπου διατίθεται στην αγορά με το εμπορικό όνομα Cesamet. Έτσι, για πρώτη φορά εδώ και μισό αιώνα, άρχισαν να σημειώνονται κάποιες ρωγμές στο οικοδόμημα της καθολικής κυριαρχίας του διωκτικού παραληρήματος των απαγορευτών μέσα στους κόλπους του μπλοκ εξουσίας.

Αλλά το 1991, κατόπιν εντολών του G. Bush (που επέμενε στην εφαρμογή της κατασταλτικής «αντιναρκωτικής πολιτικής» του), το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ προσπάθησε να σταματήσει την έρευνα για τις θεραπευτικές εφαρμογές της μαριχουάνας περικόπτοντας τα κονδύλια των ομοσπονδιακών προγραμμάτων ή αποθαρρύνοντας και εκφοβίζοντας τους ερευνητές. Και επιπλέον (κι αυτό είναι το σοβαρότερο), αποπειράθηκε να καταστρέψει όλο το ερευνητικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις κοπιώδεις ερευνητικές προσπάθειες των 30 τελευταίων χρόνων (1960-1990), εκδηλώνοντας μια νοοτροπία και υιοθετώντας μεθόδους παρεμφερείς μ' αυτές των ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Αυτή η απόφαση, εκτός των άλλων είχε ως αποτέλεσμα και την παρεμπόδιση της ανάπτυξης νέων φαρμάκων από την κάνναβη, πράγμα που «συμπτωματικά» ευνοούσε τη μονοπώληση αυτού του πεδίου από τα προϊόντα της Lilly που κυκλοφορούσαν ήδη από το 1985. Ας σημειωθεί ότι ο G. Bush ανέλαβε διευθυντής της Lilly μετά την απομάκρυνσή του από την αρχηγία της CIA το 1977 και η οικογένειά του είναι μεγαλομέτοχος σ’ αυτή την εταιρεία που ιδιοκτήτης της είναι ο Κουέιλ, ο γιός του οποίου (Ντάν Κουέιλ) ήταν αντιπρόεδρος του G. Bush

Το 1969, ο καθηγητής T. Mikuriyaερεύνησε συστηματικά τη σχετική ιατρική φιλολογία και συνόψισε τις θεραπευτικές εφαρμογές των προϊόντων της κάνναβης στα εξής πεδία: «Σωματική παθολογία: άσθμα, επιληψία, σπασμοί, άλγη (γενικής αιτιολογίας, ημικρανίες, επώδυνα τικ), ταχυκαρδίες κατά τον τοκετό, ανορεξία, διάφορες λοιμώξεις, τοπική αναισθησία. Ψυχιατρική: Άγχος, κατάθλιψη, υποστηρικτική ψυχοθεραπεία, στερητικό σύνδρομο από αλκοόλ και οπιούχα».[59]

Και το 1990, ο καθηγητής J. Jaffe τον επιβεβαίωσε πλήρως, γράφοντας στο πλέον έγκυρο φαρμακο-θεραπευτικό εγχειρίδιο στους κύκλους της κατεστημένης ιατρικής «The Pharmacological Basis of Therapeutics» των Goodman και Gilman: «Η μαριχουάνα, η Δ9-THC και κάποια συνθετικά ανάλογα έχουν μια καταξιωμένη και αρκετές δυνητικές θεραπευτικές εφαρμογές. Μερικά συνθετικά κανναβινοειδή θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα ως αναλγητικά και αντισπασμικά. Η ικανότητα ορισμένων φυσικών και συνθετικών κανναβινοειδών να μειώνουν την ενδοφθάλμια πίεση έχει ακόμη μικρή κλινική εφαρμογή. Η Δ9-THC και ένα συνθετικό κανναβινοειδές, το nabilone, διατίθενται σήμερα ως εντιεμετικά που λαμβάνονται από το στόμα και επίσης ενδείκνυνται για τον έλεγχο της ναυτίας που συνοδεύει τη χημειοθεραπεία».[60]

Σήμερα, η θεραπευτική χρησιμότητα της κάνναβης και των παραγωγών της είναι αποδεδειγμένη και αποδεκτή για το ακόλουθο ευρύ φάσμα παθολογικών καταστάσεων:

1. Γλαύκωμα (ενδοφθάλμια υπέρταση)

2. Παρενέργειες της χημειοθεραπείας (Ναυτία και εμετοί)

3. Άσθμα

4. Επιληψία και σπασμοί

5. Κατάθλιψη, άγχος, ανορεξία

6. Άλγη διαφόρου αιτιολογίας

7. Κακοήθεις νεοπλασίες

8. Εξάρτηση από οπιούχα και αλκοόλ.[61]

Η κάνναβη έχει τέσσερα σημαντικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν μοναδική από θεραπευτική άποψη:

1. Είναι το πιο ατοξικό από τα διαθέσιμα φάρμακα.

2. Έχει ευρύτατο πεδίο θεραπευτικών εφαρμογών.

3. Δρα μέσω μηχανισμών που διαφέρουν απ' αυτούς των άλλων φαρμάκων.

4. Μπορεί συνδυαστεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια με οποιοδήποτε φάρμακο.

 

1. Γλαύκωμα (ενδοφθάλμια υπέρταση)

 Ο όρος «γλαύκωμα» αναφέρεται σε μια ομάδα οφθαλμικών παθήσεων που έχουν ως κοινό τους χαρακτηριστικό την αύξηση της ενδοφάλμιας υπέρτασης, λόγω της οποίας προκαλούνται βλάβες στο οπτικό νεύρο με αποτέλεσμα τη μείωση και τελικά την απώλεια της όρασης.

Τα φάρμακα που διατίθενται σήμερα (μυωτικά, αναστολείς της καρβοανυδράσης, αδρεναλίνη) είναι ελάχιστα αποτελεσματικά, δεν κάνουν για όλους τους ασθενείς, έχουν σοβαρές παρενέργειες και πρέπει να λαμβάνονται ισοβίως. Οι ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται σ' αυτά ή δεν μπορούν να ανεχθούν και να αντιρροπήσουν τις σοβαρές παρενέργειές τους, είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν ανάμεσα σε μια (αμφίβολης αποτελεσματικότητας) χειρουργική επέμβαση και την τύφλωση. Το γλαύκωμα αποτελεί τη δεύτερη αιτία τύφλωσης στις ΗΠΑ, και κάθε χρόνο οδηγεί στην απώλεια της όρασης περισσότερους από 240 χιλιάδες ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο.

Μέχρι το 1972 είχαν γίνει αρκετές παρατηρήσεις, έρευνες και ανακοινώσεις αναφορικά με τις επιδράσεις της μαριχουάνας και των παραγώγων της σε ασθενείς που έπασχαν από γλαύκωμα. Όπως γράφει ο καθηγητής J. Jaffe: «Οι επιστήμονες ενώ μελετούσαν συστηματικά τις επιπτώσεις γνωστών δόσεων μαριχουάνας σε νέους άνδρες εθελοντές, παρατήρησαν ότι η μαριχουάνα μείωνε την αρτηριακή πίεση στο μάτι. Έτσι συμπέραναν ότι αν συνέβαινε αυτό σε φυσιολογικά άτομα, θα μπορούσε ίσως να συμβαίνει και στα θύματα του γλαυκώματος. Και τελικά, αυτό συμβαίνει». [62]

Στα πλαίσια της πολύχρονης έρευνας για την κάνναβη που προγραμμάτισε και χρηματοδότησε το Νational Institute on Drug Abuse (NIDA),[63] οι προσπάθειες σ' αυτό τον τομέα, επικεντρώθηκαν στη διερεύνηση των αποτελεσμάτων που προκαλεί α) το κάπνισμα της μαριχουάνας, β) η λήψη Δ9-THC από το στόμα και γ) η ενέσιμη χορήγησή της σε ασθενείς με γλαύκωμα. [64]

1) Κάπνισμα μαριχουάνας και λήψη THC από το στόμα.

Η σχετική έρευνα έγινε με τη μέθοδο του διπλού-τυφλού πειράματος από τους R. Hepler, I. Frankκαι R. Petrus της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Λος Αντζελες της Καλιφόρνιας (UCLA), ύστερα από παραγγελία του NIDA.[65]Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας[66] και της επεξεργασίας των ευρημάτων τους, οι ερευνητές ανακοίνωσαν: «Διαπιστώθηκε ότι η ενδοφθάλμια πίεση μειώθηκε κατά 30% στους ασθενείς πήραν φυσική μαριχουάνα και Δ9-THC 2%. Ενώ στους ασθενείς που πήραν εικονικό φάρμακο μειώθηκε κατά 10% (έχουμε παρατηρήσει ότι η πίεση μειώνεται όχι μόνο υπό την επίδραση της Δ9-THC αλλά και άλλων κανναβινοειδών, τα οποία πρέπει να περιέχονταν σε ικανές ποσότητες στα χωρίς THC φύλλα μαριχουάνας που χρησιμοποιήθηκαν ως εικονικά φάρμακα)... Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη τοξικής δράσης του καπνίσματος της μαριχουάνας στην οπτική λειτουργία ή τη δομή του οφθαλμού. Είναι λογικό να θεωρούμε ότι η πτώση της ενδοφθάλμιας πίεσης που προκαλεί η μαριχουάνα γίνεται μ' ένα μηχανισμό που πρέπει να διαφέρει από το μηχανισμό δράσης των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται σήμερα κατά του γλαυκώματος... Ελπίζουμε πως ένα παράγωγο της μαριχουάνας ή μια τυποποιημένη μορφή χορήγησής της, θα μας εφοδιάσει με ένα αποτελεσματικό μέσο που θα είναι απαλλαγμένο από τις ψυχοτρόπες ενέργειες αυτού του φαρμάκου».[67]

2) Ενέσιμη χορήγηση Κανναβινοειδών.

Η σχετική μελέτη ανατέθηκε από το NIDA στους ερευνητές M. Perez-Reyes, D. Wagner, M. Wallκαι K. Davis, της ιατρικής σχολή του πανεπιστημίου της Β. Καρολίνας, οι οποίοι συνόψισαν την εργασία και τα ευρήματά τους, ως εξής: «Xορηγήσαμε 6 διαφορετικά κανναβινοειδή σε 12 υγιή άτομα και καταμετρήσαμε τα αποτελέσματά στην ενδοφθάλμια πίεσή τους: H Δ8-THC, η Δ9-THC και η 11-hydroxy-Δ9-THC προκάλεσαν αξιοσημείωτες μειώσεις στην ενδοφθάλμια πίεση, ενώ η κανναβινόλη, η 8β-ΟΗ-Δ9-THCκαι η κανναβινδιόλη αποδείχτηκαν λιγότερο αποτελεσματικές».[68]

Σήμερα, είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι «η μαριχουάνα αποδεδειγμένα μειώνει την ενδοφθάλμια υπέρταση του γλαυκώματος, η οποία καταστρέφει το οπτικό νεύρο και οδηγεί βαθμιαία σε τύφλωση»[69]και ήδη από το 1990 άρχισε να διατίθεται στο εμπόριο συνθετική THC σε σταγόνες.

2. Παρενέργειες της χημειοθεραπείας (ναυτία και εμετοί)

 Παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες των υποστηρικτών της απαγόρευσής της, η θεραπευτική αξία της κάνναβης είναι γενικά αναγνωρισμένη σήμερα στο πεδίο της αντιμετώπισης των παρενεργειών της χημειοθεραπείας στην οποία υποβάλλονται ασθενείς με καρκίνο, ενώ παράλληλα είναι ήδη σε κυκλοφορία ειδικά σκευάσματά της γι' αυτό το σκοπό.

Ο καθηγητής J. Jaffe γράφει στην όγδοη έκδοση του «The Pharmacological Basis of Therapeutics» των Goodman και Gilman (1990), που ας σημειωθεί είναι το πλέον έγκυρο και εκτιμώμενο φαρμακο-θεραπευτικό εγχειρίδιο στους κύκλους της κατεστημένης ιατρικής, διεθνώς: «Η μαριχουάνα, η Δ9-THC και κάποια συνθετικά ανάλογα έχουν μια καταξιωμένη και αρκετές δυνητικές θεραπευτικές εφαρμογές... Η Δ9-THC και ένα συνθετικό κανναβινοειδές, το nabilone, διατίθενται σήμερα ως εντιεμετικά που λαμβάνονται από το στόμα και επίσης ενδείκνυνται για τον έλεγχο της ναυτίας που συνοδεύει τη χημειοθεραπεία». [70]

Οι καθηγητές G. Winger, F. Hofmann και J. Woods στην τρίτη έκδοση του διδακτικού εγχειριδίου τους «Α Handbook on Drug and Alcohol Abuse» (1992), σημειώνουν: «H THC και τα συνθετικά ανάλογα της THC έχουν καταστεί υπολογίσιμα για την ικανότητά τους να ελέγχουν τη σοβαρή και επιμένουσα ναυτία και εμετό που εμφανίζεται σε ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία». [71]

3. Άσθμα

Η μαριχουάνα εφαρμοζόταν συστηματικά στη θεραπεία του βρογχικού άσθματος κατά τον προηγούμενο αιώνα,[72] αλλά πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι η λήψη της Δ9-THC από το αναπνευστικό ή το πεπτικό σύστημα προκαλεί αξιοσημείωτη βρογχοδιαστολή σε υγιή νέα άτομα.[73] Απ' αυτή τη διαπίστωση προέκυψε το ερώτημα εάν η μαριχουάνα προκαλεί παρόμοια αποτελέσματα σε άτομα με βρογχοσυσπαστικές ασθένειες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση των ασθματικών κρίσεων. Η απάντηση που έδωσε η σύγχρονη έρευνα είναι καταφατική.

'Υστερα από πρόσκληση του NIDA, οι L. Vachon, P. Mikus, W. Morrissey, M. Fitzgerald και E. Gaensler, καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Βοστώνης, μελέτησαν τις επιδράσεις του καπνίσματος της μαριχουάνας στο άσθμα (σε 17 ενήλικες εθελοντές μεταξύ 18 και 30 ετών με ιστορικό άσθματος που όλοι, πλην ενός, είχαν και κάποιο συγγενή που έπασχε από άσθμα): «Μελετήθηκαν τα αποτελέσματα της επίδρασης της μαριχουάνας στο βρογχικό μηχανισμό μιας ομάδας ασθενών με άσθμα. Η διάγνωση του άσθματος έγινε με τα ισχύοντα κριτήρια και κατά τη διάρκεια της μελέτης οι ασθενείς ήταν ελεύθεροι συμπτωμάτων. Πήραν μια στάνταρ ποσότητα αέρος και καπνού φυσικής μαριχουάνας που περιείχε δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις Δ9-THC (1,9% και 0,9%). Και οι δυο συγκεντρώσεις έδειξαν σημαντική και παρατεταμένη αναστροφή της βρογχοσυστολής, καθώς επίσης και σεσημασμένη αλλά μικρότερης διάρκειας ταχυκαρδία».[74]

Παράλληλα, κατόπιν παραγγελίας του NIDA, οι D. Τashkin, B. Shapiro και I. Frank, καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (UCLA), μελέτησαν τις άμεσες επιδράσεις της μαριχουάνας στη δυναμική των αεροφόρων οδών τόσο κατά την αυτόματη όσο και κατά την προκλητή εκδήλωση βρογχικού άσθματος: «Τα ευρήματά μας από τη μελέτη των επιδράσεων σε 10 ασθενείς με κλινικά μόνιμο βρογχικό άσθμα, μέτριας έως σοβαρής έντασης, στους οποίους χορηγήθηκε φυσική μαριχουάνα και Δ9-TΗC… δείχνουν ότι το κάπνισμα της μαριχουάνας ή η λήψη από του στόματος της TΗC προκαλούν αξιοσημείωτη βρογχοδιαστολή που διαρκεί τουλάχιστον δυο ώρες και ότι επιπλέον το κάπνισμα της μαριχουάνας μπορεί να αντιστρέφει τον βρογχόσπασμο που προκαλείται τεχνητά για πειραματικούς λόγους».[75]

4. Επιληψία και σπασμοί

To 1949, οι J. Davisκαι H. Ramsey μελέτησαν τις αντισπασμικές επιδράσεις της κάνναβης σε 5 παιδιά με επιληψία και ήταν υπό θεραπεία με φαινοβαρβιτάλη και dilantin. Τα αποτελέσματα της μελέτης τους ήταν πολύ ελπιδοφόρα: «Τα τρία από τα πέντε παιδιά ανταποκρίθηκαν στην κάνναβη τόσο καλά όσο και στην προηγούμενη θεραπεία, το τέταρτο απαλλάχτηκε πλήρως από τις κρίσεις και το πέμπτο σχεδόν πλήρως».[76]

Το 1969, ο καθηγητής T. Mikuriya, ωθούμενος από τα αποτελέσματα των ερευνών σ' αυτό το πεδίο, συμπεριέλαβε τους σπασμούς και την επιληψία στον πίνακα των καταστάσεων όπου ενδεχομένως θα είχε θεραπευτική αξία η εφαρμογή της κάνναβης.[77]

Και το 1990, ο καθηγητής J. Jaffe, έχοντας υπ' όψη τα πορίσματα των σχετικών ερευνών κατά την εικοσαετία που μεσολάβησε, επιβεβαίωσε την αποτίμηση του T. Mikuriya, διαπιστώνοντας ότι: «Η μαριχουάνα, η Δ9-THC και κάποια συνθετικά ανάλογά της έχουν μια καταξιωμένη και αρκετές δυνητικές θεραπευτικές εφαρμογές. Μερικά συνθετικά κανναβινοειδή θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα ως αναλγητικά και αντισπασμικά».[78]

5. Κατάθλιψη και ανορεξία

Η απώλεια βάρους, ο πόνος και η κατάθλιψη (ως προϊόν της απελπισίας και της αγωνίας του θανάτου), είναι κυρίαρχα συμπτώματα σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο και αποτελούν δυσεπίλυτα θεραπευτικά προβλήματα γιατί τα φαρμακευτικά μέσα που διατίθενται σήμερα για τον έλεγχό τους, είναι ανεπαρκέστατα και αναποτελεσματικά.

Οι αναφορές προηγουμένων ερευνητών ότι η Δ9-τετραϋδροκανναβινόλη (Δ9-THC) «προκαλεί ευφορία, διεγείρει την όρεξη, είναι αξιόλογο αναλγητικό και αντιεμετικό»,[79] την καθιστούσαν πολύ ελκυστικό αντικείμενο μελέτης ως μέσου βοήθειας των ασθενών με καρκίνο και ήταν φυσικό να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του ιατρικού κόσμου και του NIDA, το οποίο ζήτησε από μια ομάδα επιστημόνων να διερευνήσει τις ορεξιογόνες, τις αντικαταθλιπτικές, τις αναλγητικές και τις αντιεμετικές δράσεις της κάνναβης στα πλαίσια του πολυσύνθετου ερευνητικού προγράμματος για τη «Φαρμακολογία της Μαριχουάνας» (1967-1974).

Οι W. Regelson, T. Kirk, M. Green, J. Schulzκαι M. Zalisτης Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Richmond της Βιρτζίνια, σε συνεργασία με τους J. Butlerκαι L. Peek του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Denton του Τέξας, μελέτησαν με τη μέθοδο του διπλού τυφλού πειράματος τις επιδράσεις της THC σε ενδο-νοσοκομειακούς και εξω-νοσοκομειακούς ασθενείς με καρκίνο,[80] και συνόψισαν την εργασία και τα ευρήματά τους ως εξής:

«Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η ΤΗC έχει αξία ως αντικαταθλιπτικό τόσο για ενδονοσοκομειακούς όσο και για εξωνοσοκομειακούς ασθενείς. Η δυναμική της THC είναι φανερή. Πολλοί ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο διακατέχονται από κατάθλιψη και άγχος που δεν οφείλονται σε κάποια ενδογενή διεργασία αλλά προκύπτουν καθαρά ως κοινή αντίδραση σε ένα καταστροφικό συμβάν, και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιρροπιστούν με τα διαθέσιμα αντικαταθλιπτικά φάρμακα που προκαλούν ελάχιστα ή μόνο αρνητικά αποτελέσματα... Τα προαναφερθέντα σε συνδυασμό με τις κλινικές παρατηρήσεις επί των επιδράσεων της Δ9-THCδείχνουν αξιοσημείωτη αργή αναστροφή της χαρακτηριστικής απώλειας βάρους που συνδέεται με τον καρκίνο. Αυτό μαζί με τις διαπιστώσεις σχετικά με τις αναλγητικές και αντιεμετικές δράσεις της, ανοίγουν το δρόμο σε μια πολλά υποσχόμενη έρευνα για την αποτελεσματικότητα της Δ9-THC ως υποστηρικτικής θεραπείας για τον έλεγχο των δευτερευόντων συμπτωμάτων (κατάθλιψη, απώλεια βάρους, πόνος, ναυτία, έμετοι) των ασθενών με καρκίνο... Στην έρευνά μας, σημειώθηκε ανάκτηση του σωματικού βάρους σε περισσότερο από το 50% των ασθενών, πράγμα που μπορεί να εκληφθεί ως ένα επιπρόσθετο στοιχείο ότι η Δ9-THC ενισχύει την όρεξη, όπως υποστηρίχτηκε ήδη από πολλούς μελετητές...[81] Συμπέρασμα: Η Δ9-THC που χορηγήθηκε σε καλώς ανεκτή δόση (0.1 mgt.i.d., από το στόμα) σε ασθενείς με καρκίνο είχε τα αποτελέσματα ενός ηρεμιστικού και ενός ήπιου ενισχυτικού της σκέψης, αναμφίβολα χωρίς καμιά επίδραση στη λειτουργία της αντίληψης και ολοφάνερα χωρίς καμιά επίδραση στη σταθερότητα των στοιχείων της προσωπικότητας και του συναισθήματος (τουλάχιστον στο βαθμό που μπορούν να καταμετρηθούν με τα ψυχολογικά τεστ). Από ιατρική άποψη, οι κλινικές παρατηρήσεις και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η Δ9-THC ενισχύει την όρεξη και βοηθάει στην αναστροφή της χρόνιας απώλειας βάρους που συνοδεύει τον καρκίνο, και προκαλεί κάποια αναλγητικά και αντιεμετικά αποτελέσματα. Οι οριακές παρενέργειες που περιόρισαν τη χρήση της στο 25% των ασθενών ήταν η υπνηλία, η ζάλη και η διάσχιση. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η Δ9-THC μπορεί να ενισχύει την όρεξη και να μειώνει την απώλεια του βάρους σε ασθενείς με καρκίνο, αλλά απαιτείται περισσότερη δουλειά για να εμπεδωθούν τα ορεξιογόνα, τα αναλγητικά, τα αντιεμετικά και τα υπνογόνα αποτελέσματά της».[82]

6. Αναλγητικές ιδιότητες

'Υστερα από πρόσκληση του NIDA, οι R. Noyes, S. Bruk, D. Baran και A. Canter, του Τμήματος παθολογίας και ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Iowa, διερεύνησαν τις αναλγητικές επιδράσεις της THC σε ασθενείς με καρκινικά άλγη, και κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: «Μια αρχική εκτίμηση της THC που χορηγήθηκε απ' το στόμα σε αλγούντες ασθενείς με καρκίνο, καταδεικνύει ένα αναλγητικό αποτέλεσμα του φαρμάκου. Σε 10 ασθενείς χορηγήθηκε εικονικό φάρμακο και 5, 10, 15 και 20 mgTHC, με τεχνικές του διπλού-τυφλού πειράματος. Στους ασθενείς που χορηγήθηκαν οι μεγαλύτερες δόσεις της THC (15 και 20 mg) διαπιστώθηκε μείωση του άλγους σημαντικά υπέρτερη του placebo. Σ' αυτή τη δοσολογία της THC, υπήρξαν αναφορές ασθενών για καταπράϋνση και διανοητική θόλωση».[83]

7. Αντικαρκινικές δράσεις

Το 1976, δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας που έκαναν για λογαριασμό του NIDA, οι L. Harris, A. Munsonκαι R. Carchman της Iατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Richmond, σχετικά με την ανασταλτική δράση που ασκούν κάποια κανναβινοειδή σε ορισμένα νεοπλάσματα,[84] ως συμβολή στη συζήτηση που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις αντικρουόμενων συμπερασμάτων από διάφορες μελέτες που είχαν γίνει προηγουμένως σε ζώα[85] και σε ανθρώπους.[86]

«Ενα ενδιαφέρον συμπέρασμα της έρευνάς μας είναι ότι η ανασταλτική δράση των κανναβινοειδών στα νεοπλάσματα είναι πιθανό να μη σχετίζεται με τις συμπεριφορικές τους ιδιότητες, δεδομένου ότι η κανναβινόλη είναι δραστική στον οργανισμό μας ενώ είναι αδρανής από την άποψη της επίδρασής της στην συμπεριφορά... Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας προσθέτουν μια νέα αντίληψη στα αυξανόμενα στοιχεία ότι η Δ9-THC έχει κάποιες άλλες κυτταρικές επιδράσεις που θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη σημασία στο μέλλον, γιατί είναι δυνατό να οδηγήσουν στην ανάπτυξη μιας νέας ομάδας θεραπευτικών φαρμάκων. Ελπίζουμε ότι το μοντέλο που επεξεργαστήκαμε θα δώσει τα μέσα με τα οποία θα μπορούσαν να αναπτυχθούν νέα και πιο αποτελεσματικά αντικαρκινικά φάρμακα».[87]

8. Απεξάρτηση από αλκοόλ και οπιούχα

Οι σύγχρονες έρευνες για την εφαρμογή της κάνναβης και των προϊόντων της στην απεξάρτηση ή τη συντήρηση των εξαρτημένων από αλκοόλ, οπιούχα και διάφορες άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες, βασίζονται στη θεραπευτική πείρα και τις γνώσεις που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία εκατό χρόνια από την ιατρική χρήση της κάνναβης ως μέσου αντιμετώπισης των συμπτωμάτων του στερητικού συνδρόμου και ως υποκατάστατου αυτών των ουσιών.

To 1887, ο H. Kane ανακοίνωσε τις παρατηρήσεις τους από την επιτυχή εφαρμογή της κάνναβης ως υποκατάστατου σε άτομα εξαρτημένα από το αλκοόλ. Οι παρατηρήσεις του επιβεβαιώθηκαν το 1889 από τον Ε. Birch που χορήγησε κάνναβη σε πελάτες του εξαρτημένους από οπιούχα, και εν συνεχεία το 1891 από τον J. Μattison που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κάνναβη «είναι αποτελεσματικό υποκατάστατο για τα προϊόντα της παπαρούνας» [όπιο και τα παράγωγά του].[88]

Το 1942, οι S. Allentuck και K. Bowman διαπίστωσαν ότι τα παράγωγα της κάνναβης ήταν αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της συμπτωματολογίας του στερητικού συνδρόμου από οπιούχα. Σε μελέτη τους που αφορούσε 49 άτομα εξαρτημένα από οπιούχα, υπογραμμίζουν ότι: «Tα στερητικά συμπτώματα αποδυναμώθηκαν ή εξαλείφτηκαν γρήγορα. Οι ασθενείς ήταν σε καλύτερη κατάσταση από διανοητική και ψυχολογική άποψη. Η φυσική τους κατάσταση αποκαταστάθηκε πολύ σύντομα και εξέφρασαν την επιθυμία να επανέλθουν στην επαγγελματική τους δραστηριότητα όσο το δυνατό γρηγορότερα».[89]

Το 1953, οι L. Thompson και R. Proctor ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα της ικανοποιητικής εφαρμογής ενός συνθετικού προϊόντος της κάνναβης (pyrahexil) στην αντιμετώπιση του στερητικού συνδρόμου από αλκοόλ, βαρβιτουρικά και ορισμένες άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες, τονίζοντας ότι: «H κάνναβη δεν προκαλεί σωματική ή ψυχική εξάρτηση και η διακοπή της λήψης της δε συνοδεύεται από στερητικά συμπτώματα».[90]

Μετά τον πόλεμο στην Κορέα και την πλήρη κυριαρχία της υστερίας του ψυχρού πολέμου, τα ναρκωτικά και η κάνναβη «συνδέθηκαν άμεσα με την κομμουνιστική συνωμοσία»,[91] με αποτέλεσμα την τρομακτική αυστηροποίηση των ποινικών κυρώσεων που συνεπαγόταν η χρήση τους[92] και το «πάγωμα» των ερευνών για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Η σχετική ερευνητική δραστηριότητα ξανάρχισε στα μέσα της δεκαετίας του 1960 (όταν σημειώθηκε κάποια χαλάρωση των δρακόντειων ποινικών περιορισμών) και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με αξιόλογα αποτελέσματα, στα πλαίσια προγραμμάτων που εφαρμόζονται από διάφορους κρατικούς και μη-κρατικούς οργανισμούς υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ.[93]

9. Φαρμακευτικά σκευάσματα της κάνναβης

Στην εποχή μας, η θεραπευτική αξία της κάνναβης τείνει να (ξανα)καθιερωθεί στη συνείδηση του ιατρικού κόσμου, πράγμα που αναμφίβολα συντελεί στη δραστική υπονόμευση της δαιμονολογίας των υπέρμαχων της απαγόρευσής της και της δίωξης των χρηστών της και κινητοποιεί ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό γιατρών στη διεκδίκηση του αιτήματος «να αποφασίζουν οι γιατροί και όχι οι πολιτικοί» για τις θεραπευτικές χρήσεις οποιασδήποτε ουσίας, σύμφωνα με τα πορίσματα της επιστημονικής έρευνας κι όχι με βάση τα παραληρήματα των μανιακών της καταστολής.[94]

Σήμερα, στις ΗΠΑ διατίθενται ήδη αρκετά φαρμακευτικά σκευάσματα που περιέχουν Δ9-Τετραϋδροκανναβινόλη (ΤΗC), για την αντιμετώπιση της ναυτίας και του εμετού που εμφανίζονται ως παρενέργειες της χημειοθεραπείας στην οποία υποβάλλονται ασθενείς με καρκίνο και για την αντιρρόπηση της ανορεξίας. Και το γεγονός αυτό είναι εξόχως αποκαλυπτικό των σύγχρονων τάσεων που διαμορφώνονται διεθνώς απέναντι στην κάνναβη.[95]

Τα πρώτα φάρμακα αυτού του είδους που κυκλοφόρησαν το 1985 είναι το Dronabinol (εμπορική ονομασία Μarinol) και το Nabilone (εμπορική ονομασίαCesamet).[96]

Η κάνναβη, έχει μηδαμινή τοξικότητα, δεν εγκαθιστά σωματική εξάρτηση και είναι αναμφίβολα η λιγότερο επικίνδυνη από τις ευφορικές ουσίες που υπάρχουν και η ασφαλέστερη από τις θεραπευτικές ουσίες που διαθέτει το θεραπευτικό οπλοστάσιο της ιατρικής.[97]Κι αυτό αναγνωρίζεται δημόσια από το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ που, ήδη από το 1971, αποφάνθηκε ότι «από πλευράς τοξικότητας, τα παράγωγα της κάνναβης πρέπει να θεωρούνται τα πιο ασφαλή από τα φάρμακα πλατιάς χρήσης».[98]

 

5. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

 

1. Οι πραγματικοί λόγοι της απαγόρευσης της κάνναβης

Η τύχη της κάνναβης κρίθηκε αποκλειστικά και μόνο από το συνδυασμό των πολιτικών, οικονομικών και τεχνολογικών αλλαγών που συντελέστηκαν κατά τη δεκαετία του 1930. Η πληθώρα των πλεονεκτημάτων και των εφαρμογών αυτού του φυτού το καθιστούσαν υπολογίσιμο αν όχι μοναδικό ανταγωνιστή των προϊόντων πολλών βιομηχανικών κλάδων (πετρελαιοειδή, οινόπνευμα, καπνός, φάρμακα, παραγωγής χαρτιού) οι οποίοι συνεργάστηκαν αρμονικά προκειμένου να πετύχουν την ποινικοποίηση της κάνναβης, μέσα σε επτά κρίσιμα χρόνια (1930-1937) που σφραγίστηκαν από τα εξής γεγονότα:

1) Το 1930 ιδρύθηκε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ναρκωτικών (FBN, FederalBureauofNarcotics, FBN) και στελεχώθηκε από πρώην πράκτορες της Ποτοαπαγόρευσης μ' επικεφαλής τον διαβόητο Harry Anslinger και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία που οδήγησε στην απαγόρευση της κάνναβης το 1937.

Εν όψει της άρσης της ποτοαπαγόρευσης (1933), και ενώ το Κογκρέσο περιέκοπτε δραστικά τον προϋπολογισμό του FBN και μείωνε τον αριθμό των πρακτόρων του, ο Anslinger και το FBN έπρεπε -για λόγους επιβίωσης- να δώσουν κάποια απόδειξη της «χρησιμότητάς» τους που να δικαιολογεί τη συντήρησή του από το δημόσιο προϋπολογισμό. Ετσι, ο Anslinger και οι επιτελείς του έστρεψαν ευθύς εξ' αρχής την προσοχή τους στην κάνναβη, για την οποία διέβλεψαν ότι τους άνοιγε ένα νέο και ευρύτατο πεδίο δραστηριότητας. Ας σημειωθεί λοτι ο Anslinger τοποθετήθηκε στο FBN με πρωτοβουλία του Andrew Mellon, ιδιοκτήτη της μιας από τις δύο τράπεζες με τις οποίες συνεργαζόταν η αυτοκρατορία DuPont[99] και κατέστησε το FBN το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για τη θέσπιση και τη συντήρηση της απαγόρευσης σύμφωνα με τα συμφέροντα των «εργοδοτών» του.

2) Το 1933 καταργήθηκε η Ποτοαπαγόρευση, με αποτέλεσμα να νομιμοποιηθεί η παραγωγή και η διάθεση του αλκοόλ. Κυριότερος ανταγωνιστής του οινοπνεύματος στην αγορά ήταν τα προϊόντα της κάνναβης. Και οι νεοσύστατες βιομηχανίες οινοπνεύματος στις οποίες επενδύθηκε ένα μέρος των κερδών του οργανωμένου εγκλήματος που έλεγχε τη διακίνηση και την εμπορία του παράνομου αλκοόλ κατά την περίοδο της Ποτοαπαγόρευσης (1920-1932), είχαν ζωτικό συμφέρον από την εξάλειψη αυτών των ανταγωνιστικών προϊόντων.

3) Το 1935, η αμερικανική εταιρεία DuPont[100] εισήγαγε στην αγορά το μη-ανακυκλώσιμο νάιλον και το 1937 απέκτησε την πατέντα του.[101] Μοναδικός ανταγωνιστής του νέου προϊόντος ήταν η ανακυκλώσιμη κάνναβη και συνεπώς η επιβίωσή του νάιλον εξαρτιόταν απ' τη δυνατότητα της εταιρείας DuPont να εκτοπίσει την κάνναβη από την αγορά. Όπως παραδέχτηκε ο Lammot DuPont «τα συνθετικά πλαστικά βρήκαν εφαρμογή στην κατασκευή μιας πληθώρας πραγμάτων που μέχρι τότε φτιάχνονταν από φυσικά υλικά».[102]

4) To 1936, η DuPont κατάφερε να εξασφαλίσει το μονοπώλιο των πετροχημικών προϊόντων που οι πατέντες τους εκχωρήθηκαν στις ΗΠΑ από τη γερμανική IG Farben ως μέρος των αποζημιώσεων που έπρεπε να καταβάλει η Γερμανία από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μ' αυτή τη μεθόδευση, το 30% της πανίσχυρης IG Farben πέρασε στην ιδιοκτησία της DuPont. Κυριότερος ανταγωνιστής των ποικίλων προϊόντων της πετροχημικής βιομηχανίας (χρώματα, βαφές, λάδια μηχανών, λιπάσματα και πλήθος άλλων) ήταν η κάνναβη και τα παράγωγά της και συνεπώς το βιομηχανικό μεγαθήριο της DuPont είχε ζωτικό συμφέρον από την απαγόρευσή τους: Χωρίς την απαγόρευση της κάνναβης, θα ήταν αδύνατο να υπάρξει το 80% των επιχειρήσεων της αυτοκρατορίας DuPont.

5) Το 1936, το 70% της παραγωγής του χαρτιού που παραγόταν στις ΗΠΑ με ξύλευση και καταστροφή των δασών, ελέγχονταν από τις οι εταιρείες του γνωστού «ληστοβαρώνου» του τύπου William Randolph Hearst.[103]Το 75-90% του χαρτιού που χρησιμοποιούνταν σε όλο τον κόσμο μέχρι το 1883 προερχόταν απ' την κάνναβη. Το χαρτί αυτό είναι φθηνότερο, καλύτερης ποιότητας και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής απ' το χαρτί που άρχισε να παράγεται από την ξύλευση και της καταστροφή των δασών όταν αυτό έγινε δυνατό με την τεχνολογική εξέλιξη. Στη δεκαετία του 1930, η κάνναβη ήταν ο υπ' αριθμόν 1 ανταγωνιστής του συγκροτήματος Hearst που έλεγχε το 70% της παραγωγής χαρτιού από την ξύλευση των δασών.

6) Παράλληλα, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1930, η τεχνολογικές δυνατότητες επέτρεψαν στις φαρμακοβιομηχανίες να κατασκευάζουν εργαστηριακά χημικά προϊόντα, με αποτέλεσμα να αναχθούν από επεξεργαστές και διακινητές των φυσικών φαρμακευτικών μέσων σε ανεξάρτητους παραγωγούς που είχαν τον αποκλειστικό έλεγχο των προϊόντων που συνέθεταν στα εργαστήριά τους. Στην καθημερινή θεραπευτική πρακτική των νεότερων χρόνων είχαν κυριαρχήσει δυο μεγάλες κατηγορίες φυσικών θεραπευτικών μέσων: τα παράγωγα του οπίου και τα παράγωγα της κάνναβης.

Τα παράγωγα του οπίου εξοβελίστηκαν από το θεραπευτικό πεδίο με το νόμο Harrison το 1914. Συνεπώς, στη δεκαετία του 1930, μοναδικός ανταγωνιστής των χημικών προϊόντων της φαρμακευτικής βιομηχανίας ήταν η κάνναβη και τα παράγωγά της: Hεμπέδωση των συμφερόντων της φαρμακοβιομηχανίας και το πέρασμα στην εποχή της καθολικής χημικής φαρμακοδηλητηρίασης προϋπέθετε τον εξοστρακισμό της κάνναβης απ' το θεραπευτικό πεδίο. Και για την επίτευξη αυτού του σκοπού, η φαρμακοβιομηχανία συνεργάστηκε στενά με τους άλλους βιομηχανικούς κολοσσούς και την ιατρική συντεχνία.

Η δημιουργία του «Ομοσπονδιακού Γραφείου Ναρκωτικών» (1930), η άρση της Ποτοαπαγόρευσης (1933), η κατασκευή μηχανών υψηλής τεχνολογίας για την παραγωγή χαρτιού από τη δασική ξυλεία και η μονοπώληση αυτής της παραγωγής από το συγκρότημα Hearst (1930-1936), η μαζική εισαγωγή στην αγορά των προϊόντων της πετροχημικής βιομηχανίας (1926-1936) και του νάιλον (1936) και, τέλος η κατάκτηση της δυνατότητας της φαρμακοβιομηχανίας να παράγει μαζικά συνθετικά φάρμακα (1928-1932), συντελέστηκαν μέσα σε λιγότερο από 7 χρόνια και έκριναν οριστικά την τύχη της κάνναβης, που ήταν ο κυριότερος ανταγωνιστής των προϊόντων τους.

Το 1935, με την καθοδήγηση των επιτελών της εταιρείας DuPontκαι του δικτύου των κίτρινων εφημερίδων του συγκροτήματος Hearst, το Γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών (FBN) εξαπέλυσε μια εκτεταμένη προπαγανδιστική εκστρατεία εναντίον της κάνναβης και το 1937, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα των θιγόμενων βιομηχανικών κλάδων (με αιχμή τους τις εταιρείες DuPont και Hearst), χρησιμοποίησαν την ισχύ τους στην κυβέρνηση και τη διοίκηση, και πέτυχαν να τεθεί η κάνναβη υπό καθεστώς απαγόρευσης, με τη θέσπιση του νόμου Marihuana Tax Act.[104]

Η θέσπιση αυτού του νόμου διευκόλυνε την αντικατάστασή της κάνναβης ως πρώτης ύλης στη βιομηχανία υφασμάτων από πετροχημικά προϊόντα που έλεγχε μονοπωλιακά η DuPont κατόπιν αδείας της γερμανικής IG Farben και επέτρεψε την σχεδόν ολοκληρωτική κυριαρχία της σε όλους τους συναφείς τομείς της παραγωγής (ενώ παράλληλα εξασφάλισε τα συμφέροντα του Hearstως αδιαμφισβήτητου μονοπωλητή της παραγωγής χαρτιού). Το 50% όλων των τοξικών χημικών λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται σήμερα στην αγροτική παραγωγή της Αμερικής και των περισσότερων χωρών (δηλητηριάζοντας το έδαφος, τις πηγές νερού και το περιβάλλον) καταναλώνονται στην καλλιέργεια πρώτων υλών για την υφασματοβιομηχανία προς αποκλειστικό όφελος των εταιρειών, και κυρίως της DuPont, που ελέγχουν την παραγωγή και τη διάθεση αυτών των λιπασμάτων.

O εξοστρακισμός της κάνναβης από την παραγωγή και την αγορά με τον απαγορευτικό νόμο Marihuana Tax Act του 1937 που «ομαλοποίησε» την αμερικάνικη (και κατ' επέκταση και την παγκόσμια) οικονομία προς όφελος των κέντρων οικονομικής και πολιτικής ισχύος που καθορίζουν την πορεία των ΗΠΑ, έγινε στo όνομα της «προστασίας της κοινωνίας» από ένα φυτό που επί χιλιάδες χρόνια αποτελούσε ευεργεσία της φύσης. Με το νόμο Marihuana Tax Act του 1937, η συμμαχία των ισχυρότερων μπλοκ της αμερικάνικης οικονομίας πέρασε στον παράδεισο της διαρκούς συσσώρευσης τεράστιων κερδών, ενώ η ανθρωπότητα εισήλθε στην κόλαση της χημικοποίησης και πλαστικοποίησης της ζωής της.

2. Το «παράδοξο»: Το κράτος υπέρ της κάνναβης (1942-1945)

Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου, μετά την εισβολή Ιαπώνων στις Φιλιππίνες, οι ΗΠΑ αποκόπηκαν ξαφνικά από τις πηγές μιας πρώτης ύλης, της κάνναβης, που ήταν απαγορευμένη αλλά και συγχρόνως πολύ σημαντική για την πολεμική προσπάθεια της χώρας γιατί απ' αυτή κατασκευάζονταν τα αλεξίπτωτα, τα αντίσκηνα, οι σάκοι, οι σημαίες, οι στολές εργασίας, ένα εξαιρετικά χρήσιμο καύσιμο, διάφορα λιπαντικά και πολλά άλλα εφόδια που χρησιμοποιούσε ο στρατός και η αεροπορία.

Για ν' αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση ανάγκης, η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε καθεστώς «χειμερίας νάρκης» στην απαγόρευση που η ίδια είχε επιβάλλει και, αφήνοντας προς στιγμή κατά μέρος το «αντιναρκωτικό» της μένος, μεταμορφώθηκε οβιδιακά από διώκτη σε υπερασπιστή της κάνναβης, μετονόμασε το χόρτο από «δολοφόνο των νέων» σε «φυτό για τη νίκη» και προέτρεπε με κάθε δυνατό μέσο τους αγρότες να το καλλιεργήσουν.

Μέχρι την είσοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο, οι αγρότες που αποτολμούσαν να καλλιεργήσουν έστω και ένα δενδρύλλιο κάνναβης αντιμετωπίζονταν ως «εγκληματίες» από τη δικαιοσύνη και ως «εθνικώς ύποπτοι» από το FBI και το FBN. Μετά την είσοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο, η αμερικάνική κυβέρνηση προέτρεπε τους αγρότες να καλλιεργήσουν κάνναβη σε όσα στρέμματα ήθελαν, προβάλλοντας αυτή τη δραστηριότητα ως «πατριωτικό καθήκον».

1) Το 1942, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ κυκλοφόρησε πολλά διαφημιστικά φυλλάδια και έκανε ένα ειδικό προπαγανδιστικό φιλμ για την κάνναβη με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Φυτό για τη Νίκη», το οποίο προβάλλονταν σε όλους τους κινηματογράφους των ΗΠΑ.[105]

2) Το 1942, η αμερικανική κυβέρνηση κυκλοφόρησε χαρτόσημα φόρου για τη μαριχουάνα των 5 δολαρίων, έθεσε ως στόχο της να αυξήσει την έκταση καλλιέργειας της κάνναβης σε 1.400.000 στρέμματα μέσα στο 1943[106] και διέθεσε στους αγρότες ειδικά μηχανήματα για την καλλιέργεια κάνναβης σε πολύ χαμηλές τιμές. Και το πλέον απρόσμενο:

3) Μεταξύ 1942-1945, κάθε αγρότης που συμφωνούσε να καλλιεργήσει κάνναβη για το κράτος, απαλλασσόταν από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, τόσο ο ίδιος όσο και οι γιοι του (εν καιρώ... πολέμου). 

 

6. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Από όσα εκτέθηκαν παραπάνω, καθίσταται προφανές ότι η απαγόρευση της κάνναβης και η δίωξη των χρηστών της ήταν αποτέλεσμα του συνδυασμού των συμφερόντων της πολιτικής εξουσίας, των βιομηχανιών πετρελαίου, πετροχημικών, φαρμάκων, καπνού και αλκοόλ και των κύκλων που ενδιαφέρονταν για τη συντήρηση του ρατσιστικού καθεστώτος σε βάρος των μειονοτήτων των μαύρων και των Μεξικάνων στο παρελθόν και του συνόλου των ισπανόφωνων σήμερα.

Η κατασταλτική πολιτική απέναντι στην κάνναβη, που υιοθετήθηκε με απαίτηση όλων αυτών των παραγόντων, αποσκοπούσε αφ' ενός στον έλεγχο και τη χειραγώγηση του φτηνού εργατικού δυναμικού των μαύρων και των Μεξικανών και αφ' ετέρου στη μονοπώληση της παραγωγής και της εμπορίας των τοξικών προϊόντων αυτών των βιομηχανιών, για τα οποία μοναδικός υπολογίσιμος ανταγωνιστής ήταν τα ατοξικά προϊόντα της κάνναβης.

Σοβαροί ιατρικοί, πολιτικοί, οικονομικοί και οικολογικοί λόγοι επιβάλλουν την αναθεώρηση της «παράλογης» απαγορευτικής πολιτικής απέναντι στην κάνναβη, το κόστος της οποίας δεν μπορεί να αντέξει ή να ανεχθεί πια η κοινωνία. Το παραλήρημα των ιδιοτελών μανιακών της καταστολής δεν μπορεί να εξακολουθήσει να κανοναρχεί τις επιλογές του κοινωνικού σώματος, υπονομεύοντας όλο και πιο πολύ τη συνοχή του.

Η επισκόπηση της ιστορικής διαδρομής της απαγόρευσης της κάνναβης καθιστά προφανές το συμπέρασμα ότι η ποινικοποίηση και η δίωξή της δεν οφείλεται στην ανάγκη να «προστατευτούν οι χρήστες και η δημόσια υγεία» (όπως διακηρύσσουν οι καριερίστες της καταστολής), αλλά στην εξουσιαστική απαίτηση να εξυπηρετηθούν ορισμένες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες οι οποίες στο παρελθόν συνδέονταν (α) με την καταπίεση και τη χειραγώγηση ορισμένων κοινωνικών στρωμάτων (μειονότητες, μετανάστες, εργάτες) και (β) με τη μονοπώληση της παραγωγής και της κατανάλωσης ενός πλήθους προϊόντων καθημερινής χρήσης από βιομηχανικά μεγαθήρια τα οποία εξαντλούν τις πηγές των μη-ανανεώσιμων πρώτων υλών και καταστρέφουν ανενδοίαστα το περιβάλλον, εξαλείφοντας τις προοπτικές επιβίωσης της ζωής στο πλανήτη. Αυτές οι σκοπιμότητες είναι συναρτημένες:

1) Με την υπεράσπιση των συμφερόντων των βιομηχανικών μεγαθηρίων που ελέγχουν τους τομείς των πετροχημικών, των φαρμάκων, του αλκοόλ, του καπνού, του χαρτιού, κ.α.

2) Με την επιδιωκόμενη διαρκή ενδυνάμωση της λευκής αγοράς των νόμιμων τοξικών και εξαρτησιογόνων ψυχοτρόπων ουσιών (αλκοόλ, καπνός, ψυχοφάρμακα) και την ενίσχυση της μαύρης αγοράς των παράνομων ψυχοτρόπων ουσιών (οπιούχα/οπιοειδή, κ.α.) στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιούνται ανυπολόγιστα κέρδη.

3) Με τη συντήρηση των παραγωγικών και καταναλωτικών αξιών της ανταγωνιστικής κοινωνίας και του αδιέξοδου «βιομηχανικού πολιτισμού», γιατί το εξουσιαστικό πλέγμα που έχει συμφέρον από τη διαιώνιση της δίωξής της κάνναβης, μπορεί να καλλιεργεί και να διαδίδει συστηματικά το μύθο ότι η κάνναβη «καθιστά τον χρήστη της αδιάφορο για τις νόρμες που χαρακτηρίζουν αυτά τις αξίες».

Τις τελευταίες δεκαετίες, παρά τη σκληρή καταστολή και τις διώξεις της κάνναβης, αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των ατόμων που παραδέχονται ότι έχουν δοκιμάσει κάνναβη ή κάποιο από τα παράγωγα της. Κι αυτό αποτελεί μια από το πλήθος των αδιαμφισβήτητων αποδείξεων για τις συνέπειες της κατασταλτικής θεωρίας και πρακτικής, που η αποτελεσματικότητά της εξαντλείται στην παραγωγή αμέτρητων ατομικών και κοινωνικών τραγωδιών.

Η απαγόρευση των ψυχοτρόπων ουσιών και η μαζική τελετουργική ανθρωποθυσία που τη συνοδεύει συνιστούν ένα αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος του ατόμου, της κοινωνίας, του πολιτισμού και της ελευθερίας, ακόμη και εάν γίνουν αποδεκτές ως "αληθείς" οι μυθοπλασίες των υποστηρικτών της. Γιατί η χρήση οποιασδήποτε επικίνδυνης ουσίας βλάπτει αποκλειστικά και μόνο τον χρήστη της.

Συνεπώς, η χρήση τους αποτελεί τυπική πράξη αυτοπροσβολής και, ως τέτοια, σε μια πολιτισμένη κοινωνία δεν μπορεί να υπόκειται σε καμιά απαγορευτική ή κατασταλτική παρέμβαση. Γιατί όπως διακήρυττε ο John Stuart Mill:

«Ο μόνος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να επεμβαίνουν ατομικά ή συλλογικά στην ελευθερία δράσης ενός συνανθρώπου τους, είναι η αυτοπροστασία τους. Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί νόμιμα να ασκείται εξουσία σε οποιοδήποτε μέλος μιας πολιτισμένης κοινωνίας παρά τη θέλησή του, είναι η αποτροπή της ζημιάς των άλλων... Η μόνη δραστηριότητα για την οποία ο άνθρωπος είναι υπόλογος απέναντι στην κοινωνία, είναι αυτή που αφορά τους άλλους. Ως προς τη συμπεριφορά του απέναντι στον εαυτό του, η ελευθερία του είναι δικαιωματικά απόλυτη: Οσον αφορά το κορμί και το μυαλό του, το άτομο είναι κυρίαρχο».[107][1]Όλα τα στοιχεία του παρόντος προέρχονται από το Κλεάνθης Γρίβας: Κάνναβη: Μαριχουάνα - Χασίς (Ν. Σύνορα, 1993). Αγγλική έκδοση Kleanthis Grivas: Cannabis: Marihuana - Hashish (London, Minerva Press, 1997).

[2]J. Jaffe, R.Peterson, R. Hodgson: Ναρκωτικά, Τσιγάρο, Aλκοόλ (Αθήνα, Ψυχογιός, 1981), σ. 79

[3] Jaffe, Peterson, Hodgson: Addictions, (1981), σ. 81.

[4] Από δω και πέρα, το Αμερικάνικο Υπουργείο Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας θα αναφέρεται ως Υπουργείο Υγείας, για λόγους συντομίας.

[5] M. Braude και S. Szara: Pharmacology of Marihuana, Α Monograph of the National Institute on Drug Abuse (Raven Press, N.Y., 1976, τόμοι 2).

[6] Advisory on Drug Dependence Report: Cannabis ή «Wootton Report» (1968).

[7] R. DuPont: Marihuana, An Issue Comes of Age (στο Braude και Szara, 1976), τ. 1, σ. 4.

[8] Commission on Inquiry into Non-Medical Use of Drugs: Interim Report ή LeDain Report, (1970).

[9] L. Grinspoon: Marihuana Reconsidered (1977), σ. 3.

[10]Απο των R. Brotman και Fr. Suffet, καθηγητών ψυχιατρικής στην Iατρική Σχολή της Νέας Υόρκης που υποστηρίχτηκε από τoυς περισσότερους επιστήμονες που πήραν μέρος στη διάσκεψη ης Ακαδημίας Επιστημών της Ν.Υ.(1971).

[11] Department of Health: Marihuana and Health. First Annual Report to the US. Congress (1971)

[12] National Commission on Marihuana and Drug Abuse (NDMDA)Marihuana, A Signal of Misunderstanding (1972 & NDMDA: Drug Abuse in America: Problem in Perspective (1973)

[13] T. Mikuriya, ed.: Marijuana, Medical Papers (Medi-Comp Press, Oakland, California, 1973)

[14] E. Brecher: Licit and Illicit Drugs (1972).

[15] S. Rubin και L. Commitas: Canja in Jamaica (1975).

[16] P. Satz, J. Fletcher και L. Sutker: «Neurophysiologic, intellectual and personality correlates of chronic marihuana use in native Costa Ricans» (στο New York Academy of Sciences: Chronic Cannabis Use, 1977).

[17] C. Stefanis, A. Boulougouris και A. Liakos: «A Clinical and Psychophysiological Effects of Cannabis in Long-term Users» (περιλ. στο Braude και Szara, 1976)

[18] S. Rubin, P. Satz, C. Stefanis, ο.π.

[19] Γ. Αγιουτάντης, Ιατροδικαστικά Θέματα, 1971. Δ. Βαρώνος, Φαρμακολογία, 1976. Α. Κουτσελίνης, Ιατροδικαστικά Προβλήματα επί της Τοξικομανίας του «Χασίς», Αθήνα, 1971. Γ. Λογαράς, Ψυχοτρόπα και Ψυχοφαρμακολογία, 1971. Μ. Μαρσέλος, Ναρκωτικά, 1986. Α. Δαβαρούκας και Γ. Σουρέτης, Τοξικομανία, 1981. Βλ. Επιλογή βιβλιογραφίας.

[20] L. Grinspoon, o.π., σ. 243.

[21] N. Zinberg και A. Weil:«A Comparison of Marihuana Users and Non-Users», Nature, 226 (1970), 122.

[22] W. Patton:«Drug Dependence: A Socio-Pharmacological Asessment», Advance Sci. Dec.1968, σ. 200-12.

[23] L. Grinspoon, o.π., σ. 251.

[24] J. Jaffe, ο.π., σ. 77.

[25] Α. Κουτσελίνης, ο.π., σ. 75-76.

[26] A. Campbell, M. Evans, J. Thomson, M. Williams: «Cerebral Atrophy in Young Cannabis Smokers», Lancet, 2 (1971), 1219-1224.

[27] Εκθέσεις Επιτροπών ΗΠΑ και Καναδά, ο.π.

[28] L. Grinspoon, ο.π., σ. 387

[29] J. Jaffe, ο.π., σ. 76-77. ΚαιJones R., Human: Effects (of Marijuana), Marijuana Research Findings: 1976, National Institute on Drug Abuse (NIDA), Research Monograph 14 (Washington, DC, U.S. Goverment Printing Office, 1977).

[30] J. Jaffe, ο.π., σ. 74.

[31] M. Stenchever και M. Allen: «The Effect of Δ-9-tetrahydro-cannabinol in the Chromosomes of Human Lymphocytes», Amer. J. Obstet. Gynecol., 114 (1972), 821.

[32] S. Matsuyama: Cytogenic Studies of Marijuana, στο Marijuana and Health Hazards: Methodological Issues in Current Research, (N.Y., Academic Press, 1975).

[33] J. Jaffe, ο.π., σ. 75.

[34] L. Grinspoon, ο.π., σ. 390.

[35] Εκθεση Καναδικής Επιτροπής, σ. 71.

[36] Εκθεση Καναδικής Επιτροπής, ο.π., σ. 13 & 104. Και L. Grinspoon, ο.π.

[37] S. Rubin, P. Satz, C. Stefanis, ο.π.

[38] G. Arnao, ο.π., σ. 105-107.

[39] V. Rubin, P. Satz, C. Stefanis, ο.π.

[40]MarihuanaandHealth: Eτήσιες αναφορές 1976 και 1979 του Υπουργείου Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας προς το Κογκρέσσο των ΗΠΑ, U.S. PrintingOffice, Washington, 1977 και 1980 (αντιστοίχως).

[41]Ετήσια αναφορά του ΝΙΜΗ στο Αμερικάνικο Κογκρέσσο. Αναφ. από τον G. Arnao, ο.π., σ. 107.

[42] Ετήσια αναφορά του Υπουργείου Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας στο Κογκρέσσο των ΗΠΑ, με τίτλο MarijuanaandHealth (WashingtonDC, USGovermentPrintingOffice, 1979). Επίσης, L. Grinspoon, ο.π., και J. Jaffe, ο.π., σ. 78.

[43]J. Herer: TheEmperorWearsNoClothes (1992) και «Η ξεχασμένη ιστορία του Χόρτου» (περιοδικό GreenLine, Μάρτιος 1991).

[44] Στην Ελλάδα η κάνναβη αποτελούσε βασική γεωργική καλλιέργεια και εξαγώγιμο προϊόν μέχρι το 1932: «Εν Ελλάδι υπήρχαν τω 1928 δέκα εργοστάσια ασχολούμενα ειδικώς με την κλωστοϋφαντουργίαν της καννάβεως η οποία αποτελούσε εξαγωγικό είδος» (Εγκυκλοπαίδεια Πυρσός, λήμμα «κάνναβις», Αθήνα, 1930).

[45] Οι σπόροι της κάνναβης αποτελούν ιδεώδη τροφή για πλήθος ήμερων και άγριων πουλιών: «Μόνο το έτος 1937 καταναλώθηκαν στις ΗΠΑ 2 εκατ. τόνοι σπόρων κάνναβης ως τροφή ωδικών πτηνών.»

[46] Jaffe, Peterson, Hodgson, Addictions (1981, σ. 79).

[47] J. Herer, The Emperor Wears No Clothes (1992) , σ. 7.

[48] E. Abel, Marijuana: The first 12,000 Years (1980).

[49] Μέχρι το 18ο αιώνα, από την κάνναβη κατασκευάζονταν τα φημισμένα ιρλανδικά υφάσματά και τα περίφημα ιταλικά λινά. Μετά τον 18ο αιώνα, τα παντελόνια Levi's, τα χειροποίητα βαμβακερά υφάσματα τζιν. Και μέχρι τη μεταπολεμική περίοδο, τα αλεξίπτωτα, τα αντίσκηνα, οι σάκοι και οι σημαίες που χρησιμοποιούσε ο στρατός και η αεροπορία.

[50] R. Bonnie και Ch. Whitebread: The Marijuana Conviction, (1974).

[51] Jaffe, Peterson, Hodgson: Addictions (1981), σ. 79.

[52] L. Grinspoon: Marihuana Reconsidered (1977), σ. 219.

[53] L. Grinspoon: Marihuana Reconsidered (1977), σ. 219-220.

[54] T. Mikuriya: Marijuana in Medicine, Past, Present and Future (California Medicine, 110 /1969, σ. 34-40).

[55] R. Reynolds: “On the Therapeutic Use and Toxic Effects of Cannabis Indica”, 1890 (Lancet, 22.3.1970, σ. 637)

[56]G. Arnao: Το Απαγορευμένο Χόρτο (1978), σ. 128.

[57]Mέσω της Διεύθυνσης Τροφίμων και Φαρμάκων (FoodandDrugAdministration, FDA).

[58] To Dronabinol (Marinol) καταχωρήθηκε στον Πίνακα ΙΙ των Ελεγχόμενων Ουσιών (χορηγείται με απλή φυλασσόμενη συνταγή). Αρχικά κυριότερη ένδειξή του ήταν οι παρενέργειες της χημειοθεραπείας και στη συνέχεια προστέθηκε και η ανορεξία.

[59] T. Mikuriya: “Historical Aspects of Cannabis Sativa in Western Medicine” (New Physician, 1969/904).

[60] J. Jaffe: “Cannabinoids / Marihuana” (στο Goodman και Gilman, 1990), σ. 549.

[61] Jaffe, Peterson, Hodgson: Addictions (1981), σ. 79-80.

[62] Jaffe, Peterson, Hodgson: Addictions (1981), σ. 80.

[63] To National Institute on Drug Abuse (NIDA) είναι τμήμα του Νational Institute of Mental Health (NIMH) του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ.

[64] H έρευνα έγινε με πρωτοβουλία του «Centre for the Study of Narcotics and Drug Abuse» (που είναι τμήμα του «National Institute of Mental Health» του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ) το οποίο σήμερα είναι διοικητικά γνωστό ως «National Institute on Drug Abuse» (NIDA). Τα αποτελέσματά της δημοσιεύτηκαν το 1976 στο συλλογικό έργο Pharmacology of Marihuana, A monograph of the National Institute on Drug Abuse (Raven Press, N. York, 1976), που επιμελήθηκαν από κοινού η κλινική φαρμακολόγος Monique Braude και ο βιοχημικός Stephen Szara, διευθυντικά στελέχη του ερευνητικού τμήματος του ΝΙDΑ.

[65]. R. Hepler, I. Frank, R. Petrus: “Ocular Effects of Marihuana Smoking” (στo Braude και Szara, 1976, τ. 2ος, σ. 815-824)

[66]Στην έρευνα συμμετείχαν εθελοντικά ενήλικες άνδρες ηλικίας 21-29 χρονών κατανεμημένοι σε 4 ομάδες στις οποίες χορηγήθηκε α) φυσική μαριχουάνα με κάπνισμα, β) συνθετική Δ9-THC αναμεμειγμένη με εικονικά υλικά μαριχουάνας για κάπνισμα, γ) συνθετική Δ9-THC από το στόμα και δ) ένα εικονικό φάρμακο από φύλλα μαριχουάνας χωρίς Δ9-THC.

[67] Hepler, Frank, Petrus, 1974 (στo Braude και Szara, 1976, τ. 2ος, σ. 815-824).

[68] M. Perez-Reyes, D. Wagner, M. Wall, K. Davis: “Intravenous Administration of Cannabinoids and Intraocular Pressure” (στo Braude και Szara, 1976, τ. 2ος, σ. 829-832)

[69] Ch. Carroll: Drugs in Modern Society (1993, σ. 346)

[70] J. Jaffe: “Cannabinoids / Marihuana” (στο Goodman και Gilman, 1990), σ. 549.

[71] G. Winger, F. Hofmann και J. Woods: Α Handbook on Drug and Alcohol Abuse, (1992), σ. 130.

[72] L. Grinspoon: “Marihuana” (Scientific American, 221/1969, σ. 17-25)

[73] L. Vachon, M. Fitzgerald, N. Soliday: “Single-dose effect of marihuana smoke. Bronchial dynamics and respiratory-center sensitivity in normal subjects” (New England Journal of Medicine, 1973/289:985)

[74] L. Vachon, P. Mikus, W. Morrissey, M. Fitzgerald, E. Gaensler: “Bronchial Effect of Marihuana Smoke in Asthma” (στο Braude και Szara, 1976), τ. 2ος, σ. 777-784.

[75] D. Tashkin, B. Shapiro, I. Frank: “Acute Effects of Marihuana on Airway Dynamics in Spontaneous and Experimentally Induced Bronchial Asthma” (στο Braude και Szara, 1976), τ. 2ος, σ. 785-801.

[76] J. Davis, H. Ramsey: “Antiepileptc Action of Marihuana-Active Substances” (Federation Proceedings, 8/1949), σ. 284-5.

[77] T. Mikuriya: “Historical Aspects of Cannabis Sativa in Western Medicine” (New Physician, 1969/904)

[78] J. Jaffe: “Cannabinoids / Marihuana” (στο Goodman και Gilman, 1990), σ. 549.

[79] Για τις ευφορικές ιδιότητες: Jones και Stone (1971), Weil, Zinberg και Nelson (1968) DHEW (1971). Για τις ορεξιογόνες ιδιότητες: Freedman και Rockmore (1946), Hollister, Richards και Gillespie (1968), DHEW (1971). Για τις αναλγητικές ιδιότητες: DHEW (1971). Για τις αντιεμετικές ιδιότητες: ClarksonB. (1971)

[80] Χρησιμοποιήθηκε αληθινό THC και εικονικό φάρμακο (placebo) σε δυο ομάδες ασθενών.

[81] Freedman & Rockomre (1948), Hollister (1968), Clark, Hugges & Nakashima (1970), DHEW (1971).

[82] W. Regelson, J. Butler, J. Schulz, T. Kirk, L. Peek, M. Green, M. Zalis, (1976): “Δ9-THC as an Effective Antidepressant and Appetite-stimulating Agent in Advanced Cancer Patients” (στο Braude και Szara, 1976), τ. 2ος, σ. 763-776.

[83] R. Noyes, S. Bruk, D. Baran, A. Canter: “Analgesic Effects of Δ9-THC” (στo Braude και Szara, 1976), τ. 2ος, σ. 833-836)

[84] L. Harris, A. Munson, R. Carchman: “Antitumor properties of Cannabinoids” (στo Braude και Szara, 1976, τ. 2ος, σ. 749-762)

[85] A. Singer: «Marihuana: Chemistry, pharmacology and patterns of social use» (Ann. NYAS, 191/1971 σ. 253-261). A. Zimmerman, D. McClean: «Action of Narcotic and hallucinogenic agents on the cell cycle» (στο Drugs and Cell Cycle, N.Y., Academic Press, 1973). J. Levy, A. Munson, L. Harris, W. Dewey: «Effects of Δ8 and Δ9-tetrahydrocannabinol on immune response in mice» (Pharmacologist, 16/1974, σ. 256).

[86] C. Lucthenberger (1973): «Effects of marihuana and tobacco smoke on human lung physiology» (Nature, 241/1973, σ. 137-139). R. Kolodny: «Depression of plasma testosterone levels after chronic intensive marihuana use», (New England Journal of Medicine, 290/1974, σ. 872-874). M. Stenchener: «Chromosome breakage in users of marihuana» (Amer. Journal of Obstetrics and Gynaecology, 118/1974, σ. 106-113). J. Jaffe: «Cannabinoids/Marihuana» (στο Goodman και Gilman, 1990), σ. 553.

[87] L. Harris, A. Munson, R. Carchman: «Antitumor properties of Cannabinoids».(στo Braude και Szara, 1976), τ. 2ος, σ. 761.

[88] L. Grinspoon: Marihuana Reconsidered (1977), σ. 220, 223, 224.

[89] S. Allentuck, K. Bowman (1942): «The Psychiatric Aspects of Marihuana Intoxication» (American Journal of Psychiatry, 99/1942, σ. 250).

[90] L. Thompson, R. Proctor R.: «Ryrahexyl in the Treatment of Alcoholic and Drug Withdrawal Conditions» (North Carolina Medical Journal, 14/1953, σ. 520-523).

[91] D. Musto: The American Disease: Origins of Narcotic Control (1987), σ. 231

[92] Ο νόμος HaleBogg'sBill (1951) προέβλεπε 5 χρόνια φυλάκισης (αν επρόκειτο για πρώτη καταδίκη) και έως ισόβια (αν επρόκειτο για δεύτερη καταδίκη) για την κατοχή ή τη χρήση οποιασδήποτε παράνομη ουσίας. Και θέσπιζε την ποινή του θανάτου για πώληση ηρωίνης από ενήλικες σε άτομα κάτω των 18 χρονών.

[93] Οπως τα InvestigationNewDrug (IND) που ρυθμίζονται με ειδικά πρωτόκολλα.

[94] Εχει συγκροτηθεί ένα «Διεθνές Ιατρικό Κίνημα για τη Μαριχουάνα» με έδρα το SanFrancisco, για το συντονισμό των προσπαθειών των γιατρών στην κατεύθυνση να γίνει σεβαστό το αίτημα ότι σε ιατρικά θέματα πρέπει «να αποφασίζουν οι γιατροί, όχι οι πολιτικοί.» International Medical Marijuana Movement, San Francisco Headquarters, 3745 Seventeenth Street, San Francisco, CA 94114, USA.

[95] M. Pomeroy, J. Fennelly, M. Towers: “Prospective Randomized Double-Blind Trial of Nabilone versus Dronabinol in the Treatment of Cytoxic-Induced Emesis”, (Cancer Chemotherapy and Pharmacology 17/1986, σ. 285-288). M. Manzo: “Dronabinol and Nabilone Ease Cancer Chemotherapy”, (Nursing 18/1988, σ. 81).

[96] Το Νabilone καταχωρήθηκε στον πίνακα 2 των Ελεγχόμενων Ουσιών με την αφελή αιτιολογία ότι «προκαλεί υποκειμενικά αποτελέσματα παραπλήσια αυτά της Δ9-THC», παρά το γεγονός ότι οι παρενέργειές του είναι ασήμαντες σε σύγκριση μ' αυτές των μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενων φαρμάκων. Κι αυτό επειδή έπρεπε να «αποτραπεί» το κοινό από τη χρήση του για μη-ιατρικούς λόγους.

[97]Θεραπευτικό μέσο που εξοβελίστηκε από το ιατρικό οπλοστάσιο για περισσότερο από μισό αιώνα, λόγω της κυριαρχίας του κατασταλτικού παραλογισμού.

[98] US Department of Health and Welfare (DHEW), National Institutte of Mental Health (NIMH): Marihuana and Health. Annual Report to the US Congress, 1972. (Το NIMH είναι τμήμα του Υπουργείου Υγέίας των ΗΠΑ).

[99]HMellonBank του Pittsburgh ήταν μια από τις έξι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ το 1937.

[100] J. Golby, DuPont Dynasties (Lyle Stewart, 1984). Η αυτοκρατορία DuPont δημιουργήθηκε από την ομώνυμη οικογένεια των «ληστοβαρόνων» (έτσι ονομάζονται στις ΗΠΑ όσοι αναδείχτηκαν σε παράγοντες οικονομικής ισχύος εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο). Το 1902 η DuPont έλεγχε τα δύο τρίτα της εθνικής παραγωγής εκρηκτικών υλών και το 40% του εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

[101] Η απαγόρευση της κάνναβης το 1937 είχε προδιαγραφεί σ' ένα μεγάλο βαθμό μεταξύ 1926-1936 όταν ο WallaceCarothers, κορυφαίος χημικός των εργαστηρίων της DuPont πέτυχε να συνθέσει το νάιλον με υλικά πετροχημικής προέλευσης.

[102] L. DuPont (στο Popular Mechanics, June 1938), σ. 805.

[103] Hearst Paper Manufacturing Division.

[104] D. Musto «Opium, Cocaine and Marijuana in American History» (1991), σ. 36.

[105] US Department of Agriculture, Hemp for Victory (1942). Το φιλμ διατίθεται σήμερα σε βιντεοκασέτα από την HEMP (Help End Marijuana Prohibition, 5632 Van Nuys Blvd., Suite 210, Van Nuys, CA 91401, USA).

[106] US Department of Agriculture, Ag. Extension Leaflet 25, Μάρτιος 1943.

[107] John Stuart Mill: On Liberty (1859). Ελληνική έκδοση: Περί Ελευθερίας (Επίκουρος, 1983), σ. 32.